mi 07.03.-án este 20.30-kor észleltük, hogy a legnagyobb gyermek útlevele jún-ban lejárt. nem könnyű 3 gyereknél ezt figyelemmel kísérni. mindenesetre 4.-én hétfőn 8.30-kor az okmányirodában megjelentünk, és 07.05.-n bp-en a központi okmányirodában át is vettem az új útlevelet, így 07.06.-án indulhattunk is nyaralni. igaz, hogy utaztam feleslegesen +400 km-t pécsről oda-vissza, de legalább megoldódott a helyzet.
szóval megy az egynapos üi., hajrá mindenkinek, aki hasonló cipőben jár !!!
Sajnos én is csatlakozom azon balgák közé, akik elfelejtik megnézni az útlevelük érvényességét, igy most igen kellemetlen helyzetbe kerültem. Most hétvégén utaztam volna a családdal, de ez már részemről kimarad.:( Azt szeretném megtudni, hogy az útlevél kiadás valóban létezhet-e 24órán belül, ugyanis több helyről ezt az infót hallottam, hozzátéve, hogy érdemes csatolni szállásfoglalási dokumentet!? Volt már ilyen köztetek, akinek ez sikerült ?
Van egy olyan problémám hogy az útlevélbe levő kép már kevésbé hasonlít rám mert azóta meghíztam és öregedtem is jócskán. Előfordult már hogy a határon nehezen ismertek fel. Lehet erre hivatkozva új útlevelet csináltatni? Mert azért még nagyjából felismerhető vagyok róla, voltam boszniában meg romániában is többször tavaj, nem volt gond, de az utoltsó alaklommal a román határon magyar határőrők megjegyezték hogy nehezen ismertek a fel a kép alapján. De mi van ha az okmányirodás meg azt mondja felismerhető vagyok és nem cseréli ki? Valaki kicseréltette már az útlevelét elavult fénykép miatt? Mik a tapasztalatok?
Én ki akarom cseréltetni mert ukrajnába tervezek menni, ahol elég szigorúak.
Sziasztok!
Van egy problémám. Elhagytam az útlevelemet és a személyimet, de sürgősen el kéne utaznom külfölrdre. Milyen okmányok kellenek az útlevélhez? Személyi nélkül is kiengednek a határon, ha esetleg lehetne útlevelet csinálni? Vagy mit tegyek? Ha vki tud segíteni akkor írjon ide vagy e-mail címem: kbszt@freemail.hu
Előre is Köszönöm!
A leánykori névre kell megcsináltatni az útlevelet. Az útlevél helyettesiti a személyit már itthon is, külföldön pedig mindig is ez volt. Egyetlen határőr vagy külföldi rendőrt sem fog érdekelni a feleséget neve.
A velünk megtörténő eset szerintem elég felháborító.
Az történik ugyanis, hogy nemsokára nősülök, és az esküvő után pár nappal irány Görögország. Nos a páromnak az idulás után egy-két héttel fog lejárni az útlevele, így azzal nem mehetünk. (Legalább még három hónapig érvényesnek kell lennie az induláskor!) Nem gond csináltat újat. Igen ám, de milyen névre??? Egyelőre csak a mostanira tudna, de az addigra már csak lánykori név lesz, így mire ténylegesen utaznánk érvénytelenné válik. Az új név felvétele és az indulás között 5-6 nap van, így esélyét sem látom, hogy elintézze a hivatal, illetve jobb dolgom is lesz, mint ezzel vacakolni.
Mivel még nincs új személyije sem, és ráadásul azzal is ugyanez a helyzet, törvény szerint nem is lehetne kimennünk az országból.
A hivatal szerinti megoldás: Csináltassuk meg az útlevelet a mostani névre, és sunnyogjunk ki. De nagyon vigyázzunk ám, mert ha valami galiba lesz, akkor aztán dutyi. Egyébként meg ezt mindenki így csinálja.
Ja és persze ahogy tudunk csináljunk egyből új útlevelet! 6000 forintért!!! Köszi szépen.
Tudja e valaki, hogy a Visegrádiban sürgősséggel van e esély, hogy még aznap kiadjanak útlevelet? Ha reggel korán ott van az ember, baromi fontos lenne a minél gyorsabb ügyintézés!
Tényleg mi van ha valakinek, hétvégén nagyon fontos lenne kiutazni, de nincs útlevele, várjon egy teljes hétvégét?
Hétfőn este (fél 6), hosszas könyörgés után (még) bevették a kérelmem, csütörtökön délelőtt pedig kikézbesítették. Semmi sűrgősség, plussz.
Nem is értettem először miféle ajánlott küldeményem érkezhetett.
Igaz, hogy 4 óra felé még azzal ijesztgettek, hogy nem fogok sorrakerülni és kb. 3 hét alatt készül el az okmány.
Nekem speciel muszáj, hogy két útlevél legyen a zsebemben: Az egyikben van egy érvényes vízum, (mert azt 10 évre adták...), az útlevél pedig csak 5-re volt érvényes... És ugye a magyar hatóság nem érvényteleníthet egy külföldi hatóság által kiadott engedélyt... Vagy ez nem így van???
egy embernek lehet egyszerre több útlevele. egy barátomnak, aki pár éve külföldön dolgozik, azért van 2 útlevele, hogy amíg az egyik útlevél az újabb vízum ügyintézése miatt Mo-n van, addig is kint tudjon lenni a másikkal (amelyikben még érvényes a korábbi vízum)
de, hogy a te konkrét esetedre mi vonatkozik: passz
Ha valaki tud, adjon választ a következő hipotetikus helyzetre:
Gyártatok magamnak új útlevelet a Visegrádiban, nem postázósan, hanem régimegtartósan-bemenősen. Mi van, ha az új útlevél pont akkor készül el, amikor én külföldi utamról hazafelé tartok (még érvényes, régi útlevelemmel)? Beengednek a határon, vagy az új útlevél központilag... hogy is mondjam... override-olja a régit, melyet a határőr bácsi teszem azt lát a kompjúterén is? (viva el intranet)
Vagy úgy csinálják, hogy az új pontosan a régi lejártától érvényes?
jah nekem is reg elkeszult, mondjuk a munka az mar nem aktualis amihez kellett volna, meg jo hogy nem surgosseggel adtam le :I . mondjuk nővel esetleg mennek valahova de az nem most lesz :( igy diploma leadas elott...
surgosseggel tok folosleges leadni, mondjuk van akinek kell a garancia. (mondjuk +6 rugoer nem hiszem hogy nem lehet ugy intezni hogy ne legyen ra szukseg :)
Nálunk is volt most megelepetés.. Barátnőm beadta multhét hétfőn az útleveleét, ott is azt mondták, hogy kb 3 hét, mire elkészül.. Gondoltam akkor majd túrázás után vasárnap este átlépek egy kis szaunázás,masszázs, sörözés.. Csütörtökön már megjött bnőm útlevele.. Igen gyorsak voltak a fiúk.. Mondjuk ez a tény a vasárnap esti programomon nem változtatott, csak meglepett..
Még kellemesebb meglepetés:
árpilis 3-án csütörtökön voltam a Zuglói okmányirodában és ma meg jött. Nem semmi! Beszéltem a postással, mondta, hogy mindenki csodálkozik a gyorsaságon, akinek viszi az új útlevelet.
Hát kellemes meglepetésről tudok beszámolni: márc. 25-én voltam a központiban megcsináltatni normál tempóssal és ápr. 3-án megkaptam. Akárhogy számolom, az bőven 2 héten belül van. Nagyon meg vagyok velük elégedve!