Keresés

Részletes keresés

Dési28 Creative Commons License 2024.05.22 0 0 34

Tisztelt Hozzáértők!

Segítséget kérnék a parkettással folytatott vita eldöntéséhez.

Néhány hónapja állapodtam meg egy parkettással, hogy az általam vásárolt lakás kb. 40 éves vakpadlós akác parkettáját felcsiszolja, lakozza.

Rábeszélt a vizes bázisú lakkra, (Murexinre)

El is készült a munka, kb. két nap alatt.

Szép volt a friss lakkozott felület, meg is dicsértem érte.

Eltelt három hónap, amíg nem tudtam a lakással foglalkozni, majd mikor a berendezést vittük fel, érdekes változást tapasztaltam a parkettánál: egyes parketták zöldes árnyalatot vettek fel.

Először a gyártóhoz fordultam, aki szerint az eredetileg oldószeres lakkra nem lett volna szabad vizes bázisúval alapozni, ez okozta az elszíneződést.

A parkettás szerint szép a felület, az akác már csak ilyen.

Mi lehet itt a probléma?

Igaza van a parkettásnak? Az akác zöldes?

einohyl Creative Commons License 2020.11.11 0 0 33

víz hatására !!

einohyl Creative Commons License 2020.11.11 0 0 32

Előfordulhat hogy a vízhatára valamilyen ragasztó okoz ilyen szagot.  30 éve már sokféle ragasztót használtak !!

Előzmény: mRiDer (31)
mRiDer Creative Commons License 2020.11.10 0 0 31

köszönöm!

Ez egy 10 lakásos kis kocka társasház, 30 éves. Alattam 2 garázs van. Reggel kiállnak 1-szer, este beállnak egyszer. ennyi. nincs lényeges égéstermék.

Szerintem beázott valahol...

üdv

Előzmény: Dunit2 (30)
Dunit2 Creative Commons License 2020.11.10 0 0 30

Akkor ez egy modern építés lehet.    Vagy a rétegekbe építettek olyan anyagot ami ezt a szagot adja. Vagy  a garázsokban keletkező kipufogó gázai diffundálnak át a födémen.

Bérletnél nem nagyon örülne a tulaj a feltárásnak.  A zavaró körülményt azért említeni kell neki.

Előzmény: mRiDer (29)
mRiDer Creative Commons License 2020.11.09 0 0 29

Szia!

Magasföldszint. Alattam garázsok.

Előzmény: Dunit2 (28)
Dunit2 Creative Commons License 2020.11.09 0 0 28

Földszint vagy emelet ??

Nem mindegy !

Előzmény: mRiDer (26)
mRiDer Creative Commons License 2020.11.08 0 0 27

Annyi kiegészítés, hogy a szag leginkább a formaldehidre hasonlíŧ.

köszönöm!

mRiDer Creative Commons License 2020.11.08 0 0 26

Jó napot, hello!

SOS gondban vagyok!

A legutóbbi nagyobb esők után közvetlenül, illetve a mostani hétvégi napsütés alatt, amolyan átható ecetsav, higító-alkoholszerű, illékony szag árasztotta el a lakást, de leginkább a nappalit.

Természetesen mindent felforgattam...., hipo és penészirtó spray mindenhova...., ideig-óráig jó volt, aztán arra jutottam, hogy vagy a falakból, vagy a 30 éves parketta alól, parkettából jöhet ez a szag.

Konkrétan olyan, mintha a higítós üveget szagolnám 10-20 centiről....

Most is tárva-nyitva az ablak(este van és 3 fok), másik szoba nincs, ahova mehetnék estére aludni.

Eleinte indokolatlan rohadtzöldborsó szagot éreztem az esőzések után, majd a legutóbbi esők után ütött be a katasztrófa.

Mi a véleménye, véleményed? Ez lehet parketta alatti gond? Albérlet, szóval nem kezdeném el felszedni....

köszönöm!

zöldeskékek Creative Commons License 2020.06.12 0 0 25

Előfordulhat ha nincs meg a 24 óra szilárdulás :

Előzmény: elozetes.hu (24)
elozetes.hu Creative Commons License 2020.06.12 0 0 24

Sziasztok. Szeretném megkérdezni, hogy a képen látható foltot okozhatta-e zsíroldós cipő? A parketta frissen volt csiszolva lakkozva.

Előre is köszi.

Frua Creative Commons License 2020.02.14 0 0 22

Itt is megkérdezem, szerintetek lehet a parketta fölé taposót rakni? A parketta régi több helyen behorpadt, rések vannak rajta. A laminált nem nagyon tetszik, mert az egy vékony műanyag, ha fölé raknám biztos bedohosodna alatta a parketta. Ezért azon töröm a fejem hogy a parkettát mint egy szigetelést meghagyva / száraz beton- kátrány-parketta a réteg/ lefedni famintás burkolattal. Szerintetek ilyent lehet csinálni? 

kleinepapa Creative Commons License 2019.09.17 0 0 22

VIGYÁZAT CSALÓ parkettások .

Káldi Tamás -Jószaki - Parketta szakik .
Engem a Káldi Tamás és Juhász János duó károsított meg. Ne hívjátok őket, mert kóklerek !!! Csak szétbarmolni tudnak mindent a tulaj kárára, és ha szólni mersz, még nekik áll följebb.
HANG NEM IGAZ A VÁLLALKOZÁSUKBÓL
KERÜLJE MESSZIRŐL MINDENKI ŐKET !

Vincent30 Creative Commons License 2019.07.28 0 0 21

Írj a Parkettaszakik Google Cégem vélemények közé,hogy lássa mindenki senkinek nem ajánlod és 1 csillag!

Aztán a facebook oldalára is!

Mindenki tudja meg milyenek!

És köszi az infót

Előzmény: kleinepapa (19)
Futigab78 Creative Commons License 2019.06.16 0 0 20

Szia Kleinepapa!

Köszi az infót pont az utolsó pillanatban segített!

Így már akkor értem a nagy árkülönbséget amit az árajánlatok között látok.

Nagy szerencse, hogy rákerestem a nevére a srácnak és kiadta a rendszer a bejegyzésedet.

Előzmény: kleinepapa (19)
kleinepapa Creative Commons License 2019.06.10 0 0 19

VIGYÁZAT CSALÓ parkettások.
Káldi Tamás -Jószaki - Parketta szakiki .
Engem a Káldi Tamás és Juhász János duó károsított meg. Ne hívjátok őket, mert kóklerek !!! Csak szétbarmolni tudnak mindent a tulaj kárára, és ha szólni mersz, még nekik áll följebb. 
KERÜLJE MESSZIRŐL MINDENKI ŐKET!!!

Viki2412 Creative Commons License 2019.03.28 0 0 18

Sziasztok!Segítségre lenne szükségem.Vinyl padlót szeretnék,viszont szalagparketta van lerakva,és ha nem muszáj nem szednénk fel.Nagyon egyben van nek mozog sima felületű.Az lenne a kérdésem rá lehet-e rakni a vinyl padlót?Köszi a válaszokat

csakesz2 Creative Commons License 2018.10.31 0 0 17

Tisztelt Guernica!

Valóban sok szép képet lehet mutatni szép parkettákról, az internet sok mindent elbír. Az egyetlen biztos módszere a megtapasztalásnak, ha az ember megbízik mások ajánlásában, és kipróbálja az ajánlott parkettás mestert, másképpen nem lehet. A puding próbája az evés!

További szép napot kívánok!

Előzmény: Guernica (15)
Dunit2 Creative Commons License 2018.09.20 0 0 16

A 14 -es hirdetőnek az árai még csak elmennek. Na de  a felmérés  az azért sok. Főleg Szabolcsban  vagy Zalában.

Általában  a felmérésért  nem szoktak fizetni. Van  igaz aki kér, de én pl. még sohasem adtam.

Felmértem magamnak  és  tájékozódtam a mestereknél az egységáraikról.

Most egy példa  igaz  nem parkettázásról, hanem villanyos  munkákról  Jó  17 éve  egy   gázfűtéshez kellett az  u,n. EPH.... tájékozatlanoknak egyenpotenciálra hozás.

Akkor nem tudtam mi fán terem az. Hát hívtam elsőnek a  közeli … kerületi villanyszerelőket.

Mismásoltak, hogy azt látni kell,   így úgy felmérni. A lényeg  még irány árat sem mondtak. Majd egyre távolabb hívogattam villanyosokat.  Egy fiatalember úgy 45 km -ről jött, nagy pechjére ő sem kapta meg a munkát  nagyon erősködött, hogy megnézné. De azért egy titkot elárult    :  nagyjából 20 eft.

Aztán vagy 3 nap múlva a szomszédban dolgoztak villany szerelők . mester és segédje.  Leszólítom őket  mondom EPH. Semmi gond, de holnap még jönnek akkor átugranak hozzám.

4 eft ért megcsinálják.  Montam megy az üzlet.  Másnap valóban átjöttek  25 perc alatt megszerelték és a kezembe nyomtak két bilincset , hogy azt majd a későbbiekben felkerülő  gázóra csatl. csonkjaira tegyem fel. Ja és mellékelték a műbizonylatot.

Azóta még kettő EPH -t   készíttettem  úgy 25 eft ért darabját.

A jó mesternek van irodája, ott félfogadás, ahol megbeszélhetik a leendő munkát   ---- ingyen és tesztelik egymás komolyságát.

Mert vannak komolytalan megrendelők és vannak komolytalan vállalkozók.

Guernica Creative Commons License 2018.09.19 0 0 15

Tisztelt Csakesz! Én már többször megjártam parkettásokkal, ezért egy kicsit előítéletes vagyok. Van egy ismeretlen mester, egy szép weboldallal, állítólagos referenciákkal, 30-40 év tapasztalattal. De mi a garancia a jó és időtálló munkára. Mert szép képeket frissen lakkozott parkettákról már rengeteget láttam. Tényleg gyönyörű, az enyém is az volt... k.b 1 évig! Csakhogy nem ez a lényeg, a lényeg az időtálló szakszerű, precíz munka. Na ezt honnan tudja a gyanútlan polgár??? Ha tud erre válaszoljon!

Én már kétszer is felültem nagy tudású mestereknek.

Nálam mindkétszter ugyan az volt a probléma: a parketta, recseg, mozog, a tömítés és a lakk pereg ki a fúgákból, egy idő után ocsmányul néz ki a hangokról nem is beszélve... gondoltam felújíttatom...

Első alkalommal még azzal nyugtattam magam hogy nem volt drága, belefér... Ja nem két azonos parkettáról és lakásról van szó...

Na de másodikra. Szente Sándor parkettás mester úgy becsapott és mindezt nagyon drágán hogy azóta sem hevertem ki. Ennek 4 éve... És én csak hallgatom hogy recseg és mozog tovább a parkettám!!! Pedig felszedte, lerakta dolgozott vele, csak szarul!

Szente Sándornak is van 40 év tapasztalata, gépei, rabszolgái, szép weboldala, de a tudását nem sikerült megcsillogtatnia... Csúnyán becsapott, nagyon drágán!!!

Annyiban érdekelne a tanácsa és kérem ne vegye magára, hogy mit tehet a szegény gyanútlan megbízó? Mi a garancia egy időtálló korrekt megbízható munkára????

Persze ez a problémát szerintem az összes építőipari szakmunkára is rá lehet vetíteni...

Köszönöm hogy elolvasta!

Előzmény: csakesz2 (14)
csakesz2 Creative Commons License 2018.06.29 0 0 14

Ha valakinek bármilyen szaktanácsra van szüksége parketta felújítással vagy javítással kapcsolatban, akkor hívja Makács Tamás parkettás mestert a +36 30 317-4687 számon.

HArpi82 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 13

Helló! 

Horizontális bambusz parkettát lehet sötétebbre pácolni? 

Ha igen milyen pácot és lakkot vegyek? 

Köszi. !

dddstudio Creative Commons License 2017.02.07 0 0 11

Valakinek van tapasztalat a magyar Monte Titano parkettákkal kapcsolatban? 

Csak most bukkantam rájuk, képek alapján nagyon szép parkettáik vannak. 

Miben lehet jobb egy drágább (pl. Haro) parketta?

Thaly Kristóf Creative Commons License 2013.05.28 0 0 8

Burkolatválasztás szempontjai, a Wicanders padló bemutatása

Mint más termékeknél, a parkettáknál sokféle szempontot veszünk figyelembe választáskor. Ahány ember annyiféle igény, ami különböző súllyal esik latba döntésünkkor. Próbáljuk csak ezeket kicsit részletesebben megvizsgálni a Floorum padló kínálatával összevetve.

Természetesség: alapvető igény, hogy a padló részben, vagy teljes egészében természetes anyag legyen. A Wicanders termékei fenol és formaldehid mentesek, és döntő részben igazi fa és parafafurnéros parketták parafa rétegrenddel kombinálva.

Fenntarthatóság: burkolataink gyártóját az FSC, a Greenguard (USA), a Das Kork-Logo (Németország), Eco Mark Japan szervezetek elismerik és ajánlják.

Antiallergén, mivel a gyártási technológiák a messzemenő környezetvédelmi elvárásokat is teljesítik és az alapanyagok tisztasága, kiválósága parkettáinkat az antiallergén padlók kicsiny csoportjába helyezi.

Melegség: padlóink már első érintésre különböznek versenytársaiktól! Melegség tekintetében a parafa felületű burkolatainkkal nehéz felvenni a versenyt. Ez egy igazán meleg, mezítlábas burkolat!

Padlófűtés: mindegyik parkettánk, padlónk alkalmas padlófűtéshez. De kisebb parafa tartalma miatt kifejezetten a vinyl padlóinkat ajánljuk erre a célra az érdeklődőknek.

Lépéshang csökkentés: az összes parkettánk és padlónk 2-5mm vastagságú 1, vagy 2 rétegű parafával készül. Ez az anyag és a padlóknál alkalmazott technológia lényegesen csökkenti lépéseink zajának mértékét.

Rugalmas: aki nem hiszi, járjon… rajta. Ha nem hitte, csodálkozni fog, ha már hitte, tapasztalta, akkor mosolyogni.

Nagy igénybevételű helység, komoly kopásállósági szint, padlókínálatunkban külön termékkör közületi, irodaházi használatra tervezett. Megállják a helyüket a legerősebben használt könyvtárakban, irodákban, folyósokon, vagy éppen a csocsóasztal körül. Legmagasabb besorolásuk közületi 33-as, ipari 42-es!

Választék: a képviselt padlógyártó több, mint 1.200 féle burkolatából válogathat parketta bemutatótermünkben, padló raktárunkban. A klasszikus fa felülettől az extravagáns nyomtatott parafa felületig szinte minden elérhető.

Vastagság: különböző padlócsaládok, eltérő vastagságban készülnek. 3,2mm-től (4mm, 6mm, 10,5mm) 12mm-ig terjed e tekintetben burkolataink választéka.

Tisztíthatóság, karbantartás: mint minden parkettát, célszerű rendszeresen tisztítani és karbantartani csakúgy, mint faparketta és laminált társaikat. Ha ez megtörténik, padlóink kiemelkedő tulajdonságait sokáig élvezhetjük.

Ha önnek fontos a jó minőség, és érdeklődik széles választékunk iránt, kérem keresse fel honlapjainkat!

http://www.floorum.hu/

z.gabi Creative Commons License 2012.04.11 0 0 7

Sziasztok!

Ősöreg parkettámat szeretném lecserélni olyanra,

amelyik kibír legalább ugyanennyit, mint a mostani tölgy.

Azt mondják, a bambuszparketták vannak olyan erősek, mint a békebeli tölgy parketták.

Mivel majdnem 100 m2-t kell cserélnem, igen sokba kerül , ezért nem szeretnék kockáztatni.

Van valakinek tapasztalata a bambusz parkettákról? Tényleg jók? Milyet vegyek, ha ilyet veszek?

Mindenki segítségét köszi, gabi!

cheerke_ Creative Commons License 2012.02.13 0 0 6

Sziasztok!

Van tapasztalata valakinek szalagparkettával? Azt hallom, nagyon nyikorog, és kényes.

It tervezem megvenni: szalagparketta

Erconel Creative Commons License 2003.03.05 0 0 5
Köszi, akkor átmászok oda. :-)

Erconel

Előzmény: kgy2316 (4)
kgy2316 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 4

Szervusztok,
van már ilyen témájú topic, a fötanácsadó tényleg profi. Kérdezzétek a mestert : Ha már 1x parkettázik.
Erconel Creative Commons License 2003.03.04 0 0 3
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni problémámmal kapcsolatban. Valamivel több, mint fél éve költöztem egy vadonatúj lakóparki lakásba. A szobákban I.osztályú bükk szalagparketta van lerakva. Ez igen jól is nézett ki addig, amíg rá nem raktuk a bútorokat. Ekkor ugyanis napok alatt a bútor alatt megsüllyedt a parketta. Ezt úgy értem: a szekrény a sarokban van és a parketta a szekrény alatt 2-3 centivel lesüllyedt. Ha eltolom a szekrényt, akor már kézzel is benyomható. Emiatt a parketta lapok szécsúsztak az illesztéseknél. :-(
Minden parkettázott helyiségben így van.
Másik kérdés, ami idegesít: úgyanezen lakás ugyanezen parkettája a kezdetekt?l fogva döng, ha rálépek. Minden lépésnél tompa döngés. Ez normális? Kispórolták volna a szigetelést? Én nem igazán értek ehhez, de gondolom ez nem teljesen normális így. Mivel "nemsokára" jönnek az építtet? "szakemberei" és garanciában megcsinálják, az lenne a kérdésem mit?l lehetnek ezek a jelenségek és mi az, amire figyelnem kell, hogy NE vágják át a fejem?
Köszönöm el?re is a segítséget

Erconel

asanyi Creative Commons License 2002.09.23 0 0 2
Szia!

Az egyben mozgas nem hiszem hogy erdekes.
Egyebkent is, ha rarakod a butorokat az mozogni
ugyan nem fog.

Ezt az ossze nem ragasztast magyarazd meg.
Hogyan lett akkor lerakva, ha a parkettak
a nutoknal nem lettek osszeragasztva?

En ezt a ket modszert tudom:
A nutoknal osszeragasztva (az alja nem!)
A nutoknal osszepattintva (pattintos anyag,
bar ilyent en csak laminalt parkettaban
ismerek)

Valamilyen modszerrel a parkettakat egymashoz
rogzitnei kell, mert mint te is mondtad
egyebkent szetcsusznanak.

Szoval miert nem lettek osszeragasztva a
parkettak?

Az ek a lerakas utan egesz biztosan nem kell!!!

ASanyi

Előzmény: w_rahel (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!