Sziasztok! Olvastam a civedrel1.zip pályaszerkesztőről, amit egy honfitársunk írt Excelben (!) ésle szeretném tölteni, de a különböző fórumokon megadott több éves linkek már nem élnek. Ha megvan valakinek, föl tudná tenni, vagy elküldené levélben a címemre? Föltéve persze, ha a mérete ezt lehetővé teszi. Rendkívül hálás lennék!!!
Vazze, ez 31 mega!
Mi a turo ilyen sok egy eredetileg par megas jatekban?
Muszaj voltam vagy 10 "brabumm","bakabumm","kell a kredit" meg ehhez hasonló párszavas baromságokkal teleirkálni a topikokat... :)
Valszeg kivágnak onnan rövid időn belül.
En a multis civ helyere lennek kivancsi. Regebben volt valami civnet nevu dolog fenn a gepemen, de asszem veletlenul letoroltem. Nem tudjatok, ez hol van?
Örömmel látom, hogy eme kis program a mai extra multimédiás látványos világunkban még mindíg örökzöldnek számít és soha nem is fog elévűlni.(CIV 1 -re gondolok)
Rengeteget játszottam vele és játszok még most is és fogok is mert nagyon király!
A win es civ1 -et a www.loogoos.hu oldalról lehet letölteni, jól meg van csinálva nem fagyizik vagy ilyesmi.
Sok sok játékal jutattam el az emperor szintre, alapvető taktikám általában bejön, az eljén csak a tudomány fejlesztésére megyek amíg nincs épület a városokban úgysincs költség így 4-5 körönként van új tudomány.
Fontos hamar megépíteni a piramist és átváltani demokráciára, így lehet a legjobban fejlődni.
Igaz sok múlik a szerencsén is mert ha egy földrészre kerülök egy agtresszív néppel pl. ruszkik vagy rómaiak rögtön lenyomnak hiába kötsz békét velük.
Na egyelöre talán ennyi.
Civ rulez, Civ3 a legjobb (bár a kettőhöz képest egy-két dolog azért hiányzik)!
Van multis civ a neten?
Hol lehet leszedni? (majd keresővel ránézek)
Egyébként a civ igen sok változatával játszottam már, de sajnabajna egyik se volt multis. Az meg nem egy nagy élvezet, hogy könnyebb fokozaton simán lenyomom a gépet, nehezebbeken meg csal, mint a rossz baj (deityn pl. mindenhez csak fele annyi pajzsot kell összegyűjtenie). Haver ellen, az lenne az igazi móka!
A nyerő taktika nehezebb fokozatokon kb. ugyanaz, mint a többi civben: az elején és a közepén valszeg a gép fog vezetni technológiailag, úgyhogy jó sok várost kell építeni, CSAK a kulcsfontosságú csodákra hajtani, aztán már (némi szerencsével) a te oldaladon lesz a fölény. Apropó csodák: úgy tudom, az első részben "hasraütésszerűen" építi a csodákat a gép, nem pajzsból! Ez igen kellemetlen, de van egy kellemes vonása is (bár ez csalásgyanús): minden körben mentés, aztán ha a gép "épített" egy csodát, visszatöltés.
Az első részben azt utáltam legjobban, mikor az ellen bármikor tudott szövegelni nekem, bezzeg nekem diplomatákat kellett gyártanom, hogy kommunikálhassak őfelségével (ezt a winciv-ben megoldották). Amúgy korának mérföldköve a szg. játékok terén, hiányosságaival együtt is!
Játszottam már a Civ minden verziójával, de én is gyakran visszatérek az őshöz, mert nagyon sok kellemes élmény fűz hozzá.
Egy olyan kérdésem van, kíváncsi lennék, hogy ti is tapasztaltátok-e? Mindegy milyen fokozaton játszom, ha a rating eléri a 130%-ot a lakosság meg kb 130 160 milliót, akkor a program furcsa dolgokat művel. Pl: el kezd építeni egy új kontinenst, melyen grassland és dzsungel terrain van, de mindegyik 100 kaját termel!!! Ez a kontinens körönként növekszik, és ha elér egy bizonyos méretet a program végleg lefagy...
Tapasztaltatok-e ti is hasonlót? A leírások szerint a játéknak sokkal többet kellene bírnia, ha jól tudom 200 város a maximum határ, de ezt a pontszámot és a lakosság számot már 30 40 várossal is el lehet érni. Több helyről összeszedett Civ-eket próbáltam már, de mindegyik hasonlóképpen végzi...
Ha tudjátok az okát, vagy a megoldást a problémára akkor írjatok...
Kösz, amúgy a tech-fát már én is megrajzoltam épp, nagyon élveztem összerakni! :)
Jó, majd akkor ráhajtok a tankra, csak mindig elkap a hév, hogy már mondjuk chariottal vagy knighttal is kirohanjak az ellenre...Pedig mindig megfogadom, hogy nem háborúzni, hanem egy viszonylag elfogadható nagy földdarabon építkezni mondjuk Republicban vagy persze Democrcyban.. na majd megpróbálom, hogy csak a végén támadjak, teljes fölényben
(ahogy pont a szemét amcsik tették tegnap, már csak ketten voltunk a Földön, ők meg én, csak én a háborúzások után hiába voltam nagy, ha egyszer megrekedtem a középkorban)
Nehezebb fokozaton egyszeruen csal a gép. Én ugy játszottam a legnehezebb (Emperor) fokozaton hogy végtelen pénzt állitottam be magamnak és igy volt kb egál. Igy nagyon gyors partikat lehetett játszani :)
Volt valami "Test of Time" is, amit kihagytatok a felsorolásból.
Egyébként asszem a 2. részben vagy a Call to Powerben meg lehet nézni a Civilopediában, hogy milyen fejleszések kellenek ahhoz, amit ki akarsz fejleszteni.
Egyébként tényleg király játék a Civ1 és a 2 is.
A Call to Powert is meg lehet szokni, csak idő kérdése, de a tutorialja nagyon jó, azt el kell ismerni.
Nincs is szebb érzés, mint ágyukkal és muskátások garmadájával leverni az ellenséges városokat, szépen sorba.
Egy dolgot mondjuk soha nem értettem, hogy az atomtámadástól (amivel ha bepöccenek nem igazán szoktam spórolni) miért nem pusztulnak el teljesen a városok, illetve miért éli túl néhány egység őket?
Szerintem a legjobb taktika (kis pályákon) egy nagyon kis, birodalom felépítése, "nagy várossűrűséggel", aztán ráhajtani a fejlesztésekre, és diplomáciában pedig mindig cserélni a fejlesztéseket.
Nekem ez működött régebben.
A legdurvább az volt, hogy az első egy évben úgy játszottam, hogy nem tudtam, hogy lehet adószedőket, szórakoztatókat, és tudósokat beosztani a városokba. El lehet képzelni, hogy egyfolytában lázadoztak. :)
Nos konkrét taktikákra nem nagyon emlékszem (nagyon rég volt már), de azt tudom, hogy annak idején egész szép kis rajzot készítettem a fejlődési "fáról". Ha megvan, hogy melyek a kulcsfontosságú felfedezések, akkor arra lehet ráhajtani (pl. nagyon egyszerű a tankot kifejleszteni hamar, ha a "fejlesztési fából" csak a tankhoz szükséges felfedezésekre hajtunk). Ja egyébként én a legnehezebb fokozaton nyomtam és már ott is lenyomtam a gépet :).
Amúgy meg nekem istenigazából akkor jött be nagyon a játék amikor még először játszogattam vele (hozzá kell tennem ez volt a 5.-6. szg-es játék amivel játszottam, tehát más sratégiai játékokból se tudtam tapasztalatot szerezni), mivel akkor még nem ismertem, hogy miket lehet csinálni, így elég érdekes érzés volt mikor először, mint elmaradott népet leigáztak a modernebb országok (bár fájt "birodalmam" elvesztése :) ), vagy mikor először jöttem rá, hogy hajókat is tudok gyártani és tengeren felfedezni (úgy éreztem magam mint kolumbusz :) ), vagy mikor kialakítottam első gyarmatomat egy távoli kontinensen (és már voltam olyan jó, hogy a leggyengébb fokozatban az éppen ott lévő gépet túlfejlődtem), és a helyi benszülöttekkel voltak kisebb nagyobb csetepaték... Szóval azok voltak az igazi élvezetes játékok.
én most King fokozatban (legnehezebb előtt eggyel)próbáltam játszani a Civ-et, a Földön, persze - és a rómaiakkal, Európából indulva. Sajnos nem vagyok elég gyors vagy hogy, már úgy 1800 körül jönnek Amerikából tankokkal... hogy csinálják? vagy inkább, én hogy csináljam??? :)
Köszi az infókat. Hej be sok szép emléket idéztél fel bennem. Ez volt az első stratégiai játék amivel játszottam (ja nem, a North and South volt az, ha azt is odasoroljuk), és egyből megszerettem ezt a játéktípust. Sajna időm az nincs rá, de én is tervezgettem, hogy felelevenítem a játékélményt, illetve vhonnan megszerzem a CivIII-at (bár még a CivII-vel sem játszottam :( )
A Civ1 alatt a Civilizationt értem, az első Sid Meyer által írt ilyen játékot... :))
(ami eredetileg DOS-ban volt, de nekem most a Windows-os verzió van)
Hogy hány van, nem is tudom
talán:
Civilization (=Civ1)
Civ. II (és verziói, pl. Civ2 Multiplayer Gold)
Civ. III (ez a legújabb)
Emberek valaki dobjon már meg egy info-val, hogy a Civilization sorozatnak mennyi tagja van! (Civilization, CivII, Call to power (esetleg Call to power II) CivIII, Civ net ... ?)
Ja amúgy nálam a Civilization az örök ranglistavezető!!!!