Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

gsis Creative Commons License 2011.07.11 0 0 243

Nyugtával a napot kedves " fan" !

Előzmény: franciaautofan (242)
franciaautofan Creative Commons License 2011.07.11 0 0 242

A yaris az egy fostalicska. Rosszul néz ki drága nem designos sokat fogyaszt. És nem rosszak a francia autók.A japán autók főleg a toyota meg a gömbölyű alakó lámpáival egyensen undorító... Nekünk C3 unk van 60000 km-rel és még csak rugótörés ek és izzócsere volt a hibája...

mr.kripapa Creative Commons License 2006.11.11 0 0 241
Na hagyjatok már!Még jó hogy jóval jobb a yaris!Hát jappán!Nem szar francia!Ennyit erröl!
PTRgilicz Creative Commons License 2004.12.02 0 0 240
C3-ról csak ennyit. Unokatesómék autója: 2000 km - Motortér kábelköteg csere 5000 km - Váltó csere és mi jön még?? Én mondtam nekik, hogy Yaris-t vagy Jazz-t vegyenek! Nem hallgattak rám ez van! Tanuljatok a példájukból! Japán autó rulez!
sebhelyes Creative Commons License 2003.09.18 0 0 239

Citroen...

Francia autó...

Hahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yaris Creative Commons License 2003.07.12 0 0 238
Figyelem!

Eladom a Yarisombol (ar alatt), egy eredeti muszerfelba epitheto CDTÁRAM! (6 CD changer)
A komputer vezérli, hibatlan, csak a helyere mast szeretnék beépíteni! A Toyota szervíz szerelné ki és be! A kép megnézheto a Toyota oldalán: www.toyota.hu
tartozékok rész, tipusa:

TM0561 műszerfalba építhető 6 lemezes CD-váltó: teljes logikai vezérlés, gyújtás levétele után is kivehető lemezek, gyorskeresés előre-hátra, ismétlés, végtelen lejátszás, a TF4301, a TM4201, a TM4414 és az integrált autórádiók által vezérelhető.

Hívj megegyezünk!

TEL:06-30-221-86-21 Gyula

tofalusi david Creative Commons License 2003.07.06 0 0 237
Szevasztok!

Kis autót szeretnék vásárolni, és csak dízelmotorban gondolkodom, elsősorban az alacsony fogyasztás miatt.

Szinte kizárólag városi használatban lesz használva, fele dugóban a körúton, fele "normális" városi forgalomban, döntöen hideg motorral, mivel 5-6 km-nél többet nem kell mennem egy alkalommal. Hétköznapokon ezt a távot átlag 4 szer teszem meg, nyáron légkondival.

Ezért nagyon értékes lenne nekem olyan információ, hogy menyit fogyaszt a dízelautótók ilyen, az enyémhez hasonlatos extrém városi környezetben.

Nem lennék meglepve, ha 7,5 litert irnátok, mert ez még mindig 5 literrel alatta lenne a mostani benzines átlagofyasztásomnak, tehát nekem még így is megérné dízelt venni.

Gyakorlatilag egyetlen autótipust sem zárok ki, Clio 1,5Cdi , C3HDI, P206HDI, Yaris 1.4D, Punto Multijet, Suzuki Ignis új kisdízele szeptembertől is szóba jöhet.

Igaz, hogy városi környezetben a változó turbójú 16V-s kisdízelek többet fogyasztanak mint a 8V-s fix turbójúak. Azaz ugye nem érdemes erősebb dízelben gondolkodni.

Mit tudtok arról, miben tér el a C3HDI-je a 206-os HDI-től, melyik fogyasztana kevesebbet az én körülményeimet figyelembe véve? Ugyanezt kérdezném a Punto Multijet - Ignis dizelre.

Ha van fedélzeti számítógépetek, meg tudnátok írni, hogy tisztán városi forgalomban légkondival az első 5 km-en mennyit fogyaszt a dízeletek, és hogy hány kilós az autótok.

Köszönet

David

u.i.

Tudna valaki segíteni, hogy ezt a kérdésemet új topiccént feltenné a saját neve alatt u.i. még egy jó idő mire saját topiccént feltudnám tenni, s nem akarom ezt a topicot OFF Topic-olni.

David

Előzmény: c3 (24)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.12.22 0 0 236
Köszi a gratulát :-)) Ha sok pénzem lenne, én sem ezekben a márkákban, sőt, nem ebben a kategóriában nézelődtem volna... :-)))) De ez van, és ebben a formában ez bizonyult a legjobb döntésnek. Neked is, és minden kedves Topictársnak kellemes ünnepeket! (Bár én még leszek az ünnepek körül is)
Előzmény: D_O_K_I (235)
D_O_K_I Creative Commons License 2002.12.22 0 0 235
Hello.Gratulálok :))Látod a Clio az nekem is tetszik:))Amugy amikor Yarist vettük 3auto maradt utolso körbe Clio,Polo,Yaris.Kategoriájában semmi bajom Yarissal de nem tagadom pl BMW M3 al jobban ellenék:))))Kellemes Ünnepeket.
Előzmény: inglisvumenke (234)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.12.21 0 0 234
Szia! Megszületett :-)) De nem fogsz neki örülni... Clio lett a Yaris, ill. C3-ból :-)))))
Sokáig hallani se akartam róla, annyira nem tetszett, de aztán mégis elmentem a kereskedésbe, és egy próbaút, meg az utolsó megmaradt akciós 1.5 dCI modell ára meggyőzött. Lényegesen olcsóbb, és jobban felszerelt, mint a Yaris, vagy a C3, 82 LE-s, 185 a nyomatéka, tele van biztonsági kütyükkel :-)) és mivel dízel, 4 l körüli fogyasztást produkál... szóval nem volt nehéz meggyőzniük a kereskedésben :-))

Nagyon-nagyon meg vagyok vele elégedve, szerintem jól döntöttem.

Azért köszi a sok-sok tanácsot, hozzászólást, aranyos vagy Te is, meg a többiek is! És neked változatlanul a Yaris a Number 1? :-)) Meg vagy vele elégedve?

(Különben a Clios, Thaliás, Megane Klubos, meg a Laza csevej fórumban szoktam írogatni a Cliokáról, ha kíváncsi vagy, szívesen látlak arrafele is! :-)))) Pussz.)

Előzmény: D_O_K_I (233)
D_O_K_I Creative Commons License 2002.12.21 0 0 233
Haliho!Megszületett már a döntés?Igen nagy a csend.
Lymphater Creative Commons License 2002.11.11 0 0 232
ezzel én már próbálkoztam :(((((
Előzmény: választó11 (231)
választó11 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 231
Néhány gondolat autó vásárlásához.

Először döntsd el mire használod az autót.

Országút, vidék, vegyes / évi km / naponta átlagosan mennyi időt töltesz az autóban.

Részfaktor / bicikliszállítás, házi állatok, egyébb hobbi / bövül-e a család / esetleges nyaralás az autóval / néhány igazán hosszú külföldi út.

Miután ezeket számba vetted, ki kell jöjjön egy kompromisszum. Persze hozzáértő segítségét is igénybe veheted, aki az igények alapján javaslatot tud tenni.

Az autóvásárlás legnagyobb részt kompromisszum, jól kell meghozni. A legtöbb ember emocionálisan vesz autót, és ha nagyon mellé lő, akár csalódik is benne fél év után. Szerencsésebb esetben csak nem tudatosul benne, hogy igényeit mennyivel jobban kielégítő autót vehetett volna.

Ha leírod, az általam készített felsorolásból milyen felosztásban használod az autót, tudok javasolni. Esetleg, csinálhatunk tanácsadó topicot.

Egy szösszenet:

3 autó van a családban.

1 véleményem szerint pusztán városi közlekedésre alkalmas.

Az egyik erős, fürge, jól ül az utón stb. de kicsi a csomagtartó és gyorsan ürül a tank. Nagyon kényelmesek az üléshelyzet benne, de nem túl sok cucc fér bele.

A harmadik elég nagy, férnek bele cuccok, jól megy, jól fekszi az utat, de nem olyan dinamikus mint a másik. Az ülések jók, de 1,5 óra után kényelmetlenek, a klímája nem olyan tökéletes stb. És nincs rajta Casco.

Ti melyik autóval mennétek Horvátországba 2-es vagy 3-mas? Igazából egyik sem kifogástalan.

Erről beszélek. El kell dönteni mi az igény, és ahhoz kell autó választani és nem tesztek meg divat alapján.

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 230
De milyen jót.:)
Előzmény: Lymphater (229)
Lymphater Creative Commons License 2002.11.11 0 0 229
A téma felvetője (igazi volta és célja) lényegtelen. Mi jót beszélgetünk.
Előzmény: Bojso (228)
Bojso Creative Commons License 2002.11.11 0 0 228
"Kedves" Vumenke!

Azt hiszem topicot tévesztettél. Attól függetlenül , hogy a hozzáértôbb nemet kérdzed aktuális problémád megoldására, azt gondolom hogy a társkeresés topicot is ki kellene próbálnod, (Ha máshogy már nem megy) ahelyett hogy belepiszkálgatsz jól működô dolgokba, unaloműzés gyanánt. Egy kicsit én elgondolkodnék ezen.
Elnézést a többiektôl a helyfoglalásért .

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 227
Ahogy ismerem az Öcsit, az elejét fogja lezúzni és ugye ott a motor.:)))
Előzmény: AstraF16v (226)
AstraF16v Creative Commons License 2002.11.11 0 0 226
@C16SE

A öcséd neadjisten lecsukná a vasat, én feltétlenül vevő vagyok a motorra/váltóra. :)

Előzmény: Törölt nick (221)
AstraF16v Creative Commons License 2002.11.11 0 0 225
Szvsz. ideális okosság a hengerenként 3 szelep + változóvezérlés + duplagyújtás + V8 + mercicsillag. :)) Súlyos függőséget okoz az E500...
Előzmény: Szkátó (223)
zetecR Creative Commons License 2002.11.11 0 0 224
Marketing = VW group :-)
Előzmény: Szkátó (223)
Szkátó Creative Commons License 2002.11.11 0 0 223
Ez 16V-s moci. M3-as rövidített löketű változata (olasz piacra, adók miatt).
A 16V-s motorból a már említett okok miatt több lovat lehet kihozni. Ha sok lóerőt akarsz kihozni, akkor az alul nyomatékszegény lesz. Ha alul is akarsz nyomatékot, akkor a max. teljesítmény nem lesz kiugróan magas.
Megoldás: Változó szelepvezérlés.

Változó szelepvezérlésű hengerenként 4 szelepes motort kell venni...:)
(Az se árt, ha sok ccm is van.)

(Hengerenként 5 szelep az túl sok. Több a hátránya, mint az előnye. Marketing szaga van.)

Előzmény: zetecR (222)
zetecR Creative Commons License 2002.11.11 0 0 222
"88-89 körül jött ki a BMW 320is. 4 henger 2000ccm és 192Le...:)"
"Ez egy 16 szelepes BMW volt. :) A régi M3-mas digó változata (ezért kétezres)"

Most akkor 16V, vagy 8V?

Előzmény: AstraF16v (219)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 221
Hali!

Ahogy Astra16v is írta az Si felirat volt ráírva az 1.6 mellé. A motorkód kezdete a C16SE..., honnan is ismerős?:)
Az emberek - kivéve az Opelesek - nem hallottak erről a motorról, pedig az Opel legjobb 8 szelepes 1.6-os motyija volt. Erős, nyomatékos és érzéketlen a vezérműszíj szakadásra (igaz erre a típusra nem is volt jellemző). Az Öcsémnek adtam el, mert szerettem volna ha családban marad, és Ő a minap ment vele folyamatosan óra szerint 195-öt (5%-ot csal), mert oda kellett érnie a gumishoz a gumimmal (azért sem semmi ez, mert 195-ös gumik vannak tajta és már elmúlt 8 éves).:)

Na ennyit az OFF-ról.

Előzmény: Bihus (204)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.11 0 0 220
"Arra írtam, hogy a régi 8v elkente .... Azért mert többet fogyasztott és több volt a károsanyagkibocsájtása."

Nem fogyasztott többet, sőt a 16 szelepes ugyanazzal a kasznival városban vagy 2-3 literrel többet evett országúton is maximum csak egyezett a fogyasztás igaz akkor a 16V-st nem nyomtam a 8 szelepest viszont igen. A környezetvédelemi rész igaz és én is örülök, hogy erre a témára kicsit jobban ráfeküdtek az utóbbi időben.

Előzmény: Lymphater (215)
AstraF16v Creative Commons License 2002.11.10 0 0 219
Nem én írtam, de szvsz. ellenpélda volt. Hengerenként 2 szelepes motorból nem igazán akad(t) olyan, ami majdnem 100 lovat tudott literenként. :)
Előzmény: zetecR (212)
D_O_K_I Creative Commons License 2002.11.10 0 0 218
Erröl nem volt szo hogy családi auto lenne.
Előzmény: Bihus (217)
Bihus Creative Commons License 2002.11.10 0 0 217
Ezt nem jól tudod, mert pl. a család autói közül 5-ből 4 nem tartalmazza :)
Előzmény: D_O_K_I (216)
D_O_K_I Creative Commons License 2002.11.10 0 0 216
Hali.Ajánlom figyelmedbe a forgalmi engedélyt,ugyanis többekközt azt is tartalmazza hogy hány kw os a moci...
Előzmény: Bihus (204)
Lymphater Creative Commons License 2002.11.10 0 0 215
Arra írtam, hogy a régi 8v elkente .... Azért mert többet fogyasztott és több volt a károsanyagkibocsájtása.
Előzmény: zetecR (213)
zetecR Creative Commons License 2002.11.10 0 0 214
Ja, természetesen szívó.
Előzmény: zetecR (212)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!