Keresés

Részletes keresés

tanácskérő Creative Commons License 2006.05.15 0 0 28
Felhozom, hátha van mégis valakinek tapasztalata, a TetőtérCentrummal.
tanácskérő Creative Commons License 2006.05.13 0 0 27

Engem is a Tetőtércentrum érdekelne, mostanában szeretnék lakást venni, tőlük. A képek, és a leírások elég meggyőzőek. De. Annyi rosszat, és rémséget olvastam az új építésű lakásokról (lakóparkok), hogy elbizonytalanodtam.

Ha valaki vásárolt már náluk, írja le hogy mit tapasztalt. Köszönöm.

Előzmény: krasna (23)
drezick Creative Commons License 2006.05.09 0 0 26

Sziasztok!

Eladó, beépíthető tetőteret keresek Budapest belső kerületeiben.

Válaszokat lehetőleg emailben!

Köszi!

HangaDóra Creative Commons License 2006.02.12 0 0 25
A társasházakkal kapcsolatosan csak azokban a kérdésekben rendelkezik ma is a Ptk, amikben a társasházi törvényben nincs rendelkezés.
A társasházakról ma a 2003. évi CXXXIII. törvény rendelkezik. Ez a törvény a közgyűlés hatáskörébe rendeli az ilyen munkák elvégzéséről való döntést. Nem ruház fel egyetlen tulajdonost sem azzal a joggal, hogy a közösség tudta és beleegyezése nélkül a közös tulakdonba tartozó épületrészeken bármilyen munkát végezzen, végeztessen, és ennek költségét utólag a tulajdonostársakra hárítsa.
A közös képviselő feladata és kötelessége a társasház állagának ellenőrzése, kezelési terv készítése az állagmegóvás érdekében.
A számla alapján történő későbbi kifizetésre apellálni előzetes írásos megállapodás hiányában nagyon kockázatos. Több éves pereskedés lehet belőle, ahol neked kell bizonyítanod, hogy a munka elvégzése elengedhetetlenül szükséges volt, és csak a szükséges mértékű mukát végezetetted el!
Előzmény: maestro (15)
HangaDóra Creative Commons License 2006.02.12 0 0 24
A tetőtér beépítésére nem így kellene vállalkozó szellemű embert keresnetek. Nem ártana először egy, a kerültben jártas értékbecslő véleményét kérni, hogy mégis milyen áron értékesíthető a beépíthető tetőtér. Ehhez viszonyítva kellene a "felajánlásokat" kérni.
Előzmény: bonyolult (16)
krasna Creative Commons License 2006.02.10 0 0 23
a Tetotercentrum nevu ceg szokott keresni elado tetotereket felujitas fejeben.
Van valakinek tapasztalata ezzel a ceggel vagy infoja rola?
Kesz, uj lakast belvarosi hazak tetotereben megeri venni? gondolom, ez is (al)vallalkozotol fugg.
Előzmény: Maggie Archer (22)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.07.15 0 0 22

Én is  hasonlók miatt keveredtem ide. A 600nm -es tetőterünk fejében szeretnénk felujíttatni a házunkat. Nem tudom, hogy működik e ilyesmi. Valakinek sikerült már?

Mik a tapasztalataik?

Hol induljunk el?

Előzmény: bonyolult (16)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.07.13 0 0 21
A mi házunk tetőtere eladó.
Előzmény: xcsabo (18)
Hexerot Creative Commons License 2003.04.12 0 0 20
Saját kivitelezésü projekthez társakat keresek! A Dob utcában lévő bruttó 1060nm tetőtérbe lakótársakat keresek,jelenleg 16lakás van tervezve.A nm és belső alakítható.150-170ezerFt/nm kulcsra készen.
Előzmény: xcsabo (19)
xcsabo Creative Commons License 2003.03.20 0 0 19
Még mindig semmi?
x
xcsabo Creative Commons License 2003.01.20 0 0 18
Hali haveR5ok!
SOS! HELP!
Ha valaki tud egy eladó üres tetőteret budapesten kérem sikítson!!! Úgy 100-150 nm vagy nagyobb kellene. Ha összejön az üzlet, az árnak megfelelően jutalékot adok a "közvetítőnek".
PLÍZ!!!!
x
bonyolult Creative Commons License 2003.01.15 0 0 17
Ja, meg 1 dolog:
pontos felvilagositast a hugom, illetve rajta keresztul a haz kozos kepviseloje tud adni, en max. az elerhetoseget tudom megadni...
bonyolult Creative Commons License 2003.01.15 0 0 16
Sziasztok, tenyelladek:
hugom vett egy lakast a XIII. Szent Laszlo utcaban. A haz 2 emeletes, ossz. 3 lakas van benne (fszt.1.2) a hugome a masodikon van. A lakas fala egy tetoterrel hataros aminek az alapterulete 60 nm. Namarmost: a hazat fel kellene ujitani (erkelyek megerositese, vakolas, festes), ennek fejeben a vallalkozo szellemu akarki megkapja a tetoteret. Vagyis a tetoternek nincs konkret ara, hanem a felujitas feleben a tulajdonjoga mexerezheto.
Az elson lako faszi mar benyujtotta az igenyet megtamogatva egy koltsegvetessel ami viszont max. 800.000 Ft-ot iranyoz elo a munkara ami biztos hogy nem fedez egy rendes felujitast, ennek kb. a duplajabol jonne ki. Tehat ha kell valakinek egy 60 nm-es tetoter kb. 1.5 misiert akkor hajra!
maestro Creative Commons License 2003.01.02 0 0 15
Jol tudod, a haz tartoszerkezete kozos tulajdonban van. Ilyen esetben vagy a haz fizeti eleve a felujitast, vagy szamla alapjan kesobb kotelesek kifizetni. Ez utobbi inkabb olyankor jellemzo, ha surgos volt a beavatkozas, es nem volt ido kozgyulest osszehivni. Ez nem vita kerdese, ha nem hiszik, konzultaljanak egy jogasszal.

Elso lepeskent egy ugyveddel nezzetek at a tarsashaz alapito okiratat es az ide vago torvenyeket.

Erzelmi vonatkozas: emlitsd meg nekik, hogy ha majd felettuk fog esetleg beazni a teto, annak a kijavitasat meg majd Te is fizeted, ugyanigy...

Szerintem az a epitesz, aki latta mar a fodemet, pontosabb becslest tud mondani, mint mi itt a tavolbol. De ha kell, en is tudok ajanlani igazsagugyi epitesi szakertot ill. statikust.

Előzmény: ezisegynick (13)
makopa Creative Commons License 2003.01.02 0 0 14
A PTK élég egyértelműen (ha nem is mindig korszerűen) szabályozza a közös tulajdonnal kapcslatos kérdéseket.

Nem tudom így van-e még érvényben:

141. § A dolog hasznai a tulajdonostársakat tulajdoni hányaduk arányában illetik meg; ilyen arányban terhelik őket a dolog fenntartásával járó és a dologgal kapcsolatos egyéb kiadások, a közös tulajdoni viszonyból eredő kötelezettségek, és ugyanilyen arányban viselik a dologban beállott kárt is.

142. § Az állag megóvásához és fenntartásához feltétlenül szükséges munkálatokat bármelyik tulajdonostárs jogosult elvégezni; az ilyen kiadások ráeső részét mindegyik tulajdonostárs viselni köteles. Ilyen kiadások előtt azonban a tulajdonostársakat a lehetőség szerint értesíteni kell.

A födém oszthatatlan közös tulajdon.

Előzmény: ezisegynick (13)
ezisegynick Creative Commons License 2002.12.29 0 0 13
Sziasztok!

Van egy igen égető problémám, remélem, megfelelő topicot választottam :)
Adott egy ház, amelynek tetőteraszára az ötvenes években rápítéssel felhúztak egy újabb lakást, de a tetőszerkezetet rendesen elbarmolhatták, mert a tetőt hamarosan alá kellett dúcolni, és mostanra a két szobából az egyikben már az égre látni egy kisebb résen át. A plafon eléggé hasas szinte mindenütt. A födém fából van, de miután egy ismerős építész megtekintette, a gerendák megfelelősége megkérdőjelezhető.
Tehát sürgős födém-rekonstrukcióra lenne szükség. Tudtommal ezt a társasháznak kéne intéznie-fizetnie, de merev elutasításba ütközünk, mondván hogy a lakás ilyen állapotban került tanácsiból magántulajdonba.
Ez a lakás a miénk felett van, én ezt ebben az állapotban megvettem, ha másért nem is, hát azért, mert a jelenlegi tulajdonost nem nagyon érdekli a jelen helyzet, viszont a ház állagromlásával egyidőben a mi lakásunk értéke is jelentősen csökken.
Beszéltem már építésszel, még a adásvétel előtt, ő a helyzetet nem értékelte nagyon súlyosnak, ez tartja bennem a lelket :)
Kicsit tanácstalan vagyok. Hogy győzzem meg a lakóközösséget, hogy legalább járuljon hozzá a felújítás költségeihez? Később a költségeimet megtéríttethetem? Egyáltalán milyen költségekre készüljek? A lakás 65 m2-es. Nem tudom, mit kéne még írnom :)
Mit kezdenétek egy ilyen helyzetben?

Előre is köszi!

xcsabo Creative Commons License 2002.12.02 0 0 12
Sehol egy eladó tetőtér?????
xcsabo Creative Commons License 2002.10.31 0 0 11
Hú. Még mindig tetőteret keresek!
xcsabo Creative Commons License 2002.10.31 0 0 10
Még mindig tetőteret keresek !
offkovics Creative Commons License 2002.08.26 0 0 9
Azóta több minden kiderült az építkezésről. Példul az, hogy az építtető hadilábon áll a XII. kerületi polgármesterrel, aki állítólag a haverjának akarta juttatni a ráépítést. Ha igaz, a parkolós rendeletet is azért hozták, hogy ezt a ráépítést meghiúsítsák, csak túl későn.
Előzmény: laca bácsi (7)
offkovics Creative Commons License 2002.08.26 0 0 8
310/m2
Előzmény: xcsabo (6)
laca bácsi Creative Commons License 2002.08.26 0 0 7
A magyar jogszabály-alkotókat ismerve, biztosan létezik egy "kivéve a gyevi bírót" apróbetűs része a határozatuknak. Érdeklődj az önkorinál...
Előzmény: xcsabo (4)
xcsabo Creative Commons License 2002.08.08 0 0 6
szia!
Mennyiért adják ott a lakásokat?
x
Előzmény: offkovics (5)
offkovics Creative Commons License 2002.08.08 0 0 5
Hali,

Köszi a hozzászólást. Közben nálam kicsit változott a helyzet, mert találtam egy épülő tetőteret a Krisztina körúton, pont a XII. kerületben. Ez ugyanaz az épület, mint a rendőrségé, ami a Maros utcára néz. Itt viszont két szintet plusz a tetőteret építik rá, legalább 20 lakást. Azok alapján, amit írtál, kíváncsi lettem, vajon ők még nem esnek-e ennek a rendeletnek a hatálya alá, mert ennyi gépkocsi tárolását ott biztosan nem lehet megoldani...

Előzmény: xcsabo (4)
xcsabo Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4
Háj!
Én is hasonló cipőben járok. Üres tetőteret, vagy lapostetőt vennék (vagy felújításért cserébe kapnék). Csakhogy a dolog nem ily egyszerű. Történt ugyanis, hogy a XII. kerületben módosult nem is olyan régen a törvény, miszerint új lakás építésekor, csak akkor adnak engedélyt, ha a telken belül meg tudod oldani az adott számú gépkocsi elhelyezését. Ez a szám 100 m2 - ig egy, de a felett minden 100 - onként további egy db. Szóval egy olyan házban, ahol ez a lehetőség nem áll fent - hiába van saját bérelt parkolód valahol a közelben - nem lehet kölön lakást kialakítani a tetőben. Én "ingyen" kaptam volna egy tetőteret, a XII. kerületben, cserébe "csak" felújítani kellet volna a ház egy részét. Még azt mondom így is megérte volna - de az említett rendelet értelmében, a ház teteje marad olyan amilyen (beázós - rohadó) és mivel a háznak nincsen pénze a felújításra, csak az általam eszközölt cserealappal lett volna képes erre. Szóval nagy az isten állatkertje!!!
makopa Creative Commons License 2002.08.07 0 0 3
Miért éppen tetôtérit?
Előzmény: offkovics (-)
TamasS Creative Commons License 2002.08.06 0 0 2
Azert csak ovatosan a tetoterekkel.... En is szivtam a mosokonyha dologgal, csak en a haz "tulfelet" tamadtam meg :-) ugyanis en alagsort vettem es ujitottam fel lakas/iroda/ uzlet celjara.

A jotanacs:

ha tarsashazrol van szo, csak szabalyozott tulajdonviszonyu tetoteret vegyel meg. Azaz: vagy valakinek a tulajdonaban legyen, vagy legyen onallo albetetbe kiveve. Ha ezek egyike sem all fenn, akkor nehez dolgod lesz, ugyanis az _osszes_ lako beleegyezese szukseges az eladashoz. Ez pedig nem mindig jon ossze :-((( En egy 25 m2-es alagsori mosokonyhaert kuzdok mar vagy egy eve :-((

offkovics Creative Commons License 2002.07.22 0 0 1
miért, te mivel és mikor próbálkoztál?
Előzmény: borjúként újkapura bámuló (0)
borjúként újkapura bámuló Creative Commons License 2002.07.22 0 0 0
Annyi tapasztalatom van, hogy 0 esélyed van 30 négyzetméteres tetőtérire, ha itt keresed.
Előzmény: offkovics (-)
offkovics Creative Commons License 2002.07.20 0 0 topiknyitó
Szeretnék egy 30 m2 körüli tetőtéri lakást a belvárosban. Kész lakás is érdekel, de egy hasonló méretű beépítendő helyiség is szóba jöhet (volt mosókonyha, lepukkant önkormányzati lakás, amit most adnak el, padlás stb.)

Tud valaki ilyet, vagy van ilyesmiben tapasztalata?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!