Igen,igen... itt nem itélkezünk, csak publikálunk...
Idônként be kell irni : "tessék, bátran...", különben a balfenékre kerül a topik, és senki se tud létezésérôl...
Tessék, itt van mindenki örömére egy Kosztolányi-paródia tőlem.
Mint aki megnézte a tenyerét
Mint aki megnézte a tenyerét,
És látott nyúlóst, zsírszerűt,
Tömpe kezeiben zöldessárgát, keserűt,
Két nyirkos ujja közt himbálódzó kígyót,
Rajta kis csöppeket, fényesen vakítót,
Szellő-fújta szirteket, közöttük mézfolyót,
Lomha aranypatakot, megalvadt vérgolyót,
Orra lomha óceánját, arcürege velejét,
Nem tudom, mi köze ehhez a becsületnek, nem szoktam párbajozni, elég nekem a magam pár baja. És ahogy a verseidet elnézem, neked sem kellene erőltetni a dolgot. Egy Sarastrohoz különben is Pamina illik, nem guminő. (Én sem játszom Taminot, legföljebb Papagenot, bár alkatom szerint valószínűleg inkább Monostratost osztanák rám.)
öreg vagyok de érdekelne
engem a guminő maga
a hangja hogyha énekelne
a lelke és a lábszaga
az idő lassan elszivárog
nem tudom hogy megérem-e
de én türelmesen kivárok
hátha rámvillan lószeme
Ha a fórumindító hozzászólás számozása, akkor javaslom, tekintsd úgy, hogy minden hozzászólás egy mérföldko, és akkor kell lenni 0 mérföldnek, nem? Vagy: csak akkor tekintheto egy fórum létezonek, ha legalább egy hozzászólás érkezik, aki csak pusztába kiáltozik, az még nem érdemel számozást. Más analógia (bár az is magyarázatra szorul): nekünk egykor a gimiben volt nulladik óra, hét húszkor kezdodött.
A beavatás osi és általános dolog, emlékezetessé teszi az élet fordulóit, hozzájárul a csoportba újonnan kerülok elfogadásához. Az antropológusok ezzel magyarázzák még a vállalati felvételi interjú elterjedtségét is, ti. az a jelentkezok minoségének megítélésére, bármily furcsa, nem alkalmas. A kínozás persze más tészta, alighanem foleg ott gyakorolják, ahol unatkoznak, és nincs perspektíva.
A "bizutage" az nem inkább "beavatás", "megszivatás"? (M.orsz-n most pattant ki egy botrány pl.) A nullázást csak távoli rokonnak érzem ehhez, elég távolinak.
Kösz szépen, igy meg vagyok könnyebbülve. Hol késik Guminô ? Ez a nulla-historia érdekes hagyomány, a franciák "bizutage"-nak hivják, és gyakorolják iskolákban, katonáéknál...
Igazi amatôr vagyok, (de az önképzôköröket mindig utáltam) : kimaradt egy versszak, én magam vagyok kénytelen nullázni magamat. A versike helyesen igy hangzik :