Keresés

Részletes keresés

big-lesz Creative Commons License 2002.08.06 0 0 40
off
:o)))
Vajh, amikor szültem, miért hívták a szobát tolatós szakasznak...?
:o)))

Kállai Eszter
Tökéletesen elfelejtettem a vele való kapcsolatot. 1989-90-ben megkereste az összes, akkor alakult NGO szervezetet. A székhelyük valahol a Kodály körönd környékén volt. 1x jártam ott.
Emlékeim szerint akkor még nem volt megzakkanva, de az a fanatizmus, amivel nyomult kimondottan kellemetlen volt.
Mint ahogyan megszabadulni is tőle.
Nehezen felejtette el az egyesület telefonszámát... :o)

A levél tartalmával nincs mit kezdeni. A többszörösen csavart összeesküvés-elmélet mellett (vagy pont ezért) sok benne a "mondják", "állítólag", "azt beszélik"...
A helyesírásáról már nem is beszélve!

Sajnálatra méltó!
big

Előzmény: Törölt nick (38)
occy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 37
Tartalmilag vajon mennyi lehet ebben a tény?
Engem pl. érdekelne, igaz-e a szefárd-askenázi szembenállás?
Ha igaz, miért?
Kösz, ha valaki fel tud világosítani!
Előzmény: helyi pógár (27)
helyi pógár Creative Commons License 2002.08.05 0 0 36
Egy újabb nyílt levél Horn gyulához, ezúttal valamivel rövidebb és közérthetőbb:

Gyula, dögöjj meg !

bokor Creative Commons License 2002.08.02 0 0 35
Csak egy kicsi off: Azok, akik megkérdőjelezik, hogy megfelelő-e a terhes szó, hordtak-e bármikor bébit a pocakjukban? Mert ha igen, és nem érezték terhesnek a dolgot (áldott tehernek, de mégiscsak tehernek :-), kis hányinger, hátfájás, folytonos pisilési inger, dagadt lábak, álmatlanság, egyéb örömek) Mert ha igen, és megkérdőjelezik a "terhes" szó létjogosultságát, akkor vagy szedálva voltak, vagy elment az eszük teljesen :-)))
Mielőtt bárki kövekkel kezdene hajigálni: imádtam terhesnek lenni, nagyon vártam a babát, de néha bizony a pokolba kivántam az egész állapotot...
on
helyi pógár Creative Commons License 2002.08.02 0 0 34
Meg a világ körülötte.
Előzmény: RAMBO (33)
RAMBO Creative Commons License 2002.08.02 0 0 33
Kinek nem tűnt fel ebben az országban, hogy a kárpótlás az Antall kormány idején történt? Miért kell még ezt is a Hormon Gyula nyakába varrni?

Miféle marhaságokat írkál össze a TSZ-ekről? Mi ez a hülye kaviár-sztori, meg előleg az elnök számlájára?

Mindent egybevetve a hölgy szerintem megbuggyant.

Előzmény: helyi pógár (-)
helyi pógár Creative Commons License 2002.08.02 0 0 32
Na ja.
Előzmény: unnamed (31)
unnamed Creative Commons License 2002.08.02 0 0 31
Beszélgetni, vitatkozni monomániásokkal nem lehet és nem is érdemes...
Előzmény: helyi pógár (27)
helyi pógár Creative Commons License 2002.08.02 0 0 29
Na ja, ápoltak nem kezelhetnek.
Előzmény: Törölt nick (28)
helyi pógár Creative Commons License 2002.08.02 0 0 27
Látod itt is csak az anyázás megy. Tartalmilag szinte senki sem reagált a gondolatokra - talán, mert nincs is önálló gondolatuk.
Előzmény: Törölt nick (26)
Bumburnyák Creative Commons License 2002.08.02 0 0 25
..hidd el van ennél még rosszabb is...
Előzmény: unnamed (24)
unnamed Creative Commons License 2002.08.02 0 0 24
Most komolyan, ezt a szerencsétlent gyermekek közelébe engedik, mint tanárt?
Bumburnyák Creative Commons License 2002.08.02 0 0 23
..ahogy látom téged sikerült...

"mérgezhetet"

Előzmény: phallus impudicus (19)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 22
Az "áldott állapot" arra is érvényes aki erőszak során kapta az "áldást"?
Előzmény: helyi pógár (18)
occy Creative Commons License 2002.08.01 0 0 21
"Ez a bizonyíték rá, hogy ez egy gyenge hamisítvány."
Nahát!
Már ott tartunk, hogy "megszállott", "űzött", lelkibeteg nyanyát is hamisítanak???
Tipp?
MN megfelel?

Nyíltlevélhamisító GmbH

Előzmény: ontalan (12)
fromme Creative Commons License 2002.08.01 0 0 20
Nekem az a tapasztalatom, hogy jó és igaz ügyeknek az ilyen megszállottak tudnak a legtöbbet ártani.
Az emberek egy része kitér előle, egy másik része nem szól rá ne ártson, ha már segíteni nem tud, mert nem akarja hogy megvádolják magyarellenességgel, de nem lehet senkinek sem a védelmébe venni és felhívni a figyelmét arra hogy hogyan is jelenik meg az emberek előtt, mert nem hallgat senkire csak a belső tűzre.
Őnála is a lélek űzöttségének az okát kellene megkeresni, de ehhez meg túlságosan zárt a személyisége.

fromme

Előzmény: ontalan (17)
phallus impudicus Creative Commons License 2002.08.01 0 0 19
Ilyenkor értem meg igazán, mi is az a geográfiai hendikep. Jaj, ha én hajdunánási lettem vóna tán még Eszti néni is tanított vóna (persze nem biztos, hogy ott tanított). Vajon hány gyereket mérgezhetet meg?
helyi pógár Creative Commons License 2002.08.01 0 0 18
Részben egyet kell, hogy értsek veled, ami a helyesírás bárhol való alkalmazását illeti.

Ami meg az édes terhet illeti úgy más, de tán még szebb ha áldott az állapot.

Előzmény: ontalan (17)
ontalan Creative Commons License 2002.08.01 0 0 17
Kedves helyi polgár!
Kállai Eszter eléggé harcos nyelvművelőként szerepel a nagy nyilvánosság előtt. Az igazi nyelvészek ugyan sarlatánnak tartják, éppen pl. a várandós, terhes miatt. (Lehet, hogy Neked ez bornírt, de meglehetősen régi magyar szó, először 1450-ben adatolták (szemben a várandóssal, melyet 1590-ből). Édes terher - szokták mondnai, és ez szép is, erre a várandós nem alkalmas.)
Szóval, egy purista ne írjon helytelenül. Ez, amit olvastunk, nem emil, és az emilben is csak akkor elfogadott, ha az olyan stílusú. Az ilyen "fennkölt styl" gondos helyesírást igényel.
A tartalomhoz többszörösen nincs hozzátenni valóm: túl hosszú és túl zavaros ahhoz, hogy elemezni kezdjem.
Hontalan
Előzmény: helyi pógár (15)
Bumburnyák Creative Commons License 2002.08.01 0 0 16
..na itt még néhány gondolat..a tanárnénitől:

"Tehát még egyszer: nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy természeti törvényeket sért, aki világpolgárról beszél! Ha bemegyek az édesanyám virágoskertjébe, nem VIRÁG- ot látok, hanem tulipánt, szegfűt, rózsát. Az ember csak nemzeti formában, anyanyelvén - annak is nyugodtan azt a tájnyelvét használva, amelyikben felnőtt - élheti meg igazán az emberi bensőséges kapcsolatokat. Tisztázni kell a fogalmakat, tisztázni az emberi jogok és kötelességek rendszerét, az emberi élet célját és értelmét. "Sok az intézni való" mondta egy felvidéki öreg magyar. Ám itt a felelet: "Sok kéz hamar kész." S itt jön nekünk, magyaroknak a szerepe, feladata - szerintem -: Adottságaink (ázsiai eredetünk) és körülményeink (egyrészt itt élünk Kárpátiában, másrészt nagy szétszóródottságban, szinte a Föld minden országában ott vagyunk) alkalmassá tesznek bennünket arra, hogy hidat alkossunk a két nagy kultúra - az ázsiai és az európai között.. A magyar nemzet ezt a feladatát teljesíteni is tudja, ha akarja"

helyi pógár Creative Commons License 2002.08.01 0 0 15
A visszaköszönő gondolatok ismerősek, a helyesírás ezen állapota viszont egy emilben tán elfogadott.

A tartalomhoz nincs hozzáfűznivalód?

Előzmény: ontalan (12)
helyi pógár Creative Commons License 2002.08.01 0 0 14
Hát meg kell mondjam, elég hülye kifejezés egy várandós anyára, hogy terhes.
Előzmény: hurkazsírosnápolyi (9)
helyi pógár Creative Commons License 2002.08.01 0 0 13
Neked aztán nem lett volna muszáj elolvasni.
Előzmény: Törölt nick (3)
ontalan Creative Commons License 2002.08.01 0 0 12
Meg vagyok döbbenve. Ezt nem írhatta Kállai Eszter. Ennek az írásnak igen gyenge a helyesírása. Rövid i.vel nyílt, ly-nak pufajkás.
Ez a bizonyíték rá, hogy ez egy gyenge hamisítvány.
Amúgy hasonlít rá.
Hontalan
Előzmény: fromme (11)
fromme Creative Commons License 2002.08.01 0 0 11
Nem tudom ki hogy kerül az MVSZ (Magyarok Világszövetsége) ülésére.
Emlékszem 1990-ben vagy 91-ben volt a szervezetnek az első nagy találkozója a Budapesti Kongresszusi Központban. Nagy hírverés volt, rádió, Tv közvetítés minden amit el lehet képzelni.
Még azt is megtudtuk, hogy Afrikában vannak magyarabok is.
De félretéve a viccelődést, engem tényleg érdekelt ennek a szervezetnek a munkája.
Odamentem, de nem engedtek be. Kérdezték, ki vagyok. Mondtam a cerberusoknak: magyar vagyok.
Ki gondolta, hogy az MVSZ-nél ez nem elég jó ajánlólevél.
Nem akartam a titulusaimat emlegetni, eljöttem.
Azóta sem tudom, de a Timkó Iván és egyéb ügyek óta már nem is bánom, hogy magyarként nem veszek részt a Magyarok Világszövetsége munkájában, de még ezen magyarok rendezvényeire sem mehetek be.

fromme

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (9)
fromme Creative Commons License 2002.08.01 0 0 10
Én 1988-89-ben találkoztam össze Kállai Eszterrel.
Gyakorlatilag minden társadalmi szervezet rendezvényén megjelent és amint szóhoz jutott elkezdett lelkesülten agitálni a "Szépen magyarul - szépem emberül" mozgalomért, teljes mértékben függetlenül attól hogy mi is volt a rendezvény eredeti célja. Végighallgattuk, ki merne egy ilyen szép célt akár csak megkérdőjelezni, de lehetett érezni a hölgy belső űzöttségét. Mindig jelentős eredményekről beszélt és mindenkit felszólított a csatlakozásra. Nem vitatkoztunk vele, talán még jól is alakulhat az elgondolása.
Úgy emlékszem egyszer sikerült valami díjátadást megszerveznie a mozgalom keretében, rádióközvetítéssel fajsúlyozva a rendezvényt.

Én nem csak őt sajnálom, mindenkit aki ilyen zavarodott magyar tanárral találkozik szembe.
Lehet, hogy csak az utóbbi években omlott össze teljesen, de amit és ahogyan itt előadott az csíráiban is a magyar órákon zavaros kotyvalék lehetett, és a hölgy átszellemültsége, állandóan szent tűzben égése miatt káros és mérgező is.

Milyen távol van ez az írás és a mögötte álló ember a "Szépen magyarul - szépen emberül" általam elképzelt eszméjétől.

fromme

hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2002.08.01 0 0 9
Ezt a levelet az a Kállai Eszter jegyzi aki az MVSZ 2000. évi ülésén mindennél fontosabbnak tartotta hogy cseréltessék le az egészségügyi intézményekben a "terhesrendelés" feliratú táblákat "várandósrendelés" táblára?
Előzmény: helyi pógár (-)
Derek Creative Commons License 2002.08.01 0 0 4
"Az rendben van, hogy te szenvedtél ettől az ökörségtől, de miért kell másokat is arra kényszeríteni, hogy vinnyogva röhögjön? "

Mert nem csak mazochista, hanem szadista is.

Előzmény: Törölt nick (3)
Pénzes Postás Creative Commons License 2002.08.01 0 0 2
A példádban melyiket tartod Hornnak? Nem egyértelmű...
Előzmény: nazarene (1)
nazarene Creative Commons License 2002.08.01 0 0 1
jupiter vs okor...
Előzmény: Pénzes Postás (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!