Na én is elkövettem azt a hibát hogy megnéztem ezt a "műalkotást" háááát...
Bugyuta Ámerikái sztori százszor felhasznált klissé szerint ( Szvsz van egy forgatókönyviró progi amibe betáplálnak pár paramétert és kidobja a kész forgatókönyvet:-)) ) ami azonban gáz az az hogy ez az autóversenyzésről azon belül is a pár évve ezelőtti C.A.R.T. sorozatról szól és mint ilyen elvárhatnánk jogosan valami hozzáértést. Az egész versenyzésről abszolúte nem tudunk meg semmit ( esetleg azt hogy lehet a hácsó kerékkel felvenni a pályán 3 érmét!) az "akciójelenetek" és a balesetek kb olyan hatást keltenek mintha mondjuk a Gp4-ben direkt balesetet kreálsz kezdő szinten( 30 méter magasban repülő autók stb...) Az meg ahogy a CART kocsikkal végigrongyolnak a város uccáin na azon már hangosan röhögött az egész mozi sőtt voltak akik tapsoltak is... Ja és ezek után azmárcsak természetes hogy a versenyben vezető profi pilóta miután riválisa balesetet szenved ( 150 m repülés a fák koronái felett majd landolás az oválpálya közepén lévő természetes tóba!) satufékkel megfordul a pályán kikerül mindenkit odanyargl a balesthez( kb 500 méter a teljes gázzal haladó forgalommal szemben) kiugrik majd elkezdi menteni a magatehetetlen versenyzőtársát aki természetesen fejjel lefelé a vízben tartózkodik beszorulva a gépébe(!) majd megérkezik a nagy rivális is és ketten együtt mintegy 5 perc alatt kimentik az roncsból barátunkat éppen a lángra gyúló üzemanyag előtt( metanol) majd ezután a mentőszemélyzet is befut ( kb 5-6 perc!) há' granulálok Slynak aki ismét elkápráztatott "szinészi képességeivel ( elmond vagy 8-10 közhelyet grimaszol stb...) de legfőképpen magamnak gratula hogy sikerült végignéznem ezt az átlagamerikai számára készített infantilis baromságot amiből csak egyvalamit hiányoltam a végén azt hogy melyik számítógépes szimulátorjáték filmes adoptációja...
>Pl. ember nekirongyol a betonfalnak, felrepul a levegobe majd a leerkezes pillanataban meg belecsapodik egy auto
Barmilyen meglepo, de ilyeneket tul lehet elni.
pl. az a ficko is tulelte a katapultalast most nemregen, aki fold felett kb. 30 meterre lotte ki magat, es az ernyoje leszakadt a szekrol.
Repult vagy 200 metert oldalra.
De USA-ban is az egyuleses gepekkel eleg sok mindent tulelnek.
A halalos balesetek egy resze pedig kifejezetten nem latszik annak. (pl. Sennae sem lett volna az, ha nincs az a rud, de volt)
Maga a film tipikus amerikai, ha egy europai rendezo csinalta volna meg, az talan realisztikusabb lenne, de nagyobb bukta lenne a penztaraknal.
nahh, tegnap estem megneztuk... moziban.
csak igy erdemes, aki kivancsi ra, menjen el moziba, nem varjon videora vagy HBOra, hacsak nincsen hazimozi rendszere:)))
En is lattam a filmet, meg a mult heten.Hat eleg harmat gyenge volt.Maga a sztori tenyleg bugyuta de az akciojelenetek legalabb jol kidolgozottak.Persze mas kerdes, hogy ezek az akciojelenetek nagyobbnal nagyobb keptelensegekrol szolnak.Pl. ember nekirongyol a betonfalnak, felrepul a levegobe majd a leerkezes pillanataban meg belecsapodik egy auto.Ezek utan a pilota sertetlenul szall ki a kocsibol.Ha ezt szegeny Senna latna...
Egyszer talan meg lehet nezni a movie-t ha nagyon-nagyon nem tud mast csinalni az ember.A F&F azonban sokkal elvezhetobb.
Köszi a részletes beszámolót. Mivel én még a "Fast&Furioust" sem láttam, ezért én pártatlan vagyok. :) A "csillagszórós" kapartatások nekem nem jönnek be. De, egyszer még megnézem mindkettőt. :)))
en "termeszetesen" mar lattam:)))
meg az osszel, amcsiban.... eredetiben.
Det, mivel mi szerdan nezzuk meg -premiervetites- ezert nem sokan lathattak Mo-n:))))
nem rossz, de legalabb nem jo.
alapjaban egy bugyuta sztori, neha jo, de neha borzalmas kepi es technikai megoldasok.
az oreg Sly szerepe es szineszi teljesitmenye is hagy nemi kivannivalot maga utan, de ez sosem volt maskent.
viszont kellemes meglepetes az ifju szineszpalanta foszereplo, valamint Till "MANTAMANTA" Schweiger "nemisolyangonosz" ellenfele a filmben.
szvsz Till lejatssza Sly-t.
hazimozival elvezheto volt, moziban is jo lesz szerintem, de videon vagy szgepen otthon ulve nem lesz egy surun eszunkbejuto darab.
Ez a címe a legújabb autós "mesefilmnek"? Ha jól látom, akkor Silvester Stallone a főszereplő.
Kinek mi a véleménye róla? Egyáltalán, látta már valaki?