Szolnok valóban nem a legszebb hely, a hetvenes években (75'-77') azonban, amikor még Szolnok megyei djerök vótam, akkor örültünk, ha Mezőtúrról és Túrkevéről végre a Pelikán szállóba érkeztünk...
Tegnap volt szerencsém egy napot a festői Szolnokon tölteni. Egy konferencián vettem részt a Pelikán hotelben (a pelikán nyilván őshonos arrafelé), amit valószínűleg egy kőműves tervezett és a betongyár szponzorált. Kb. így nézhet ki a szarkofág amit a csernobili reaktor köré húztak fel. Szerintem ha lebontanák a Pelikánt és elhordanák a sittet, Szolnok elemelkedne a földtől.
Egyébként belül is tökéletes komenista hangulat van, vennem kellett egy napilapot, hogy megbizonyosodjak, hogy nem 1968-ban vagyok. Sötét, koszos folyosók és a barna furnérozott ajtók mögül szakszervezeti bizalmik és egyéb funkcionáriusok hangját véltem hallani.
Ő az, a hírem Pelikán de ez egy kimondottan előnyös kép:
Az elején volt Drezda-fika, jelentem lehet visszamenni: ha az árvíz el nem mosta, nagyon szép lett (augusztusban lestük meg). Talicskával hordják bele a pézet a wessie-k.
mi át akartunk menni monte negroból skhodrabe, de nem adtak vizumot a határon.
amúgy monte negro se semmi, bementünk a bankba pénzt váltani, de at mondták azt ott nem lhet, de a piacon ivicánál, aki cigarettát árul, érdemes megpróbálni.
fasza hely. egyszer láttam egy riportfilmet két ott futbalozó magyarról. a buszon nagyban cigiznek a profi játékosok miközben mennek a meccsre az ország egyetlen "autópályáján". egyszer csak megáll a busz, mert valaki odahordott az autópálya közepére egy hatalmas rakás sittet. azt próbálta kikerülni a busz....
viszont vannak pozitívumai is az országnak, ugyanis nem kell semmilyen számlát befizetned, ugyanis nem tudják behajtani...
vicces hely lehet egy ország ahol piramisjáték miatt polgárháború tör ki, a fővárost pedig eláraszthatja vízzel egy csapot véletlenül kinyitó részeg.....:)
Jut eszembe: mi bajotok Szimferopollal?
Az egesz Krim-felsziget a vilag leggyonyorubb helyeinek egyike. (Legalabbis az volt, mikor utoljara ott jartam, kozel 20 eve...)