Ne sértegessük kérem a jobboldalt!!!
Épp neki van erkölcsi tartása, mert nem rendeli alá a morált a jelennek. Az már más kérdés, hogy a Kádár rendszer legnagyobb b?ne (a gyilkosságok után persze), hogy kinevelt, hagyott "keletkezni" egy politikailag teljesen védtelen "üres" generációt, akibe - mint az utóbbi id?ben látjuk - belefolyik minden barna mocsok. A fasiszta ?rjöngés még csak verbálisan van jelen. "Diktatúra kellett volna" Így volt ez a huszas években is. Lassan elönti az arra fogékonyak agyát és...
De egy igazi, er?s jobboldal TUDNA megálljt parancsolni a jelenlegi FIDESZNEK!!! Ha nem sikerül akkor baj van. Megyó tarol, Orbán meg bohóckodik a TV el?tt.
Ha lesz erkölcsközpontú nemzeti-konzervatív párt, akkor nem lesz hír egy ilyen agyament ötlet.
Arra lennék csak kíváncsi, hogy csinálta volna a TAnár Úr! A demokráciát még csak el lehet vezetgetni nagy dumával, de a diktatúrához az már kevés.
Hontalan
1989-től gyorsan elkezdtek megváltozni az életrajzok; aki antifasiszta ellenálló volt, 56-os forradalmárrá magasztosult, MSZMP tagokból kereszténydemokrata néppárt alapítókká váltak, munkásőrökből buzgó ellenzékiek, nemcsoda, hogy egyik-másik életrajz zavaros, ellentmondásoktól hemzsegő. Szép példa most Boros polgártárs ügye; a "jobb" oldal oszlopos tagjáról kiderül, hogy a kommunizmus elitjéhez, a vérszívó köpönyegforgatókhoz tartozott, akárcsak Für et.
Most az a veszély is fenyeget, hogy ezeket a korlátozásokat és jogszerűtlen gyakorlatot az MSZP-SZDSZ kormány is átveszi
Sajnos en nem merem azt hinni, hogy ez feluletesseg vagy kapkodas lenne a mostani kormany reszerol. Bar meg idoben osszeranthatna a kormany magat - de eppen ezt az osszerantos, kovetkezetes magatartast vartuk az SZDSZ reszerol, es jelenleg: - itt szet kell tarnom a kezem.
Reszemrol ezert vagyok irto csalodott. A kisebb rossz elmeletebol a rossz mar megvan, itt liheg a nyakunkban az elmult negy ev, pedig azt hittem, leraztuk.
"Bár tényleg nagyon súlyos az öreg Lala, azért engem nem hagy békén a kíváncsiság, hogy miért közölte ezt az interjút az ojság éppen most, éppen ezzel a nagyon provokatív dumával??"
Mert megint napirenden van a kérdés. A jobboldal nem is egy képviselője gyakorlatilag kétségbevonja, hogy az MSZP-nek mint utódpártnak joga volna az országot kormányozni, és ezért parlamenten kívüli eszközökkel addig akarja fokozni a nyomást és a feszültséget, amíg el nem távolítja őket a hatalomból. Nem tartom véletlennek, hogy egyesek pl. itt a polfórumon már "forradalomról" beszélnek, ami valójában ellenforradalom lenne, a rendszerváltáskor elfogadott, a négyigenes népszavazással, majd az első általános választással legitimált demokratikus rendszer és jogállam ellen. Ebbe a sanda kórusba illik bele Für Lajos hagymázas nyilatkozata.
Megjegyzem, hogy valójában az akkor kialakított konszenzust a Fidesz már kormányzásának négy éve alatt csaknem felrúgta, és jelentős lépéseket tett a parlamenti rendszer és az állam jogszerű működésének korlátozására. Most az a veszély is fenyeget, hogy ezeket a korlátozásokat és jogszerűtlen gyakorlatot az MSZP-SZDSZ kormány is átveszi (amelynek okairól és várható súkyos következményeiről lásd Bauer Tamás: "Taps a kormánypártok padsoraiban", Élet és Irodalom, XLVI. évfolyam, 33. szám, 2002. augusztus 16., valamint Kis János és Hack Péter intelmei. Összefügg ezekkel Eörsi István cikke is az ÉS legutóbbi számában, amelyet a Eörsi István vs. Magyar Bálint: kemény!! c. topic is tárgyal).
Kedves Torres!
Ez az idézet honnan való? :-o
„1984-töl főigazgatóként huszonöt évet töltött el az intézetben egészen miniszterelnökké történt megválasztásáig.”
Valami nem stimmel benne, hogy finom legyek...
Vagy csak rosszul másoltad? ;-)
Söt, amikor a pappal megbeszéltem, hogy tölem ugyan nagyon távol áll a vallás, de a gyerek ezt fontosnak tartja, a pap rákérdezett, hogy mi, a szülök, meg vagyunk-e keresztelve. Az igen válaszra már nem volt akadály a kislány elött.
No, most megleptél. A pap is, az én hittanra vágyó lányom is hittannak nevezte, én meg afféle tájékozatlan pogányként nem tudom, mi a különbség. De már az elsöáldozásnál tartottunk, mire megunta...
Nálunk ezeket hittanóráknak hivják . Én csak azt tudom mondani, amit nekem is mondanak. De biztos, hogy nemcsak biblia-oktatásról van szó, mert egyszer a ksiebbik lányom beült kiváncsiságból és az elmondása szerint bizony vallásórának tűnt és nem biblia-oktatásnak.
Két gyerekem is jár iskolába. Tudom, hogy van. (két különbözó suliról van szó) Ráadásul az egyik már régebbi történet, mert ő már 3-os gimnazista, tehát az ő általános iskolás kora (főleg az alsós) már régen volt. Mindkét esetben ugy néz ki, hogy év elején bejött ófőire a hiitanoktató, ő beszélt róla, lehetet nála jelentkezni (vagy azonnal, vagy záros határidőn belül) és a gyerekek egy héten kétszer az utolsó óra után szépen beültek hitanórára. Mindez ingyér,. Tehát ha ugy tetszik az is fizeti, aki nem járatja a gyerekét, de ezért sose hőzöngtem. Hidd el:-9
Jól van. Félhülye Für Lajos úgy látszik be akar szállni valamelyik polgári körbe vezérnek, azért beszél ilyen baromságokat. Egyébként nem újdonság tőle.
No mindegy, már ő is csak egy rossz emlék. Ezt már csupán ő nem képes elfogadni. :-))))
Egyébként az sem lenne jó, mert akkor nyilvánvalóvá válna, hogy ki milyen hivő, nem hivő. Márpedig ez mindenkinek a legbelsőbb magánügye. Van lehetőség hittanra járni, ha valaki akar, akkor járjon. De kötelezővé ne tegyék.
Mi az, hogy ateista kölyök? szégyeld magad. Egyébként nem a vallással, hanem a bibliával kell megismerkedni. ezzel egyet is értek és pl. nekünk is van otthon több gyermekbiblia a gyerekeknek és szoktam belőle mesélni nekik.
Ha mindenki a saját vallásának megfelelő hittanoktatást választhatna volna, akkor abban semmi kivetnivalót nem látnék. (Ateisták meg választhattak volna erkölcstant)
Megjegyzem egy ateista kölyöknek sem árt megismerkedni a vallással, mert elég nagy hatása volt az európai kultúrára. Pl. a Bibliát, a Jézus-történetet (vagy legendát, ha így jobban tetszik)stb. sem árt kicsit jobban ismerni, mint amit pl. a szoc. rendszer marxista szemléletű iskolai tankönyveiben olvashattunk.
The legislation governing primary and secondary level education as well as part of
the legislation governing adult education were reformed on 1 January 1999. The
detailed legislation based on institutions has thus been replaced with more uniform
legislation concerning the objectives, contents and levels of education as well as
students’ rights and responsibilities. The education system has remained unchanged,
but the new legislation has substantially increased the independent decision-making
powers of the local authorities, other education providers and schools. For example,
education providers will decide independently on the institutions to provide
education. Regulation of working hours in general upper secondary schools and in
vocational education has been abolished, and arrangements for working hours are
decided locally. Similarly, providers of general upper secondary and vocational
education may decide to purchase educational services, which means in practical
terms that general upper secondary schools, for instance, may purchase their religious
instruction from the local parish. In terms of basic education, the most significant
change is the abolishment of the division of comprehensive school into lower and
upper stages. However, a comprehensive school place will still be guaranteed to
everyone, in accordance with the ‘local school principle’.
Forrás : http://www.eurydice.org/Eurybase/Application/frameset.asp?country=FI&language=EN
Bizony az. Ugyanis mindenki saját maga döntse el, hogy milyen ideológiát nyujt a gyerekének. Ne a kormány, ne az iskola dontse el helyettem. Aztán majd a gyerek ha felnő szintén maga dönti el, hogy hivő lesz vagy nem. Ezek szrint Te nem látnál ebben semmi kivetnivalót. Gratulálok.