Asszittem érted...
Talán, ha sorolnád az eseteket,
amikor a pappal mindig lehetett - gondolom, arra gondoltál, hogy a pappal mindig lehet szórakozni...
Mikor, hol, kik kezdték ki a lelkészüket?
Semmióta. Az emberi előítéletek, úgy tetszik, nem tartják tiszteletben eme kategóriákat. Alig van emberi tulajdonság, ami adott esetben ne tehetne bűnbakká.
annyiban lenne igazad, hogy ha láttuk volna a nyilatkozókat, árnyaltabb képünk lehetne...
Mert valóban vannak jómadár szülők, jómadár gyerekek,
miért ne lehetne a pap is jómadár?
"mert érzékelték, hogy papot mindig lehet"
Frissítsd fel emlékezetünket!
Mikor, hol, kik ... a papot, mert lehet...
Evangélikus lelkész, nem lenne bűn a szerető, ha nincs felesége :-)
Arra próbáltam célozni, hogy más elbírálás alá esik egy lelkész és egy 'egyszerű' ember. Itt a lelkész javára van a megkülönböztetés, ami persze azt is jelenti, hogy több az elvárás felé...
Kedves Konrád,
köszönöm szépen. Egyébként biztos vagy benne, hogy az említett lelkész nem pedofil indítékokból követte el a rémtetteket? Meg kéne kérdezni a szülőket. Látatlanba lefogadom, hogy szeretőt is tart. Csak meg kell kérdezni az embereket :-)
Ne suketelj. Ha en megtudtam volna,hogy a gyerekeimet valamelyik tanar meguti az iskolaban az a tanar masnaptol tolokocsis, ha pap akkor az is. Szerencsere az en gyerekeim nem forgolodtak papok tarsasagaban.
Majdnem igazad van. A gond csak az, hogy egy lelkészről van szó. Egy olyan emberről, akinek a szeretet és a megbékélés kellene, hogy legyen a 'fegyvere', és nem egy légpuska.
Igazi giccset tudok a témából ajánlani: a Legyetek jók, ha tudtok című filmet.
Három megjegyzés.
Ismerek jómadár szülőket. A történet egyik lehetséges olvasata, hogy ilyenfajta jóemberek egyszerűen felnyomták a papot, mert érzékelték, hogy papot mindig lehet. Lám, még a TV2 is felkarol, ha ezt teszed.
A másik: vásott kölköket is ismerek. Ehhez hasonló "konfliktus" naponta ezer helyen esik meg az országban. A történet specialitása, hogy itt egy lelkészről van szó. Kíváncsi vagyok, mikor ugrik majd a TV2, ha teszem azt egy cigányember az kokit valahol egy gyereknek. Vagy egy zsidó vallású polgártársunk. Mindkét eset, mint médiamotiváció elítélendő. A harmadik is, amikor a rasszizmus tárgya a pap.
A harmadik: rohadtul nem érdekel az egész történet. Kedves TV2-s újságírók: tessék dolgozni inkább.
A jellemző az egészben az egyházvezetés reagálása, azaz nemreagálása.
Ott nagyon kellene valami rendszerváltozás-féle, mert az egyházban nagyobb a diktatúra, mint amit a komcsik csináltak.