Keresés

Részletes keresés

Total-brutal Creative Commons License 2008.04.30 0 0 14

"Hogyan élünk az EU csatlakozás után?"

Oké leírom.

Én azonnal elhúztam Németországba a nejemmel együtt. 50, és 48 évesek voltunk akkor. Mondhatnánk kései kaland. ;)

Nejem ápolónő volt otthon keresett havi 60,000 ft.-ot, nekem nem volt fix munkám de azért havi ugyannyit én is összeszedtem. De elég gyengén éldegéltünk.

Kijöttünk, és azóta is itt vagyunk.

Ma ketten keresünk nettoban összesen 4000 eurót. (kb a 10-szeresét az otthoninak) A többit gondolhatjátok. A büdös életben nem megyek végleg haza. A hó végén már fiam és családja (2 gyerek is) kompletten itt lesznek. Még egészen itt sincsenek de már mindkettőnek van rendes munkaajánlata.

Hát röviden ennyi.

Én tehát az EU csatlakozás után úgy élek, mintha kiszabadultam volna egy börtönből.

geszthi Creative Commons License 2008.04.30 0 0 13
Orszagfeljelento, Horkai istvan 4 evet elemez...

Négy éve az EU-ban
Lovas István
2008. április 30. 00:01
Magyar Nemzet

Holnap lesz négy éve, hogy Magyarország az Európai Unió tagja lett. A tagság előnyei és hátrányai mérlegének megvonása nem könnyű feladat. Nyilván annyi mérleg készíthető, ahányan azt elkészítik. „Az élet, a szabadság és a boldogság elérése” – ezt tartotta Thomas Jefferson a Függetlenségi Nyilatkozatban, a világ egyik legmagasztosabb dokumentumában a szabad Amerika polgárai fő kincseinek. Mondatában visszacsengett John Locke hasonló felfogása az életről, az egészségről, a szabadságról, a tulajdoni vagyonról, amelyeket „senkinek nem szabad megkárosítania”.
Szélfútta Haj Creative Commons License 2002.07.04 0 0 12
Kedves olvtársaim, talán olvassátok el az inditót ha lehet! Titeket nem érdekel, milyen előnyökkel, ill. milyen hátrányokkal jár alulnézetből az EU csatlakozás? (Én mellette vagyok, csak fel szeretnék rá készülni).

Ha valakinek vannak tapasztalatai, írja ide őket! Azért van ám más téma is, mint amit a jobb oldal diktál folyamatosan! Ez spec. az életünkről, a jövőnkről szólna...

morbiczer Creative Commons License 2002.07.04 0 0 11
Ha a Szanyi Tibor legközelebb ír a topikjába, majd megkérdem tőle. Mint helyettes államtitkár csak tudja már. :)
Előzmény: BISMARCK (10)
BISMARCK Creative Commons License 2002.07.03 0 0 10
morbiczer

nekem sincs ismeretem a vonatkozo jogszabályokrol.csak az unoknövérem által mondottakra tudok hivatkozni miszerint Oo-ban mákot csak a patikában lehet kapni(személyes tapasztalatom nincs mert még nem akartam Oo-ban mákot venni).ez nem azt jelenti,hogy más EU-s országokban ne lehetne mákot kapni.

Előzmény: morbiczer (8)
morbiczer Creative Commons License 2002.07.03 0 0 9
Különben aki hatalmasat akar röhögni EU ügyben, az keresse ki magának a "Trianon II." topikot.
morbiczer Creative Commons License 2002.07.03 0 0 8
1. Konkrét ismeretem nincsen a dologról (azaz nem ismerem a vonatkozó jogszabályokat), így csak személyes ismereteimre tudok hagyatkozni. Tehát LEHET, hogy nagy hülyeséget írok.

2. Az tény, hogy Németországban lehet mákos zsömlét kapni.

3. El tudom képzelni, hogy Olaszországban nem azért nem lehet mákot kapni, mert be lenne tiltva, hanem azért, mert ott nem szokás felhasználni. Példa: Németországban sehol se lehet túrót venni a boltokban (legalábbis nekem néhány évvel ezelőtt k. nagy utánajárás után sem sikerült). Ebből nyilván nem az következik, hogy Németországban be lenne tiltva a túró, csak az emberek nem ismerik, illetve nem része a mindennapok étrendjének.

Előzmény: BISMARCK (6)
Tzp Creative Commons License 2002.07.03 0 0 7
Na varjatok. Nem ugy lesz, hogy otthon nem lehet makot termeszteni, de mondjuk pl egy gyar gyarthat "etkezesi" makot?

Tzp

BISMARCK Creative Commons License 2002.07.03 0 0 6
morbiczer

az én unokatestvérem pedig Olaszo-bol Mo-ra jár mákot venni.

Előzmény: morbiczer (5)
morbiczer Creative Commons License 2002.07.03 0 0 5
Ez a mákos dolog egy elég kitartó urban legend. Legalábbis Németországban minden pékségben vény nélkül is adnak mákos zsömléket.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.03 0 0 4
hát a házi vágású csirkéről, disznóról már most jobb, ha elkezdesz leszokni... de a tartásáról is, ha csak nem építesz olyan zárt trágyatárolót, aminek költségéből egy kisebb parasztház full renoválható...

ja, és egyél annyi mákosbájglit, amennyi csak beléd fér, amíg még nem a patikába kell a mákért menjél...

Előzmény: Szélfútta Haj (-)
BISMARCK Creative Commons License 2002.07.03 0 0 3
várjuk meg elöbb az ir népszavazást azután majd ujra beszélhetünk az EU-rol(ha lesz miröl)
Szélfútta Haj Creative Commons License 2002.07.03 0 0 2
Honnan a rákból szerezzek most hamarjában egy olasz halászt vagy egy osztrák parasztot? Még csak külföldi rokonaim sincsenek... még falusi nagymamám se volt, hátrányos helyzetű gyerek voltam ebből a szempontból. :-(((
morbiczer Creative Commons License 2002.07.03 0 0 1
Tényleg, az olasz halász élete tiszta Kánaán lenne, ha Olaszország nem lenne EU tag. Minden vicc nélkül. Komolyan.
Előzmény: QER (0)
QER Creative Commons License 2002.07.03 0 0 0
Kérdezz meg egy osztrák parasztot, vagy egy belga melóst... Olasz halászokat is kérdezhetsz...
Az álom édesebb mint az ébredés...
Szélfútta Haj Creative Commons License 2002.07.03 0 0 topiknyitó
Tisztelt olvtársaim, valahogy minden napra akad ilyen Pokorni féle pletyus, de én már kezdem unni, hogy állandóan erről szól a fáma.

Vannak sokkal fontosabb dolgok is, hagyjuk a fenébe a múltat néha...

Engem pl. az érdekelne, hogyan érinti majd a pénztárcánkat az EU csatlakozás? Mik lesznek az előnyei és a hátrányai?

Kérem, azok írjanak ide, akik valamennyit tudnak erről, és ha lehet csak egyszerűen, szakkifejezések mellőzésével - hogy úgy mondjam a 12 éves gyerek szintjén... :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!