Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.03 0 0 62

Szeretném felhozni ezt a topikot, mert engem is érdekel a téma. Találtam egy elég jó weboldalt, ahol véleményeket lehet olvasni a magyarországi kastélyszállókról.

http://www.roomforum.hu/search/9023effe3c16b0477df9b93e26d57e2c/order0/page1

nika7 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 60
Kicsit bővebben a simontornyai Fried Kastélyszállóról. Szóval ilyen kedves személyzettel még sehol sem találkoztunk. A kaja bőséges és fantasztikus volt. Gyönyörű az egész kastély és a körülötte lévő park is. Jakuzzi szabadtéri és benti is van. Emellett szauna, gőzkabin, masszázs. Bármikor visszamennék. Valahol itt kezdődik az eu-s vendéglátás.
ppp2 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 59
Bár látom tavalyi a post, de talán még nem kések a válasszal :)

Tavaly a pünkösdi hétvégén jártunk a Hajdú Kastélyban. Nagyon szép, tágas, kényelmes superior szobában laktunk. A személyzet nagyon kedves volt. Van jacuzzi, szauna, infraszauna, masszázs. Mivel a masszázsidőpont egyeztetésekor történt egy kis probléma, kaptam + 1 ingyen masszázst. Ezért is plusz pont nekik!
Nagyon jó helyen van a szálloda, a strandbejárattól két percre, de csendes környéken.
A svédasztalos reggeli is nagyon jó volt. Ami nem tetszett: a vacsora nem a hotelben volt, hanem egy közeli étteremben (szintén 2 percre onnan). Ez menüválasztásos volt, és nem azt mondom, hogy rossz volt, de nem egy nagy durranás. Nem tudom ez így működik-e most is, ha igen, és van rá lehetőség, akkor inkább ne kérjétek.

Ezen kívül minden nagyon jó volt, szerintem idén is megyünk pár napra!
Előzmény: Bogyó 2 (55)
nika7 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 58
Simontornya Fried Kastély fantasztikus volt!!!!
Lonni24 Creative Commons License 2008.03.14 0 0 57

Sziasztok!

Ha még nincs húsvéti programotok, ajánlom nektek ezt a linket!!!!

http://www.szidonia.hu/index.php?base=offers&id=52

Bogyó 2 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 56
Úgy tűnik nem nagy a forgalom errefelé mostanában.
Addig is beteszek egy linket, értékelések egy vállalkozótól a magyarországi szállásokról, kiemelten a kastélyokról. H
Hasznos kis lap. Persze szubjektív ez is, nem is lehet más, de ide amúgyis szubjektív vélemények kerülnek.

http://www.kastelyok-utazas.hu
Bogyó 2 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 55
Ismét tervbe vettünk egy kastélyszállós üdülést, s erősen gondolkodunk Kétpón, bár lentebb valaki nagyon negatívan nyilatkozott. De talán azóta javult a helyzet. Nincs valakinek tapasztalata?
Kinéztük még a hajdúszoboszlói Hajdú kastélyt is, ami nem egy igazi kastély, belvárosi, de a szobák meg a honlap szimpatikus. Ha valakinek lenne infója, megoszthatná.
Most valahogy nem akarunk a Dunántúlra menni, meg az Északi-középhegységbe se, ezért kerültek ezek a képbe, az elmúlt 5 évben minden belföldi üdülésünk a Dunántúlon volt.
Tavaly egyébként Öttevénybe terveztem, de esküvő miatt nem az lett, aztán elcsábultunk az Őrségtől kicsit délre, Nemesnépre, de ott ugye nem kastélyszálló van.
tracy71 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 54
Mi októberben és novemberben voltunk Hőgyészen 1-1 hétvégét töltöttünk ott. Az októberi frankón eltelt, semmi probléma nem volt. Viszont novemberben kifogtuk rendesen mi is. A kaposvári színház neves művészei dáridóztak nem akármilyen hangerővel (tv-t sem lehetett hallani tőlük, nem hogy aludni). Mi kb. 22.00 óra magasságában vertük ki a balhét annyira, hogy haza akart jönni. Hogy mentsék amit csak lehet, felajánlottak a másik épületben egy szobát, töltsük ott az éjszakát. Másnap reggel vissza a főépületben, mély elnézés sorozat.... , de ez kit érdekel ennyi pénzért???? Elvárható lenne, hogy a pihenni vágyó tényleg azt kapja a pénzéért, amit a prosi is hírdet (hiszen azért áldoz rá annyit az ember, amennyibe kerül). Amúgy a kiszolgálás, a welnes is szuper volt.
Előzmény: szkati (50)
VictoriaMate Creative Commons License 2005.02.14 0 0 53
hat kastelyszallot nem, de luxusvillat tudok ajanlani...
gyongyhaju lany Creative Commons License 2004.10.28 0 0 52

Zalacsányról szereztem tapasztalatokat, a nászutamon, 1 éjszaka után menekülőre fogtuk, kicsit lepusztult a hely.

Kaja: kiszolgálás csigalassú, kaja közepes.

Szállás - nászutas lakosztály: lepukkant de legalább kényelmetlen szoba, ál-intarziás ágy, pattogzó vakolat az ablakpárkányról, szakadt lepedő.

Nappal építkeznek a szomszéd telken, nyár közepén nyitott ablaknál zúg a szomszédban a motoros fűrész, éjjel a szobánk alatti gépház "zenél".

Mindez 14e/éj.

Előzmény: H_G (48)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.03.01 0 0 51
Hú, pedig nagyon gondolkodtunk ezen is.
Hát ezért jó ez a fórum.
Vasszécsenyben is szoktak lenni lagzik, de akkor nem is adják ki a szobákat másnak.
Bálnál vagy más ilyennél nem tudom mi a helyzet, szokott-e ilyen ott lenni gyakran. Lakodalom viszont tavaly egész nyáron volt.
szkati Creative Commons License 2003.02.28 0 0 50
Karácsonyi ajándékként kaptunk a fiunktól egy ún.'wellness nyitány" programot a hőgyészi Apponyi kastélyszállóban, ami négycsillagos. Az ajándékban félpanzió is volt. Múlt hétvégén voltunk ott. Maga a kastélyszálló gyönyörű, csak mint általában a magyaroknál a szervezéssel vannak bajok. Annyi rendezvényt és bált szerveznek oda, hogy a kastélyban lévő szállóvendégek azt is megbánják, hogy megszülettek. Mi péntek déltől vasárnap délig voltunk. A péntek még elment, de szombaton 4 rendezvény+ 1 db bál volt, így pihenni abszolút nem lehetett. Délután porszívóztak és zengett az egész ház. Este jött az igazi meglepetés amikor közölték, hogy a bál miatt a szállóvendégek csak este 9 után vacsorázhatnak. Jó kis welness /egészségmegőrző/ nyitány! Nagyon éhesek voltunk és a környéken seholse lehet enni/ ez igazán jól ki van találva/, úgyhogy azt mondtuk, hogy bármi hideg is jó. A másnapi reggeliből hoztak nekünk egy kis pástétomot és sajtot, de ez is jó volt, csk nem egy 80 ezer forintos hétvégén.
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.02.20 0 0 49
Sajnos nem.
Pedig kipróbálnám szívesen.
Előzmény: H_G (48)
H_G Creative Commons License 2003.02.20 0 0 48
Zalacsányról végül szereztél tapasztalatokat?
Előzmény: Bogyó-2 (12)
H_G Creative Commons License 2003.02.20 0 0 47
Fölhozom...

100 fő fölötti konferenciát hol lehetne tartani szerintetek? (Lillafüreden kívül.)

Fatboy Slim Creative Commons License 2002.12.17 0 0 46
Röviden annyit, hogy a céggel voltunk ott egy tréningen, 25-en.
Nagyon kultúrált, tiszta, rendes ház a volt Zichy-kastély, a parkja is szép, rendezett.
Egy átrendezett pajtában régi lovaskocsik, ruhák, terítők díszitik a termet.
Egy aprócska észrevétel: a szállodának nincs étkezdéje, bár van Nagyvázsonynak 2 igen jó étterme is. A reggelit magunknak kellett megoldani.
az ár viszont borsos: 25 főre fizettünk valami 500 K-t, tehát cc. 20 ropi/fő/éj
a parkon keresztül egyébként el lehet jutni a Kinizsi-várig

Ennyi röviden

Fatboy

Előzmény: Bogyó-2 (44)
Bogyó-2 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 45
Miért?
Előzmény: loislane1221 (42)
Bogyó-2 Creative Commons License 2002.12.17 0 0 44
Persze, hogy érdekel !
Ezért vagyunk itt !

Bár nem valószínű, hogy ide mennék mostanában, mert többször is voltam errefelé már.
Inkább ismeretlenebb környéket választanék, de azért persze, érdekel. Meg aztán ki tudja, lehet, hogy valami kihagyhatatlan is van...
De tényleg, biztosan mások is kíváncsiak.

Előzmény: Fatboy Slim (41)
Trila Creative Commons License 2002.12.16 0 0 43
Erzsébet Királyné Park Hotel, Parádfürdő, 3+1 csillagos

3 hete voltunk egy hétvégére, csak ajánlani tudom mindenkinek. Tavaly újították fel az egészet, korrekt, tiszta, rendes hely. A személyzet velünk segítőkész, kedves, ugyanakkor udvarias volt. Uszoda, száraz és gőzös szauna, konditerem rendben, a pezsgőfürdőt hiányoltam. A reggelinél úgy látszik, javítottak a pékség-hotel logisztikán, mert mindkét nap friss péksütemény volt :). Az étteremmel nem kísérleteztünk, ellenben tudom ajánlani a kb. 300 méterre található Muflon fogadót, az étlap nem hosszú, de vadételekben (őzpörkölt, muflon, vaddisznó) jók.
A környéken lehet nagyokat kirándulni, túrázni (Mátra!), érdemes az üveghutát megnézni Parádsasváron, a parádi Cifra istállót (ha jobb dolgotok nincs, annyira nem nagy szám) és történelem leckének a recski kényszermunkatábort.

A hotel árfekvése kellemes, ár/érték aránya jó.

Előzmény: V42 515 (26)
loislane1221 Creative Commons License 2002.12.16 0 0 42
Üdv Mindenkinek!

A sziráki kastélyhoz tudnék hozzászólni. Bár sajnos már vagy két éve voltam, és bár nem ott szálltam meg, de az éttermét rendszeresen láttogattam: Nagyon szuper!

Fatboy Slim Creative Commons License 2002.12.16 0 0 41
Sziasztok,

a nagyvázsonyit próbálta már valaki? írok róla bővebben, ha érdekel vkit

Fatboy

szalapala Creative Commons License 2002.12.15 0 0 40
A kártyával történő fizetéssel kapcsolatban igazad van. Bár nem jogszabályba ütközik - végülis magánjogi szerződésről van szó -, de a kártyatársasággal kötött szerződés nem tenné lehetővé a felár alkalmazását.
De sajnos ilyennel találkoztam már külföldön is, Máltán, ahol az autókölcsönző járt el ugyanígy.
Előzmény: V42 515 (38)
szucsati Creative Commons License 2002.11.27 0 0 39
Előzmény: Thierry (36)
V42 515 Creative Commons License 2002.11.23 0 0 38
Üdv Mindenkinek!

A filmek, fotók ne csapjanak be senkit. Ha megnézitek a kétpói kastély honlapját, és utána személyesen is tesztelitek, arra a megállapításra juttok, hogy a fotós végezte a legjobb munkát....

A múlt héten megjártam Bikalt. Egy év óta voltak változások, alapvetően pozitív irányba. A szobák klimatizálva, most nem éreztünk bagószagot, ugyanakkor még most sem tartanak olyat, hogy 'nemdohányzó szoba'. A szakácsot valószínűleg lecserélték, a folyósokat kifestették.

Jelentős fejlesztések folynak, 1 hónap múlva fognak átadni 3 apartman házat, mindegyikben két szint, szintenként 4-4 szobával, azaz 8-8 férőhellyel. Csak szintenként lehet majd kibérelni, kb 60 ezer HUF/éj áron. Nem tudom, felmérték-e a piacot, de ez nekem eléggé húzósnak tűnik. Új bowling ás fallabdapálya is épül. Tehát beruháznak rendesen. Ez szerintem alapvetően jó hír!

Ami negatívum: hétvégén a fürdőben szinte moccanni sem lehetett, a szaunánál sorba kellett állni. Sok helyi (dombóvári, bonyhádi) vállalkozó jár ki ide, akik mellett természetesen a szállóvendégek is ott vannak; ez már hétvégén msot sok. Mi lesz, ha NYIT A +48 fős kapacitású appartman?

Másik negatívum: előre nem figyelmezettetk, de a recepció mellett egy papír van kifüggesztve: ha hitelkártyával akarok fizetni, +2% (AMEX esetén +4%) kezelési költséget felszámítanak. Egy magát négycsillagosnak mondó szállódában (szerintem valójában egy átlagos 3 csillagos szintet ér el a szobák színvonala) ilyennel még nem találkoztam. Ha jól tudom, ez különben is jogszabályba ütközik...

Összességében sokkal pozitívabb volt a véleményem, mint egy éve, ugyanakkor javaslom, ha valaki Bikal felé jár, inkább hétköznap keresse fel, kevesebben lesznek, jobban foga élvezni.

Előzmény: Bogyó-2 (37)
Bogyó-2 Creative Commons License 2002.11.23 0 0 37
Most volt a TV2-n szó a kastélyszállókról. Amiszerint mekkora érték lehetne, ha karban lennének tartva, és hogy az államnak nincs pénze a felújításokra. A körmendi kastélyé 4 milliárd lenne, a fertődié talán 20. Nem semmi.
Sok állami kastélyt érdemes lenne magánkézbe adni, de a legfontosabbakat, persze nem adnák.

Külön örültem, hogy Vasszécsényről is volt szó!
Igaz, az Ó-Ebergényiről, nem ahol mi voltunk. Voltak belső felvételek is, és azt hiszem most már azt lehet mondani, ez a szebb kastély. Talán a környezet, a park, vagy a hangulat nem egyértelmű, de az épület értéke,kívül és belül az Ó... mellett szól. Egy Nagy Zsolt nevű vállalkozó nyilatkozott, ő a kastély jelenlegi bérlője, aki bérletet nem fizet, de komoly felújításokat kellett elvégeztetnie. Csinált is. Azt mondta még nem nyereséges az üzlet, de megfelelő állami hozzállással az lehetne.
Szóval így a képek alapján igényesnek tűnt.

Thierry Creative Commons License 2002.11.20 0 0 36
Az árakra nem emlékszem, de a szolgáltatásokra pontosan. A szobák tiszták, kényelmesek, de a központi padlófűtés hol borzasztó forró, hol teljesen hideg volt. Bár megpróbáltak rajta változtatni, nem mindig jött össze. A recepción nagyon kedvesek voltak, próbálkoztak takarókkal, és lehet társasjátékot kölcsönözni, ami nagyon jó ötlet. Az éttermet szépen felújították, a konyha vegyes: a szakács(ok) hol nem mer(nek) eléggé fűszerezni, máskor nem sikerül eltalálni az arányokat. Az itallapot bővíteni lehetne. A kastély még felújítás alatt van, más most is szép, de még sokkal szebb lesz, ha jövőre a játékszobát is megnyitják, és lerakják a padlót a szalonban.
Mindent összevéve nagyon szép hely, kellemes környezet, de még van hova fejlődni. Én most is ajánlom, de jövőre még jobb lesz.
Előzmény: Tepe (35)
Tepe Creative Commons License 2002.11.20 0 0 35
Sziasztok,

szeretnék némi segítséget kérni. volt vki már Kőkapun a Vadászkastélyban? kiváncsi lennék ottani árakról/szolgáltatásokról.
és vmi Pest környéki ajánlót is szivesen fogadnék. pl. Gödöllő??
üdv,
Tépé

Előzmény: H_G (34)
H_G Creative Commons License 2002.11.20 0 0 34
Az még nem baj, ha nincs hova kiszökdösni -- épp az lenne a cél, hogy a konferenciavendégek fegyelmezetten üljenek benn az előadáson!

Előzmény: szalapala (33)
szalapala Creative Commons License 2002.11.20 0 0 33
Én kb. két hónapja voltam Szirákon, direkt csak a kastélyt megnézni, fényképezni, nem laktam ott.
(Fényképezni se egyszerű.)
Kellemes kb. 5-6 hektárnyi őspark tartozik hozzá, főleg gesztenyés, a kerítésen belül van az egész - kutyát be lehet vinni -. A teniszpályát kb. 5 éve használhatták igazából, amennyire a háló állapotát láttam.(Lehet, hogy azóta is, csak azok nem lehettek annyira igényesek:)
A környékről inkább semmit, mint jókat.
A kastélyban magában nem voltam, csak körülötte a parkban.
Lehet, hogy maga a szálló jó, nem voltam a szobákban.
De hogy ott a környéken semmit se tudsz csinálni, az biztos.
Előzmény: H_G (30)
Werwolf Creative Commons License 2002.11.13 0 0 32
nov.22-én megyek, utána majd írok ha érdekel
Előzmény: H_G (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!