legtöbb ilyen típusú verseny szervezése (úszó-, futó-, bicós-, stb.):
- a cuccost valahol le tudod adni - rajtszám (rámatricázott) alapján azonosítják be utána (nekem eddig még mindig mindenem megvolt utána - kopp-kopp-kopp(c:§)
- ha olyan a verseny, hogy nem ott van a cél, ahol a rajt, akkor megoldják az odaszállítást (de hagyhatod a startnál is) - tehát mindkét helyen van csomagmegőrzés
- az útvonal mentén (úszóverseny), végig vannak hajók kb. 50-100 méterenként. ezekre ki lehet mászni, ha nem bírod, ill. kihalásznak ha esetleg rosszul lennél (az utóbbit én még sose láttam). kb. félóránként egy motorcsónak összeszedi azokat, akik nem bírták és kiviszi a partra. (tehát nem kell megvárniuk a verseny végét, hogy kijussanak)
- kicsit nehezebb (vagy inkább másabb) az úszás mint uszodában, de a verseny hangulata miatt szerintem néha még könnyebb is. (egy jó tanács: ha gyorsban úszol, akkor érdemes beállni valaki hasonló tempójú mellúszó mögé-mellé, mer' különben könnyen célttévesztesz és akkor sokkal többet kell úsznod a sok korrigálás miatt)
erdeklodnek tapasztaltabb kollegaktol, hogy egy ilyen nyilt vizi uszas mennyivel megeroltetobb mint az uszodai, es egyaltalan hogyan zajlik az egesz rendezveny? a rajtnal ott tudom hagyni valahol a cuccomat? ha atusztam a tavat, akkor egy szal gatyoban kell megvarnom a buszt, ami visszavisz? kerdojelek, kerdojelek, kerdojelek, de nezzetek el, meg nem vettem ilyenen reszt.
Július 13-án ismét jelentkezhetnek a Velencei-tó átúszására a vállalkozó kedvűek: az immár negyedik éve megrendezett sportesemény az idén a Sport 25 Program részeként már a kiemelt rendezvények között szerepel. Az úszóknak a gárdonyi Sport Beach rajtjától a Velence település északi strandján lévő célig 3,6 kilométert kell leküzdeniük.
A verseny napján 9 és 12 óra között lehet nevezni, a tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is ezer forinttal. Az iskolák előjelentkezése alapján az első ezer diák részvétele ingyenes. Az esemény szervezői egyébként 2500-3000 úszót várnak. A résztvevők biztonságára megkülönböztetett figyelmet fordítanak: a rajt előtti kötelező orvosi vizsgálat, a verseny útvonalát jelölő vitorlások és motorcsónakok mind ezt a célt szolgálják. Az indulók kényelme érdekében ingyenes buszjárat közlekedik a cél és a rajt között.
(mai Népszabadság)