Koszi a tippeket!
Megneztem mindket honlapot, de igazabol nem nagyon talaltam rajtuk hasznalhato dolgot...:( Mas temarol szoltak, linkek sem jatszottak igazabol.
Nincs senki a Forumon, aki mar probalkozott volna ilyennel?
Bár nem tudom pontosan, ilyen házasságnál hogy megy a dolog, de a sima tart. engedélyt úgy kell elintézni, hogy a csaj elmegy az kijevi magyar konzulátusra, kér vízumot pl. munkavállalás céljából, visz a munkáltatótól papírt, aztán elmegy Pesten az idegenrendészetre... most nem tudom hol van, áthelyezték valahova, ahol beadja a kérvényt, elmegy milliónyi egészségügyi vizsgálatra, és megkap egy ideiglenes tart. engedélyt. Mondom, ez a sima munkaválalói, diák tart. engedély procedúrája címszavakban. De ki kell keresni a telefonkönyvből az idegenrendészet telefonszámát, felhívni őket, és ők szépen megmondják, mi a teendő ilyen esetben. Nem egy egyszerű procedúra, de kibírható.
Van egy itt elo amerikai allampolgarsagu kollegam, aki tavaly Magyarorszagon elvett felesegul egy ukran allampolgarsagu csajt. Egyenlore a csajnak (asszem) havonta el kell vonatoznia a hatarra, atlepni, amjd ujra belepni, mert igy lehet itt legalisan.
Megkert a ficko, segitsek nekik elintezni a legalis tartozkodasi engedelyt, mert Kaposvarrol kicsit faraszto ez a havonkenti tura. Hova kell fordulni a ilyenkor a papirmunkaval, egyaltalan milyen papirok kellenek?
Esetleg tudtok olyan oldalt, ahol ez rendesen le van irva?