Keresés

Részletes keresés

ikaruss Creative Commons License 2002.08.28 0 0 33
Kivétel: Jézus a gyermek hordozta az Atya üzenetét.
ikaruss Creative Commons License 2002.08.28 0 0 32
"Olvasni, olvasni, olvasni! Mondta Lenin apánk!"
Lenin a punk aszonta: ucsityszja, ucsityszja, ucsityszja.
üdv
Előzmény: Mereng Kereng (1)
unnamed Creative Commons License 2002.08.28 0 0 31
bocs, gimiba=gimibe
unnamed Creative Commons License 2002.08.28 0 0 30
Nem vagyok jó fikcióban, tehát nem idézek, de: '86-'90 között jártam gimiba, a töritanárunk egy meggyőződéses kommunista volt, az utolsó fél évben a töriórákon velem + még három társammal folytatott állandó párbeszédet a folyamatban lévő rendszerváltásról, a napi politikai helyzetről stb. Nyilvánvaló volt, hogy sokban ellentét volt köztünk (diákok) és közte, sőt akkor még kicsit radikálisabb (forrófejűbb) is voltam.
Ja, mi vitázó diákok mind pengén tudtuk a töri anyagot, de ő sem próbált ezért szívatni minket, teljesen korrekt volt, és sokban árnyalta a '48-'90 közötti történelemről bennünk élő képet. A dolog tehát működik, ha olyan a tanárember. Az viszont, hogy a balos szavazók gyerekeit külön ültetem és dolgozatot íratok velük (volt ilyen), azt örökre eltiltással díjaznám. Az ilyen nem tanár, hanem politikai pedofil, egy szellemi erőszaktevő.
Előzmény: lolka_bolka (29)
lolka_bolka Creative Commons License 2002.08.28 0 0 29
le tudnal irni ide egy kepzelt beszelgetest, amelyben a tanar es diak(ok) kozti parbeszed folytatodik egy politikai kerdesben ?

Lolka

Előzmény: Xlen (28)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 28
Minden tanár saját véleménye ==> több tanár több véleménye.
Ez eltérhet az otthon hallottaktól, és az ererdmény: a diák elkezd gondolkozni, vajon kinek lehet igaza.
Ha csak egy véleményt ismer, nem kezd el gondolkozni, mert nincs min.
Ezért lehet hasznos az iskolában is a politika.
Előzmény: Ariel (26)
Ariel Creative Commons License 2002.08.28 0 0 27
nem jarok iskolaba mar, nem kaptam ;)

de azzal sem ertek egyet, ha a velemenyemre vagy kivancsi. meg valami?

Előzmény: elemes (24)
Ariel Creative Commons License 2002.08.28 0 0 26
xlen!

hogyan tudnad kikuszobolni, hogy a tanar ideologiaja ne befolyasolja a diakokat? honnan szereznel elfogulatlan tanarokat? milyen elfogadott politikai-vita tanmenetet ismersz? kik fogjak ezt elfogadtatni, kidolgozni? a miniszterium? ahol partpolitikusok dolgoznak? mibol tajekozodnanak a napi politikarol? melyik oldal, melyik organumabol? es miert pont abbol? es ki donti ezt el? es mi alapjan?

holnapra (mara) varom valaszaid! ;)

joejt!

Előzmény: Xlen (22)
Mereng Kereng Creative Commons License 2002.08.28 0 0 25
Akkor nincs vitánk! Jó éjt!
Előzmény: Xlen (23)
elemes Creative Commons License 2002.08.28 0 0 24
kedves ariel,

nem tudom emlekszel-e egy budapesti keruleti mszp jelolt SMS-vetelkedojere gimnazistak kozott...

Előzmény: Ariel (20)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 23
Természetesen.
Előzmény: Mereng Kereng (21)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 22
A közönséges, sárdobálós politikát igen.

De a politikai nézetek, események megvitatásának lehetősége, a tájékozottság biztosítása szerintem az iskola feladata is lehet(ne)

Kórház? Oda valóban nem való a politika.

Előzmény: Ariel (20)
Mereng Kereng Creative Commons License 2002.08.28 0 0 21
Ez belefér! De akkor a koránról is szót kell ejteni meg a talmudról is!
Előzmény: Xlen (19)
Ariel Creative Commons License 2002.08.28 0 0 20
te kiabalnal legjobban, ha a munkasparti tanar kadar dicsoseges szereperol tartana "vitat" es a neki nem tetszo velemenyueket masnap feleltetne...

de nyugodtan gondolj munkahelyekre is. miccolnal ha a korhazban maskepp allnanak hozzad miutan kiderulne a politikai hovatartozasod?

vannak az eletnek olyan teruletei, ahonnan szamuzni kell a napi politikat.

Előzmény: Xlen (18)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 19
De nem árt, ha megismer más vallásokat, tanokat, nézeteket is! Ettől teljesebb lesz a képe a világról.
Előzmény: Mereng Kereng (17)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 18
azért a mai vallások és a vallások mai helyzete is szóba kerülhet. A politikán sem az agitálást értem, hanem a különböző vélemények ütköztetését. Ez 16-18 éves korban nemhogy üldözendő, de inkább üdvözlendő kellene, hogy legyen. A világkép ekkor erősen formálódik, és szükséges, hogy az otthonról hozott véleméynek/ismeretek bővüljenek más nézetekkel is. Ezt nem lehet korlátozni politikatörténetre, történelemre. A jelen is éppoly fontos.
Előzmény: Ariel (16)
Mereng Kereng Creative Commons License 2002.08.28 0 0 17
Akkor ha a szülök tudják, és olyan osztályba adták a gyereket ahol van hittan! És persze a felekwezetre is tekintettel kell lenni, mert egy budhista nem szeretné gyermekét reformátusnak neveltetni esetleg!
Előzmény: Xlen (15)
Ariel Creative Commons License 2002.08.28 0 0 16
vallastortenetrol...
ahogy lehet (politikai)tortenelemrol is.
Előzmény: Xlen (15)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 15
De a vallásról, vallásokról lehet beszélni az órákon, meg lehet vitatni különböző álláspontokat!
Előzmény: Ariel (14)
Ariel Creative Commons License 2002.08.28 0 0 14
xlen!

nem. peldaul reklamozni is tilos az iskolakban. talan nem veletlenul...sot vallasi agitalast sem engednek.

Előzmény: Xlen (13)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 13
Persze csak a politikai kérdések tárgyalásánál...ne már...
Előzmény: Ariel (11)
Mereng Kereng Creative Commons License 2002.08.28 0 0 12
Pontosan igy van! Tényleg nem értem, hogy a tiszt jobboldal miért pedofil módon az iskolákban akarja megnyerni a választásokat?:-((
Előzmény: Ariel (11)
Ariel Creative Commons License 2002.08.28 0 0 11
xlen!

hat nem tudom...
egyreszt a tanulok kora miatti, masreszt a tanar-diak tekintely viszonnyal vissza lehet elni.

Előzmény: Xlen (8)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 10
(7)
Előzmény: Mereng Kereng (9)
Mereng Kereng Creative Commons License 2002.08.28 0 0 9
???
Előzmény: Xlen (5)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 8
De különbség van a politika és a választási kampány között is. Eddig arról volt szó, hogy nem szabad a kampánynak az iskolákban folynia - ezt értem és helyesnek tartom. De politikáról beszélni, beszélgetni pl. gimnáziumban - azt nem tilthatja meg senki szerintem.
Előzmény: Ariel (6)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 7
Ja, most már értem, a mondat az oktatáspolitikára vonatkozik, hogy annak nem a részletekre, hanem a feltételrendszerre, lehetőségre és a nyitottságra kell koncentrálnia.
Így oké, viszont szerintem nincs ember, aki más véleményen volna. Vagy valakik enm akartak feltételeket javítani, lehetőséget teremteni, nagyobb nyitottságot adni?
Előzmény: Xlen (2)
Ariel Creative Commons License 2002.08.28 0 0 6
xlen!

te tenyleg nem erzed a kulonbseget a tortenelem es a napi politika kozott?

Előzmény: Xlen (4)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 5
Mit nem kell belefirkálni a füzetekbe?
Előzmény: Mereng Kereng (3)
Xlen Creative Commons License 2002.08.28 0 0 4
"Mit tehet a tárca, ha mégis bekerül a politika az osztálytermekbe? Felelősségre vonják például az adott iskola vezetőségét?

Igen. Remélem azonban, hogy erre nem kerül sor. Nem fenyegetésről van szó. Arra kérem és szólítom fel a pedagógusokat és az iskolák igazgatóit, hogy ismerjék fel közös felelősségünket. "

Ez azt jelenti-e, hogy a gimnáziumokban sem lehet politikáról beszélni? Netán a történelem oktatás is csak 1945-48-ig tartana? A történelem tanár beszélhet a múltról, de a jelen tabu? Ha pedig nem ezt jelenti, akkor ugyan mit?
Eddig arról volt szó, hogy a választási kampány ne érje el az iskolákat, amivel egyet lehet érteni. Ma már arról, hogy a politika mint téma sem? Holnap mit tilt meg az oktatási miniszter, miről nem lehet beszélni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!