Ott már 200 ember is hozhat felelős döntéseket, fütyülhetnek a Fido-ban annyira megszokott pártfegyelemre és az alúlról építkező mozgalom valóban "népi" lehet....
Sajnos el kell azonban fogadni a véleményüket, hisz magyar és polgári vagy nem??
Egyebkent pl. a 44 millioval nem tudnak nyomulnak, mert ugye ott a Happy End.
A Fidesz onmagat moralis csapdaba huzta (az MSZP nem, mert ok nem is indultak "mi vagyunk a tisztak" felkialtassal). Egyebkent nagyon bant ez engem, mert regen, 88-89 korul es azutan sokaig, nagyon szerettem oket.
a Fidesz problemaja, hogy moralizal. Ez nem megy, mert ezuttal az ellenfel kemeny, es rajuk is kenodik a barna, froccseno anyagbol.
Abba kellene hagyni a moralizalast. Azzal miert nem nyomul a Fidesz, hogy MP programja pozicio romlast jelent a koltsegvetesben, ami sulyos kockazatokkal jarhat, ha nem fut fel a gazdasagi novekedes, amire MP szamit?
Miert nem nyomulnak mar Erossel? Meg mindig ott van. A 44 millio allami propagandaval miert nem nyomulnak? Itt az alkalom.
Ja, hogy csak ott mernek nyomulni, ahol meg meg van a magas erkolcsi lo latszata (D-209), de aztan meg ott is kapnak a kepukre? Pont azert egyebkent, mivel nem ugy kellene indulni, hogy en mennyivel erkolcsosebb vagyok a masiknal, hiszen kereszteny-konzervativ stb. vagyok. Hanem konkretumokat kell kifogasolni.
Persze az is gond, hogy gyors, rovidtavu vagasokra epitenek es ebbol remelnek sikert, marpedig el kell fogadni, hogy a 4 ev hosszu es a kormany valoszinuleg kihuzza az eddigi tapasztalatok alapjan. Ideje lenne jol felepitett hadallasbol, koherens strategia alapjan tamadni (pl. miert nem emeli az MSZP az adovisszateritest? miert nem csokkenti az adokulcsokat? stb.), mert az eddigi strategia semmi sikert nem hozott (nezd meg a kozvelemenykutatasi adatokat).
Na most egy ilyen politikaval nyomulo ero eseten, a hasonlo hirek (meg akkor is, ha kifogasaid egyebkent igazak), igencsak lehetoseget adnak parodiara, es mosolygasra. Egyebkent sajnalom is oket, mert olyan jo lenne, ha a jobboldal nem asna el magat. En ugyanis ideologiai alapon sokban huzok a modern europai konzervativ jobboldalhoz, bar libsi vagyok.
Hamarosan adakozásra hívják a polgári köröket
http://index.hu/politika/belfold/ovujsag0721/
Részvénytársasággá alakulnak a polgári körök
http://origo.hu/politika/20020801reszvenytarsasagga1.html
Persze hogy direktben nem mondta sehol. Nem jelent meg egy kijelentes OV-tol, hogy "es en leszek az Polgari Korok Szolgaltatokozpont Rt. vezetoje".
Csak hat eleg muris a dolog... most vagy OV nem tudta, mit beszelt a Mo. Rt-rol, vagy a polgari korok ertik teljesen felre vezetojuk szandekat, vagy (es ez az en velemenyem) a "polgari oldal" hihetetlen demagogiat nyomat, mikozben messze nem all azon a szinten, hogy ezt magara is kotelezonek erezze. Errol szol ez a topik.
Segits mar kerlek, az anti-multi Orban kormanya miert akarta megnyitni a mar lezart EU-s adofejezetet a cigi adojaval kapcsolatban? Csak nem a dohanymultik erdekeit szolgalta?
Segits mar, az antimulti Orban-kormany hogyan engedhette, hogy kulfoldi ceg epitse a BS-t, mikor epitoipari konjunktura van az orszagban es tele vagyunk magyar cegekkel?
Az mindig visszataszito, amikor valaki nagy arccal kiall es populista lozungokkal dobalozik, aztan kiderul, hogy ezek persze csak akkor erdekesek, ha az o erdekeit szolgaljak. Legalabb leszallna mar, mint dakota a halott erkolcsi magas lorol... ertjuk mi azt esendo embertol is, nem kell felistenkent tronolni felettunk.
Amnezias OV abban az ertelemben, hogy o kezdte az Mo. Rt-zest, most meg az Rt jo. Raadasul egy egyertelmuen politikai Rt (hiszen eppen a PK-k, egy politikai szervezet szekhazarol van szo, amiben a PK-k tagjai a tulajdonosok).
Nem azt mondtam, hogy te amneziasnak nevezted Medgyessyt.
A dolog ugy indult, hogy OV Magyarorszag Rt-zett. Ez egy demagog duma volt, ezert lehet kritizalni, de joga volt hozza. Oka viszont nem sok volt ra, foleg ha figyelembe vesszuk, hogy az o kormanya se volt kulonb e tekintetben a deakne vasznanal.
Ezutan Rt-kent akar szekhazat a polgari koroknek. Erre itt elkezdenek Polgarikor Rt-zni. Mar ne haragudj, de ennek legalabb alapja van OV reszvenyes elkepzeleseiben, meg abban, hogy a PK-k dobjak ossze a penzt a szekhazra. Persze, ez is egy kiforgatasa a szavainak, de senki nem akarta szamon kerni OV-n, hogy o ezt szo szerint mondta volna.
Tenyleg nem vilagos, mi a kulonbseg a parodia es a forraselemzes (OV szavainak tudomanyos vizsgalata) kozott?
Nem is beszelve arrol, hogy Medgyessy ezt a celzast az Mo. Rt.-re messze nem erdemelte ki annyira egyertelmuen, mint Orban ezzel a reszvenyes szekhazzal.
Na mi van? - kerdezi az egyszeri polgar. - Vizet predikalunk es bort iszunk?
Hiba barmely politikai eronek erkolcsi teren magas lora szallnia, onnan nagyobbat lehet esni. A Fidesz ezt a hibat mostanaban sorozatosan elkoveti.
Szerintem amirol nem beszelt, azt nem lehet szamon kerni rajta, ugye, tisztelt exminiszterelnok ur?
Errol nem kellett Orbannak beszelni. A Polgari Kor Rt. Orban szavaival torteno ironizalas. Ha OV-nek szabad volt... masnak miert nem? OV eseten senki nem vonta ketsegbe, hogy szabad volt neki, legfeljebb megkerdojelezte a mogotte allo demagogiat.
"Magyarországnak ma csak a papíron formája a köztárság, valójában részvénytársaságként működik. Régi hálózatok jöttek vissza, ezek meghatározó, ismert üzleti körök köré szerveződnek. Magyarországot ma a nagytőke irányítja, amelyre szükség van, de nem a kormányban - vélte Orbán Viktor. Hozzátette: a kormánynak a polgárok oldalán kell állnia, azok érdekeit kell képviselni, s soha nem nagytőke szolgálatát kell ellátnia. "
Akkor hogy is van ez a Polgárikör Rt.? Részvényekért vásárolható demokrácia?
Most ennyire amnéziás, vagy nem tudja mit is beszél?
Szerintem vagy abba kéne hagynia valamely szer szedését, vagy el kéne kezdenie valamit szedni...