Keresés

Részletes keresés

mr_ricsi Creative Commons License 2012.01.22 0 0 28

Akkor annál tuttira nem Barbie a nyerő, hanem mondjuk a Micimackóból a Tigjis...

Előzmény: kisbetu (27)
kisbetu Creative Commons License 2012.01.21 0 0 27

Hátha van azóta újabb kislány...

Előzmény: mr_ricsi (26)
mr_ricsi Creative Commons License 2012.01.21 0 0 26

Azóta eltelt majd 2 év, a kislányára már rég nem jó az a póló, akkor meg minek a matrica?

Előzmény: péter_komlosi (25)
péter_komlosi Creative Commons License 2012.01.21 0 0 25

Szia NEKEM van BARBIS MATRICÁM. peter_komlosi@freemail.hu

Előzmény: Kinga1204 (22)
kagabor Creative Commons License 2010.06.03 0 0 24
OMG, én nyitottam 8 éve ezt a topic-ot! :D

Azóta már készült jópár ilyen póló saját/hozzátartozói használatra, és nagyon profkók!
De most:
Van egy SHIMANO gyártmányú orsóvédő tokom, ami talán neoprén anyagból van, de a külső borítása amolyan fényes... Ebből szeretnék mobiltokot varratni, és erre nyomnék ilyen mintát. Szerintetek mennyi eséllyel?

Köszi előre is!
Üdv: kagabor
Kotysoft Creative Commons License 2010.04.12 0 0 23
Sziasztok,

Én egy amolyan gyorsnyomdában dolgozom, és nagyon sokan érdeklődnek, hogy hogyan lehet leszedni a nyomatot roncsolásmentesen.

Nagyon sokat nem lehet, de ha már nem annyira fontos a következőt próbáljátok meg a leszedéshez:

(de csak olyan nyomatokon, ami láthatóan "gumimatrica", pl sportmezfelirat, vagy sötét pólós fotónyomtatás)

1.) találjatok olyan helyet a vasalónak, hogy forró felével lehetőleg felfelé legyen.
2.) hevítsétek fel a vasalótokat a maximális hőmérsékletre (akár gőzölősen is, mindegy)
3.) fogjatok egy éles, lapos kéziszerszámot (pl sniccert) a kezetekbe
4.) húzzátok rá a pólót a belső felével a forró vasalóra úgy, hogy a minta, és a póló színe ne érintkezzen a vasalóval (tehát belülről kifelé melegítitek a nyomtatott felületet)
5.) megvárjátok, amíg átmelegszik póló úgy, hogy már megfogni nem igazán akarjátok (DE VIGYÁZTOK, HOGY MILYEN PÓLÓT MEDDIG HAGYTOK A VASALÓN!)
6.) a meglágyult és forró fóliát a szikével elkezded "felkapirgászni", amíg a vasaló még melegen tartja alulról (fájni fog, de ez van), és vigyázzatok, hogy ne vágjátok ki a textilt.
7.) amint egy kicsit feljött a csücske, már jobban meg lehet fogni, és szépen felhúzni, mint egy matricát......
8.) a nyoma (a ragasztóanyag) ott marad (legalábbis valami belőle). Ezt egy SZILIKONOS sütőpapíron keresztül vasalva kicsit bele tudjátok dolgozni a pólóba, hogy kevésbé látszódjon.

MINÉL VILÁGOSABB, MINÉL MŰSZÁLASABB a PÓLÓ, ÉS MINÉL GUMISABB A NYOMAT, ANNÁL TÖBB ESÉLY VAN A LESZEDÉSRE.

--------

Lényegében ezek a fóliák vasalva vannak. A fóliát egy hőre lágyuló "ragasztó" tarja a pólón. Azonban ha ezt a színéről vasaljátok, akkor csak még jobban belenyomjátok. Ezért kell hátulról melegíteni aztán lehúzni....

u.i. sportmezekre vigyázzatok, 160°C fölé ne nagyon melegítsétek. Pamut bírja a 200°C-t is.

[url=http://shop.amalon.hu]Épülő félben lévő webáruházunk[/url]
[url=http://mofemshop.hu]Barátom MofémShopja (olcsó csaptelepek)[/url]
Kinga1204 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 22
Szárító gépben szárítod és a matrica lehúzhatóvá válik, bár nem egyben.
Most tettem tönkre kislányom pólóját, úgyhogy most erre keresek barbie-s matricát.
Előzmény: Törölt nick (19)
ogre43 Creative Commons License 2008.09.04 0 0 21
Jogos.:) Szóval http://tonergyar.try.hu
Előzmény: ogre43 (20)
ogre43 Creative Commons License 2008.08.22 0 0 20
Kg hozzászólására reagálva a http://tonerpatron.extra.hu oldalról beszéltem.Nézz szét.
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.31 0 0 19
Kallap, én most kisérletezek eltávolítási módszerekkel, ha bejön akkor szólok, az általam remélt sikeres módszerek egyébként a következők, amelyet JPÉ alapján gondolok :

(Az alábbi módszereket Awery Zweckform No. C9405-4 -es fehér pólóra vasalható fólián kisérletezem, egyenlőre nem ismert okozattal)

1. A "csupaszítani" kívát pólot tegyük be a fagyasztószekrénybe, amig le nem hül kellőképpen( a határ a csillagos ég).
2. Egy régi, de tiszta "halálraítélt" pólot felforosítunk a vasalóval, mintha csak rá akarnánk matricázni,vszont a hőfokkal nem spórolhatunk !.
3. Ezután kiveszük a fagyiból a másikat, a régi pólót ráterítjük az eltávolítani kívánt matricára, majd összevasaljuk őket a halálraítélt felől.
Itt szerinztem az lenne a lényeg, hogy nagyon nagy hőkülönbség legyen a két póló között, és csak addig vasaljuk, hogy ne egyenltítődjön ki, de a donorpóló kellőképpen rátapadjon a matrica visszájára
4. Vissza a fagasztóba együtt, és hűteni orrvérzésig
5. Kivenni őket, és széthúzni

A másik módszer :
Szimplán beteszük a matricás pólót a fagyasztóba, és megpróbáljuk olyan hőfokúra hűteni, hogy a fólia eltávolítható legyen.

Az eltávolítás vsznüleg nem lesz tökeletesen roncsolásmentes egyik esetben sem, mert a pamutszál is csak egy érző lény. :)
Előzmény: kallap (11)
kalóz pepi Creative Commons License 2006.09.12 0 0 18
Rottenbiller.. akarom mondani
Előzmény: kalóz pepi (17)
kalóz pepi Creative Commons License 2006.09.12 0 0 17
én a Rootenbiller utcában tudok egyet (asszem az első keresztutca sarkán a Keleti felől..
Előzmény: ishty (16)
ishty Creative Commons License 2006.07.06 0 0 16

"A gépi himzésről nem is beszélve,ami már szintén elérhető maszekban,és direkt egyetlen darabot,egyedi odavitt mintával is megcsinálnak néhol."

Tudsz konkrét helyet mondani?

Előzmény: Törölt nick (14)
ishty Creative Commons License 2006.07.06 0 0 15

Sziasztok

Tudom, hogy nagyon primitív a kérdésem, de hogyan kell beállítani, hogy a dolog ükrképét nyomtassa a nyomtató?

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.18 0 0 14

Simán felvasalok feketefehér képet a pólóra,mint a retró bazárosok régen,csak sokkal jobb minőségű.

És semmi nem kell hozzá,ahogy a nyákokat vasalom,pont úgy csinálom:)

Kinyomtatom a már lehúzott matrica üres hordozójára(tükörképet!),még melegen felsimítom a száraz és keményre vasalt (még langyos) szövetre,és jól átvasalom.Műanyag póló nem jó,mert némelyik előbb olvad,mint a tonerfesték.Pamut meg nem olcsó,de poénnak jó.Ami jó ebben,itt nincs hordozó,magát a festéket olvasztja az ember az anyagba.

Szines laserrel még nem tudtam kipróbálni,hogy milyen lenne.Túl drága a gép,hogy szedettvedett "etikettragacsot" engedjen beletömni akinek van.

A mosást nem sokáig bírja,de sebaj,a tömény forróvíz,alkohol,némi fehérítő és fertőtlenítő keverék(nagyon híg domestos) áztatással újra kiszedi a mintát,lehet mégegyet vasalni.

Persze az anyag előbbutóbb tönkremegy,de tapasztalatom szerint egyik házi(sőt a legprofibbnak hirdetett "ipari") matrica sem bírja tizedét sem annak,mint a szitázott textilfestékek(ráadásul ezek maradéktalanul kimoshatatlanok).A gépi himzésről nem is beszélve,ami már szintén elérhető maszekban,és direkt egyetlen darabot,egyedi odavitt mintával is megcsinálnak néhol.

sanyil Creative Commons License 2006.03.06 0 0 13

Sziasztok!

Ha képet akartok polóra felrakni akkor én tudok nektek segiteni! A technikát

nem lehet otthon megoldani mert ezek a papirok amiket próbálgattok semmire

nem jó szerintem. Ha elkülditek nekem a képet akkor 2000huf-ért felrakom polóra.

Polót is tudok adni 900ft-ért nagyon jó minőségűt. emil: sanyil@freemail.hu

ATi Creative Commons License 2004.12.14 0 0 12
felhozom, hátha tud valaki segíteni szóval valaki nem ismer egy boltot pesten valahol ahova csak viszek egy képet és frankón rányomják azt a polóra, és nem kell 100 db-ot rendelni, hogy megcsinálják, hanem ha 1-re van szükség akkor azt is megcsinálják
kallap Creative Commons License 2004.02.03 0 0 11
Helló Skacok!

ha már sikerült kideríteni, hogy ezeket a szarokat hogy lehet feltenni a pólóra, most esetleg valaki elmondhatná a trükköt, hogy hogyan lehet ezt eltávolítani:)))

van egy baromi jó pólóm amin van egy gyári rávasalás, és elég csúnyán megtöredezett, pedig a poló még újszerű állapotban van:)

köszi minden használható tippet:)

kagabor Creative Commons License 2002.10.09 0 0 10
Hát nem lesz egyszerű... :) A papír egyik felén hullámok vannak, így kizárásos alapon a másikra kell nyomtatni. Eddig jutottam el, tovább nem. ^^

A blokk szövege alapján lokalizálható az üzlet:

Iron Média
papír és könyvesbolt
Ajka
Csingeri u. 2.
Polus Coop rt.

Az irányítószám különben 8400. :)

Ha egy nagyjából mellképet szeretnék a póló elejére, akkor azt érdemesebb úgy, hogy a körvonalai mentén levágom a felesleget, vagy hagyjam téglalap alakban, csináljak neki egy keskeny keretet, és a hátteret színezzem be?
Azért is probléma, mert nem akarom, hogy bizonyos nemes testrészeknek kényelmetlen legyen az utóbbi megoldás. :) De majd meglátjuk.. :)

Milyen papírra állítottad be a nyomtatót, és nyilyen nyomtatóval nyomtattad? Tintasugaras jó lesz? Elviszem egy üzletbe, hogy full minőségen nyomtassák ki, de biztos, hogy nem fogják megtéríteni, ha ronda lesz (pl. elmosódott). Még a fotópapíroknál sem mindegy, milyent állít be az ember, mert már azt is sikerült nagyon elrontani, ez meg háromszoros ár.

Tschüß!

KG

Pivovar Creative Commons License 2002.10.09 0 0 9
A nagyon körbevágottat meg nehéz szakadás nélkül lehúzni még forrón (egy pici sarkot hagyj rajta visszahajtva, ott aztán alá tudsz nyúlni. :)
Előzmény: kagabor (8)
kagabor Creative Commons License 2002.10.08 0 0 8
Nem az áruház részen, hanem mellette a "könyvesboltban". :)
Holnap veszek. Meg nyomtatok is rá. Milyen papírra állítsam be a nyomtatót?

Megpróbálkozom egy túl "cirádásan" kivágott formával is, hogy ráteszek plusszban egy réteg papírt, hogy azt forrósítsa fel, és az adja át a hőt a fóliának, így nem rongálódhat meg.

Auf wiederlesen!

KaGabor

Pivovar Creative Commons License 2002.10.07 0 0 7
Mármint az áruházi rész földszintjén, vagy a könyvesboltban (ahol mintha lenne papíráru is)?
Van egy kis helyismeret :)
Az emeleten szoktam venni (ez itt a reklám helye) a világ legjobb zsebcsavarhúzóit (sajnos, nem mindig van nekik)
Előzmény: kagabor (6)
kagabor Creative Commons License 2002.10.07 0 0 6
Köszönöm a részletekbe menő felvilágosítást. :)

Nem hiszem, hogy egy darab papírt elküldenének postán.. :) Még én sem vettem, de a napokban megteszem, és tudósítok, milyen az anyag. ;)
Amúgy a Horizont Áruház földszintjén van ez az üzlet; a nevét, címét, telefonszámát sajna nem tudom.

KaGabor

Pivovar Creative Commons License 2002.10.03 0 0 5
Bocs, nem fólia (az egészlapos öntapadós etikett-papírra gondoltam - ha nem precízen magyarázod, lehet, hogy ezt adnak :)
Lehet azonban valami nem-HP gyártmány 330-ért is, ami vasalható - a HP nem az olcsó papírokról híres (néztem a HP borítóját, de azon nincsenek rajta a finom részletek, talán belül volt vele egy cédula, de hol van az már)

De ha Ajkán van, akkor én is lehet, hogy átugrok egy tesztpéldányért:)

Előzmény: Wyfliff (4)
Wyfliff Creative Commons License 2002.10.03 0 0 4
csuhajja
ugyan, kuldjel mar nekem nehanyat a kiralyi postaval :)
Vagy legalabb aruld el, hogy vna-e valami hivatalos neve ennek a bigyonak. Vagy, hogy tartozik-e vmi halozathoz a papirbolt ahol vetted?
Ilyet en is vennek szivesen de ahol en probaltam me'g nem is hallottak ilyen foliarol.
Előzmény: kagabor (1)
Pivovar Creative Commons License 2002.10.03 0 0 3
Ja és vannak/voltak?/ olyan boltok, ahol viszed floppyn a képet és adják a pólót, a papírt és a munkát :)
Pivovar Creative Commons License 2002.10.03 0 0 2
Üdv,

A sima vasaló a jó, a gőz nem tesz jót a papírnak :)
Persze jó a gőzölős is, csak víz nélkül és jó legyen a hőmérséklet... Ha van háziasszony körülözzed, ő is tud segíteni: a kb. legmelegebb olyan hőmérséklet a jó, amikor a póló még nem 'tapad' a vasalóra. Ha óvatosan megsimítod a pólót, és tapadós, akkor vedd lejjebb a hőmérsékletét és a vasalódeszka vásznát vasalgasd, úgy jobban hűl. Kb 1/2-1 perc és elég :). Minél kevésbé műszálas a póló, annál jobb.

Vigyázz, a tükörképet kell nyomtatnod, hogy jó legyen a végeredmény! Ha nem szögletes/kerek a minta, lehet, hogy körbe kell vágni (a felesleges üres felület zavaró "kemény" színtelenre festett nyomatfelületet adhat a pólón (eleinte olyan, mintha vékony gumifelület vagy mi lenne rajta - végülis ez az a maszat, ami a festékkel együtt átolvad a papírról).

A nagyon cizellált körülvágást viszont a vasaló barmolhatja össze, illetve a végén macerásabb lehúzni...

Kell párszor hordani, meg mosni, mire olyan lesz, mintha eleve úgy gyártották volna...

Én HP-vel próbáltam, de már rég... (és vigyázz, nehogy öntapadós fóliát adjanak :)

Előzmény: kagabor (1)
kagabor Creative Commons License 2002.10.01 0 0 1
Wyfliff:

Köszönöm az info-t. Egyszerűen sétálj be egy papírüzletbe (ahogy én tettem), és láss csodát: van darabonként 330 HUF-ért is. :) (Ajkai ár.)
Tanácsa, esetleg halvány fogalma sincs senkinek arról, hogy pl. gőzölős, vagy sima vasalóval essek neki? Egy olyan papírt még kifizetek 330-ért próbának, de annyi féle pólót nem tudok venni, hogy melyik bírja jobban. :-/

Thx!

KaGabor

Wyfliff Creative Commons License 2002.09.21 0 0 0
A HP oldalain neztem korul pont uez miatt, arulnak is direkt erre valo foliat, az egyetlen szepseghibaja a dolognak az ara. 4900 HUF-ba kerult, ha jol emlekszem 10 darab A4 folia :(

Ha esetleg vki tud olcsobb megoldast, engem is erdekelne!

Előzmény: kagabor (-)
kagabor Creative Commons License 2002.09.20 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Biztosan mindenki látott már régen a lengyelpiacon textilre vasalható "matricát". :) Egy hozzáértő azt mondta (nyomdai dolgozó), hogy lehet olyan papírt venni papírboltban, és lehet rá nyomtatni. A szitakészítés méregdrága, úgyhogy így szeretnék egy egyedi pólót elkészíteni.

Van-e valakinek tapasztalata ezügyben? Pl. milyen papírtípust kell beállítani a nyomtatón, vagy ha van többféle ilyen papír, akkor melyikkel próbálkozzak, és persze milyen nyomtatóval.

Nagyon köszönöm előre is a válaszokat!

KaGabor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!