Szia! Tudtommal csak a Renault szalonban ahol be is tanítják az újat és van még 1 csapat aki foglalkozik ezzel vidéken de náluk is ugyan ennyi (1-2 éve érdeklődtem aszem 53 ropogós ezrest kértek érte) de elöbb említett vki 30-et azengem is érdekelne mert annyit még lehet h ki is adnék a 3 gombosért. esetleg donor kari, chip átültet (csak hát tsute ragasztó a chi mert muszály volt a parasztoknak összepillanatragizni azt a xart GRRRRR :(
Hát az én Lagunámat 25-én lopták el. Nem vitték el a kártyát, análkül vitték el a ház elől néhány óra alatt. Volt benne egy kis titkos gomb, meg mindenféle zár, meg riasztó a jobbak közül :-). Erről a témáról ennyit. Pont annyit ér mint egy kulcs, csak sokkal nehezebb zsebre vágni.
Most ti ilyen hülyeségeken vitatkoztok, h lemerül, meg gallyra megy az aksija? ÉÉÉÉSSSSSS??????? Valszeg még így is tovább fogja bírni, mint egy elem a ti távírányítótokban. A centrál, v riasztó távirányítójában sose kell elemet cserélni szerintetek? A kárty jelez, ha merül, és annyi szufla mindig van benne, hogy ha be tudtad zárni, ki is tudod nyitni! Legutolsó, vészmegoldásnál meg ott van a kártya aljában a kis kidudorodás a kulcs markolata, amit kihúzol a kártyából, amivel (a kilincs kupakját lepattintva) hagyományos módon, kulccsal lehet nyitni!
Az akkuk élettartalma nem véges, főleg ez a rátölt-használ-rátölt teszi őket tönkre (Pl. mobilok). Szóval előbb-utóbb tönkremegy.
Ez csak egy ok a sok közül.
+ a kocsi akkuja lemerülhet rengeteg okból kifolyólag (gondolom ennek okait nem kell részleteznem)
Mi 1x a régi Mitsubishinkbe bezártuk a kulcsot. Kisbusz volt ezért volt oldalablaka is amit egy kallantyúval ki lehetett akasztani és nyitni. A két ablak között benyomtunk egy drótot, beakasztottuk a nyitóba, ugyanavval a lendülettel ki is húztuk és bementünk az ablakon. Térvédelmes riasztó meg nincs!
Ha aksi lemerül egy picike vészkulccsal ami kipattintható a kártyával ki tudod nyitni. És a kilincsen is van egy kipattintható rész. Amúgy nem merül ki, mert tölti és csak akkor fogyaszt, ha a kocsit kell nyitni. Ha meg KEZD merülni akkor pittyeg a kulcs és egy kis izé is világítani kezd rajta. Tehát ki van ez találva!
Ezt nem értem. MIért a kártyás technika baja, ha kilopják a kártyát és el tudnak vele menni. Ha kulcs lett avval is ugyanúgy tudtak volna elmenni ha ellopják. Nem értem...
A kártyás kulcs jó buli, de sajnos nem csodaszer. Ismerős Lagunáját úgy lopták el, hogy az uszoda szekrényéből kilopták az indítókártyát és a forgalmit. A biztosító nem fizet, így most perelhetnek.
Jobban járt volna, ha kulcsos az autó, mert akkor gondolom nem szarakodtak volna a kulcs megszerzésével a tolvajok, a és a casco legalább érne valamit.
De még rosszabb, ha kiszállítanak belőle a piros lámpánál, és mint kiderült múltkor a biztosítónál amikor beszélgettem az üzletkötővel, rabláskor se nagyon fizet a casco.