Keresés

Részletes keresés

Hatalmas Tetűmadár Creative Commons License 2002.07.31 0 0 64
Erre most akadtam rá. Markó Béla újévi üzenete. Visszatekintve a 200 ezres népességcsökkenésre, kész röhej újraolvasni.

„A romániai magyarság politikailag és erkölcsileg is győztesként készítheti el év végi számvetését” - hangoztatta Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a Romániai Magyar Szóban megjelent újévi üzenetében. „Lehet, hogy ez az évszázad nem volt a miénk. De ez az utolsó évtized a miénk volt. Talpra álltunk, ismét közösséggé kovácsolódtunk, az egész Kárpát-medence számára példát mutattunk egységből, erős politikai képviseletet és erős civil társadalmat hoztunk létre” - hangoztatta Markó, aki szerint a romániai magyarság azért készítheti győztesként mostani számvetését, mert “ez az évtized a miénk volt. Talpon maradtunk, és együtt maradtunk. Bárki bármit mondjon, miénk volt ez az év is, és a következetes kiállás az idén is meghozta a maga eredményeit."

dolphin Creative Commons License 2002.07.18 0 0 63
Mar ezerszer leirtam, de akarhanyszor leirom ha kell;-)): a magyarsag tudat es az osszetartozas erzete nem egy papirdarabtol fugg. Aki ennek a papirfecninek a birtoklasatol erzi magat magyarnak/magyarabbnak azt csak sajnalni tudom.... Az osszetartozas pedig pl. ott kellene kezdodjon, hogy nem szekusoznak/romanoznak le egyesek, ha kiderul, hogy erdelyi letemre bizonyos dolgokban maskepp gondolkodom mint Ok....

Az utleveledet tobbek kozott a benne levo pecsetek es vizumok miatt cserelik (amernnyiben nincs tele, hosszabbitjak). A szemelyidet szerintem nem cserelik 5 evente, es ha el is kell vele faradnod a rendorsegre, akkor is meghosszabbitjak. Egy 20 ev feletti egyen arca nem valtozik annyit 5 ev alatt, hogy felismerhetetlen legyen...

A Sapientia olyan alapokra (mar letezo foiskolakra, kihelyezett szakokra) epitett, amelyek mar eddig is leteztek. Jelentosege valoban van es nagyon fontos is lesz, ha megfelelo tanari kart is sikerul verbuvalni hozza, mert sajnos ma sok olyan ember tanit ott akik szakmai hozzaertese megkerdojelezheto... Tovabba sajnos tudomasom szerint a 4 milliard jelentos reszevel nem tudnak elszamolni, vagyis kezen-kozon eltunt...

Szerintem az uzlet es politika osszefonodasa jot soha nem eredmenyezett. Ha valaki bekerul az ordogi korbe ahol politikai hatalombol gazdasagi elonyt, es penzbol politikai toket probal meg csinalni, abbol szinte nincs is kiszallas.... Nem altatom magam: sajnos platformtol fuggetlenul az RMDSZ politikusok nagy szazaleka ebben a cipoben jar, azaz valodi megelhetesi politikusok.
Az RMDSZ varosonkent szervezodott, kezdetben minden felsobb vezetes/utasitas nelkul . Az Iliescus dolgot epp ezert nem tartom tobbnek mint egy "urban legend"-et. Persze ha hozol egy videot ami bizonyitja is, hogy a "bunicuta" valoban ezt mondta, akkor meggondolom magam, de addig sajnos nem tartom komolynak....

Előzmény: Hatalmas Tetűmadár (61)
parabel Creative Commons License 2002.07.18 0 0 62
" A magyar útlevelet is 5 évre adják "

Tévecc. Az útlevelet kérheted 10 évre is, ha kicsengetsz 8 ezer forintot. Az öt évre szóló 4 ezer pénz.

Csa megjegyeztem, nem mintha ez lenne a legfontosabb részlet.

Előzmény: Hatalmas Tetűmadár (61)
Hatalmas Tetűmadár Creative Commons License 2002.07.18 0 0 61
"...csinaltak egy un. Kedvezmenytorvenyt, amely valojaban nem lett mas mint az eddig is letezo kedvezmenyek egybe foglalasa - persze ezt kesobb ugy allitottak be, mintha Ok talaltak volna fel a spanyolviaszt"

Nem a kedvezmények sora a lényeg, hanem a nemzeti összatartozás, amit az igazolvány sugall. Ez motiválta az eddig több mint félmillió kérelmezőt is. Vagy gondolod, hogy a sok öreget tényleg a kedvezmények izgatták?

"De ezentul sikerult benthagyni egy megalazo passzust, amely szerint 5 evente kell kuncsorogni es ujbol es ujbol bizonygatni a magyarsagodat, ahhoz, hogy ujra megkaphasd az okiratot."

Ennek nagyon egyszerű oka van. Az ember arca az évek során változik (kivéve az enyémet), ezért az igazolványt időnként cserélni kell. A magyar útlevelet is 5 évre adják, mégsem érzi senki sem ezt megalázónak.

"Tovabba valoban olyan donteseket, amelyek azt segitik, hogy az emberek tenyleg otthon maradjanak es ne kelljen elmenjenek a hazajukbol, hogy boldogulhassanak, hogy identitasukat megorizzek, valahogy nem lattam a hatalmas PR es demagog beszed hegyek mellett."

Magyar egyetem Erdélyben, kihelyzett egyetemi karok a Székelyföldön és a Felvidéken, az össztámogatások felemelése 4 milliárd forintra -ha kevés is, egy biztos: sokszorosa annak, amit a Horn-kormány adott.

"Nem feltetlenul vagyok oda en sem Verestoyert es szamos magasrendu RMDSZ politikusert akik megkerdojelezheto uzleti tevekenysegeket vegeznek a hatterben."

Nem az a baj, ha valaki üzletel. Tegye. A baj az, ha valaki a románoknak dolgozik. Verestóy a románok embere - Iliescu '89-ben megmondta: nem baj, ha létrehozzák az RMDSZ-t, de Verestóynak ott kell lennie a vezetésében. Így is lett, és így is van ma is. (Bár ha belegondolok, hogy az RMDSZ frakcióvezetője Petre Romannal közös bizniszben irtja a székelyföldi fenyveseket, aláírom, hogy talán nem is olyan OK az az üzleti tevékenység...)

Előzmény: dolphin (60)
dolphin Creative Commons License 2002.07.18 0 0 60
Letezo egyetlen jogallasom: magyar nemzetisegu roman allampolgar. Nincs folyamatban sem Mo.-n, sem a vilag egyetlen mas allamaban sem semmilyen valtoztatas ezen, bar lehetosegem es alkalmam lett volna ra, soha nem eltem vele.
Ugyanakkor nem kell tul sok kombinatorikus keszseg, hogy megnezve az email cimemet kitalald, hogy az ELTE-re jartam egyetemre, ergo ot evet Budapesten toltottem (a tovabbi tevedesek elkerulese vegett: jelenleg mar nem tartozkodom Mo.-n).
A "szokimondobb"(??)- nyugodtan maradhatunk a "bunko" jelzonel, az allando leszekusozast maskeppen nem tudom ertekelni- "polgari" oldalt, nem mosom ossze a teljes polgari oldallal, ezert is teszem gyakran idezojelbe, azokra celzok akik magukat ugymond polgarnak tartjak, de ez szamukra abbol all, hogy vadul leszolnak mindenkit aki mas velemenyt fogalmaz meg mint az ovek, csak azokat tartjak "magyar"-nak - ujabban "erdelyi"-nek, aki legalabb annyira jobbos eszmeket vall mint ok , stb.

"Ezerszer" nem tett tobbet ertem a Fidesz legy nyugodt, ha Te ezt hiszed akkor bevetted az Ezusthajo propagandat, mert az igazsag ettol kulonbozik. Ha nem csak az elso nehany hozzaszolasomat olvasod vissza, akkor lathatod, hogy tobbszor is megfogalmaztam mi a problemam a Fidesz HT politikajaval: csinaltak egy un. Kedvezmenytorvenyt, amely valojaban nem lett mas mint az eddig is letezo kedvezmenyek egybe foglalasa - persze ezt kesobb ugy allitottak be, mintha Ok talaltak volna fel a spanyolviaszt - (az egyetlen uj az utazasi kedvezmenyhez kapcsolodo resz), hiszen pont azt a reszt amit ugymond a HT magyarsag gazdasagi/anyagi/egeszsegugyi megsegitesere szantak a kornyezo orszagok, az Europa Tanacs es a Velencei Bizottsag ellenallasa miatt kivettek belole. De ezentul sikerult benthagyni egy megalazo passzust, amely szerint 5 evente kell kuncsorogni es ujbol es ujbol bizonygatni a magyarsagodat, ahhoz, hogy ujra megkaphasd az okiratot. Tovabba valoban olyan donteseket, amelyek azt segitik, hogy az emberek tenyleg otthon maradjanak es ne kelljen elmenjenek a hazajukbol, hogy boldogulhassanak, hogy identitasukat megorizzek, valahogy nem lattam a hatalmas PR es demagog beszed hegyek mellett. Olyan dolgokat pl. mint a HT konyvtarak tamogatasa, a HT konyvkiadas, konyvuzletek tamogatasa; a magyar szinhazak tamogatasa (illetve a mo.-i szinhazakat arra biztatni, hogy minnel tobbet turnezzanak arrafele) nem nagyon lattam (lehet, hogy volt ilyen de akkor nagyon agyon volt hallgatva); a magyar pedagogusok tovabbkepzesenek segitese sem lett elegtelenul megoldva (sem Mo.-n sem a HT teruleteken), stb.
Ezzel szemben mi az ami volt: gyakori feszultsegek a roman kormannyal, ami kozvetve a nacionalizmus csondes szitasahoz vezetett; az RT erkolcsi es anyagi tamogatasa az RMDSZ demokratikusan megvalasztott vezetosegevel szemben, ami majdnem az RMDSZ szakadasahoz vezetett (marpedig ne legyenek hiu abrandjaink, ket magyar part az valojaban ket parlamenten kivuli magyar part lenne ma Romaniaban....), klientura epites Erdelyben, stb.
A mai RMDSZ vezetosege lehet, hogy nem a legjobb ezzel egyetertek. Nem feltetlenul vagyok oda en sem Verestoyert es szamos magasrendu RMDSZ politikusert akik megkerdojelezheto uzleti tevekenysegeket vegeznek a hatterben. De nem az RT az alternativa (akik pl. bebizonyitottak, hogy sajatosan ertelmezik a demokraciat: a tobbseg donteset magukra nezve nem erzik kotelezonek...). Ok valoban az erdelyi Fidesz, annak osszes demagogiajaval es korruptsagaval. A nagyon nagy baj, hogy nem latom az alternativat, nem nagyon latom azt az uj generaciot, azokat az uj arcokat aki le kellene valtsa mindket oldal politikusait. (Illetve amit latok pl. Biharban az ijeszto...)

Előzmény: Zézé (58)
Hostel Creative Commons License 2002.07.18 0 0 59
Telibe találtál. Ha olvastad pl. dolfi 18. sz. hozzászólását, és ismered a románok érvelését, észreveheted, hogy ugyanaz a mentalitás süt belőlük.
Ebből következően pedig az erdélyi helyzet
torzítása.
Alább láthatod egy siridar majom vartyogását. A minap egy másik topicban fejtette ki bődületes "információit" arról, hogy Fidesz-politikusok felvásárolták Erdélyt!
Pontosan így dezinformál odaát a szeku.
Nem tartom kizártnak, hogy most ismét "gyümölcsözően" együttműködik a mi újra "felmerült" hálózatunkkal.
Előzmény: Zézé (58)
Zézé Creative Commons License 2002.07.18 0 0 58
Eloszor is szogezzuk le, hogy aki ennyire kepben van a fityesz, polgari, ... megbelyegzos balos fikazasokkal, az nem erdelyi, hanem Erdelyben szuletett, es felnott, de Magyarorszagon X eve elo, nemtudom milyen Mo-i jopgallasu.

Masodszor szepen osszemosod a polgari oldalt egyes topiklakok szokimondobb velemenyevel. Ezt vajon kiktol tanultad???

Harmadszor lehet abban valami, hogy aki, erdelyben azert all az mszp-szdsz melle, mert mekkora "bunoket, gazdasagi visszaeleseket, happyend, ezusthajo, blabla" kovetett el a jobboldal, az a jobboldal aki eddig soha nem latot mertekben probalt javitani eppen az o sorsan, az felretajekoztatott, vagy nem stimmel vele valami.
Mennyire oszinte az az allaspont, hogy noha ezerszer tobbet tett ertem a fidesz, de az egyaltalan nem bizonyitott, inkabb csak ragalmak szintjen hangoztatott allitasok miatt, en megis a azt a baloldalt tamogatom, akikrol tudom mennyire erdekel az en sorsom???

Előzmény: dolphin (54)
siridar Creative Commons License 2002.07.17 0 0 57
Mi van, te önjelölt ámokfutó-szekusvadász? Találtál magadnak egy újabb célpontot? Az kiabál, akinek a háza ég - nem tudom, ismered-e ezt az ősi szekus közmondást? Szerintem te ezzel az erőszakos és minden racionális alapot nélkülöző vádaskodás-sorozattal próbálod leplezni a múltadat.

Ami engem illet, már csak életkoromból kifolyólag sem lehettem szekus ügynök. Te azonban mindezt nem hiszem, hogy elmondhatod magadról...

Hogy fizet az SRI? Lejben vagy valutában?

Előzmény: Hostel (53)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 56
Aha, 'szal most majd a polgari kor fanok mondjak meg, nemcsak, hogy ki a magyar hanem azt is, hogy ki az erdelyi.

Haver, ne vedd sertesnek de szanalmas vagy, csak sajnalni tudlak. Majd ha levetted a szemellenzot s tovabb latsz az elotted lato fanal, akkor folytathatjuk az "eszmecseret". Amig viszont, ha abbol, hogy nekem mas a velemenyem mint neked, szamodra az kovetkezik, hogy szekus vagyok, vagy hazudok, addig folosleges. Addig is tovabbi jo frocsogest.

Előzmény: Hostel (55)
Hostel Creative Commons License 2002.07.17 0 0 55
És ha veled esetleg ellentétben én valóban erdélyi vagyok?
Ha veled ellentétben én tudom is, miről beszélek?!
Kis hülye, legalább hallgass, mert a hazugok könnyen rajtakaphatók.
Itt már többen is rámutattunk, hogy vagy nem ismered az erdélyi viszonyokat, és "önerőből" nyomod a marhaságokat, vagy szándékosan csúsztatsz.
Ennyi.
Előzmény: dolphin (54)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 54
Hat igen, a magyar "polgari" oldal kb ennyit tud: ha olyan erdelyivel futnak ossze aki nem 100%-ig felel meg az altaluk az RT mintajara felepitett sablonnak, az vagy roman, vagy szekus, vagy hazug vagy hulye... Az, hogy esetleg valoban vannak olyanok akik nem a Fityesz-RT minta menten latjak az esemenyeket az kizart.

Nem baj polgartars, elore, tovabb a koveri uton... ;-)))

Előzmény: Hostel (53)
Hostel Creative Commons License 2002.07.17 0 0 53
"Tudod, egy vagyok azok kozul, akikre ilyenkor hivatkozni szerettek"
Marha nagyot tévedsz!
Az ilyen ember, mint te számomra csak egy azok közül, akiknek
1. vagy látnivalóan fingjuk sincs róla, melyik világon élnek;
2. vagy csak hazudják, hogy erdélyiek
3. miközben az MSZP és/vagy a szeku fizetett zavarkeltői.

(A minap már kiszúrtam egy hozzád hasonló siridart, látom, emlékszik rá, nagyon helyesen.)

Előzmény: dolphin (35)
Hostel Creative Commons License 2002.07.17 0 0 52
Jah, bocsesz, csak most értem a 33. sz. beírásodhoz. Látom, fölöslegesen fárasztottam magam.
És Vata meg mások egyéb dolphin-badarságokat is a helyükre raktak, úgyhogy azokkal is kár volt vesződnöm... :))
Előzmény: Hatalmas Tetűmadár (33)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 51
Szerencsetlen, vegyestanyelvube jartam (Scoala Generala nr. 4 - ma:"Oltea Doamna"-, Nagyvarad); csak tudom, hogy mit jelentett amikor az igazgatono bejott es kozolte, hogy szunetben ne beszeljunk hangosan magyarul...
Előzmény: Hostel (50)
Hostel Creative Commons License 2002.07.17 0 0 50
Na, akkor viszont hamukázol itt összevissza az erdélyiségeddel!
Ugyanis ez így: "A legsotetebb Ceau korszakban az iskolaban nem volt szabad hangosan magyarul beszelni..." - egy vegyes tannyelvű iskolában
még akkor sem volt igaz. Csak egy tiszta román tannyelvűben.
Ne handabandázz!!!
Előzmény: dolphin (21)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 49
Meg jo, hogy Te annyira de annyira tajekozott vagy... ;-))))
Előzmény: Hostel (47)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 48
Az egyetemmel kapcsolatban semmi olyasmit nem mondtal, ami ellenkezne azzal amit en leirtam. De ugyanakkor teny, hogy lenyegesen tobb magyar szak van mint az "Aranykorban".

Az egyhazi ingatlanok visszaszolgaltatasarol szolo torveny meg 2 honapos sincs, mint irtam korainak tartom meg azt, hogy megiteljuk, mennyiben sikeres vagy sem.

A 20%-ot en realis hatarnak tartom, raadasul a kolozsvari RMDSZ szerint 21% a magyarok aranya (ha jol emlekszem). Te biztos Funar adataira emlekszel, amelyek azert valljuk be nem biztos, hogy teljesen biztos forrasbol szarmaznak...

Az RMDSZ politikai szervezet es nem gazdasagi. Igy nem tud iparagakat teremteni, uzleteket letrehozni stb. Ez a vallalkozok dolga. Az RMDSZ tovabbra is az onkormanyzatisag mellett van, mert az biztositana, hogy az Erdely altal befizetett jelentos mennyisegu penz nagyobb szazaleka visszakeruljon (esetleg ne is keruljon el),ami a terseg gyorsabb gazdasagi regeneralodasat biztositana.

Előzmény: Hostel (43)
Hostel Creative Commons License 2002.07.17 0 0 47
"Kapaszkodj erosen: erdelyi vagyok..."

Akkor viszont rendkívül tájékozatlan vagy.
Ha hallgattál volna vele, bölcsebb maradtál volna...

Előzmény: dolphin (20)
Hostel Creative Commons License 2002.07.17 0 0 46
Bocs, ne rám haragudj, semmi bajom veled, már többször láttam, hogy egy platformon vagyunk. :)
Csak arkanoid számára próbáltam tisztázni, hogy nem vagyunk azonosak.
Előzmény: Hatalmas Tetűmadár (40)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 45
Funar elsosorban azert van hatalmon, mert (sajnos) a varos lakossaganak a tobbsege ot valasztotta meg. Ez ellen a kormany nem tehet semmit. (Ez is benne van a demokracianak nevezett pakliban....) Az, hogy a kormany "csendestars" igen erdekes elgondolas, foleg ha azt nezem, hogy a prefektus hanyszor tartott be neki.... De persze ez biztos nem igaz es csak kitalalom ...

De mint mondtam, monomaniasokkal nem szivesen vitatkozom. Ha egyik-masik erdelyi netan mast mond neked, mint amit Te hiszel, azt ne is vedd figyelembe, es nevess nagyokat... Hiszen igy sokkal egyszerubb imamalomkent hajtogatni a meggyozodeseidet.... ;-DDDD

Előzmény: Távolba Tekintő (41)
BaSand Creative Commons License 2002.07.17 0 0 44
Kedves dolfin!

Kolozsvárral kapcsolatban az én álláspontom erősíted meg.

Előzmény: dolphin (39)
Hostel Creative Commons License 2002.07.17 0 0 43
"a Babes-Bolyain sok magyar nyelvu szak mukodik"

Félinformáció. Akkor te nem tudod, h. a Babes-Bolyain még Ceausescu idején is megtűrtek pár magyar nyelvu szakot a látszat kedvéért.
2. A Partiumi egyetem nem állami, hanem magánegyetem, jórészt vagy tán egészen magyarországi pénzekből. Ha ez a forrás valamilyen ok/ürügy folytán kiapad, az egyetemnek annyi.
K-váron volt önálló állami magyar egyetem, a Bolyai, ennek a visszaállítása volt/kellene hogy legyen a cél. 1,5 millió magyar adófizető megérdemelne ennyit a román államtól, mi több, járna neki.

Jún. 7.: "szenátusi igen az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatására"
Azóta hallottad hírét konkrét visszaszolgáltatásnak?
Ilyen törvényt eddig is megszavaztak talán 2-szer is, aztán semmi.
Romániában nem a törvényekkel van baj, hanem a gyakorlati kivitelezésükkel. Ez valahogy mindig elakad valahol, ha a magyaroknak kedvezne.
A Romániát bírálóknak viszont felmutatják, hogy ők bizony demokraták és demokratikusak, lám, itt a megfelelő törvény... Ez régi trükk odaát.

"MHO - 2001-01-19
Törvényes a kisebbségek nyelvhasználata Romániában"

A forrásod elfelejtette hozzátenni, hogy csak ott, ahol a kisebbség létszáma eléri a 20 %-ot.
Ez pedig már olyan, 30 évvel ezelőtt még nagyrészt magyar városban sincs meg, mint Kolozsvár.

"Kerni viszont kerte szamtalanszor a magyar vallalkzokat ill. a magyar kormanyt, hogy kiemelten segitse ezt."
Én nem vagyok RMDSZ-ellenes - igaz, egyre több a fenntartásom irányába -, de ha csak annyira képes, hogy kérje a magyar vállalkozókat, ill. a magyar kormányt..., akkor ássa el magát, de legalábbis ne legyen bokréta Nastase kalapján!

Előzmény: dolphin (18)
BaSand Creative Commons License 2002.07.17 0 0 42
a 80-90-100%-ig magyarok által lakott területek, Kovászna és Hargita megyéhez tartoznak. Nézd meg, kik a megye vezetői?
Előzmény: Zrínyis (38)
Távolba Tekintő Creative Commons License 2002.07.17 0 0 41
"Te a sajat kis maganvalosagodrol beszelsz..."

Ez 1,5-2 millió ember valósága. Úgy látszik, tényleg csak az útleveled erdélyi.

"Kolozsvar kulon pelda, ott egy megalomanias maniakus van hatalmon"

Bezzeg ha Sepsiszentgyörgyön nem három, hanem csak kettő zászló van a városházán (egyébként a tv.-nek megfelelően), akkopr egyből megjelenik és intézkedik a prefektus. Hol van a kormánymegbízott, amikor a magyarokat csesztetik Kolozsváron? Olyankor nem számít a törvény - amikor viszont a magyarok betratják azokat, akkor még a nem létező előírásokat is számon kéri a kormánymegbízott?

Bizony, kedves dolphin, itt fejétől bűzlik a hal. A gond nem Funarral van, hanem a csendestársként vilselkedő kormánnyal, amelynek - hogy rímelgessünk - az RMDSZ nyal.

"...de a tobbi varosban igenis van elorelepes."

Innen is látszik, hogy nem Nagyváradon élsz. Menj be a városházára, és a törvény által biztosított jogoddal élve kérj egy magyar nyelven beszélő ügyintézőt. Nem kapsz. Ugyanez a helyzet Szatmárnémetiben is. A Krónika c. lap végogjárta ezeket az önkormányzatokat. Magasan tesznek az általad idézett törvényekre. Ennyit a magánvalóságról.

Hogy is írtad? "En arrol beszelek amit en mint erdelyi latok, hogy tortenik (azzal szemben amit a topicnyitodban allitottal, hogy NEM tortenik)"

Hát ez nevetséges...

Előzmény: dolphin (35)
Hatalmas Tetűmadár Creative Commons License 2002.07.17 0 0 40
Annyi igaz, hogy nevem sok másik reinkarnációja. De erről nem én tehetek, hanem az index-cenzúra.

Kijelentem viszont, hogy én sem vagyok Hostel. Továbbá nem érdekel az sem, hogy ki kicsoda vagy ki nem. Vili, fiúk-lányok?

Előzmény: Hostel (36)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 39
Mondjuk azt, hogy szvsz nalad egy kicsit tobb sejtesem van arrol, hogy mi tortenik Erdelyben.
En a topicnyitot cafoltam tetelesen.
Most mar hirtelen az a baj, hogy jo-jo, hogy az RMDSZ kiharcolta a torvenyeket (ezek szerint ugye megiscsak csinalt valamit), de nem alkalmazzak...

A kozigazgatasi torvenyt tudomasom szerint keves kiveteltol eltekintve (lasd Kolozsvar) alkalmazzak. Az egyhazi ingatlanokrol szolo torveny meg alig ket honapos, hogy tudja karki is megitelni, hogy alkalmazzak-e vagy sem???

Előzmény: BaSand (34)
Zrínyis Creative Commons License 2002.07.17 0 0 38
Elnézést, de valami nem világos az érveidben:

Ha a tényleg lényeges dolgok helyben dőlnek el Romániában, akkor mi a helyzet a 80-90-100%-ig magyarok által lakott székelyföldi városokban, községekben? Ott a helyiek miért nem lépnek?

Előzmény: BaSand (34)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 37
Te rog, arata-mi drumul, si am sa te urmaresc...
Előzmény: Hatalmas Tetűmadár (31)
Hostel Creative Commons License 2002.07.17 0 0 36
"Hostel és Tetűmadár mellett lett egy harmadnicked is"

Ezt a feltételezést már láttam valamelyik topicban, de annyira primitív volt az egész szövegkörnyezet, hogy nem láttam értelmét a hozzászólásnak még egy cáfolat erejéig sem.
Most megteszem: a magam részéről Hostel vagyok.
Sem H. Tetűmadár, se Távolba Tekintő.
Feltételezem, hogy ők is 2 külön személy. Ha azonosak lennének, ugyanazon a néven is elmondhatnák, amit akarnak.

Előzmény: arkanoid (16)
dolphin Creative Commons License 2002.07.17 0 0 35
Ja, ha Te a sajat kis maganvalosagodrol beszelsz azt nem is tudom megcafolni ;-))), de nem is akarom.... Igazabol belefaradtam mar, abba, hogy monomaniasokkal kell vitatkozzam, hogy "de igen - de nem, tortent valami - nem tortent semmi, stb.". Torvenyek vannak, ezek nelkul nem is lehetne remenykedni abban, hogy valami is tortenik. Kolozsvar kulon pelda, ott egy megalomanias maniakus van hatalmon, de a tobbi varosban igenis van elorelepes.

En arrol beszelek amit en mint erdelyi latok, hogy tortenik (azzal szemben amit a topicnyitodban allitottal, hogy NEM tortenik) .... Tudod, egy vagyok azok kozul, akikre ilyenkor hivatkozni szerettek ;-)))).... csak epp nem a "polgari"-oldal odaado hive ... :-DD

Előzmény: Távolba Tekintő (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!