Kisfiam: te siránkoztál azon, hogy milyen szörnyű teher lesz az "inproduktív szféra" a gazdaság számára.
Erre írtam egy viszonylag egyszerű megoldást, ami tetszene az inproduktívszférázók számára.
Te abből arra következtettél, hogy szerintem te géppuskázni akarsz.
Ne dolgozzak már helyetted. Ha nem akarod beismerni, mond meg, nem szégyen a felelősség elől elmenekülni.
"Könnyen lehet, hogy igazad van.
Le kéne géppuskázni az összes inproduktív kenyérpusztítót, aztán hadd szárnyaljon a gazdaság sose látott magasságokba! Éljenek a polgári értékek!"
Ha szigorúan a pénzügyi racionalitás szemszögéből nézzük, akkor Balsai Istvánnak igaza van.
Ha a közalkalmazottak (eddig) nyomorúságos bértáblájára gondolunk, akkor felháborító Balsai kijelentése.
Végeredmény: a Fidesz soha nem mondott volna ilyen hülyeséget...
Improduktiv szfera. Ezt a szoveget utoljara az atkosban hallottam. Hat nem tudom. Szerintem peldanak okaert a jol finanszirozott egeszsegugy sokat sporolhat az allamkasszanak (is), az oktatas pedig befektetes a jovobe.
Azert meghallgatnek a temarol nehany kozgazdaszt, apolonot, pedagogust... Megyek is haza, meginterjuvolom a temarol a felesegemet. O ovono...
Nekem ez tetszett a legjobban:
Megállapítása szerint az első száz nap alatt sérült a jogállamiság, ... valamint a köztársasági elnököt és az adatvédelmi biztost ért bírálatok miatt.
Könnyen lehet, hogy igazad van.
Le kéne géppuskázni az összes inproduktív kenyérpusztítót, aztán hadd szárnyaljon a gazdaság sose látott magasságokba! Éljenek a polgári értékek!
Nomen est omen...
Majd figyeld, micsoda terveik vannak a gazdaság élénkítésére. Én nem vagdalkozok, meg csúsztatok. A neoliberális politika ilyen, sajna.
Ezt úgy értsd, hogy a gazdaságra max. enyhe keresletélénkítő hatást fog gyakorolni a belefektetett plusz pénz, ami rövid távon erősen kétségessé teszi ezen összeg újratermélési képességét. Márpedig a következő évre jó ezer milliárd körüli többlet kiadást okoz ez a remek 100 napos program, amire a fedezet sajnos csak a nagyobb adó, a privatizáció, a forint gyengítés és a más területektől való elvonás lehet, mert hogy a 3%-os GDP növekedésből esetlegesen fakadó többletbevételek nincsnek köszönőviszonyban az 1000 milliárddal. Legalábbis nem 1 év alatt.
Ami talán ennél is lényegesebb, hogy a számok sajna, igazak. Nem az a baj, hogy osztogatnak, hanem, hogy nem tudják a továbbihoz leőteremteni a fedezetet. A neoliberális értékrend ennyire képes, sajna be kell látni.
Mondjuk az egyszeri 19 ezer forintos nyd-kiegészítés szerintem is egy kicsit pénzpocséklás volt.
De azért az se lenne sokkal produktívabb, ha milliárdokért a várba költöztetnénk a Min.e-i hivatalt!
Az MDF és a fidesz egy kicsit pihenhetne és erőt gyűjthetne, mert mostanában leginkább hülyeségek jutnak az eszükbe, sajnos.