Akkor visszakötözködök. Ferrer helyén Melchiot játszik a Chelsea-ben, aki néger ugyan, de holland. Babayaro nem is jobbhátvéd. Egyébként meg én is remélem, hogy Diouf (még) nagy(obb) játékos lesz Liverpoolban, csak hogy érdemben is hozzászóljak (egyébként az egyik kedvenc játékosom, de meg kel mondjam, hogy a Blackburn ellen botrányosan rosszul játszott, azóta meg nem láttam, talán meccs se volt).
Csak, hogy kötözködjek:), Babayaro az egykoron Európa legjobb jobbhátvédjének számító Ferrert szorította ki a Chelseaből, Radebe pedig mintha csapatkapitány lenne a Leedsben.:))
Átnevelik a jóra.:) Sok erénye mellett megtanul passzolni is. Az sem árt néha.:)
Az igaz, hogy a pepecselős afrikai technikás futballnak nem kedvez az angol bajnokság, ahol talán a világon a legnagyobb iramú meccseket játszák. De a gyorsaság nem megy a technika rovására.
Hármat is mondok így kapásból. Babayaro(Chelsea), Lauren(Arsenal), Radebe(Leeds). Ők nem csak alapemberek klubjukban, hanem posztjukon a szűk elitbe is tartoznak az angol ligában.
Abban igazad van, hogy igazán nagy karriert Európában nem futnak be afrikai játékosok, talán Weah volt az egyetlen.
Rosszul fogalmaztam az elején: nem jellemző, hogy afrikai játékosok Angliában kinövik magukat, fejlődnek. Ezért nem is nagyon jutott eszembe ott játszó afrikai, és ezért írtam tévesen (meg azért, mert egy csomó friss igazolásról lemaradtam - hiába, aki nem nézi a zuhanyhíradót... :-))
"Bartlett gólvágó a Charltonban"
Az FC Zürichben is az volt...
Egy meghatározó afrikait írj!
Nincs, mert megölik a játékukat Angliában (mielőtt lehurrognál, nem csak ott)
Már vágott egy duplát szóval szerintem azzal sem lesz nagy gond. Egyébként sem az a gólvágó típus(lásd vb vagy francia bajnokság), más erényei vannak igazából az ő játékának. Brilliáns technika, félelmetes fizikum. Egy kicsit önző ugyan, de Angliában majd átnevelik ezen a téren.:)
Valóban volt angol válogatott, én már nem emlékeztem(a meccs 2001 elején volt)rá. De végül is részletkérdés, hogy melyik válogatottban játszik. Megint csak Olisadebét tudom felhozni példaként.
Azért vetődött fel az angol válogatottsága, mert nigériai nem volt(tudtommal még angol sem). Egyébként kb annyira angol, mint amennyire Olisadebe lengyel.
hmmm.. akkor Te biztos nem az Ugo Ehiogu-ra gondolsz, aki az Aston Villában játszott? :)) Mert akkor télleg lehet, hogy nem ugyanarra a személyre gondolunk :))
Bartlett gólvágó a Charltonban, Job már évek óta Angliában játszik(régebben ha jól emlékszem Everton-de ebben nem vagyok biztos), Dioufot pedig nem divatból vásárolták hanem azért, mert olyan jó. Egyébként valószínüleg kezdő lesz, legalábbis az eddigi meccsek alapján. Ehiogu nigériai válogatott, Kanu a Bergkamp, Henry, Wiltord hármas mellett eléggé furcsa lenne ha kezdőként szerepelne. Fortune csere, de nem azért, mert olyan rossz, hanem azért mert a riválisa egy bizonyos Giggs.
Ne viccelj már velem! Bartlett? Svájcból ment oda, azért ez erős volt.
Tűnnek is el a süllyesztőben, mióta odaszerződtek.
Okocha mióta játszik Angliában? Nem jósolok neki hosszú időt.
Fortune-ról még a múúúú drukkerek sem tudják, hol van...
És ezek közt van 2 szenegáli is, akiket a vb szereplés miatt vettek divatból a csapatok. Róluk még nem lehet nyilatkozni.
Kanunak azóta nem volt egy normális szezonja, mióta Arsenal játékos.