Keresés

Részletes keresés

Vagdalthús Creative Commons License 2006.08.14 0 0 12

Hm.

Ezt a hátteret nem is ismertem.

Előzmény: vinorosso (11)
vinorosso Creative Commons License 2006.08.14 0 0 11
Szép film.
Kár, hogy a film kedvéért a készítők beavatkoztak a természet rendjébe. Többszáz(ezer?) madarat fióka koruktól kezdve úgy neveltek, hogy felkészítsék őket a filmszerepre.Ezek aztán teljesen alkalmatlanná váltak a szabad életre, és később egy külön telepre kellet őket költöztetni. A felvételek egy része pedig a madarak igazi élőhelyétől többezer km-re készült....
Vagdalthús Creative Commons License 2006.01.06 0 0 10

Szerintem Bruno Coulais zenéje közel olyan hatású, mint maga a film, s bár Jacques Perrin rendezése sem kispálya, de a muzsika delej, félig az viszi el az alkotást.

Ki tudja, lehet, ha lehámozzuk róla, kevesebb marad.... mindenesetre ízlések és pofonok.

Talán a Vándormaradak afféle művészfilm a műfajban. A gárda másik, nagy sikerű darabja, a Mikrokozmosz már inkább nyers természetfilm, mint a Vándormadarak.

Előzmény: Sickboy (9)
Sickboy Creative Commons License 2006.01.06 0 0 9
Őszintén szólva pár nappal ezelőtt néztem meg ezt a filmet és nem vágott a földhöz. Lehet, megfeküdte a gyomromat a sok pozitív vélemény.

Fantasztikusan fényképezett, elképesztően jól felvett alkotás, láthatóan rengeteg meló van benne, a zene is iszonyat jó - de annyira kevés információ van benne a narrációt tekintve, hogy ez számomra kicsit agyoncsapta a dolgot.

Az én ízlésem ilyen: szerettem volna minél többet megtudni a madarakról, az egész vándorlási folyamatról, ami szerintem érdekesebb annál, minthogy összesen öt perc hangozzon el róla.

Ajánlom mindenkinek a "Kék Bolygó" 3 DVD-s természetfilmjét, ami az óceánok és tengerek élővilágával foglalkozik - elképesztő felvételek, jó zene, baromi érdekes információhegyek. Számomra etalon. Ja, persze David Attenborough...
Vagdalthús Creative Commons License 2006.01.03 0 0 8

Köszönöm a moderáknak!

Más.

Látta valaki a Genezis c. filmet? Nem tudom... valahogy nem a Vándormadarak és a Mikrokozmosz hatása. Ez a két film bennem él azóta is, a Genezis meg elment mellettem, mint a gyorsvonat. Lenyűgöző képi világ, csodálatos felvételek, de mint rendezés....

Vagdalthús Creative Commons License 2005.11.08 0 0 7
Most nézem, hogy ez a topic a Színházban van. Nagyon nem ide való...
Vagdalthús Creative Commons License 2005.11.08 0 0 6

Genezis. Zene: szintén Coulais.

Látvány: elképesztő.

Film maga: hát.... közel sem olyan hatású, mint a Vándormadarak vagy a Mikrokozmosz. A vizuális élmény pazar, emiatt ajánlom. De mint film, történet kissé felejthető.

Vagdalthús Creative Commons License 2005.01.20 0 0 5
De jó! Végre egy erre tévedt vándormadár :-))
Előzmény: DJTomek (4)
DJTomek Creative Commons License 2005.01.17 0 0 4

Én is felhozom. :)

Néhány napja beszereztem, megnéztem (először).

Tényleg gyönyörű.

Vagdalthús Creative Commons License 2004.07.16 0 0 3
Felhozom, hátha végre hozzászól valaki :-))
Vagdalthús Creative Commons License 2004.04.30 0 0 2
Örülök is e topicnak egyszerre, de szomorú is vagyok. Egy más portálon nyitottam topicot a rendezőnek és a zeneszerzőnek, de szépen elsorvadt a topicnyitó hozzászólásommal.
Most itt kísérletezem - a topic megvan, de hasonló érdektelenség kíséri.
Ami azért meglepő, mert Jacques Perrin filmjei tudtommal hazai viszonylatban is kasszasikert arattak a természetfilmekhez képest.
A Vándormadarak egy csoda, szerintem nem lehet jelzőkkel leírni. A zenéje.... na ez az, amire már nem is vállalkozom. A legtompább, szűkebb képzelet is festeni kezd, ha szól folyamatosan.
A Mikrokozmosz is nagyon nagy film, a Himaláját még nem láttam.
Előzmény: mclaci (-)
kovarek Creative Commons License 2002.12.13 0 0 1
Már régebben láttam a filmet de csak most néztem meg, hogy van-e topicjja. Fantasztikus film!!! Az egyetlen amire nem sajnálnám a pénzt, hogy megvegyem akár DVD-én is. Csodálkozom, hogy ennyire nem lehet hallani róla.
twenty Creative Commons License 2002.11.04 0 0 0
ennyire nem lehet 0 film, hogy 1 db. hozzászólás sem érkezik.
Előzmény: mclaci (-)
mclaci Creative Commons License 2002.11.01 0 0 topiknyitó
A Mikrokozmosz után megjelent a mozikban a Vándormadarak (Le Peuple migrateur) Jacques Perrin rendezésében, Bruno Coulais zenéjével. Szerintem ez a film az utóbbi évek egyik legnagyobb alkotása - sajnos kevés visszhanggal. Csodálkoztam, hogy még nincs neki topik - hát most nyitottam egyet. Véleményeket, kritikákat, megjegyzéseket ide várok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!