1. Nem teljesen igaz, de a géppel formattálva kevesebb a valószínűsége, hogy bibi lesz.
2. Igen, csak valamivel ritkábban
3. Elhanyagolhatóan kicsi. Kevésbé noname márkák léteznek, azt hiszem pl. az Apacer is ilyesmi (nem fix...)
4. Nem. :c) (Sok "hibáskártya-tünet" van, a képek eltűnése az egyik)
Én fél éve használok noname 128 + 256-os CF kártyát. Eddig semmi gondom nem volt vele.
Memóriakártyákról szerintem a Fotó részlegben érdemes kérdezni.
Melyik igaz az alábbi 4 pontból:
1.) Ha meg tudok formattálni egy noname 512-es CF kártyát egy Canon A70-nel, akkor nem veszhet el kép róla.
2.) Nem noname CF-el is előfordulhat ez?
3.) Mekkora a rizikó, hogy egy 512-es noname CF képet veszít, illetve van olyan noname márka, amelyik kevésbé noname?
4.) A képeltünés néha előfordul, néha nem, vagy egy hibás kártyánál mindíg van?
Az 512-es noname CF kb 29.000, a nem noname 45.000 Ft, úgyhogy nem mindegy. (ha valaki tud olcsóbban, kérem tudassa!)
Ha TÉNYLEG lettek képek(mentés közben nem kapcsoltad ki a gépet, nem merült le, tb.), akkor próbálkozz kártyaleolvasóval és egy "recovery" progival.
A fényképezőgépek olvasója erre nem jók, ha hibásodik a fájlrendszerük! (Velem előfordult, hogy már formázást javasolt, de aztán sikerült az összes, fizikailag meglévő fájlt kimentenem.)
Nemregiben vettem egy Ezonics markaju (USA) digi fenykepezogepet.
vettem hozza egy 128 Megas (I-O Data markaju) Compact Flash kartyat.
Kinnt voltam 2 napja Becsben es kurva sok kepet keszitettem vele. Ma jottem haza, feldugtam USB -vel a gepre a digi fenykepezogepet es kb 30 kepet latott CSAK!
2.1 megapixeles kepeket keszitve durvan 320 fenykep fer ra a gepre.
Na most a gep szerint 130 kep keszitheto még...,ha ez igaz akkor kb 180 kepnek kellene rajta lenni... DE mint az elobb emlitettem csak 30 at latok.
Elvittem haveromhoz a CF kartyat, es az o fenykepezogepebe beteve , azt rakotve a PC-jere, azzal is csak 30 kep volt.
Segitsetek, nemm tudom mitevo legyek. Jart -e mar vki ehhez hasonloan.
SZeretnem a kepeket vhogyan kisajtolni a gepbol :)
Most akkor a CF kartya bugos vagy a gep?