Keresés

Részletes keresés

deniboj Creative Commons License 2002.07.14 0 0 265
Mintha nem sikerült volna a link:

http://www.matesz.hu/printaud/gysum.html

Ez a frankó.

db

Előzmény: deniboj (261)
pindiy Creative Commons License 2002.07.13 0 0 264
Hát az az első negyed év::)))

A melléklettől bucsúznak, a nagy állami cégek megrendeléseitől bucsúznak.
Lehet, hogy még majd csodálkoznak is, hogy mi a francért::)))

Előzmény: deniboj (261)
misimacko Creative Commons License 2002.07.13 0 0 263
Én azota nem tudom a Sportfogadást olvani. Irtam a Magyar Nemzetnek, hogy csak a mellékletre kivánok előfizetni. Az újságot nyugodtan használhatják más célra is Tőlem.
Előzmény: Zrínyis (260)
eztEgyed Creative Commons License 2002.07.13 0 0 262
Növekedések (az eladott példányszám alapján):

MN
2001.I.né.:67.989
2002.I.né.:75.247
kül: 7258 10.67%

NSZ
2001.I.né.:202.812
2002.I.né.:193.091
kül: -9721 -4.79%

A nagyságrend kb azonos. Gondolom az eddigi NSZ előfizetők áttértek MN-re. Ettől még több mint 2.5x többen veszik a NSZ.-t

deniboj Creative Commons License 2002.07.13 0 0 261
lms,

(...)

Magyar Nemzet 96.073 75.247 76.292

(...)

Az első oszlop a nyomott példányszám. A második az értékesített. A harmadik az összesen terjesztett.

Forrás:MATESZ gyorsjelentés, 2002. első negyedév

A Népszabadság megfelelő számai:

Népszabadság 217.934 194.922 196.299

db

Előzmény: lms (258)
Zrínyis Creative Commons License 2002.07.13 0 0 260
Balosok persze, hogy nem veszik. De én elég sok olyan semleges ( nem szavazó, a politika iránt undort érző ) embert ismerek, akik megveszik a Nemzetet, kiemelik a Sportfogadást, majd a lapot magát nagy ívben eldobják.

Na, ők nem fogják venni a MN-et, ha nem lesz benne sárga újság.

Napi 100 ezer példányban fogy? Ebben biztos vagy? Nem ennyiben nyomják?

Előzmény: lms (258)
Ilja Iljics Creative Commons License 2002.07.13 0 0 259
A polgári öntevékenyem sem akarja, hogy a Nemzet tönkremenjen. Legyen egy olvasható újság, az bőven elég.
Előzmény: Hostel (252)
lms Creative Commons License 2002.07.13 0 0 258
Zrinyis

Keves olyan baloldali szimpatizanst tudok elkepzelni, aki hajlando megfizetni naponta a magyar nemzet 100 forintos arat (ezzel tamogatva a jobboldali lapot) csak hogy hozzajusson kedvenc sportfogadasahoz.

a sportfogadas, amig onallo lapkent mukodott igen alacsony peldanyszamban kelt el (20K alatt), a szerencsejatek rt csak azert tartotta el, mert a lap vasarloi kozul kerultek ki a nagyobb osszegekkel jatszo lottozo totozo kollektivak (most hagyjuk hogy ennek mennyi ertelme van). a nemzet most kb 100 ezer peldanyban fogy naponta; nehany heten belul kijon a matesz gyorsjelentese a II. negyedevi ATLAGOS peldanyszamokbol.

Előzmény: Zrínyis (254)
Lefty Wright Creative Commons License 2002.07.13 0 0 257
4 oldal. Vagy 8 lenne?
Előzmény: Zrínyis (256)
Zrínyis Creative Commons License 2002.07.13 0 0 256
Mit akarsz azzal mondani, hogy a SF 4 lap?
Előzmény: Lefty Wright (255)
Lefty Wright Creative Commons License 2002.07.13 0 0 255
A Sportfogadás az 4 lap, és az 50%-od az max. 5% valójában.
Előzmény: Zrínyis (254)
Zrínyis Creative Commons License 2002.07.13 0 0 254
Lehet, de ezeknek 50%-a csak a Sportfogadást olvassa belőle. Meglátjuk ősztől, mekkora lesz a példányszám.
Előzmény: swill (248)
sz Creative Commons License 2002.07.12 0 0 253
az agyam a helyén van...
szerintem elégedettebb lehetek vele, mint te a sajátoddal :DD

no, előfizettél már?
mindegyikre?
a szomszédnak is?

Előzmény: Hostel (251)
Hostel Creative Commons License 2002.07.12 0 0 252
Székely Gábor csak törekedjen a szerződések felbontására.
Káröröme elmarad. Az MN emiatt nem fog tönkremenni, még csak nagy veszteség se éri.
Hehe.
Előzmény: Ilja Iljics (247)
Hostel Creative Commons License 2002.07.12 0 0 251
"Honnan tudod, kivel, mivel vagyok egyidős?"
Akkor még nem ismered: a fütyiddel vagy egyidős...

"És annak alapján mivel kellene foglalkoznom szerinted?"
Azzal.

Neked az agyaddal is.

Előzmény: sz (234)
Ilja Iljics Creative Commons License 2002.07.12 0 0 250
A polgári eszmény a leginkább érdekorientált az összes közül.
Előzmény: maher (249)
maher Creative Commons License 2002.07.12 0 0 249
Nem is értem én ezt, öntudatos kálvinista polgár csak magában és istenben bízik, nem a szerencsében. Igen gyaur dolog holmi lottó-totó lappal karöltve megjelenni.

Vagy a pénzért mindent, szarunk egy nagyot a polgári eszménybe???

Előzmény: Ilja Iljics (247)
swill Creative Commons License 2002.07.12 0 0 248
A Magyar Nemzet még így is nagyobb példányszámban jelenik meg mint a Népszava meg a Magyar hírlap együttvéve.
Ilja Iljics Creative Commons License 2002.07.12 0 0 247
Olvasgatok itten:

Vizsgálatok a Szerencsejáték Rt.-nél

NSZ • 2002. július 12. • Szerző: Mihálovits András

Vizsgálatok folynak a Szerencsejáték Rt.-nél annak megállapítására, jó kezekben van-e a cég Sportfogadás című napilapja és reklámtevékenysége. – Ha számunkra előnytelenek a szóban forgó szerződések, törekedni fogok felbontásukra – jelentette ki a két üggyel kapcsolatban Székely Gábor, nemrégiben kinevezett vezérigazgató.

Vizsgálat folyik a Szerencsejáték Rt.-nél annak megállapítására, hogy az elmúlt négy évben kötött szerződések előnyösek-e a társaság számára. Úgy tudjuk, a külső és belső szakértők bevonásával folyó kutakodás elsősorban a Sportfogadás című napilap kiadói jogának átadására, illetve a Hungexpo Reklám Marketingkommunikációs Rt.-vel a választások két fordulója között kötött hirdetési megállapodásra koncentrál.

Munkatársunk érdeklődésére Székely Gábor, az rt. nemrégiben kinevezett vezérigazgatója elismerte, a szóban forgó szerződések tartalma és feltételei vizsgálatot érdemelnek. A Hungexpo Reklám Rt.-vel kötött szerződésben például gondot jelenthet a kizárólagosság szabályozása, a megállapodásban szereplő összegek, valamint a felmondási idő – mondta Székely Gábor. A vezérigaz-gató szerint előnytelen a Szerencsejáték Rt. számára, hogy a Sportfogadás a Magyar Nemzet című lap keretein belül jelenik meg, mert így a potenciális olvasók egy része nem juthat hozzá a laphoz.

A szóban forgó vizsgálatok most indulnak, lezárásukra nem szabtak meg határidőt. – Ha kiderül, hogy a szerződések hátrányosak a Szerencsejáték Rt. számára, törekedni fogok a felbontásukra – jelentette ki Székely Gábor.

Székely Gábor vezérigazgató szerint az előző cégvezetőség felelőssége nem látható a két ügyben, hiszen volt olyan példa, hogy a tulajdonos, tehát az állam képviselője döntött.

A Sportfogadás napilap négy évtizedig önállóan jelent meg, majd kiadói jogát a Szerencsejáték Rt.-től 2000-ben tíz évre megszerezte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. Ettől kezdve a nyereséges szerencsenapilaphoz csak a szintén a kft.-hez tartozó Magyar Nemzet megvásárlásával vagy előfizetésével juthattak hozzá az érdeklődők. Ezen túl a Szerencsejáték Rt. oly módon is segítette a Nemzet Kft.-t, hogy az elmúlt négy évben a napilap egyik legnagyobb hirdetője volt.

A kialakult gyakorlaton a választások első fordulójának eredménye sem változtatott. A lapunk birtokába került, 2002. április 18-án létrejött, visszamenőleg érvényes szerződés értelmében ugyanis április 1. és december 31. között a Magyar Hirdető Rt. és a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-hez tartozó lapok – a Sportfogadás, a Magyar Nemzet és a Szabad Föld – összesen 1,5 milliárd forint értékű hirdetési megrendelést kaptak a Szerencsejáték Rt.-től. Az üzletet a Fortuna Reklámügynökségen keresztül a Hungexpo Reklám Rt. bonyolította le. Ez utóbbi vállalkozásról egyébként úgy tudni, ötéves kizárólagos szerződése van a Magyar Posta, a Magyar Fejlesztési Bank, a Szerencsejáték Rt., valamint a Hungexpo Rt. reklám- és propagandatevékenységének lebonyolítására.

(Népcabaccság)

liberálmensevik Creative Commons License 2002.07.05 0 0 246
Köszi, úgy szoktam. :-)

Politikailag releváns tény valóságtartalma = ( 06*NSZ + 0.6*MH + 0.07*MN + 0.85*saját_szemem) / 4.0

Előzmény: csakyt (243)
PAPEN Creative Commons License 2002.07.05 0 0 245
"számolatlanul és szemérmetlenül öntötték bele a pénzt"
Példát, öreg, mert így nem vagy hiteles.
Előzmény: maher (240)
csakyt Creative Commons License 2002.07.05 0 0 243
Én más újságban viszont mást is olvastam.
Javaslatom. Olvass más újságot is, hiszen nem biztos, hogy az igazat olvasod az MN-ben
Előzmény: liberálmensevik (242)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.07.04 0 0 242
A mai események az MN szerint :

"A hétköznap délelőtti időpont és a szakadó eső ellenére több ezer fős, egyre növekvő számú tüntető tömeg követelte a szavazatok újraszámlálását. A tömeg az Astoriáig elborította a Demszky Gábor főpolgármester által leszélsőjobbozott tömeg többségében jól öltözött, elegáns polgárokból állt, akik a rohamrendőr sorfal nyomásának engedelmeskedve, lépésben hagyták el a hidat. A tömeg a Himnuszt és a Szózatot énekelte, leggyakrabban a szavazatok újraszámlálását követelték, s egy alkalommal azt kiabálták: ÁVH, ÁVH. "

Ezek szerint "többezer fős" tüntető tömeg volt?
lm

liberálmensevik Creative Commons License 2002.07.04 0 0 241
OFF
Jobbulást kívánok!
ON
Előzmény: elemes (239)
maher Creative Commons License 2002.07.04 0 0 240
Nagyon fasza, hogy végre eltakarodnak az állami csöcs környékéről.

És még ha csak arról lett volna szó, hogy kicsit megtámogatják, de számolatlanul és szemérmetlenül öntötték bele a pénzt.

Itt egy remek elfoglaltság a pöcsöknek, tessék eltartani a pártlapot...

Előzmény: leostyan (-)
elemes Creative Commons License 2002.07.04 0 0 239
A napokban haldoklással vagyok elfoglalva (láz hányinger ilyesmi). És holnap be kell mennem dolgozni, úgyhogy inkább next tájm.
Előzmény: liberálmensevik (238)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.07.04 0 0 238
Kedves elemes,
a betiltással én sem értettem együtt soha, a távolságtartást viszont elvárnám egy polgári jobbközéptől.

Tényleg, nincs kedved eljönni ma este a Vogue étterembe a PFT-re?
Lenne mit megbeszélni szerintem egy jó étel mellett.
lm

Előzmény: elemes (237)
elemes Creative Commons License 2002.07.04 0 0 237
lm

A holocaust hazugság törvényeken, amelyek tiltják (és ezzel vonzóvá teszik) az említett irodalmat, kínomban nevetek -- ezek már a kettős mérce eredményei.

miért van az, hogy pl. Chirac olyan éles határt húzott a jobboldal és a szélsőjobb közé

Azért húzott éles határt, hogy ne adjon lehetőséget az ottani baloldalnak a Le Pen-nel való összekapcsolásra. Kicsit nagyon más volt a helyzet, a mérsékelt jobb támogatottsága annyira magas volt, hogy ezt megtehette.

Azt sajnálom, hogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntötték, azaz Le Pennel együtt azokat a témákat is diszkvalifikálták, amelyeket közel 20%-nyi szavazó fontosnak tart.

Előzmény: liberálmensevik (236)
liberálmensevik Creative Commons License 2002.07.04 0 0 236
Kedves elemes,
bizony úgy van, ahogy mondod :
egy szélsőbalos kommunista párt sok helyen legális, a náci meg nem.
Az egyik már eszméiben is üldözendő (fajgyűlölet, agresszív másság ellenesség ,stb.), míg a másikat pedig a kommunista diktatúrák XX. századi gyakorlata teszi nem vállalható alternatívává.

A szélsőbalos mozgalamak (pl. sok antiglob. csoportok) uszíthatnak a 'tőke uralma' ellen, de a szélsőjobbosok a zsidók ellen nemigen tehetik meg ugyanezt.

Ez bizony kettős mérce, de vmiért így alakult.

Szerinted miért van az, hogy a Demo kiadója által forgalmazott könyvek Németországban, Franciaországban be vannak tiltva, s miért van az, hogy pl. Chirac olyan éles határt húzott a jobboldal és a szélsőjobb közé?

lm

Előzmény: elemes (235)
elemes Creative Commons License 2002.07.04 0 0 235
szerinted egy konszolidált jobbközép polgári alakulathoz illik ilyen szellemi háttér

Igazad van: nem illik.

A jobboldal igazán észrevehetné végre, hogy a baloldalon elfogadható apró kozmetikai rendellenességnek tekintett dolgok jobboldali megfelelői megbocsáthatatlan bűnök, a fasizmus csírái stb. Ezt én szomorúnak tartom, mert a szabadelvűség megcsúfolása ha a politikai ellenfél szólásszabadságát minden eszközzel próbálják korlátozni. Ha nincs jogi eszköz akkor azzal, amit te is követsz: keresel egy olyan fogódzót, amely az emberek nagy többsége számára elfogadhatatlan, és megpróbálsz direkt kapcsolatot kimutatni a konszolidált jobbközép felé.

A Thürmerrel való választási együttműködés esetén természetesen szó nincs direkt kapcsolatról, Milosevity és Szaddam Husszein csókos pajtásával csupán a másodlagos pártpreferenciák hatékony kihasználásáról folytatott pragmatikus megbeszélést a két ex-MSZMPs.

Előzmény: liberálmensevik (233)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!