Tetőtéri ablakkal kapcsolatban lehet kérdezni? Nem találtam élő topikot a témában, így itt kérdezném meg, hogy Roto R45 tetőtéri ablakből az ablakszárnyat hogy lehet kiszedni?
Kéne egy útmutató, de nem találtam interneten semmit :-(
a) ez a gyártó mit mondott? azért az ő szavuk a leginkább mérvadó
b) még rajta van a gyári védőfólia vagy ez egy múltbéli kép??? azt a beépítés után záros időn belül le kellett volna szedni, mert ha a ráég (UV), akkor leszedni orbitális szívás lesz
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a pirossal bekarikázott műanyag valaminek szállítás után is ott a helye az ablakban? Nekünk azt mondták, hogy kell hogy plusz tartást adjon neki, pont azért mert nehéz az ablak, hogy ne állítódjon el. Kb 2 hónapja lett beépítve az ablak, azóta felújítás van a lakásban.
Egyszer már voltak kint utó állítani, viszont egy ideje megint szorul nyitáskor/záráskor, olyan mintha pont ebbe a műanyagba ütközne bele egy kicsit. Vagy lehetséges, hogy a sok por miatt kéne megint beállítani? Egyébként van olyan ablakunk, ahova ez a műanyag tartó be se került, mert állítólag nem rakta bele a gyártó. Ezért is gondolnám, hogy csak a szállítás miatt kell(het).
Köszönök minden segítséget! Megpróbálok pár ablakost. Ha nem sikerül értelmes áron megoldást találni, akkor meg marad a télre a nyílás mellé ragasztott szigetelőprofil.
Biztos gyönyörű egy tolóajtó (meg biztos kerül is vagy egy millióba), de az igazság az, hogy nem szeretem. Rengeteget rohangálunk ki-be ezen az ajtón. Akármilyen könnyen is jár egy tolóajtó, a tömege hatalmas, azt naponta ötvenszer elindítani meg lefékezni... szerintem utálnánk.
És igen, ez lenne a legjobb megoldás "Venni kell egy mély levegőt, ajtó kibont/elhajít, az új ( szárnyosztott, vagy fix felülvilágítós ) ajtót beépít, a helyét visszavakol. "
ekkora térbe tutti tennék ehelyett a mostani helyett egy gyönyörű toló-bukó ajtót.
A jó ablakos simán ki tudja úgy cserélni, hogy a külső színezés nem sérül, de hogy a padlólappal mizujs, azt az akkori burkoló munkájának a minősége határozza meg. Ha jól dolgozott, akkor nem jön fel. Ha "pogácsázott", akkor van esély, hogy nemcsak feljön, de még törik is.
Azért fázok ettől, mert kívül-belül rá van takarva vakolattal meg színezővel/festékkel. Na az tényleg ronda lesz, amikor megpróbálják eltalálni a 12 éve koszolódó színt.
Ki lehet venni a keretet a padlólap bontása nélkül?
És mi a helyzet a mellé sorolt két fix ablakkal? Ki lehet úgy szedni az ajtótokot, hogy azok nem sérülnek?
1., Kihívok egy szakit, aki nyilatkozik, h meg tudja-e csinálni, vagy nem.
2., A kapott infó birtokában kezdenék bele vagy a javíttatásba, vagy egy komplett cserébe, vagyis csak szárnyat BIZTOSAN NEM gyártatnék.
12 éves (?) szerkezet, régóta problémás, új szárny a régi tokhoz, ami színben ( textúrában) nem is azonos, és nagyon kétesélyes, hogy az üveget fel lehet-e használni ( hiszen akkor csak ugyanilyen, egyben gyártott, szárnyosztó - és ezáltal pótlőlagos merevítés- nélküli ajtószárny kerülhet bele.
Venni kell egy mély levegőt, ajtó kibont/elhajít, az új ( szárnyosztott, vagy fix felülvilágítós ) ajtót beépít, a helyét visszavakol.
A festetlen keret nem olyan nagy gond, kicsit rondább lesz, na bumm.
Az kellemetlen, hogy az üveget is ki kell dobni emiatt, reméltem, hogy az legalább használható maradt.
Szegeden kellene szakembert találnom, ha esetleg tudsz valakit, megköszönöm. Még nyáron meg kellene ezt oldanom, mert ha a javítástól mégis tönkremegy az ajtó, akkor őszre kellene az új.
Nem akarlak elkeseríteni, de most például nem ismerek olyat, aki festi a profilt, vagy Kömmerling festett profilt is lehet nála rendelni. Tehát, hogy színazonos legyen. Ez a szárny újragyártása miatt fontos...
Nem tudom helyileg hol vagy, de ott a környezetedben kell olyan szakit keresned, aki már csinált több vetemedéses nyílászárót és eredménnyel. Gond az is, hogy az üveg is felveszi a görbületet és azt nem igazán lehet visszaegyengetni sec-perc alatt.
Szóval meg lehet próbálni a javítást, ha nem lesz eredménye azzal kárt nem fognak tenni az erkélyajtó szárnyban.
Nincs benne osztás. A tok egyenesnek tűnik. Körbe van az vakolva már régen, ez egy 12 éves fotó, csak a Kömmerling matrica miatt tettem fel. Napsütést csak télen kapott, mert egy 2 méter széles terasztető van felette.
Kábé 3-4 éves korában vettük észre, hogy egyre nehezebb zárni, a körmökbe vájatot martak a záró görgők. Akkor hívtunk ablakost, állítgatta, nem lett jobb. Végül kénytelen voltam kivenni az egyik körmöt, hogy legalább 45 fokban el tudjam fordítani a kilincset. De így nem zár légmentesen, télen nagyon húz be a hideg, ragasztani kellett mellé szigetelőprofilt.
Azt nem értem, hogy miért nem mondták, hogy túl magas és javasoltak felső bevilágítót.
Azt látom, hogy magas, színeshez képest túl magas egyszárnyúban. Osztás van benne?
A színes profil a napsugárzás hatására vetemedésre hajlamos és úgynevezett "erős" vasat tesznek bele, ami minimum 2 mm vastag. Ezen felül színes profilt max 210 cm magasságban gyártják le, felette fix ablak van. A szárnyat és tokot szellőztető furatokkal látják el. Ha ebből valami hiányzik, vagy ettől eltérnek, akkor ez az eredménye.
Mostanság még inkább fontos a gyártási előírásra figyelni. Egyre extrémebb a napsugárzás hatása.
Premieres, Uhh, nem mai darab...
Egy Kömmerlinges kereskedő megoldhatja a szárny újragyártását és garantáltan nem lesz olcsó.