Jessssz! Egyről beszélünk! Ez az "ónakatészóflóóóre" is benne volt, ezer hála hogy felidézted!! És még volt egy olyan rész is, hogy "alla bébi, alla ua..."
Általános iskolát 80-as évek elején kezdtem, és ugye nálunk is ment a tapsolás, csak, hogy többen játszhassuk, mi körben álltunk és úgy adtuk tovább a pacsitr. És nálunk szerintem más szöveggel ment, vagy legalábbis nem ismertem rá. És ami előjön az batomi kevés. Valahogy így
A mi gyerekkorunkban (70-es évek) volt valami tapsolós játék, áltiban a csajok szünetben mindig ezt nyomták, egymással szembenállva, pacsizva. Annyiszor hallottam, hogy bizonyos részeire még minig emléxem:
"Göngön géri, göngön, a geri geri
szusszú bébi, szusszú a jaguár
gimi gimi jaguár, gimi gimi úúá
ó mandzsófix!"
És így tovább...
így utólag visszagondolva ez is eredetileg valami angol (afro-amerikai?) mondóka lehetett, persze a vasfüggöny mögé már csak csúnyán eltorzulva jutott be. Most be is ugrott, hogy a "szusszú bébi"-nek mintha lett volna egy "sziszmí bébi" (kiss me baby?!) változata is.
Nemtom volt-e már, anno 89-ben volt nagy sláger "I should be so lucky" amit régésztáborban a Laci haverom énekelt ímígyen: "Áásót visz a Laci, laaaci laci laci"
Hasonló átirat a 90-es évek diszkóvilágából, egy csapat igen eccerű fiatalember izompólóban mulat a szegedi JATE Klubban: "Óóldeccsivansz, izmos béjbe"...
Nem Paul McCartney, hanem George Harrison (majdnem talalt :)), es a cime: I got my mind set on you. (Weird Al Yankovich-fele valtozatban: This song is just six words long.)