Hopp ezt elkúrtam. Úgy néz ki a Lakers elleni párharc elúszott, sikerült otthon egy nem túl acélos LAL ellen bukni egy meccset, így oda az első mérkőzésen megszerzett pályaelőny. Mostantól gyakorlatilag zsinórban három kell, hogy meglegyen.
Egy kicsit elkeserítő volt a Dallas elleni vereség, ugrott a home court advantage, ráadásul harmadik helyett ötödik lett a csapat, így a Lakers ágára került (pedig milyen jó lett volna, ha a San Antonioval bezúzzák egymást), viszont a Portlandet sikerült idegenben (!) agyonverni. Szó szerint. Yao tökéletes, 9-9 mezőnyből, 6-6 büntető. Remélem söprés lesz, és pihentek készülhetnek a Lakers ellen. Adelmannek van törleszteni valója Phil Jacksonnal szemben.
Nyugaton a Lakers mögött még bármi lehet az alapszakaszban. Elég szoros a mezőny. Úgy néz ki, a rájátszásba jutásért idén talán nem kell izgulnunk.
Ha belegondolunk, hogyha McGrady nem lenne ilyen sérülékeny, akkor évek óta hol lehetne a Rockets... Nem Bryantről és a Lakersről szólnának a hírek. Mert szerintem a Kobe nélküli Lakersnél sokkal jobb a T-mac nélküli Rockets.
No egy bíztató győzelmet sikerült összehozni a Boston ellen (89-85 IDEGENBEN), és bár McGrady sérült, a cserepad játékosai igen meggyőzőek. Egy egészséges kerettel azt hiszem most ez az NBA legerősebb társasága. Brooks igen jól játszott, de Hayes és Landry is alaposan kivette a részét a győzelemből, Ming is nagyon jó volt, de szerintem még mindig nem vállal eleget a palánk alatt. Artest sem volt rossz.
Aki folyamatosan csalódás nekem, az Rafer Alston, botrány amit művel, Brooks lassan ki fogja szorítani.
Viszont örömteli hír, hogy Grady nélkül is sikerült agyonverni a Spurst úgy, hogy már Ginobili és Parker is játszhatott. Nagyon egyben van a csapat, és jó erős a pad.
Artest eddig nagyon jól muzsikál, kíváncsi leszek, mi lesz, ha McGrady magára talál és valahogy sikerül kipofozni Francist is. Battier is sérült (még).
0 - Aaron Brooks 1 - Tracy McGrady 2 - Luther Head 3 - Steve Francis 4 - Luis Scola 10 - Marty Leunen (R) 11 - Yao Ming 12 - Rafer Alston 14 - Carl Landry (FA) 15 - Joey Dorsey (R) 17 - Brent Barry 19 - Mike Harris 31 - Shane Battier 44 - Chuck Hayes 55 - Dikembe Mutombo D. J. Strawberry és Ron Artest még számozatlan.
Elég jó a keret, Artest pedig sok terhet fog levenni Grady válláról.
A kezdő ötös valszeg:
1. Alston 2. McGrady 3. Scola 4. Artest 5. Ming
Ami nagyon nagy előny lehet, ha sikerül megtartani Landryt, akkor a gyakorlatilag a 3-4-5 abszolút minőségi cserével rendelkezik a Battier - Landry - Mutombo/Hayes kombóval, sőt Adelman rövid időre akár a Landry - Mutombo - Ming hármast is a pályán tarthatja, ami támadásban elég szép mismatcheket hoz létre (1-2 ben akkor viszont McGradynek és Artestnek lesz dolga bőven). Ráadásul Landry elég atlétikus gyerek, szóval a tábla alatt biztosan nem lesz gond.
Amennyiben Francis felépül és Landryt sikerül megtartani, egy hihetetlen erős, bajnokesélyes keret állhat össze. Strawberry valszeg majd elmegy, őt a PHX-től szerezték cserealapnak (1-est játszik a gyerek, amit láttam az alapján nagyon gyors).
Ja, ami Artestben a statiszikáin túl is jó, hogy 1-esen kívül bármit kellemesen eljátszogat.
Pont egy hónap múlva kezdődik a szezon. Hát igen, mindig az a kérdés, hogy T-Mac és Yao hány meccset fog kihagyni... Ha nem sokat, és a Francis-Artest-Battier-Scola-Alston "hátország" is hatékonyan működik, akkor bármi lehet. A tavalyi Lakerst nem tartom sokkal erősebbnek, mégis ők nyertek Nyugaton.