Kérlek ne ragadj le egy dolgon, mert az éppen azt támasztja alá amit ki akarsz emelni.
Részemről, még legalább másfél évet várok azzal, hogy egyáltalán véleményem legyen arról, merre is fordult Megyó és mit akar elérni, és hogy jönnek-e az eredmények?!
Magyar Hírlap
[ 2002-09-13 ]
FÉLMILLIÓ MUNKAVÁLLALÓ BÉRE CSÖKKENHET JÖVŐRE
Erősen progresszív béremelést eredményezhet, hogy a pénzügyi kormányzat mindössze 3 százalékos bruttó béremelést ajánl a versenyszféra dolgozóinak.
Az elemzők szerint ugyanis a 3 százalékos emelés ebben az adózási sávban csupán arra elegendő, hogy kompenzálja a magánnyugdíj-pénztárba befizetendő járulék 2 százalékos emelését, valamint azt, hogy megszűnik az ilyen befizetésre eddig rendelkezésre álló adókedvezmény lehetősége.
Már bocsánat, de versenyszféra annyit emel, amennyit akar. Azért versenyszféra.
Én a magam részéről maradok a jó öreg vállalkozói megbízási szerződésnél. De ha jól megy a bicnic, akkor emelek 20%-ot.
Másik oldalról nézve, a Fityesz bele van fulladva a bruttó bérbe. Mert azt persze nem emlegetik, hogy az szja gyakorlatilag a felére csökken. Ez ellen miért nem tiltakoznak?
A dógozó ember szemszögéből pedig a drótszőrű reptéri kutyát nem érdeklia bruttó. Az a lényeg, amit el tud költeni a piacon.
Egyszersmind hadd emlékeztessem a t. olvtársakat az anno beígért giga adócsökkentésekre. És lám Megyó beváltja Orbán hajdani ígéretét.
De te is tudod, mert áttam más topicban, hogy Medgyessyék kalkulálnak már az adótábla változtatással, a minimálbér kvázi-adómentességével, más jellegű és magasabb adókedvezmények lehetőségével, egyszóval azzal, hogy a netto akár több is lehet, főként a kiskeresetűeknél. El lehet inflálni, azt is tudom, de pl., épp most hallottam a rádióban, hogy 5-ről 10%-ra emelik az szja helyben maradó részét is, tehát növelik az önkormányzatok cselekvési lehetőségeit.
Arra kérlek várjunk, mert nem ismerjük még a jövő évi költségvetés prioritásait, addig meddő a vita.
A versenyszférában háromszázalékos bruttó béremelést ajánlott 2003-ra az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén a pénzügyminiszter. A bejelentéssel a munkaadói oldal egyetértett, a munkavállalók soros elnöke elfogadhatatlannak ítélte.
Komolyra fordítva: Medgyessyék, újra széthúzták a bértáblát, amit Orbán tavaly, alulról összenyomott. Remélhetőleg a versenyszférát pedig mostantól hagyják, hogy maga döntsön.
Kedves alfredo, es meg azt is tegyuk hozza, hogy a fideszesek azt is tudjak, hogy ha nem megy at az alkotmanymodositas, akkor feloszlatjak a parlamentet es a kampany fo temaja az lesz, hogy a MPP megfurta a csatlakozast. A voksok hany szazalekat kapnak meg?
hasamennyiben nevszerinti szavazas lesz a parlamentben az alkotmanymodositasrol. es ezen a szavazason mulik hogy csatlakozni tudunk e vagy sem.
szerintem a fideszesek nem fogjak orban agyameneseit kovetni. hanem europara fognak szavazni. nem orban viktorra hanem magyarorszag boldogulasara.
es nem azert mert jo lesz europaban. mitol lenne olyan jo.
hanem azert mert europan kivul kurva szar lenne. egy pillanat alatt romania ala sullyednenk. nem kellene a fold erteket felteni. mert szarra valna a fold erteke. ki a fasznak kellene egy ertektelen orszag ertektelen foldje? a reszvenyek? rohej? az ingatlanarak? rohej?
magyarorszag lenne a mosoly (rohej) orszaga. ugy menekulnenek innen az emberek mint 1933-ban a wall streetrol.
hat ezt nem lehet latni. szerintem lehet es 99%-ot kapna europa. orban meg ott bogne a parlament elott. es a puspok ur es az iro ur vigasztalna. de magyarorszag 99%-os szavazas utan europa integrans resze lenne. szvsz.
Persze, függetlenek. Ezzel szemben úgy tudom, hoyg az októberi önkormányzati választásokon is él majd az együttműködés. Akkor? Mégiscsak partnerek, nem? Gondolod, hoyg Dávid Ibolyával nem áll szóba Orbán??? Na ne már:-)
FredY!
"Hogy mondjuk ne legyen hajlandó telefonon beszélni annak a pártnak az elnökével, amelyik párttal már kishíján egy szervezetet alkotnak!"
Ne legyel mar ilyen sotet. A nagy bukta esteje ota teljesen egyertelmu, hogy csak Orban kepzeli magarol azt, hogy a teljes jobboldal vezere. David es az MDF ezer es egy jelet adta annak, hogy
1. fuggetlennek tartjak magukat;
2. sok mindennel nem ertenek egyet Orban beszedeibol.
"Orbán mindenkivel a médián keresztül beszél, a halandók már nem is találkozhatnak vele olyan szellemi magasságokba tört fel."
Na erre egy konkrét példát légyszi! Hogy mondjuk ne legyen hajlandó telefonon beszélni annak a pártnak az elnökével, amelyik párttal már kishíján egy szervezetet alkotnak!
Ha tudsz konkrétumot mondani, hogy Dávid Ibolya valóban Orbán hibája, gőgje, vagy mit tudom én milyen miatt nem tudott egyeztetni vele legalább telefonon, akkor igazat adok neked, és ígérem, hogy az első adandó alkalommal Orbánt háromszor olyan hangosan fogom kifütyülni, mint mondjuk Medgyessyt tenném!
Ha nem tudsz ilyen példát, akkro légyszi fáradj el Mea Cuplába, és látsd be, hogy elsütöttél egy tipikus balos demagóg frázist a "gonosz gőgös Viktorról"!
Orbán mindenkivel a médián keresztül beszél, a halandók már nem is találkozhatnak vele olyan szellemi magasságokba tört fel.
Szájer meg úgy bólogatott, hogy majd szétesett. Ja és megmondta, hogy Ibolya is azt mondta, mint orbán. Hát nem tudom... ha odaszarnak a küszöbömre nem biztos, hogy azt gondolom, hogy ajándékot kaptam.
Orbán Viktort lehet szeretni, vagy nem szeretni, de azt azért felesleges lenne állítani róla, hoyg hülye...
Taktikázik, és lehet, hoyg nem is csinálja rosszul. Amit ezzel a módszerrel ki akar harcolni, az egyrészt közel sem teljesíthetetlen, másrészt nem is rossz dolog...
Miről van szó? Ahogy itt alább jobbcsapott már leírta:
- legyen magasabb a béremelés 3 %-nál. A 3% tényleg vicc....
- Ne vehessenek külföldiek földet. Ezzel is egyet lehet érteni szerintem, azt még az MSZP is tudja, hoyg ez a módosítása, amelyik megengedi, nem tartozik a legnépszerűbbek közé... Nem is hangoztatják az örömködő rendezvényeiken...
- Széchényi terv: az MSZP is folytatni akarja, nem?
Szóval, ha ezzel a "fegyverrel", ezzel a kis fenyegetőzéssel sikerül ezeket elérni, akkor elmondhtaja, hoyg ellenzékben is keresztül tudja vinni az akaratát, és ezzel jót is tenne az országnak SZVSZ.
Mi van, ha nem tudja keresztülvinni? Én biztos vagyok benne, hogy akkor visszatáncol, mégha az utolsó pillanatban is. Ennek ellenére is megszavazza majd a Fidesz az Unióhoz szükséges dolgokat, és mondhatják majd, hoyg "de mi megpróbáltuk, nagyon nem értünk egyet bizonyos dolgokkal, de az UNIÓ az első". Emlékezzetek vissza, a költségvetést is megszavazták, mert a jóléti intézkedéseknek nem akartak útjukba állni. Ez lesz megint, csak előtte megpróbálja érvényesíteni a szavazótáborának akaratát, és jól teszi, mert ez a dolga.
Dávid Ibolya meg elég bután csinálta ezt a dolgot... Ez a szöveg, hoyg "Remélem, a sajtó hozta rosszul" erősen arra utal, hogy nem is beszélt Orbánnal, mielőtt nyilatkozott. Azért el lehett volna engedni egy telefont, hoyg "Te Viktor, tényleg ezt mondtad? Mert nekem ez nagyon nem tetszik!, stb stb.." Mert egyet nem érteni lehet, vitatkozni kell is, de az ilyen ügyekre jobb lenne előbb "házon belül" megoldást keresni, mint a médián keresztül üzengetni... Ez ugyanis mind a Fidesznek, mind az MDF-nek kárára lehet....
a Fidesz Orbán nélkül meghal (Torgyán lenullázása után a FKGP és szétesett).
Orbán bicskei feltételei az ország érdekeit szolgálja: infrastruktúrális, magyar kis- és közép vállalkozások alkotta beruházások és szolgáltatások nélkül csak pannon-törökök leszünk a németeknek.
Meggyesék osztogatnak - ez jó és kellemes. DE 2-4 ÉV MÚLVA IS LEGYEN MIT szétosztani!!!
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Ui: Dávid Ibolya lenulláza magát, október vége: az MDF végnapjai...
azt mondd már meg ebben mi a teljesíthetetlen?
1. állitólag megyóék is folytatni akarják a Széchenyi tervet tehát ez mindkét oldalnál o.k.
2. földtörvény: a jobbosok épp erre szavaztak, a maszop ellenében, részünkről tehát ez is o.k.
3. 3% ez tényleg nevetséges. ha 50%-ot emeltek a közszférában, akkor nehogy már a jóval nagyobb versenyszférában ne lehessen a béreket emelni. az eu-hoz képest azért ott is jó nagy még (a banki menedszsereket nem számítva) a lemaradás. pláne ha bejön az egyéni járulékok 5%-os emelése.
amúgy 2/3-os törvények esetén dehogy nem diktálnak...