Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

axverda Creative Commons License 2002.11.01 0 0 34
BX_thomas: ja, alig várom már, hogy kész legyen ;-). A szerelőt nem a psa topicból "szereztem" hanám már régebben ismerem, ő szintén dabasi mint én. (Skaccok! hol találok leírást 1,4d Ax-hez magyarul?)Üdv!
Előzmény: BX_thomas (33)
BX_thomas Creative Commons License 2002.10.30 0 0 33
és kiaz? a psaból kaptál szerelőt?
a 110 teljesen korrekt ár. Igy sokat ne meditálj. A mocit te fogod bejársatni és amig a kocsi a tiéd azzal nem lessz gondod! végre valami kis öröm nem?
Előzmény: axverda (32)
axverda Creative Commons License 2002.10.30 0 0 32
BLASIUS : ja totál generál most úgy néz mi, hogy ez a szerelő aki csinálja az kb 100-110-ért (tokkal vonóval) rendberakja és azt mondta, hogy garanciát is ad rá (neki egy diesel BX-e van így gondolom ért hozzá valamicskét). majd kiderül, hogy milyen. Üdv!
Előzmény: axverda (-)
BX_thomas Creative Commons License 2002.10.30 0 0 31
ezta francia dolgot szivd vissza de szélsebesen!
A mahle cucc kb egy árban van a ladába is mint a citróba pl.. ks hajtókarcsapágy készlet 3000, soroljam? ja és kb 50 ripval több a felújitása és nem 100 ezret megy a munka után mert lada max 100at tud egy generál után! És azis lehet hogy csak kompresszió gyűrű éskézs. egy gyűrűkészlet ks 10 ropi tivábbisvan mondjammég?
Előzmény: Fefe_2108 (23)
alpinaB6 Creative Commons License 2002.10.30 0 0 30
mindenesetre a szerelőnél kérj számlát+egy papirt, hogy ennyi idő alatt amig használtad nem következhetett be ilyen hiba! ha kell fizess a szakvéleményért! ezzel és a számlával meg menj el a kereskedőhöz....
Előzmény: BLASIUS (29)
BLASIUS Creative Commons License 2002.10.30 0 0 29
Ne igyál sokat, mert még vezetned kell azt az Ax-et! Mert megjavul.:-)

Végülis totál generál?

Előzmény: axverda (27)
SzaboZE Creative Commons License 2002.10.30 0 0 28
Nem szóltál az előző tulajnak, hogy ejnyebejnye, kéne beszélni róla?

SzaboZE

Előzmény: axverda (27)
axverda Creative Commons License 2002.10.30 0 0 27
Szegasztok!

verda a szerelőnél én a kocsmában (búsulok) vagy mingyán az adósok börtönében ha nagyon drága lesz. állítólag jövő hét csütörtökre kézs maj mesélek...
Üdv: axverda

Előzmény: BLASIUS (26)
BLASIUS Creative Commons License 2002.10.28 0 0 26
Valaki lejjebb írta, hogykb. 80 és 200 között megcsináják, attól függ, mennyire ment szarrá. Ez csak 4 hengeres. Szopás nekem lenne a hattal, meg a 2400ccm-vel.
Előzmény: Fefe_2108 (25)
Fefe_2108 Creative Commons License 2002.10.25 0 0 25
Ja, hogy dízel? Figyelmetlen vagyok... persze az is jó, de akkor még drágább a felújítás :(
Ha már kiszedik a motort, váltó ellenőrzése+kuplungtárcsa, szerkezet, csapágy cseréje javasolt. Mindez együtt baromi drága lesz, de igen hosszú távra megoldást jelent.
Nem mindig érdemes egyébként a felújítás árát az autó árához mérni, inkább azt kell nézni, hogy összesen mennyiért mid lesz. Ladások gyakran újítanak föl kompletten (motor, lakatolás, fényezés, stb.) 3-400 ezrekért egy 100 ezerért vásárolt autót. Jelen esetben a probléma csak ott van, hogy használhatatlan, felújítandó motorral kicsit drága volt így a kocsi.
Előzmény: BLASIUS (24)
BLASIUS Creative Commons License 2002.10.25 0 0 24
Tényleg szar ügy, de szerintem ilyen vételár mellett, ha felújíttatod, még mindig jól jársz. Végül is annyira nem is öreg autó, a jó dízelmotor meg ki fog vinni a világból.;-)
Előzmény: Fefe_2108 (23)
Fefe_2108 Creative Commons License 2002.10.24 0 0 23
Hello!

Mindamellett, hogy nagy szopás és állati felháborító eset, én azt csinálnám, hogy, miután megbizonyosodtam róla, hogy egy fillért nem tudok visszakapni, elvinném egy jó műhelybe és komplett felújítás. Persze 490-et nem azért fizet ki az ember egy kocsiért, hogy rögtön fel kelljen újítani, de ha már egyszer...
Felújítás áráról fogalmam sincs, Ladát 120 körül lehet, francia kocsikhoz sajnos nem csak az alkatrész drágább, hanem a legtöbb szerelési műveletet is nehezebb végrehajtani.
Viszont tök jó dolog egy zsír új motor.

Golf-I GTI 16V Creative Commons License 2002.10.24 0 0 22
Egyetértek, én több, mint 1 éve írtam, nem kaptam lóf@szt sem vissza...
Előzmény: mer9es (21)
mer9es Creative Commons License 2002.10.24 0 0 21
Az azért túlzás hogy gyorsan reagál mert én fél éve írtam neki és semmi...

Előzmény: Nepp-01 (20)
Nepp-01 Creative Commons License 2002.10.23 0 0 20
De jut eszembe, a Totalcar-on is van autójogász, ami gyorsan reagál a feltett kérdésekre. Beszélj valameikkel!
Üdv ; Nepp
Nepp-01 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 19
Szia!

Ha jól emléxem, az Auto2 jogi képviselője nagy ász ezekben a kérdésekben.KOVÁCS KÁZMÉR a neve. Igazságügyi járműszakértő. Az auto2 oldalán asszem tudsz kontaktot teremteni vele, ha nem akkor is segitenek megtalálni.
Üdv, Nepp

SzaboZE Creative Commons License 2002.10.22 0 0 18
Arról nem írtál, hogy az eladónak már szóltál-e? Meg kellene fenyegetni. Lehet hogy BX ötlete bejön és inkább visszahúzódnak.

SzaboZE

Előzmény: axverda (15)
tcaoe Creative Commons License 2002.10.22 0 0 17
Nos, akkor mondom majd, hogy mit vegyél, meg mit ne vegyél hozzá.:))De ehhez nézz be inkább a PSA-Peugeot-citroen topicba...
Előzmény: axverda (15)
murray Creative Commons License 2002.10.22 0 0 16
hát lassan 7-8 kilónál tartasz, és van egy bontóból összerakott kocsid...dílertől NEM szabad venni, mit gondolsz mér adta be az elözö tulaj? mer tutta hogy ha valaki jobban megnézi nem veszik meg
axverda Creative Commons License 2002.10.22 0 0 15
Sziasztok! Köszi a sok hozzászólást! A helyzet az, hogy igen hülye voltam ott kellet volna egy állapotfelmérést csinálni... (késő) Az autóklubos jogi vonalon beszéltem egy hölggyel aki nem sok esélyt adott az ügynek. Amit azóta még megtudtam: a motor (tehát a csak a blokk és a hengerfej + tömítések)felújítása kb 150 eFt (nem eredeti hüvely illv. dugattyú cuccokkal, azoknak kapásból kb. 29 eFt +Áfa/db az ára). Vagy van egy bontó ahol 100 eFT-ért adnak egy motort + 30 eFt-ért beszerelik és így még jár hozzá 10 e Km. garancia (persze ebben az esetben a franc tudja, hogy a motor milyen állapotban van ahhoz padra kellene rakni és be kell indítani). Ma elviszem a szerelőhöz aki belenéz a "belibe" aztán majd kiderül, hogy mi lesz a vége. Ha majd tudni fogom akkor tájékoztatom a T. topictársakat. :-) Üdv!
E30M40 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 14
"Elvittem szerelőhöz aki közölte, hogy a motorja kakukk nincs kompresszió, v.színűleg összerakták úgy, hogy elinduljon és kész"

Kicsi az esélye,de nem lehet,hogy nem a kompresszió miatt nem indult a kocsi,hanem más a hiba és a szerelő akart levenni?

Előzmény: axverda (-)
dare-devil Creative Commons License 2002.10.22 0 0 13
Hali!

Stevie!

Felvázolnád, hogy te milyen formában vásárolsz autót? köszi

Előzmény: stevie wonder (11)
dare-devil Creative Commons License 2002.10.22 0 0 12
egyszer vettem dílertől autót de többet soha, persze erre nem most jöttem rá de megerősített.
Előzmény: stevie wonder (11)
stevie wonder Creative Commons License 2002.10.21 0 0 11
axverda,

nem akarlak baszogatni, de a penz kifizetese elott nem jutott eszedbe atvizsgaltatni az autot?

Na mindegy, most mar veszett fejsze nyele, de legkozelebb biztosan maskepp csinalod.

Az Autklubbal nekem sajna nincsen tul jo tapasztalatom, van is egy autoklubos topik valahol. De elismerem, hogy telepulesenkent valtozhat az adott tagszervezet hatekonysaga. Tehat erdemes kemenyen probalkozni.

Egy tisztesseges motorgeneral negyhengeres dizelauton 80 es 250 ezer kozott van. Ha korabban nem volt meg generalozva a motor, akkor teljesen újszerűen fog viselkedni, es kb 150-200 ezer kilometert lehet majd vele kulonosebb gond nelkul kozlekedni.

Sok sikert, es ne felejtsd el tajekoztatni a topikot a fejlemenyekrol.

dare-devil Creative Commons License 2002.10.21 0 0 9
"és a kocsi mennyi volt?"

4-es számú hozzászólásban megtalálod:)

Előzmény: BX_thomas (7)
tcaoe Creative Commons License 2002.10.21 0 0 8
Megkérdezem, hogy mennyi egy ilyen vélemény pontosan.
Előzmény: axverda (5)
BX_thomas Creative Commons License 2002.10.21 0 0 7
és a kocsi mennyi volt? nem biztos hogy kell a biróság ahhoz hogy az eladó elismerje a tettét! ha odaállitasz a papirral és az ügyvéddel lehet hogy összepisálja magát, a másik meg a kereskedő! Ha ő mosssa a kezeit és azt mondja ehhez őneki semmi köze de az eldaót védi akkor őneki is benne van a keze a dologban! szal aki veszit az fizeti a perköltséget!!
Előzmény: axverda (5)
BX_thomas Creative Commons License 2002.10.21 0 0 6
volt már több ijen és ehhez hasonló dolguk:
pl generátor gebesz garis autón, szervizmagmagyarázta, hogy nem fődarab és kuss, autóklubb bebizonyitotta, hogy ez nem igy van. kicserélték. stb.
Előzmény: axverda (4)
axverda Creative Commons License 2002.10.21 0 0 5
Üdv!

Most beszéltem az autóklubbal de sajnos semmi jóval nem kecsegtettek. Ha bíróságra viszem az ügyet akkor csak az igazságügyi szakértő véleményét fogadják el (kb. 50 eFt) stb....

axverda Creative Commons License 2002.10.21 0 0 4
Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat. A kocsit 490 eFt-ért vettem. Az autóklubb jó 5let mindjárth hívom is őket.

Üdv:
VargaL.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!