Sziasztok. Új vagyok még itt. Nagyon érdekelne ez a téma (főleg mostanában). Első körben szeretnék egy-két bemutatóra, kiállításra elmenni, ha esetleg lenne mostanában valahol ilyen jellegű rendezvény akkor kérlek benneteket írjátok meg. Ha van alap információs anyag, esetleg oldal az is érdekelne. Nem feltétlenül gyorsasági téma, inkább terepi dolgok, építőgépek érdekelnek egyenlőre jobban.
Adott egy brushed motor elektromos kerékpárokhoz való vezérlővel. Ezt szeretném egy flysky távirányítóval működtetni, kell még pluszban valami elektronika hozzá? Ha rákötöm a gázkar kimenetre a vevőt akkor az már működtetni fogja? A polaritást meg tudja fordítani a távirányító, a haladási irány megváltoztatása miatt, vagy kell esc külön?
Érdekelne az RC autózás, de nincs ismerősöm, aki valamelyest foglalkozva vele, így nem sokat tudok a hobbyról. Nyilván felnőttként ez teljesen mást jelent, mint gyerekkorban és szeretnék rálátni, hogy ez nekem való idő és pénz befektetés-e.
Valószínűleg bugyuta kérdés, de a felhasználás módja iránt érdeklődnék elsősorban:
ti hogyan és mire használjátok az autókat? (pl. versenyeztek valahol, vagy inkább single playerben kimentek valahová autózni?)
számotokra mi az, ami addiktívvá teszi az élményt?
van Budapesten és környékén aktív közösség / pálya?
Ahogy nézegettem a YT-ot, talán számomra az On Road / Rally irány lehet érdekes és abból is a large scale 1:8 (HPI WR8), 1:5 (MCD XR5 Ultimate) modellek. Lehet, hogy a Nitró közelebb van az igazsághoz, de nekem elég zavaró a kis cc motorok hangja, így maradnék az elektromosnál. Egyébként műszaki affinitással rendelkezem.
--- AKCIÓ --- Eladó új távirányítós WLTOYS 144001 összkerekes elektromos autó.
1:14 méretarányú, összkerék meghajtású Off-Road Buggy RC kisautó 60km/h végsebességgel nagy szilárdságú alumínium-ötvözet karosszéria erős stabilitással nagy hatékonyságú, erős motor magas kopásállóságú cink-ötvözet fogaskerekek olajos lengéscsillapítók RTR (ready to run) Motor típusa: brushed (kefés) 550 Akkumulátor: 7,4V 1.500 Ah lipo 25C, T plug Elméleti hatótáv: 100 m Távirányító: 4 x AA 1,5 V (nem tartozék) Működés: kb. 7 perc teljes fokozaton, 28 perc alacsony fokozaton Töltési idő: 3 óra (gyári töltővel)
Doboz tartalma: 1 x Wltoys 144001 RC modell autó 1 x töltő 1 x távirányító 1 x akkumulátor 1 x szerelőkulcs 1 x használati utasítás
Ár: 33.999Ft helyett 29.999Ft
Budapesti személyes átvétellel. MPL Házhozszállítás kizárólag előre utalás esetén +1.800 Ft szállítási költséggel. MPL Csomagautomatába szállítás kizárólag előre utalás esetén +1.000 Ft szállítási költséggel.
Eladó új távirányítós WLTOYS 144001 összkerekes elektromos autó.
1:14 méretarányú, összkerék meghajtású Off-Road Buggy RC kisautó 60km/h végsebességgel nagy szilárdságú alumínium-ötvözet karosszéria erős stabilitással nagy hatékonyságú, erős motor magas kopásállóságú cink-ötvözet fogaskerekek olajos lengéscsillapítók RTR (ready to run) Motor típusa: brushed (kefés) 550 Akkumulátor: 7,4V 1.500 Ah lipo 25C, T plug Elméleti hatótáv: 100 m Távirányító: 4 x AA 1,5 V (nem tartozék) Működés: kb. 7 perc teljes fokozaton, 28 perc alacsony fokozaton Töltési idő: 3 óra (gyári töltővel)
Doboz tartalma: 1 x Wltoys 144001 RC modell autó 1 x töltő 1 x távirányító 1 x akkumulátor 1 x szerelőkulcs 1 x használati utasítás
Ár: 33.999Ft
Budapesten személyesen átvehető, vagy előre utalás esetén futárral is tudom küldeni, ami +1600Ft.
Adott egy WLtoys Potent Ace Speed 4wd autó, ebbe szeretnék egy a gyárinál nagyobb kapacitású akkumulátort rakni.
Jelenleg 6.4 V 750mAh van benne. Keresgélek egy ideje, nem nagyon találok nagyobbat.
A 6.4V-hoz mennyire kell ragaszkodnom? Gondolom sokkal nagyobbat nem bírna el a rendszer... Csak mert magasabb V értékkel nagyobb a választék kicsivel.
Olyan fórumtársat keresek aki a Tamiya RC-ket jól ismeri.
Grasshopper 2-est szerettem volna venni, de a végtelen faék futóműve miatt inkább a super fighter mellett döntöttem. Szerintem jobban is viselkedik csapatát közeben.
Át szeretném építeni VW buggy kasznisra. Az első futóművet szeretném keskenyebbre venni, létezik ezekhez rövidebb első lengőkar, vagy magamnak kell legyártanom?
Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok. Van egy WLtoys rc A959b autóm és eltört benne egy alkatrész. Honnan tudok venni alkatreszt hozzá? Kerék agy tört el benne es a rugozásnak egy csője.
Ha tennél fel fotót talán jobban el tudnám képzelni mi a gond. A gömbcsapok és a karok találkozásánál általában lemezcsavart kell becsavarni, hogy a kar ne jöjjön le a csapról.
Nem ismerem a technikát de általában a motorok elviselnek ennyi többlet feszültséget de a szabályzók nem. Általában rá van írva, hogy milyen feszültséggel üzemeltethető.
Uraim! Wltoys 12428-nál a gyári akku helyett (7,4V/1500mAh) használhatok 11.1v 1300mAh akkut, vagy ez egyenes úton hazavág mindent? Köszönöm a válaszokat!
A Black Foot helyett egy Lancia Delta Integrale lett TT-02 alvázon. A hétvégén össze is raktam és van is vele egy kis problémám. A jobb első futómű felső lengőkarjában van egy gombcsukló szerű műanyag izé. Ami az én esetemben nagyon könnyen kipattan a lengőkarból. De valahogy az egész jobb első futómű lóg, laza, nagyon kotyog. Ha megemelem akkor látszik is hogy lejjebb van mint a bal oldal. A lengés csillapító rugója is lötyög. Az első kipróbálásnál, kaszni nélkül neki mentem az út szegélykövének. Akkor a lengőkar ki is pattant a helyéről. De semmilyen sérülést nem látok rajta, nincs eltörve vagy elgörbülve semmi. Mi lehet a gond? Van ötletetek?
Arra készülök hogy hamarosan vásároljak egy Tamiya Blackfoot-ot. Kíváncsi vagyok rá hogy mi a véleményetek róla. Én nem vagyok jártas az RC modellezésben de a makettépítésben a Tamiya az egyik ha nem a legjobb márka. Az rc-ben is így van ez? Két egyszerű okból választottam ezt a modellt az egyik az hogy kinézetre nagyon tetszik, a másik pedig a Tamiyáról azt gondolom hogy biztos nem gagyi. Illetve néztem videókat róla amik szintén nagyon tetszettek. De vannak olyan dolgai amik nem tetszenek pl: a két kerék hajtás. Mondjuk a videók alapján nem tűnik kevésnek de azért mégsem négy kerék hajt. A másik pedig hogy meglehetősen körülményes a beszerzése. Nem kapni minden a webshopban. Ha valakinek vannak tapasztalatai ezzel a modellel szívesen olvasnék néhány sort róla. Vagy ha esetleg valaki tud árban és minőségben és kinézetben hasonló járgányt de mondjuk négykerék hajtással. Akkor azt is szívesen olvasnám hogy fontolóra vehessem. Véleményeket tapasztalatokat a vereslajos.fmt@freemail.hu-n is várom. Köszönöm
Sziasztok! Tegnap hozzájutottam 1 Mondo Motors Global Mustang gt4 1:10es Rc autóhoz. Semmi gond vele, azon kívül hogy, lemerült az akksija, ami 1 gigavolt usb akkupack nimh 9,6v 700mah, feltettem tölteni és nem töltött rá semmit.