Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

bordala Creative Commons License 2019.08.23 0 0 30

Sziasztok!

Segítséget kérnék!

Mazda 2 (2003-2007) 1,4 benzines - légzsák hibajelző világít. Használtan vettem 4,5 éve. 2 évig nem volt probléma vele. Aztán elkezdte... kettőt villog-szünet-kettőt villog-szünet, stb., majd folyamatosan világít.

Utánanéztem: a két villogás az utasoldali légzsák hibája lehet, de okozhatja a vezető ülés alatti csatlakozó érintkezési hibája, vagy a vezérlő hibája is.

Próbáltam ülésmagasság állítgatással, kontakt spray-vel: volt, hogy kialudt és hónapokig nem világított a hibajelző.

Jelenleg megint világít, és bármit próbálok, nem alszik el. ELM-327-tel nem tudom törölni.

Volna valakinek ötlete, hogy házilag még mit lehetne megpróbálni?

Esetleg tudna valaki ilyen szervizt ajánlani vas- vagy zala megyében?

Valaki tudja hol van a légzsák vezérlés? Esetleg kiszerelném és elküldeném egy bp-i szervizbe, ahol törölni tudják a hibát.

Előre is köszönet a válaszokért!

BordaL

Zyggi Creative Commons License 2017.04.13 0 0 29

Sziasztok. Peugeot 307 2001 es évj. 1. 4 benzin.

55kw 75 le

"

-Utas patron 2fokozat, nyitott áramkör

-Létező "

Ezt a hibakódot írja ki.

Hol keressem a hibát?

Ülés alatt a csatik úgy tűnnek rendben vannak.

FefeP12 Creative Commons License 2016.08.11 0 1 28

le kell vágni a csatikat és direktbe kell kötni, hibakód kiüt és örök élet....

Előzmény: lukiwaker (26)
kustora Creative Commons License 2016.06.03 0 0 27

Sziasztok!

Van egy 2000 évjáratú benzines Espace -em.

Gyakorlatilag minden hibás a légzsákrendszerben, vagy a vezérlő nem jó.

Ismertek, ajánlotok valakit aki képes megjavítani?

lukiwaker Creative Commons License 2016.02.26 -1 1 26

Sziasztok Audi a5 b5 AHu szét húztam az ülés alatt a csatikat mindenhogy aksiról levettem a sarut és simán is és nem tűnt el a hiba kód pedig a számítógép ott érzékelt hibát mind2 ülés alatt eddig is volt már ilyen baja de szervízbe megcsinálták de nem akarom 2-3 havonta szervízbe vinni ilyenek miatt mit javasoltok?

Mykys1983 Creative Commons License 2015.11.18 0 1 25

Sziasztok!

Nekem H Astra van és nekem is jelez a légzsáklámpa. Először autószerelő ismerős próbálta számítógéppel kiiktatni a hibajelzést, mivel a légzsák nem durrant el. Próbálta mozgatni az ülést, de úgysem változott semmi. Elvittem másik autószerelőhöz, valami más műszerrel nézte és azt mondta, hogy a kormányban valami érzékelő, vagy kapcsoló vagy nem tudom a nevét mi, azt kell kicserélni. Ha ő rendeli meg, akkor 49ezer + munkadíj.

Sajnos nem tudom ennek az alkatrésznek a nevét, de azt tanácsolta, hogy bontóban érdeklődjek.

Lgeo Creative Commons License 2015.01.28 0 0 24

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni van egy Renault Megane 1.4 RL

A légzsákos lámpám hol elalszik hol villog hol egyfolytában világit és ha ezt tapasztalom..aznap vagy másnap tuti hogy nem tudom beindítani az autómat..mit ha valami leszívná az aksimat.

Tapasztalt már valaki ilyet???

napet Creative Commons License 2014.11.03 0 2 23

Az autó beindítása után annak rendes módja szerint kialszik a légzsákvisszajelző lámpa, de pár másodperc után kigyullad és folyamatosan világit. Tudja valaki mi lehet az oka?

Beucci24 Creative Commons License 2012.10.04 0 1 22

Sziasztok!

Nekünk is ez a probléma állt fenn, a barátom már kezdte szétszerelni a kocsit, amikor úgy döntöttem hogy én nem nézem tovább a dolgot, megnézem neten ki találkozott ezzel a problémával és hogy oldotta meg! Rátaláltam egy olyan hozzászólásra hogy tologassuk előre hátra az ülést, ez nem oldotta meg a dolgot, a másik ember azt írta hogy az ülés alatt van csatlakozó ami lehetséges hogy szétjött valamennyire az ülés tologatásától, a kocsiban levettük a sarut az akkumulátorról, és a csatlakozót az ülés alatt kicsit széthúztuk majd összedugtuk, újra csatlakoztattuk az aksit, és a lámpa nem világított tovább!

Sok sikert mindenkinek!

gixxer1000 Creative Commons License 2009.06.20 0 0 21
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 20
Bár mifelénk kigyullad és ég, Csak világítson nyugodtan. Bár jobb ha elalszik. (bocs) :-)
Előzmény: Szkapi (18)
bremse Creative Commons License 2003.10.23 0 0 19
Jól behalt ez a topik, egyébiránt súlyos ezrekkel szabadítanak meg, ha beviszed az autót a szervizbe, egyébként meg hasznavehetetlen a légzsák.

Mindenki döntse el!

Szkapi Creative Commons License 2002.11.27 0 2 18
A légzsák lámpa nem "gyullad ki", és nem "ég"...

Világít!

:-)

szkapi.hűdehumorosvagyok.hu

Előzmény: DeepBlue (-)
SzaboZE Creative Commons License 2002.11.27 0 0 17
Hát akkó vizsgálja ezt jól felül, mer aszontad tuggya hogy köll ócsón :)))))

SzaboZE

Előzmény: tcaoe (16)
tcaoe Creative Commons License 2002.11.27 0 0 16
Magyarázd csak.:)
Olyan emberé, aki tudja, mit hogy kell olcsón megoldani.:)
Neked ez lenne vagy 250k.:)
Előzmény: SzaboZE (15)
SzaboZE Creative Commons License 2002.11.27 0 0 15
Honnan tudod? :))) Látták, hogy kinek köll, oszt egyből ülőlapot akartak rádsózni!! :)))))))
Előzmény: tcaoe (14)
tcaoe Creative Commons License 2002.11.27 0 0 14
Nem, mert itt a csatit szokták újraforrasztani.:))
A Mazdánál meg az érzékelő romlik el.:)
Tod, ez olyan, hogy azért nem indul a motor, mert leesett az akkuról a kábel, vagy mert kettétört a főtengely.:) Ugyanaz a hibajelenség, csak az oka nem.
Előzmény: SzaboZE (13)
SzaboZE Creative Commons License 2002.11.27 0 0 13
Ha ezt kicseréled ugyanúgy megszünik a problem :P A japán ótónál végleges megoldást javasoltak, nem huzigálást :))))

SzaboZE

Előzmény: tcaoe (12)
tcaoe Creative Commons License 2002.11.27 0 0 12
No, látod, ezekben forrasztanak egyet, és kész, a jappóknál meg cserélheted az ülőlapot.:)
Most mért volt jó öngólt lőni?:)
Előzmény: SzaboZE (10)
palya Creative Commons License 2002.11.26 0 1 11
Ez sajna tipusbetegseg, barhogy is szepitik.
Nalunk eleg sok ceges 306 van, es mindegyiknel elobb vagy utobb jelentkezik. Eleg, ha tologatod az ulest...
Allitolag ez nem csak a legzsakokat figyeli, hanem tobbek kozott az ovfeszitot is, aminek vmi csatija van az ules alatt. Ez okozza a gazt.
Előzmény: Asszem (9)
SzaboZE Creative Commons License 2002.11.26 0 0 10
Tcaoe!
Lehet, hogy ülőlapot kell cserélni, de az drága :))))))

SzaboZE

Asszem Creative Commons License 2002.11.25 0 0 9
Nem tudja valaki, hogy miért világít a légzsáklámpa???????? Pontosabban villog. Mire bevittem a szervízbe elmúlt. Aszonták, akkor jó van úgy ahogy van, ne firtassuk. Majd, ha megint világít, akkor visszatérünk rá...
Ja, 306-os. valamit azért sejthetnek , pedig tagadták, hogy típushiba lenne, mert azt kérdezték, hogy nem volt-e húzogatva az ülés, vagy belül takarítva. Persze nem volt, de ettől nem lettem nyugudtabb. Tipp? Tapasztalat?
Kálmánka Creative Commons License 2002.11.05 0 0 8
Nekem is volt ilyen, csak kontakthiba okozta a jobb oldali övfeszitőnél. Szerviz - hibatörlés és újra jó lesz minden. ( ez a szervizes játék benne lesz egy 10-esben szerintem )
DeepBlue Creative Commons License 2002.11.05 0 1 7
Koszi a hozzaszolasokat!

Egyebkent nem hiszem, hogy kinyilt volna, mert konnyen kilatok elore. :)

Herbie_ Creative Commons License 2002.11.03 0 0 6
gonosz:)
Előzmény: Sunny GTI-R (5)
Sunny GTI-R Creative Commons License 2002.11.03 0 0 5

Megnézted, hogy nem-e nyílt ki???? :-DDDD
Herbie_ Creative Commons License 2002.11.03 0 0 4
Ja, 306-osról már én is hallottam.
Előzmény: Hantaboj (1)
a218 Creative Commons License 2002.11.03 0 1 3
Csatlakozom az előttem szólókhoz az alábbi kiegészítéssel:
Én Opel Vectránál tapasztaltam, és érintkezési hiba okozta. Nem akarlak vígasztalni de általában nem szokták megtalálni a hiba okát, így néha el kell vinni, hogy "kikapcsolják" a hibajelzést.
baltech Creative Commons License 2002.11.03 0 0 2
Mindenképp szervízbe kell vinned, még ha megtalálod a hibáját akkor is.
Ugyanis a légzsáklámpa nem fog elaludni, azaz szgépre kell kötni és kinullázni.o)))))
Hantaboj Creative Commons License 2002.11.03 0 0 1
Olyat is hallottam, hogy nagyobb ütődéstől/rázkódástól is történhet ilyen (PUG). Szervízben szgépre dugták, és resetelték.

Előzmény: zetecR (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!