Miután én is a közoktatás területén dolgozom néhány évtizede, rendelkezem némi információval. Felénk az a tankönyvterjesztési gyakorlat, hogy a könyvterjesztők az iskola egy pedagógusával szerződnek, aki némi jutalékért árusítja a könyveket. Számlaadásra neki nincsen jogosultsága, néhány szülő bosszankodott is emiatt.
Én még eddig mindkét gyermekemnek kifizettem a tankönyveit; segélyt, támogatást felvenni nem állt módomban. Azt viszont látom, mert rengeteg igazolást adtunk ki emiatt, nagyon sok munkahely tudja dolgozóit iskolakezdéskor segíteni. A helyi áruházban plakáton magyarázták, mi a teendő a tanszerutalványokkal. Olyan ismerőseim is felvettek mindenféle támogatást, kiknek jövedelme többszörösen meghaladja az enyémet. Volt aki még a nyári szünet alatt megkeresett a soron kívüli igazolásért - mert augusztus végén Horvátországban töltöttek két hetet - el ne mulasszák a támogatás igénybevételét.
Ezért is gondolom, hogy felfújt üggyel állunk szemben.
"Ingyenessé tesszük a tankönyveket az általános iskolák első nyolc tanévében. (...) "
Ejha! Megyó már valamit tudhat! És mi lesz a második 8 tanévvel??? (látott már valaki 8 évesnél hosszabb ált.iskolát??)
Ez egyébként színtiszta rasszizmus! Egy elég jól körülírható csoport nem szokott végezni nyolc év alatt, őket kihagyjuk az ingyen tankönyvből a második 8 évben??
Horváth Aladár!!!!! Help!!!:-)))
Egy praktikus kérdés: kapott ebben az országban már valaki csekket/számlát a tankönyvekért? Mert ha az iskola veszi (általában ez a helyzet) a szülő legföljebb egy sajtcédulát lát a befizetendő összegről.
Az iskola meg nem meri megkockáztatni, hogy az egész összeget elküldje M-nek.
a választ kicsit elhamarkodta, nem készült fel rá alaposan. Úriember akart lenni, arra nem gondolt, hogy egy aljas akciónak ad erre alapot. nem baj, majd hozzászokik a fiuk stilusához és nem lesz ilyen nagystilű.
HÁt igen, a legjobb védekezés a támadás...
Nem nem azért kell mert én felszines vagyok (ezek szerint Te mindenn topikot mindig végigolvasol), hanem, mert ha azért irsz be valamit, hogy alátámaszd a saját igazadat, akkor nem illik egy idézetből kiragadni egy részletet., Ugyanis ilyenkor a dolognak manipulálás szaga van.
ugy látom nagyon könnyen dobálozzol azzal a szóval, hogy hazuduzás. Lehet, hogy neked nem jelent semmit, nekem igen. Szóval ird meg, hogy hol is hazudtam? És az augusztusi kifizetés csak a duplacsaládi pótlékra fvonatkozott,mivel csak abban az egy pontban van az benne. A többihez nincs dátum rendelve, ebből következősen arra az igaz, hogy hosszú távu. Ez ennyire egyszerű. Érdekes nekem pl. sose jött le ugy, hogy szeptemberben már nem kell megvennem a gyerekeknek a tankönyveket. Talán mert tudok magyarul? A tegnapi kifizetési igérettel nem azt nyomatékositotta, hanem egy félreinfomált családnak segit. Egyébként ha már itt tartunk. Ha már valaki ebben tisztességtelen, akkor az a fidesz: emberekkel játszik - családokkal- a saját maga érdekében, mert megpróbál szerezni plusz szavazatokat. A választópolgárokat manipulkálja a maga érdekében a poklgárok zsebén keresztül. OK. választási kampány van, abba sok minden belefér, de nekem akkor sem tetszik. Ezt akár lázitásnak is hivhatnám.
Az iskolakezdés terheihez hozzájárulva, augusztus hónapban
Az igéret itt kezdődik, márpedig nem alkotmányjogászoknak csinálta Pöpi a kampányát. Ezt egy kifizetési igérettel tegnap nyomatékosította.:-)))))))) Hazudj tovább nőci.
MIért, a másik topikba nem Te másoltad be? Miért ide most nemcsak a végét tetted be? Mivel Te is tudod, hogy nem olvassa mindenki végig a topikot, ha egy idézetet csak félig teszel be, azzal a céllal, hogy alátámaszd az igazadat akkor azt manipulálásnak hivják. Hol hazudtam?
Az egészben az a legszebb, hogy Abelárd másolta be egy rokon topikba, de mivel ott felhivták a figyelmét, hogy ezzel pont MP igazát támasztja alá, ide már nem másolta be, csak a végét. Nem is nagyon akart manipulálni...