Na a francba! Nem tudtam, hogy ilyen problémás egy Leicárhoz használatit szerezni! Őláne magyart. Begyüjtenék egy V-lux 20-ast, de, macera a sok funkció . Leirás meg a holdba az ufoknál. Meguntam az idegeskedést vele inkább visszaadom az eladónak . Bacca el a saját idejét a megfejtésre! Sajnálom mert aranyos kis masina, bár a másik felkinált Fuji X 10 jobban tetszik. Igazi retro érzés kézbe venni! Full HD képeséggel!
Ezért vagyok óvatos. Én is úgy gondolom a hagyományos vaku 100V feleti kondi kisütése kinyirhatja. Nem nagyon találok ajánlást az alkalmas vakukról. Talán valamelyik Slave üzemre alkalmas modelal kellenne megkerülni a problémát. Valamelyik kicsi Metz ? Nem találtam tipust.
Jó pár éve használok Digilux1-et. Megvagyok elégedve vele. Rövid ideig valamelyik Pana compacttal probálkoztam, de kontrasztalan rosszabb képet csinált, dacára a sokkal nagyobb felbontásnak. Aztán a besuranó elopta. Nem is a gépet sajnáltam, hanem a kártyáján lévő képeket. Nyüstölöm tovább a Leicát, de gyakran kellene hozzá vaku. Nem találok leirást, mely vakuk paszolnak hozzá. Valaki tudna segíteni?
7 éve használok egy DMC- LC5-t. Van hozzá egy eredeti panasonic adapter tubus M52-es menettel + egy HOYA UV filter és egy M52-es objektívsapka. Csak speciális esetben használom pl. makrózáskor. Normál esetben egy általam tervezett és készíttetett menetes tubust használok mechanikai védelemként. Ennek kisebb az átmérője -nem lóg bele a keresőbe - és kialakítása olyan hogy az eredetei menetes gyűrűt a végére rácsavarva a gyári objektívsapka használható, ill. ehhez készíttettem uv filter gyűrűt és tetettem bele filtert. Itt is elsősorban a mechanikai védelem volt a fontos. Porban, esőben hóban is nyugodtan lehet használni. Ha érdekel az eredeti tubus a tartozékaival akkor jelezz. Gyakorlatilag én nem használom.
Aki van olyan szerencses, hogy egy Leica Digilux 1-es birtokaban van es raer kuldene nekem par jol sikerult fotot? Lecci. Esetleg a gep negativumait is megoszthatna velem, bar nem hiszem, hogy van. Szoval johetne par kep (max 0.5mb-os/db), nappali es ejszakai vegyesen.
Egyenlőre büszke tulajdonos. A géppel nagyon meg vagyok elégedve. Megnyugtató a 2 év garancia és a tudása amatőr szintem több mint kielégítő.
Mindettől függetlenül úgy 1 éven belül eljön az az idő, hogy a gyári egységcsomagban található dolgokat túl szeretném lépni. Éppen ezért már most várnék informácókat, hogy kis Hazánkban hol lehet telekonvertert, gyári vakut stb beszerezni.
Amennyiben valakinek konkrét kérdése lenne a géppel kapcsolatosan nyugodtan tegye fel. Nem vagyok internet mágus sajnos, ezért teszt képekkel várhatóan nem tudok majd szolgálni sajnos.
Amennyiben van valakinek információja a LEICA testvérmodel milyen tokkal van gyárilag ellátva, kérem ossza meg velem, illetve azt is, hogy hol és mennyiért lehet ilyet beszerezni.
Az objektív lötyögését megvizsgáltam:)
Csak a külső borítás mozog a belseje stabíl.
Bár ennyi pénzért ez sem kéne.
Változatlanul pozitív az összkép. Az ár - érték arány a legjobbak között tartja.
Szóval:
Két hete használom a DMC LC5-öt:
Pozitívumok:
-tűéles képek
-élénk színek
-masszív fém ház, jó fogás
-nagy fényerejű objektív
-logikus, gyorsan tanulható menü
-zuhanó SD kártya árak (256 Mb 18000 Ft)
-ISO 100-nál nincs pixelesedés
-sokféle korrekció, manuális lehetőség
-expozíció sorozat
Negatívumok:
-az objektív lötyög (típushiba, más is panaszolta, hanyagság lehet, hál Istennek az élességet nem befolyásolja)
-a 30-100mm-es objektív kicsit szűk tartomány, bár árulnak hozzá előtéteket
-néha irreálisan élénkek a színek
-ISO 200-400-nál pixelesedés
szeretnem, ha elmondanad, hogy szerinted milyen minosegu kepeket keszit a gep
tovabba jo lenne, ha max felbontasu kepeket is fel tudnal valahova tenni
nekem ez a cikk vette el a kedvemet a geptol:
http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/lumix_lc5_pg5.html
http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/lumix_lc5_samples.html
Vettem 1 LC5-öt! Eddig jó, de még keveset használtam, így véleményt nem tudok csak az első benyomások pozitívak. Egy hete rendeltem a fotomarket.hu-n, most ott "csak" 170000, és már szerdára meg is hozta a futár.
Szóval majd leírom milyen.
A Leica gép lehúzása szerintem egy öngerjesztő folyamat. Nagyon kevés embernek van, így a legtöbben egymásról írják le a véleményüket. Csomó tesztet megnyert, viszont valóban mondják, hogy bizonyos beállításoknál (400 ISO pl.) zajos képeket csinál.
Fene tudja. Olvastam már róla több olyan tesztet, ahol hülyére istenítik, bizonyos fórumokban meg szétfikázzák.