Keresés

Részletes keresés

jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2003.02.15 0 0 63
Jól tetted, hogy visszafogtad magad. Mi lett volna, ha nem teszed?

Ha a hozzászólásaimat elolvasod (nem javaslom, csak feltételezem), rájössz, hogy amit a névválasztásomról írtál, az egy szamárság.

Anno megnéztem a honlapodat is. Értelmes csírának tűnsz, de még sok víznek le kell folynia szegény Valki László homlokán, mire vitaképes leszel.

Akkor esetleg visszatérhetünk a témára, ha megérem. Addig jó fejlődést (szerényedés, bölcsülés, higgadás, lexikális ismeretek, tolerancia, stb.).

Előzmény: Tamás (62)
Tamás Creative Commons License 2002.10.23 0 0 62
Ami nem tetszik neked, azt vagy megkérdőjelezed, vagy letagadod, vagy cáfolod, vagy elkezded megmagyarázni.

Figyelj, az csak a polgári körben, meg a Sajtóklubban van úgy, hogy az egymással beszélgetők kinyalják egymás seggét, még akkor is, ha nem értenek egyet.

Legyen szabad a "nekem nem tetsző" dolgokat "megkérdőjeleznem", a hazugságokat "letagadnom, vagy cáfolnom", a hülyeségeket "megmagyaráznom".

Erről szól ez a fórum, ha nem tudnád... nem arról, hogy valós személyeket fikázzunk rajta, mint ahogy Te a nickválasztásoddal is teszed. Most én is levezethetnék ebből mindenféléket rólad, de inkább visszafogom magam.

Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (61)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.10.23 0 0 61

Tamáska, kedves!
Nekem kérdést szegezel, aztán megkérsz, hogy ne válaszoljak.
Drakenek megígér3ed, hogy nem idézel tőle, aztán már ugyanabban a mondatban idézed őt.

Ilyenek a Gönczöl-fanok, de szerencsére nem vagytok sokan.

Nem ismerlek, de elég visszanézni az itteni beírásaidat.

Ami nem tetszik neked, azt vagy megkérdőjelezed, vagy letagadod, vagy cáfolod, vagy elkezded megmagyarázni.

Ezt hívják úgy, hogy elfogultság.

Valószínűleg ha Gönczöl azt mondaná neked, hogy nyasgem, akkor is imádnád.

Ezt pedig úgy hívják: pozitív emocionális reláció.

Egyszerűbben: ha a buszon Gönczöl a szemed láttára kilopná egy cigányasszony táskájából a pénztárcát, akkor a saját szemednek sem hinnél, és máris gyártanál egy magyarázatot, hogy ő vcsak visszavette azt, ami az övé.

Márpedig egy tolvaj ne akarjon köztársasági elnök lenni! :))))))

Előzmény: Tamás (58)
Tamás Creative Commons License 2002.10.17 0 0 60
Drake,
ne haragudj, de amikor velem kapcsolatban jelent ki valaki valamit, arra azért rá szabad kérdeznem, hogy miből gondolja, nem?

Szó sincs arról, hogy nem fogadom el valakinek a véleményét valakiről, de ha már rólam van szó, akkor óhatatlanul kiváncsivá válok. :-)

Ami pedig a beidézgetést illeti, úgy gondolom, hogy részemről ez a beszélgetőpartner iránti tisztelet, egyértelművé próbálom tenni számára, hogy melyik kérdésére gondolok. No meg persze az sem utolsó szempont, hogy így elkerülhető a mellébeszélés.

Példa (a kedvedért akkor nem fogok idézni tőled), de megkérdezhetem, hogy mire alapozod a "frusztrált, tehetségtelen, ellenben kártékony" kijelentést? Bár nagyon rühellem Frei-t, de most nekem is azt kell mondanom: én csak kérdezek...

Előzmény: Drake (59)
Drake Creative Commons License 2002.10.17 0 0 59
Tamás,
ne haragudj de nagyon nehéz úgy érdemi párbeszédet folytatni, hogy minden hozzászólást bemásolsz és utánnairod: Ezt honnan veszed?
Én is irhatnék ilyeneket mikor valaki azt állitja, hogy független, mértékadó, becsületes, - azt sem lehetne bizonyitani. Ezek vélemények, én elfogadom a másét, te fogadd el vagy legalábbis próbáld feldolgozni az ellentáborét.

Én mindenesetre nagyon örülök, hogy ez a fusztrált, tehetségtelen ellenben kártékony nőszemély eltünt a politikai süllyesztőben, szerintem többek között az ilyen alakok miatt van, hogy a liberális szitokszónak számit.

Az meg, hogy egyáltalán valakinek a fejében megfordult hogy köztársasági elnök legyen jól tükrözi a mai magyarországi állapotokat, bár szerintem Gönz után úgysem süllyedhetünk mélyebre. (Mádl sem az igazi)

Tamás Creative Commons License 2002.10.16 0 0 58
1)

Te egy Gönczöl-fan vagy,

Ezt miből következtetted ki?

aki nem hajlandó tudomásul venni sem tényeket, sem a tiéddel ellenkező véleményeket.

És ezt honnan veszed? Ismersz?

Nagyon gonosszá tud tenni egy nőt, ha mindent elkövet a szülés érdekében, mégsem jön össze...

Tudod mit, ezek után inkább ne is válaszolj. Ez nem az én színvonalam, és nem is szeretném, ha azzá válna. :-(

Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (57)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.10.16 0 0 57
Attól hogy bosszút állt mindenkin, akivel nézeteltérése volt. Pitiáner módon és évek múltán is.
Nagyon gonosszá tud tenni egy nőt, ha mindent elkövet a szülés érdekében, mégsem jön össze...

Npzd kedves Tamás, korábban jeleztem, hogy ennek itt nincs értelme. Te egy Gönczöl-fan vagy, aki nem hajlandó tudomásul venni sem tényeket, sem a tiéddel ellenkező véleményeket.

Rajongj Gönczölért, egészségedre.
Nekem nincs veletek bajom.
Mádl után már tökmindegy, ki a közt. elnök.

Előzmény: Tamás (53)
Hatalmas Tetűmadár Creative Commons License 2002.10.06 0 0 56
Ne essünk túlzásba. Már csak 4 %.
Előzmény: bippo (54)
Tamás Creative Commons License 2002.10.06 0 0 55
Ombudsmanóként kimutatta a foga fehérjét

Példa?

mielőtt még nagyobb károkat okozott volna

Pontos kárösszeg?

Előzmény: bippo (54)
bippo Creative Commons License 2002.10.06 0 0 54
Jó lenne, ha nem lenne elkötelezett SZDSZ-es.
Ombudsmanóként kimutatta a foga fehérjét, szerencsére sikerült eltávolítani, mielőtt még nagyobb károkat okozott volna.
Túlzás lenne, ha az 5%-os minipárt újra megkapná ezt a posztot Göncz Árpád után.
Előzmény: Mereng Kereng (-)
Tamás Creative Commons License 2002.10.06 0 0 53
de az is biztos, hogy ha nincs az választási dolog, akkor Gönczölnek nem olyan fontos egy kolléga rács mögé jutása.

De ez mitől olyan biztos?

Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (51)
Tamás Creative Commons License 2002.10.06 0 0 52
Helló!

Tegnap le kellett lépnem, az utolsó beírásom alatt asszonypajtás már az ajtóban üvöltött, hogy mikor megyünk már, na...

Szóval azt hiszem, nem állíthatod biztosan, hogy személyes indíttatásból kergette volna hidegre az ürgét Gönczöl. Ez csak spekuláció. Ha nem így gondolod, akkor tessék gyorsan hinni Tasnádinak is. :-)

Gönczöl kriminológus, mint tudjuk, olyan kapcsolatokkal, amelyek nem tűrték volna meg, ha nem abba az irányba lép. Azt pedig ne haragudj, de azzal nem tudok mit kezdeni, hogy az ügyintézők mit beszélnek és miért utálják a főnököt. :-) Úgy tűnik, hogy ismered valamennyire a jogi kart belülről, úgyhogy talán egyet tudunk érteni: abban az intézményben egy dolog van, ami állandó, mégpedig a kupleráj és a fejetlenség. Ennek a ténynek az ismeretében, a "Katika szeszélyei" kifejezést akár pozitívan is értékelhetjük.

Ami a Valkit illeti, röviden: szerintem egy egyetemi professzor teljes lelki nyugalommal követelheti meg mindenkitől, hogy kezeljék külön a feleségétől, még ha az akár rektor is... Na most, amit Te leírtál, az nem több, nem kevesebb. Ez nem az illetőtől való elhatárolódást jelent, hanem annak tevékenységétől, ám nem morális, hanem szervezeti értelemben. Azaz attól, hogy Gönczöl dékánhelyettes, attól a Nemzetközi Jogi Tanszéknek nem lett több pénze, a Valkinak nem lett nagyobb illetménye, stb.

jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.10.05 0 0 51
Helyesbítek: sok mindenben igazad van.
Pl. bűncselekmények történtek. Kiss Gyuri vastagon benne volt.
De.
Tanúnak vitték el, és soha nem jött ki a BRFK-ról. Dehogy lett öngyilkos!
Szívbeteg alkoholista volt, aki nem kapta meg a szükséges kezelést, másrészt nem hagyták aludni.
Nyilván ehhez Gönczölnek már semmi köze, ez a kádárista rendőrség durvasága volt, de az is biztos, hogy ha nincs az választási dolog, akkor Gönczölnek nem olyan fontos egy kolléga rács mögé jutása.
Előzmény: Tamás (49)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.10.05 0 0 50
Kedves Tamás!
Biztos vagy benne hogy jól tudod?
Mert szerintem nem.
Előzmény: Tamás (49)
Tamás Creative Commons License 2002.10.05 0 0 49
Nos, akkor mégis egyről beszélünk. A sztorit én is ismerem, és így tényeit nem vitatom, legfeljebb kiegészíteném egy-két ugyancsak ténnyel.

Az illető nem csak úgy meghalt, hanem öngyilkos lett. Hozzátartozik a dologhoz, hogy a kipattant felvételi botrány nem volt előzmények nélküli, évek óta szivárogtak ki felvételi kérdések, és az illető - többek szerint - ennek folyamatos haszonélvezője volt. És nem ő volt az egyetlen.

Na most szerintem nem illet bírálat egy olyan embert, aki egy több éves mocskot megkísérel eltakarítani, és nem akarja, hogy az ügyet eltussolják. Ebbe nem biztos, hogy szerencsés személyeskedést belekeverni. Lehet, hogy volt benne, de ott és akkor véleményem szerint ez volt a megfelelő eljárás.

Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (48)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.10.05 0 0 48
Kétlem hogy bármi értelme van annak hogy válaszolok neked, ugyanis - bár megnéztem a honlapodat és normális gyereknek tűnsz - kötve hiszem, hogy fegyelmezetten fogod tudomásul venni amit leírok.

Gönczöl Katalin dékánhelyettessége idején vért pisiltek a hivatal dolgozói, de sajnos nem a rend érdekében, hanem Katika szeszélyei miatt.
Többször előfordult, hogy kiabált: én majd megmutatom, hogy itt rend lesz.
És persze nem lett rend, minden maradt ugyanúgy.

Gönczöl Katalinnak köszönhető, hogy ama bizonyos felvételi botrányból rendőrségi ügy lett, az egyetem vezetése beértve volna azzal, ha a főkolompos csendben távozik. Gönczöl ragaszkodott a feljelentéshez, aminek az eredménye az lett, hogy Dr. Kiss György egyetemi adjunktus az előzetesben meghalt.
Hogy miért volt fontos Kiss Gyurit rács mögé juttatni?
Mert volt egy KISZ-titkár választás évekkel azelőtt, ahol volt két jelölt. Az egyik Dr. Kiss György. A másik Dr. Gönczöl Katalin. Előbbi győzött, amit utóbbi soha nem tudott neki megbocsátani. Lehet még most sem, amikor Gyuri már 16 éve örök álmát alussza az óbudai temetőben.

Valkynak egyszer volt egy kis nézeteltérése az egyik kollégájával, aki ezt vágta a prof fejéhez: persze most minden másképp van ebben az új Gönczöl-érában. Ekkor mondta Valky, hogy lehetőleg az ő ügyeit ne keverje össze azzal, hogy mit dékánhelyetteskedik a felesége. Nem pontosan így, de lényeg az elhatárolódás volt, aminek akkor híre ment az egyetemen.

Igaz amikor ezek történtek, de akkor 11 éves voltál...

Előzmény: Tamás (47)
Tamás Creative Commons License 2002.10.05 0 0 47
Félreértettük egymást. Ezek szerint másra gondoltunk. Vagy csak össze-vissza beszélsz.

Szerintem az utóbbi. Lebegtetsz valamit össze-vissza, de csak gagyizni tudsz. :-)

Adjál már valamit konkrétan, mert ez így 0.

Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (43)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.10.05 0 0 46
tőlem kérdezed?

oké.

Azt pl, hogy "jó hétvégét mindenkinek".
Ezt eléggé el nem ítélhető módon péntek délután jelentette ki.

Előzmény: Szopránszabó (45)
Szopránszabó Creative Commons License 2002.10.05 0 0 45
Halljuk, mint mondott Gönczöl dékánhelyettesként...
Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (43)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.10.05 0 0 43
megfogni Gönzölt egy majd' 20 évvel ezelőtti kijelentéssel, amit nem is ő mondott, hanem róla mondtak???
Mondd neked elment az eszed? Vagy megártott a politika?
Mindkettőre jó a pihenés!
Előzmény: Tamás (42)
Tamás Creative Commons License 2002.10.04 0 0 42
No mi van, csak nem eszedbe jutott, hogy azzal megfogni a Gönczölt, elég gyenge kísérlet lenne...?

:-)

De azért jó volt belebegtetni valamit, ugye? Gratula.

Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (41)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.10.04 0 0 41
nem fontos
Előzmény: Tamás (40)
Tamás Creative Commons License 2002.09.22 0 0 40
Na írjad...
Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (39)
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.09.22 0 0 39
Ha esetleg egy Gönczöl-fan vagy és megbántottalak, akkor bocs.

Tudod-e, hogy amikor Gönczöl oktatási dékánhelyettes volt, még a férje is elhatárolódott a munkásságától?

Ha nem, akkor szívesen leírom, mit mondott.

Előzmény: Tamás (38)
Tamás Creative Commons License 2002.09.18 0 0 38
Aha. Jól van akkor.
Előzmény: jónapotkívánok Bolgárúr (35)
Okos Mikulás Creative Commons License 2002.09.18 0 0 37
Ezek az ismérvek egyértelművé teszik, hogy komoly karrier állhat előtte az SZDSZ-ben. :))
AnyHun Creative Commons License 2002.09.18 0 0 36
Ezek szerint csak a politikamentességben jobb Mádl-nál. Méágiscsak jobb lenne a közvetlen választás. Amugy a parlamentarizmus és egy közvetlenül választott "erös elnök" nem zárja ki egymást. Legfeljebb csak az ilyen csuszmász diszpintyeket az elnöki székböl mint a mostani.
jónapotkívánok Bolgárúr Creative Commons License 2002.09.18 0 0 35
tiltakozom!
lehet hogy a politikamentességéhez nem fér kétség, de mint egykori tanítványa volt alkalmam meggyőződni a nem túl magas szellemi kvalitásáról, a pitiáner bosszúállásairól és a kompromisszumképtelenségéről.
malaclopo Creative Commons License 2002.09.18 0 0 34
nem tudom, ki vagy, de légy üdvözölve! én már jó néhányszor leírtam, hogy ő lesz a következő köztársasági elnök; utána következik egy női honvédelmi miniszter, és a mostanitól számított második ciklusra várom az első miniszterelnöknőt!
javASLATOD TÁMOGATOM, ÉLJEN EZ A TOPIC A KÖVETKEZŐ KÖZT. ELNÖKNŐ MEGVÁLASZTÁSÁIG!
alphanumericus Creative Commons License 2002.09.18 0 0 33
szerintem kitűnő lenne... támadhatatlan alternatíva Kováccsal szemben. ugyanakkor ő inkább SZDSZ-es jelölt lenne, most pedig azt hiszem, a Möszöpö jön...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!