Először is: nem valami gyakran néztem be ebbe Vallás csoportba, ezért bocsánatot kérek (és gyors moderálást), ha olyat írok ide, ami nem ide való. Gondolom ezt azért, mivel igen kevés a téma - hátha van olyan szabály, ami elkerülte a figyelmem.
A kérdésem: tegnap délelőtt az egyik kicsi kereskedelmi TV-n véletlenül odakapcsoltam egy gyülekezeti istentiszteletre. A prédikátor leveleket olvasott fel, és az egyikre válaszolva elkezdte fejtegetni a következőket:
Állítása szerint a Biblia alapján kijelenthető, hogy az ádámi kor előtt létezett valamilyen korábbi civilizáció a Földön. Az Ó- és Újtestamentumban említett gonosz szellemek nem bukott angyalok, hanem ennek a civilizációnak az ittmaradt képviselői.
Nekem ez elsőre nagyon furcsa volt, de ha valaki ismeri ezt a tanítást, és egy kcsit bővebben ki tudná fejteni -mivel érdekesnek tartom- azt szívesen olvasnám, hiszen elsőre nem tudtam hova tenni az én csekély igeismeretemre alapozva.
Mindezt én is a Biblia alapján kérném, mert ebből a szemszögből érdekel - a prédikátor is erre célzott.
Maradok tisztelettel, gyorsan nullázzon, aki akar, aztán hátha hallok valami érdekeset.