Keresés

Részletes keresés

kleinepapa Creative Commons License 2019.06.10 0 0 100

VIGYÁZAT CSALÓ parkettások.
Káldi Tamás -Jószaki - Parketta szakiki .
Engem a Káldi Tamás és Juhász János duó károsított meg. Ne hívjátok őket, mert kóklerek !!! Csak szétbarmolni tudnak mindent a tulaj kárára, és ha szólni mersz, még nekik áll följebb.
HANG NEM IGAZ A VÁLLALKOZÁSUKBÓL
KERÜLJE MESSZIRŐL MINDENKI ŐKET!!!

eseres Creative Commons License 2008.08.29 0 0 98
Csatlakozom NeomatiK kollégához. Vállalkozásunk gyorsan, jól, és olcsón dolgozik. Ön ezek közül kettőt választhat. :)) eseres
Előzmény: NeomatiK (97)
NeomatiK Creative Commons License 2008.08.09 0 0 97
Egyelőre nincs. És szerintem nem is lesz :) Viszont én nagyon precízen dolgozok, úgyhogy magamat megdícsérem. :))
Előzmény: Törölt nick (96)
ncc1701 Creative Commons License 2007.12.06 0 0 95
Akkor menjen utcát seperni, uis az, akit a saját szakmájában irányítani kell, az nem szakember!
Előzmény: Törölt nick (94)
NeomatiK Creative Commons License 2007.12.06 0 0 93

Ami feltünt a kőműveseknél (de ezek nem kőművesek, hanem kontár barbárok):

- műszaki rajzot nem tudnak olvasni, értelmezni sem

- nagyobb baj, hogy nem is veszik a kezükbe

- teljesen értelmetlen módon csinálnak bizonyos műveletet

- a szóból sem értenek

- ha szólok érte, meg vannak sértődve

- ha femü-vel megyek oda és többen magyarázzuk el és vonjuk kérdőre, akkor mégjobban besértődnek

- ha valamivel nem boldogul, vagy több odafigyelést igényel, akkor káromkodik (leszarozza, lekurvaanyázza a leendő otthonomat illetve annak aktuális részét, amin éppen ügyködik) dühből csinálja tovább

- felkészületlenül mennek a munkahelyre, hiányos a szerszámozottságuk

- nincsenek tisztában, hogy a megrendelő fizet és ennek megfelelően kéne dolgozni

- cigiszünet, kávészünet szerintem túl sok

- a szemetet (flakon, szalvéta, taknyos zsebkendő, csikk, paprikacsutka stb) szétdobálják

- nem képzik magukat, a gyártó útmutatásait nem ismerik, katalógusokat, prospektusokat sem szereznek be, nem olvassák. Szakkönyvek beszerzése, olvasása, internetes információszerzés kizárt náluk

- némelyik tőlünk nyugatra is dolgozott éveken át, ezzel akarnak elismerést kivívni, ennek ellenére mégis ugyanúgy vonatkoznak rá a fent felsoroltak.

Ezekkel szembesülve számomra felettébb megdöbbentő, hogy így dolgoznak valószínű minden munkahelyen 30-40 éve, senki sem hívta fel erre maradandó módon a figylemüket, hogy változniuk kéne pozitív irányba? Hozzáteszem, leginkább a saját főnöküknek kéne. Vagy mégis, de szarnak rá. Persze ahol nem áll fölöttük a megrendelő, vagy annak megbízottja, úgy ott nincs is ellenőrzés, nem derülnek ki a hiányosságok, esetleg csak évek múltán.

smellcheck Creative Commons License 2007.09.24 0 0 92
Az igazi mesterek tényleg kihaltak, bár még akad azért egy-két viszonylag normális, lelkiismeretes szaki is. Én pl. már nagyon régóta ugyanazzal az asztalossal dolgoztatok, bár nem indult felhőtlenül a viszonyunk: kerek-perec megtagadta, hogy a nappaliba szánt bútorainkat úgy csinálja meg, ahogy elmondtuk neki (ez így nem lesz az igazán jó, és ehhez nem adja nevét).  Aszittem felrobbanok, aztán felajánlotta: ha nem tetszik amit csinál a saját feje alapján, nem kell átvennem és kifizetnem. Tetszett (enyhe kifejezés), nem is dolgoztatok mással azóta.

Más szakikra meg nemrég találtam a www.mesterabc.hu oldalt; jó ötlet, hogy vissza lehet jelezni az oldalon hogy átvertek-e vagy meg voltál elégedve. Szvsz ez a cégeknek is elég kemény visszatartó erő (nyilván azért itt is bele lehet futni kóklerekbe).

Előzmény: Törölt nick (88)
NeomatiK Creative Commons License 2007.09.19 0 0 91

Van papír a pénzről, a munkát azóta elvégezték. Ismerem a vezetőjüket, nem az a fajta aki meglép.

Szorít engem a határídő, ezért kénytelen vagyok belemenni olyan helyzetekbe, amibe más esetben nem mennék bele. Sajnos ez van. Az is biztos, hogy legközelebb másképp csinálnám, de a következő folyamatokhoz már másképp állok hozzá, látva hogy mire számíthatok.

Előzmény: _lala_ (90)
_lala_ Creative Commons License 2007.09.18 0 0 90
Írásbeli szerződés nincs, csak szóbeli megállapodás.
Tudtommal a szóbeli szerződés is szerződés, főleg hogy már előleget is adtam nekik a munkára.

Balek vagy, lásd be.

Előleget munkadíjra nem adunk. Sose. Kiváltképpen nem papír nélkül!!!!

A szóbeli szerződés is szerződés, csak hogy bizonyítod? Sehogy.
Így hogy rúgod ki, ha elégedetlen vagy a munkájával? Sehogy, a "nyereséget" már zsebre tette, azt már viszont nem látod. Az a kérdés, hogy mi a kisebb kár, ha hagyod megcsinálni a melót, vagy ha inkább elbukod a már átadott pénzt.

Mondjuk pl. egy burkolónál az átadott pénz lenne a kisebb bukta, mert ha lerakja a padlólapot is rosszul, azt utána dobhatod ki, az pedig összemérhető a kókler munkadíjával.
Előzmény: NeomatiK (82)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.17 0 0 88

Sztem a mesterek már kihaltak. Én egy régi építésű házat újítottam fel. Gyakorlatilag nem volt olyan szakmunka, amit ne rontottak volna el. Igaz, nem komplett kivitelezőt bíztam meg, hanem külön brigádokat. Csakhogy ennek is oka volt. A felújítás nem volt akkora mértékű, hogy azt egy normálisabb vállalkozó bevállalta volna. Pl. tetőfelújításnál nem kellett a teljes tetőt cserélni, csak a hibás cserepeket kicserélni, és néhol a bádogozást kijavítani. Ugyanez pl. a burkolásnál. kb. 40nm kellett burkolni, ami szinte semmi. Ezekre a munkákra képtelenség komoly kivitelezőt szerezni, mert nekik -érthető okokból-, a nagy megrendelések a biznisz. Tojnak az ilyen munkákra. Úgyhogy ilyen esetben marad a külön-külön "mester" megbízása, akik nálam 100% kontár volt. A vicc az egészben, hogy mindet ismerősök ajánlották, nem valami újsághirdetésből szedtem. Később, ahogy az orbitális gányolásokat láttam, többször gondolkodtam el rajta, hogy annak ellenére, hogy sose csináltam ilyesmit, ennél még én is jobban megcsinálom.

A helyzet az, hogy a szakképzést már régen szétverték, az igazi mesterek szinte teljesen kihaltak. És ne feledjük már el, hogy nem csak új ház építése létezik!!!

Rengeteg a felújítási munka is. A ma még új házon 10-15év múlva majd ugyanúgy csináltatni kell ezt-azt. Mondjuk ha már nem tetszik a régi padlólap, és újat akar a delikvens, vagy valami vízszerelést, tetőjavítást tervez, akkor kizárólag emiatt a kis munka miatt nem fog felelős műszaki vezetőt megbízni, meg egy komoly, irodaházépítő vállalkozással szerződést kötni. Arról nem beszélve, hogy a sok hülye szabályozás miatt sokszor még a szakmabeliek is teljesen sötétben vannak, mitöbb, szivatják a usert. Nekem pl. a kéményemmel volt olyan, hogy bár semmi baja nem volt, rábeszéltek -pontosabban kényszerítettek- a bélelésre, csak azért mert régi volt. Közben ment a duma, hogy ez aztán nagyon jó lesz, ehhez képest a bélelés után kb. felére esett vissza a huzat, és az addig tökéletesen üzemelő kandalló most csak szenved.

Egy biztos. Az ember elgondolkodik azon, hogy ilyen minősíthetetlen munkáért  adjon-e pénzt? Vége van már annak az urban legendnek is, hogy a román szaki az egy gány, bezzeg a magyar. Nálam csak magyarok voltak, mind kontár volt. Legközelebb románt hívok, mert ha jobb nem is lesz, de legalább olcsóbban lesz ugyan ilyen szar, vagy már inkább megcsinálom magam. Az se lesz tökéletes, de legalább nem fizettem a gányolásért. Ide jutottunk...

Deli G Creative Commons License 2007.09.17 0 0 87

Szia Zsaki

Akkor beszéljünk a tényekről tovább. Igazadvan abban hogy az árazatlan költségvetés, nagyon ritka. De nézzük meg az okát. A kolegák ingyen nem hajlandóak a tervezési feladaton túl, más jótékony tevékenységet folytatni. Ha megnézzük az eu többi országában, akkor rájövünk hogy máshol is díjja van a tervezői költségvetés kiírásnak. Én úgy vélem, hogy ezért jogossan kérjük el a pénzt. Ha a megrendelő ennek nem látja értelmét, és nem hajlandó ezért pénzt fizetni, akkor megérdemli hogy később a pár tízezer forintos költség helyett pár milliós töbletkiadása vagy rossz esetben félkész háza legyen. Egy rakat idegeskedéssel és pereskedéssel karöltve. Lehetséges hogy a kiírások hiányossak is, de ezért ha fizettél én válalom a felelősséget. Akkor itt hozzátehetjük azt a tényt is, hogy a tervezők között is akadnak dilettánsok, mégha lényegessen kisebb számban is.

Abban a kérdésben viszont nem osztom a véleményedet hogy ha a hozzá nem értő szakképzetlen műkedvelőket kizárjuk a piacról, akkor nem marad senki. Mert én többek között kivitelezek is már 17 éve. Saját szakmunkás alkalmazotti gárdával és úgygondolom hogy kellő szakmai irányítás, és kontrol mellett, gyengébb képességű szakmunkásokkal is lehet minőségi munkát végezni. Itt azért kiemelném a szakmunkás szót. Valamint tény az is hogy még nem halt ki a szakma csak megcsappant a hozzáértők létszáma. A nem megfizetett felelős műszaki vezető kérdése megint csak saját magunknak öszönhető. Hisz ha betartaná a szakma hogy nem írunk alá kész házakat utólag, és főleg nem bagóért, hanem betartanánk a kamarák által és a pic által diktált árakat, akkor nem lennének problémáik a megrendelőknek sem. Egyuttal olcsóbb lehetne a kivitelezés is, hisz a felelős műszaki vezető jelenlétével nem kevés pénzt tud megspórolni a megrendelőnek. Amenyiben a megrendelő felkérésére van jelen. Továbbá elkerülhető a kontárkodás is. Egyébként hogy nem a levegőbe beszélek ajánlom figyelmedbe a www.delibau.extea.hu oldalt.

Előzmény: Zsaki73 (86)
Zsaki73 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 86
Az árazatlan költségvetés jó ötlet, de nagyon ritka.
Tapasztalataim szerint elég hiányos is ami készül.
Áraztam néhányat....
A piacról ha kitiltanánk a dilettánsokat, nem maradna szinte senki.
Marad a mindenért felelősségre vonható épitésvezető.....
Az meg nincs megfizetve.
Előzmény: Deli G (85)
Deli G Creative Commons License 2007.09.16 0 0 85

Szia Zsaki

Jólgondolod. Egyáltalán nem szünt meg sőt, ez a kérdés egyre inkább kiéleződik. Az EU-s integrációnk során szigorúbb lett minden idevonatkozó kérdés. Továbbá életrekelt a szunnyadó építésügyi hatóság is, ami nem összekeverendő a helyi önkormányzatok építésügyi osztályával. Jómagam is építész vagyok és pont ezért szóltam hozzá a témához. Sokan az ajánlatokat összesem hasonlítják hisz nem értenek hozzá. Valamint a vállalkozók nagyrésze sajnos inkorrekt ajánlatokat ad. A potmegrendelések lehetőségére bazírozva. Így első látásra az ajánlatuk szinpatikus lehet. Így már mögé sem nézünk az ajánlatnak, hogy ki is adta ezt. Sokan megörülnek a látszólag kedvező árnak, és majd lessz az valahogy alapon, belevágnak a felújításba, bővítésbe, vagy egy komplett kivitelezésbe. Pedig az lenne a legfontosabb, hogy megnézzük kivel tárgyalunk, valamint hogy akikkel tárgyalunk a szóbanforgó munkáról, azoknak mind egytől egyig ugyanazt az árazatlan költségvetést adjuk oda hogy műszaki tartalomban, és mennyiségben megegyezőt árazzanak. Mert csak ebben az esetben lesznek az ajánlatok összehasonlíthatóak. Ekkor fogják nyújtani azt a valós képet amit kell. Továbbá úgygondolom hogy ebben az esetben lessz a legkevesebb kellemetlenségünk is. Tovább menve a kérdésben a jogi felkészültségre visszatérve egy gondolat erejéig, a dilettáns műkedvelőket nem fenyegetni kell hanem feljelenteni és a piacról kitiltani. Hisz ők csak több kárt okoznak mint hasznot.

Előzmény: Zsaki73 (84)
Zsaki73 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 84
Egyetértek az előttem szólóval.
Hozzátenném, hogy minden épületnél szükséges a felelős műszaki vezető, aki a használatbavétel előtt aláirja, hogy az épület megfelelően készült el.
Ezt gyakran tényleg csak aláirják...
Pedig egyre szigorúbb a törvény és a szankció.
Már egy ideje nem dolgozom a kivitelezésben, de ez biztos nem szünt meg!
Előzmény: Deli G (83)
Deli G Creative Commons License 2007.09.15 0 0 83

Sziasztok!

Sajnálatos módon mára a szakmunkások létszáma jelentőssen megcsappant a 80-as évekhez képest. Jelenleg az a tendencia hogy szakmunkásképző intézetek 3 fős kőműves osztályokat tudnak csak indítani. Igy az utánpótlás mondhatjuk hogy meszünt. Ebből adódóan az építőipar feltöltődött szakképzetlen dilettánsokkal, és műkedvelőkkel. De ha utána néztek a megállapodás előtt hogy kire bízzátok rá a kivitelezést, vagy adott estben annak részmunkáit akkor az idegeskedések és a felesleges előre nemlátható töbletköltségek elkerülhetők. Én azt javaslom mindenkinek hogy mint az elöbb olvastam itt, a jogi felkészülés helyett inkább mint írtam azt a körültekintő vállalkozó választását helyezzük előtérbe. Hisz ez olcsobb, és elkerülhetjük vele az agyvérzést, valamint a szívinfarktust is.

NeomatiK Creative Commons License 2007.09.12 0 0 82

Szép lista a tiéd is. Lehet, hogy mire előrébb jutok, nálam is bővülni fog :(

Az a baj, hogy minden ilyen szituáció elmérgesíti a viszonyt. De benyelni se akarom a békát, mert nem vagyok a magam ellensége, és nem a hibás teljesítésre szerződtünk. Tudtommal a szóbeli szerződés is szerződés, főleg hogy már előleget is adtam nekik a munkára.

Előzmény: Bogyó 2 (78)
NeomatiK Creative Commons License 2007.09.12 0 0 81

Adtam nekik tervet, a falnyílást elnézték. Miattuk kisebb lesz a nyílás magassága, a parapetmagasság lesz nagyobb, mert 1 sor Ytonggal feljebb került miattuk a parapetvasalás. Aminek a hornyát én alakítottam ki, mert nem bízom meg bennük, hogy betették-e volna. Erre a parapetvasalásra kell még egy sor Ytongot rakni, de ők a következő sor Ytongot nem rakták rá, mert az eredeti (1 sorral lejebb lévő) méretet gondolták újra. Pedig mondtam nekik, hogy most hogy elszabták, jön rá még egy sor Ytong. Így majd utólag rakják rá az újabb sor Ytongot, ami nem fut kötésben. Remélem érthető, rajzzal könnyebb lenne vázolnom a helyzetet. Mondtam nekik, hogy ez így nem jó, ők meg azt mondták, hogy nincs jelentősége, jó ez így. Az igaz, hogy "csak" egy 60*90-es ablakról van szó, tehát remélem nem okoz gondot. De akkor is azért van a terv mert aszerint kell eljárni. Nem mellesleg mondtam nekik, hogyha valkami nem világos, hivjanak fel telefonon

A másik bajom pedig a kötésekkel van. A falbecsatlakozásoknál szerintem rosszul alakítják ki néhány helyen, mert lusták fűrészelni az Ytongot.

Hasonló kötésbeli problémám van a falmezőben is. Az előírt minimális kötés (átfedés) 12,5 cm (60 cm hosszú egy Ytongtégla), de van 1-2 hely, ahol egymás fölött van a két összeeresztés. A muki már a második sort tette volna úgy, hogy egymás fölé esik az összeeresztés - tehát összesen 3 sornál lett volna egymás fölött. Éppen ott voltam, szóltam neki, hogy már az alatta lévő sincs kötésben, ezt ne tegye be szintúgy. Válasz: jaj, hogy ezt föntről nehezen látja! Oldalról könnyebb.

Gondoltam magamban, hogy akkor menjen el havat kaszálni, azt talán látja.

Mindenre az a válasz, hogy ez így jó, kötésben van így is, be van kötve, nincs jelentősége stb.

Két éve bújom a szakirodalmat, konzultáltam építészekkel, statikusokkal. Ennek ellenére megmagyaráznak minden hibát - ami még nem nyert bizonyosságot 100%-ban hogy hiba, de szerintem sanszos.

Írásbeli szerződés nincs, csak szóbeli megállapodás.

Most arra gondoltam, hogy viszek oda egy műszaki ellenőrt, hogy nézze át a falazatot, egy alkalomra a díja 10000 Ft körül van. Lehetőleg úgy, hogy a "mesterek" is ott legyenek. Majd kiállít egy szakvéleményt, és elmondja nekik ha valami nem oké, mert én hiába tépem a számat, meg a tervben is szerepel sok minden. Az elemkötések persze nincsenek kirajzolva, de ha ezt nem tudja egy kőműves, akkor jobb ha leadja az ipart. Ne kelljen már mindent szájbarágni számukra óvodás szinten.

Előzmény: Bogyó 2 (79)
Bogyó 2 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 80
Ja, érdemes esetleg a PTK. hibás teljesítés részét tanulmányozni. Nem feltétlen azért mert jogi útra kerül a dolog, csak nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy mi lenne,ha így lenne. Egy szópárbajban nem mindegy.
Előzmény: Bogyó 2 (79)
Bogyó 2 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 79
Nehéz ebben tanácsot adni. Túl kevés az infó. Mit csesztek el? Ők ezt elismerik-e, s ki tekintenek hibásnak?Milyen szerződésed van velük? Hogyan fizetsz majd? Lehetnek-e agresszívek, ha konfliktusra kerül sor?
Csak néhány dolog.
Előzmény: NeomatiK (77)
Bogyó 2 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 78
Hasonló tapasztalatok, s emiatt meg is válok a kőművesektől. Egy másik topicba leírtam a bajaimat, ide csak ízelítőnek a lényeg:
- Felújításnál a falat az új külső oldaláról kezdték építeni, és a régi fallal úgy eresztették össze, hogy a fennmaradt hézagot purhabbal kifújták.

- A fal pont az ereszcsatorna lefolyója alá került, de a vizet nem vezették el, hanem csak elvágták a csatornát, s az ereszben összegyűlő víz a két hete lévő esőknél mind végigfolyt az új falon, azóta is sötétebb a színe, remélem kiszárad azért valamikor. Én akkor nem voltam otthon, amikor hazajöttem, kiütöttem a lefolyó csonkját, s egy ereszdarabot alátéve (kb. 5 perces munka) a vizet elvezettem a fal mellé.

- Homok szétszórva a bejáró úttestre, az általunk adott ásványvizes palackok, sörösüvegek szétdobálva, a takarítás nem volt az erősségük.

- Lukak, s a nyílászárók kitömése kisméretű mészhomok téglával történt, ami tudom, hogy bevett egyes helyeken, de ma már mégis az a korszerű, ha a Nf téglát elvágják. Barátom házánál, ami szintén most épül, egy kisméretű tégla sincs.

- A koszorút szintén kisméretű mészhomok téglából tették ki, közepén kiöntve betonnal. Ezekben az esetekben a tervezőm szerint hőhíd keletkezik.

Az ács most csinálja a tetőt. Az egyik régi kémény akadályozza a szarufák elhelyezését, le kell bontani, mondták. Rendben, mondtam. Lebontották egy kicsit, aztán a csonkra rátettek egy gerendadarabot, majd még néhány fadarabot rá, hogy egyenesen álljon a tetőgerinc. Remélem ezt nem gondolták komolyan véglegesnek, holnap azért rákérdezek, mert már mindent el tudok képzelni.

Szóval, ilyenek.
Előzmény: NeomatiK (77)
NeomatiK Creative Commons License 2007.09.11 0 0 77

Kezd a t*k*m tele lenni a kőművesekkel. A nekik adott tervet nem tudom mire használják?!

Jogos lenne a gázsilevonás a hibázásaikért? Vagy nyeljem be a baromságaikat? vagy mit csináljak? :-/

moonshadow Creative Commons License 2005.04.15 0 0 76

Drivytet majd megkérdezem a tesómtól mennyiért csinálták náluk.

A vakolatra emlékszem, díjoldalon 930/nm+áfa volt a cementes,

a gipszes pedig 990ft/nm+áfa, plusz az anyag, amit nem tudok fejből, hogy mennyi volt.

Anyagot is tudnak beszerezni, mivel gyári kedvezményük van rá, de nem tesznek rá pluszban árat, hanem közvetlenül a gyári számlát fizettették.

Ami még tetszett, hogy az árajánlatot eleve úgy adták, hogy konkrétan megmérték a mennyiséget és az user kapott belőle egy példányt amit ellenőrizhetett.

Van weblapjuk is, www.vakolunk.hu ott vannak elérhetőségek.

Előzmény: Törölt nick (74)
NeomatiK Creative Commons License 2005.04.15 0 0 75
Akkor már ebbe ( Építési normák, díjak, órabérek ) a topikba is légyszi! /Bocs, hogy belecsacsogtam!/
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 74

Szia moonshadow!

Esetleg mondanál árakat is?

Pl m2 re dryvitozás, vakolás stb.

Üdv

Attila

Előzmény: moonshadow (73)
moonshadow Creative Commons License 2005.04.14 0 0 73
Hogy legyen ellenpélda is.
Tesóméknál külső-belső vakolást, homlokzatképzést, dryvit hőszigetelést és nemesvakolat felhordást csinált egy vállalkozó, aki vakológéppel dolgozik.
Normális áttekinthető árajánlatot adott, gyorsan és jól dolgoztak, rengeteg referenciával rendelkeznek, tudják csinálni a cementes és a gipszes vakolatokat egyaránt.
Az áraik olyan közepes árkategóriába esnek, persze van náluk olcsóbb is de az idegeskedés megtakarítása és a jó minőség megtartása behozza az árkülönbözetet.
Ezen kívül nem kizárólag csak a saját szakmájához ért, hanem képes egyeztetni a többi szakiparossal is, valamint soha nem kér pénzt előre.
Viszont nem válalnak kisebb átalakításokat, hanem csak egyben egész ház belső és/vagy külső vakolását, homlokzatképzését.
MZ/Y Creative Commons License 2005.03.29 0 0 72
Pedig általános gyakorlat.
Előzmény: blade500 (70)
blade500 Creative Commons License 2005.03.28 0 0 70
Aranyos a történeted. Bár én nem rakok ilyen árú olajat az autómba, valszeg sarkon fordulnék ha a 4 perces munkát nem várhatnám meg és nem nézhetem, hogy azt az olajat teszik- e bele amit vettem. Ílyen próbálkozással még nem szembesültem, de szerintem simán hülyére veszik az embert ha hagyja és nincs résen.
Előzmény: Törölt nick (69)
petike23 Creative Commons License 2005.03.23 0 0 68

Auf Wiedersehen, Herr Kambekk !

/ a többiektől pedig elnézést az offolásért :)

Előzmény: kambekk (67)
kambekk Creative Commons License 2005.03.22 0 0 67

Áh, otthagytam a IV/IV-et és átnyergeltem az építőiparba :))

No megyek is, mielőtt offolásért sittre vág az ellen!

üdvi

Előzmény: petike23 (65)
blade500 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 66
"Pl. egy ismerősöm falra rögzített WC-t akart Ytong falra."
Simán meg lehet csinálni, ha a fal mindkét oldalán van egy jó kis vasalat és átmenő csavarral megtartja.
Előzmény: petike23 (61)
petike23 Creative Commons License 2005.03.22 0 0 65
van valami hír nick01 -ről? :)
Előzmény: kambekk (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!