Keresés

Részletes keresés

öcsipöcsi Creative Commons License 2002.11.06 0 0 61
Hát szó ami szó a "Mádli" úr eléggé elásta magát, hiába kiváló az életútja. Ha eddig kiváló életútja volt, akkor kár volt a vége felé így elszúrni. Sajnos emberségből rosszul vizsgázott. Kár érte.
Előzmény: Luby (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 60
...hát igen, túléltük... egyelőre, s talán nem jön vissza úgy, ahogy a szél felkapta... az a baj, hogy nem csak őt kellett túlélni, manapság túl sok az ilyen "túlélnivaló"... s nem lehetetlen, hogy lesz olyan túlélnvaló - lásd pl. EU... -, ami jobban meg fog viselni...
Előzmény: malaclopo (59)
malaclopo Creative Commons License 2002.11.06 0 0 59
" hatalom birtokában.
nem egymásra kell mutogatni,hanem minden erőnek meg van a feladata."
az a baj, hogy Árpi bácsi valóban az állampolgárokat képviselte, ezért szerették; az új elnöknek lett volna már feladata, de ő csak azután hajlnadó bármit csinálni, ha viktor egyetért; sajnos, nem érezheti mindenki, hogy az elnöke; csak a fidesz elnökeként működik; nem baj, túléljük, orbánt is túléltük
Előzmény: Luby (55)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.06 0 0 58
...
Előzmény: mibi (57)
mibi Creative Commons License 2002.11.05 0 0 57
Talan pont az a baj, hogy nem igazan dolgozott a poziciojanak megfeloen. En nem emlekszem egyetlen esetre sem, hogy hatarozott velemenyt mondott volna barmirol is.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.05 0 0 56
...te miért nem tudod elképzelni, hogy nem kell pártszimpátia ahhoz, hogy valakinek Mádl ne legyen szimptaikus, sőt unszimptaikus legyen? ...ugyanis ez az ember megdolgozott ezért :-(
Előzmény: Luby (55)
Luby Creative Commons License 2002.11.05 0 0 55
AnyHun!
Lehet,hogy igazad van!Lehet,hogy bennem a természetemnél fogva működő tiltakozás munkált,amikor erre a topicra haraptam.Kifejezetten fizikai undort és rossz közérzetet okoz nekem,ha alapos vizsgálódás nélkül,információhiányban,csak párt hovatartozás alapján X,vagy Y leminősít olyan embereket akiket közös érdekünk védeni a támadásoktól,hiszen minket,a nemzetet ,az országot képviselik.És ebben nem teszek kivételt.Ha a magyar választók többsége (bármily kis mértékben is!)úgy döntött,hogy Medgyessy Pétert kívánja miniszterelnöknek,akkor nem vagyok hajlandó "fikázni"csak azért, mert nem a kedvenc pártom tagja.Ugyanez vonatkozik és számomra vonatkozott Orbánra is.Nem beszélve arról,hogy nincs példa Magyarország politkai történelmében arra, hogy milyen is a pártok felett álló köztársasági elnök.(remélem,nem akarod azt leírni,hogy Göncz Árpád az első ciklusban nem igyekezett helyzetbe hozni az SzDsz-t és gátolni az MDF munkáját?)Így megy ez nálunk.Én ettől még nem fogom bábnak nevezni Göncz Árpádot. És a megbékélés,a közös munka és felemelkedés alapkövetelménye,hogy MINDKÉT RÉSZRŐL FEJEZŐDJÖN BE A KAMPÁNY.A Fidesz hagyja már abba a gyanakvást,az előre feltételezett rosszat az MSzP-ről.Az MSzP vezetői végre fogják fel, hogy ami érthető volt a hatalom megszerzése érdekében,az enyhén szólva is otrombaság a hatalom birtokában.
nem egymásra kell mutogatni,hanem minden erőnek meg van a feladata.
És itt a neten nekünk nem az a dolgunk,hogy a névtelenség rongyába öltözötten a többség által választott vezetőinket (bármely ciklusban is)
minősíthetetlenül sértegessük.Nem a vezetők miatt!Ne érts félre,hanem azért,mert ezzel a módszerrel
mindig megsértjük az ország felét.Ezzel mindkét oldalról mélyítjük az árkot és a nemzet erejének jó része erre megy el! Üdv.:Luby,aki Gábor
AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.11.04 0 0 54
Mádl Ferenc: a Nagy Hallgatag.
Large Display Creative Commons License 2002.11.04 0 0 53
Kedves Gábor!

Mádl Ferenc egyszerűen nem vált ki belőlem sem tiszteletet, sem a megbékélés érzetét (és nem hiszem, hogy ez azért van, mert "ennyire megvezettek").
Egy Köztársasági Elnöktől én nem azt várom el, hogy lapítson, mikor ki kéne állni nyilt szóval az egységért.
Egy Köztársasági Elnök igenis emelje fel a szavát a hazaárulózásért a Parlamentben (bármelyik féltől is hangzik el)E
gy Köztársasági Elnök ne hagyja szó nélkül a temetőben randalírozókat! A minimum, hogy utána minden csatornán halljuk a megnyilatkozását, amiben ezt elítéli!
Én az alapján ítélem meg, amit ebben a funkcióban tett, illetve _nem tett_!

Előzmény: Luby (51)
AnyHun Creative Commons License 2002.11.01 0 0 52
Kedves Gábor, aki Luby!
Sajnos Mádl-t a megnyilvánulásai alapján, illetve a meg nem nyilvánulásai alapján tartom jesztyüsbábnak. Sajnos nem csak szellemsekedésböl és nem a 40-es IQ-m miatt. Már amit sziveskedel ismeretlenül is meghitelezni nekem. Mádl regnálása alatt több alkalommal volt olyan érzésem, hogy mielött nyilatkozott vona, megvárta Orbán vagy csahosai, jo nem csahosai hanem hü elvbarátai és ec-szovatársai véleményét. Persze lehet, hogy ez nem volt igy. Akkor viszont köztársasági elnökünk egy új oldalárol bizonyult roppant tehetségesnek. Ez pedig a szinészet. Ha ez számodra ocsmányság, akkor az. Számomra a közt elnöktöl, ha már odafocizta magát, meg tisztességtelen.
Ami egy élet munkáját illeti. Mivel abból igen keveset ismerek Mádl esetében tekintheted részemröl negligáltnak. Ha neked ez igy jo, hát csak nyugodtan. Amugy nem tudom mit tett le az asztalra, de mert én nem azt a tudományt müvelem (sem biro, sem jegyzö, sem politikatanár nem vagyok) ez nem játszik. A Ragtime-ot és a Gyürük Urát viszont olvastam. Micsoda különbség :)
Amugy viszont szerintem nem egy élet munkája minösit valakit köztársasági elnökként, hanem az amit ebben a funkcioban tesz. Nem érdekel, hogy egyébként tehetséges müfordito vagy cipöfelsörészkészitö. Elfogulatlan, a pártpolitikán felülemelkedö, az ország belsö békéjéért munkálkodo, az indulatokat csillapitani akaro Köztársasági elnökként Mádl teljesitménye pedig konvergál a nullához. Szerintem alulrol, a bányászbéka irányábol.

Előzmény: Luby (51)
Luby Creative Commons License 2002.11.01 0 0 51
AnyHun !
Sajnálom,hogy Mádl Fernec megitélésében ennyire megvezettek.A kesztyűsbábú-szöveg lehet ,hogy néhány morális szegénylegénynek,-leánynak szellemes,de a tiszteletlenség,egy élet teljesítményének negligálása,az elfogultság,a politikai diletantizmus egyértelműen minősít.
Lehet itt köztársasági elnök Göncz,Mádl,vagy akár Jézus Krisztus,vagy Mohamed-mindegy .Voltak ,akik ocsmányságokat írtak Gönczről (felháborított!),most kis senkik ezt teszik Madl-val.(nem háborít már fel,csak sajnálom a leszakadtakat,akik megragadtak a negyvenes iQ-nál)
Üdvözöllek : Luby,aki Gábor
KREOL-CSÁVÓ Creative Commons License 2002.11.01 0 0 50
A FOGAS mint akasztó?
AnyHun Creative Commons License 2002.11.01 0 0 49
Ezzel kapcs volt egy 4igenes szavazás amit a jo jobboldfali többséggel rendelkezöö parlament simán negligált. Antall-lal az élen. Annak alapján direkt népszavatás lett volna KÖTELEZÖ az közt elnök személyéröl. Gondolom azért, hogy a 4 igen-t ügydöntö helyet pusztán véleménnyilvánitonak tekintsék UTOLAG, és ebbe az SZDSZ is belemenjen, kapta meg Göncz a kinevezést. Kezdetben zért elkövetett ö is hibákat de 1-2 év alatt belejött. A kesztyüsbábu csuszmász viszont nem belejött, hanem méginkább elpolitizálodott.
Előzmény: Large Display (41)
kis pimasz Creative Commons License 2002.11.01 0 0 48
Az országra nézve, tehát mindannyiunkra nézve megalázó, hogy a mi köztársasági elnökünkben nem volt annyi emberi magasság, hogy az első nyilvánvaló elutasítás után büszkeségét és tekintélyét megőrizve visszalépjen.
Ő a pozíció megszerzése érdekében még a második nyilvánvaló elutasítás után is kiállt, mert Orbán ezt mondta neki. Ezt még a pufajkás se tette volna meg!
A mi köztársasági elnökünkben ezek szerint nincs emberi tartás, és megválaszttatásának cirkuszával részt vett az ország megalázásában.
Előzmény: sashimi (47)
sashimi Creative Commons License 2002.11.01 0 0 47
Szerintem nem volt megalazo a valasztas, hisz Madl, OV stromanjakent tudhatta, hogy mire vallalkozik.
Raadasul ha nem zavarta, hogy a Kadar rendszer kivalasztottjakent nyugaton dolgozhat amig sok 56-os - koztuk GA bortonben ult,- akkor most miert nott volna meg az erzekenysege?

sashimi

Előzmény: kis pimasz (46)
kis pimasz Creative Commons License 2002.11.01 0 0 46
Én senkit sem próbáltam megalázni. Megjegyzésed viszont eléggé korlátolt értelmi szintre utal.
Mádl a rendszerváltás óta fideszes pártkatona volt. Ebben a mivoltában sajnos többször is exponálta magát és teszi ezt azóta is.
Szánalmas bábu köztársasági elnökünk van, de Orbán szerint a magyarság pont ilyet érdemel!
Előzmény: uzbence (45)
uzbence Creative Commons License 2002.11.01 0 0 45
"megalázó körülmények között lett államfővé megválasztva"

Megpróbáltátok megalázni. Mint mindenkit. Most meg erre hivatkoztok. Tecc.

Előzmény: kis pimasz (15)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.01 0 0 44
Teljesen igazad van közvetlenül kellene választani! DE nem csak ezt a pozíciót, MINDEN képviselőt!!!
Előzmény: deniboj (40)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.01 0 0 43
Azért az sem lenne elvetnivaló, hogy kit szeretnénk e helyett a semmi helyett?

Először is távol áll a semmitől, attól sokkal rosszabb a helyzet(ünk), mert egyenesen negatív a szerepe, míg a semmi kárt nemokoz csak passzívan :-(

Osztán hogy kit szeretnénk helyette? Állítom, hogy lenne pár olyan hajléktalan, akit kimosdatva, felhúzva emberi szintre, sokkal inkább megbecsülést érezne, mint ez a figura, s szerintem megemberelné magát, az ország érdekében tenne...

...szóval nem feltétlenül a legismertebb, legelfogadottabb emberre kell gondolni... sok kevéssé vagy egyáltalán nem közismert ember - mint ahogy ez a figura sem volt az miniszteri kinevezése előtt, csak szűk jogász körökben, no meg talán a pártvezetés részére, akiknek a kegyeltje lehetett korábban :-( - sokkal jobban töltené be ezt a szerepet... ezt csak felkapta a szél, a politika szele... majd leteszi...

Előzmény: Large Display (39)
geszthi Creative Commons License 2002.10.31 0 0 42
Arrol mar nem is beszelve, hogy nem is az elso eset! Goncz Arpad ellen is alul maradt.
No nem baj attol o meg allandoan probalkozott.

Termeszetesen csak eros felkeresre...ja mint latszott a 3-jara tortent megvalasztasanal. Ha o annyira nem akart volna az lenni, meg annyira uriember lenne, akkor mar az elso, GA-dal szembeni ,alulmaradasa utan tobbet nem vallalta volna el.

Az meg, hogy Torgyan megkoronazasi szinjateka utan csinalta mindezt, meg erdekesebbe teszi a dolgot.

Előzmény: Large Display (37)
Large Display Creative Commons License 2002.10.31 0 0 41
Nekem gyakorlaitlag nem lenne mindegy, hogy Ki, mivel mégegy M.F.-t nem kívánok,de abban viszont egyetértek, hogy MI válastuk meg a Közt. Elnököt és mi dönthessünk.
Előzmény: deniboj (40)
deniboj Creative Commons License 2002.10.31 0 0 40
Large Display,

nekem gyakorlatilag mindegy lenne, hogy ki, de régi mániám, hogy közvetlenül válasszuk és ne az aktuálisan hatalmon lévő parlamenti szavazógépezet írja elő, hogy ki a Köztársaság elnöke.

db

Előzmény: Large Display (39)
Large Display Creative Commons License 2002.10.31 0 0 39
Azért az sem lenne elvetnivaló, hogy kit szeretnénk e helyett a semmi helyett?
wizes Creative Commons License 2002.10.31 0 0 38
Mádl tehet 1 cívességet.
Eltünik. Cégyenlem, hogy nem Közteselnök.
Állnok!
wizes.
Large Display Creative Commons License 2002.10.31 0 0 37
Én (nem tehetek róla) már a megválasztási procedúra óta utálom!
Édesanyám, aki "egyszerű asszony" szintén kiakadt, hogy 2.szor, 3.szor is volt képe a parlament karzatáról vigyorgni.
Nekem az az érzésem, hogy ez az ember csak van a közméltósági címével, hogy "lám, ezt is elértem", és tulajdonképpen semmit nem kell tennem.
Pedig lett volna itt dolga mostanában egy Közt.Elnöknek bőven!!!!
Most gyártassak kitűzőket, hogy ő nem a K.Elnököm?
geszthi Creative Commons License 2002.10.30 0 0 36
Majnem pontos...

55-ben birosagi fogalmazo volt, majd egy ev alatt mar birosagi titkar. 1956-ban!!

Kulfoldre tenyleg a megtorlasok kozepen ment ki, 1961-63 kozott, de Strassbourgba.

1967-ben meg mar az USA-ba is eloadni.

Előzmény: acontrecourant (34)
Ace Rodstein Creative Commons License 2002.10.27 0 0 35
offkirály
Előzmény: Turulmadár (23)
acontrecourant Creative Commons License 2002.10.27 0 0 34
De hát mire számítottatok?

Mádl 1957-ben, amikor sokakat kivégeztek, és Mécs Imrét halálra, Göncz Árpádot pedig életfogytiglanra ítélték, Mádl Kádárék ösztöndíjával és kék útlevéllel nyugatra utazhatott "kutatni", vagy mi. Ha jól tudom, Brüsszelbe.

Jobboldaliak, ugye milyen jó ember volt a hóhér? Mádlhoz.

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.27 0 0 33
...nem, nem nyilatkozik, hanem szemérmesen hallgat... ezért 0...
Előzmény: Kötél László (32)
Kötél László Creative Commons License 2002.10.27 0 0 32
Nem vagyok képben: Mádl megnyilatkozott a temetői kegyeletsértés ügyében?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!