Én a Skodrimat törtem össze tavaly nyáron, és még mindig készül. Igaz, egy ismerősöm javítja, nem pedig márkaszervíz, de már 6 hónapja nem láttam szegénykét. Szóval annyit mondanék, hogy türelem...
Nekem most penteken sikerult osszezuznom a 2 honapos R. Cliomat egy szabalytalanul kanyarodo Nivával való találkozás miatt. Az olvasottak alapján sok sok bkv-zást jósolok magamnak.. :-((
A sok hónap javítási idö nem normális, nekik elsöre mindent meg kellett volna rendelniük, és egy hét alatt bárhonnan megjön, még az Almerádhoz is. Szerintem pénzesebb melóik vannak, vagy csak egyszerüen töketlenek.
Mivel nem garanciális a probléma csereautó nem jár!
Ezzel szemben bérelni tudsz autót, és az azonos kategóriájú autót a javítás idejére de max 30 napig a biztosító fizeti. Csak a számlát kell benyújtani nekik. Nekem legalábbís így volt, nekem az ellenfél kötelezöjére minden igazolt költséget fizettek.
Én csak akkor megyek márkaszervíz közelébe,ha muszáj. Egy maszek legalább töri magát, hogy jól megcsinálja(már aki), viszont ritka mint a fehér holló az az alkalmazott, aki annyira törné magát, hogy meg legyél elégedve. Ezt jólmegaszontam.
Szóval a saját zsebemre én is felelősségteljesebb és korrektebb vagyok. Nekik nincs miért kepeszteni.Így is úgy is fixet visznek haza.
Bocs,ha hosszú és offtopic voltam, de kijött belőlem, mint a lóbányai búvársör.
Hátulról beleszáltam egy autóba. Két lámpa homlokfal, motorháztető és oldallemezek, futómű, motor nem sérült. Sűrgős javításra volt szükségem, mert egy hét múlva külföldre kellett utaznom. Elvittem a márkaszervízbe: min 3 hét és 550 ezer ft + áfa, A márkaszervíz melletti maszek megcsinálta időre és 200 ezret kért számla nélkül. A gyors munka nem látszott az autón.
Nekem nemrég törte össze a Cliomat egy balfék, vaygis balfék-nélküli ugyanis fékezés nélkül belémjött.Kár:4kiló.
Szóval nem egész 2hét alatt gyönyörűvé varázsolták, igaz nem márkaszervízben.Oda elvből nem viszem.
Amúgy azért volt két hét, mert én is vártam az egyik ajtóra vagy 5napot.
Haly
Kb 4 évvel ezelőtti a sztorim.
1 hetes (!!) Opel Vectrám ráfutásos balesetben vétlenül, de előröl-hátulról alaposan törve. Opel Gombos javítás idő 2,5 hónap volt.
Igaz szépen megcsinálták.
Nissan. De ezek szerint lehetne Hondám vagy Suzukim is.
+ egy adalék: egy kollégám Ford Mondeóját törték össze (szintén nem ő volt a hibás), az is egy hónapja készül.
BOTRÁNY.
Nem tudom neked milyen autód van, de tegnap az MMM adásában a balesetben vétlen Suzuki vezetője több, mint egy hónapot tökölt a márkaszervízzel, nem kapott csereautót és kb. 100 ezer forintot bukott az ügyön.
Volt egy kis koccanásom nem én voltam a hibás. A Honda Éles be vittem, két hónap ment el a papirtologatással a végén nekem kellett utánajárni, pedig azért vittem márkaszervízbe hogy ne kelljen...aztán egy hét alatt kész lett a vas...csere auto one...legközelebb nem oda megyek...
Nyilván nem én vagyok az egyetlen ember e Földön, aki összetörte a kocsiját.
Sérülések: jobb első fényszóró, j.e.sárvédő, hűtőmaszk, lökhárító 'meg ami mögötte van',
hűtő
légzsákok, pirotechnikai övfeszítők és kapcsolt részeik (vezérlőrendszer)
Kérdéseim a következők:
1., Normális dolog-e, hogy egy hónap alatt nem sikerül helyrehozni az autót?
2., Normális dolog-e, hogy ebből egy hete már állítólag csak egyetlen alkatrészre várunk?
3., Normális dolog-e, hogy semmilyen határidőt nem kaptam a javításra (vö. 16/1976. MT rendelet 3. § (1) bekezdése)
4., Normális dolog-e, hogy egy hónap után sem adnak csereautót?
Nem nevezném meg a márkát és a szervizt sem (aki szeret nyomozni, könnyen rájön, de itt most nem a f*kázás a cél, hanem csak annyi, hogy kiváncsi vagyok mások tapasztalataira - hány hónap után kezdjek el nagyon hangosan kiabálni)