Keresés

Részletes keresés

neménvagyok Creative Commons License 2002.10.10 0 0 5
lenyúlhat egy halom lóvét

pl.

low rider Creative Commons License 2002.10.10 0 0 4
1990. évi LXV. Törvény az Önkormányzatokról. Ebben benne van ami téged érdekel, egy darabig el lehet vele szórakozni. Ahogy én kivettem belőle a főpolgármesternek ugyanaz a jogállása, a feladatköre mint polgármestereké.
Előzmény: Timótea (3)
Timótea Creative Commons License 2002.10.10 0 0 3
Segítség! Hát senki sincs itt aki tudja, mit tehet egy főpogármester és mit nem? Vannak jogkörei is, vagy túlnyomórészt csak reprezentál?

A kérdés másképpen: A főváros szempontjából (!) minek van nagybb jelentősége? Annak, hogy ki lesz a főpolgármester vagy annak, hogy milyen összetételű lesz az önkormányzat?

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.09 0 0 2
pl. kell tudnia kezelni az ollot profi szinten. ezzel adja át azokat a létesítményeket, amelyek felépítéséhez semmi köze. esetleg még jól kell tudnia mosolyognia is (opcionálisan: vicsorognia). az sem árt, ha nőcsábász, kicsit agresszív és preferenciarendszerében magas prioritással szerepel kedvencként hires ember, mondjuk pl. joszip viszáronovics dzsugasvili (szép bajszas ember volt!).

fenti parameterek elvi szempontok, barmely egyezes a valosaggal pusztan a veletlen muve!!!

:DDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: Timótea (-)
Timótea Creative Commons License 2002.10.09 0 0 1
bővebben?
Előzmény: Janibacsi (0)
Janibacsi Creative Commons License 2002.10.09 0 0 0
Nem 0 teeendője van:o)

JAno

Előzmény: Timótea (-)
Timótea Creative Commons License 2002.10.09 0 0 topiknyitó
Már bánom, hogy lógtam a "töltelék" előadásokról a főiskolán. :-) Valamelyiken biztos volt szó egy kis államigazgatásról is. Így hülye maradtam és nem tudom például azt sem, hogy pontosan milyen jogkörei vannak egy főpolgármesternek.

Miért felelős egy főpolgármester? A fővárosért, persze. De hogy működik a főváros irányítása? Mekkora szava van az önkormányzatnak és mekkora a főpolgármesternek? Nézeteltérés esetén egy főpolgármester az önkormányzat akarata ellenére mit tud elérni? Miben jelentene változást, ha leváltanák a jelenlegi főpolgármestert? (Mármint a főváros jövője szempontjából)

A főváros jövője szempontjából mi számít jobban: az hogy ki lesz a főpolgármester vagy az, hogy milyen összetételű lesz az önkormányzat?

Az is érdekelne, hogy mekkora a főváros éves budgetje és ez milyen forrásokból jön össze? Az állam mekkora a főváros által felvett hitelért vállalhat évente garanciát?

Aki tudja a válaszokat, kérem ossza meg velem. Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!