Keresés

Részletes keresés

zorki Creative Commons License 2002.06.21 0 0 22
Azt szoktam mondani a poltikusokról: hadd marják egymást az a dolguk, ezért kapják a pénzüket.

Hogy miért is mennek politikusnak? Az átlagra azt szokták mondani másképp nem keresnének ennyit.

Erre jön egy bankár, aki akár többet is kereshetne, aztán meg kiderül, hogy besúgó is volt. Hmmm...

Számomra akkor vált követhetetlenné a helyzet, miután a szavazókat kezdték minősíteni a politikusok. Ez olyan mikor a magáról sokat képzelő művész panaszkodik: nem értik meg az emberek. A teljesítmény értékelésével szerintem a közönség van megbízva. Aki a közönséget fikázza, az már nem való politikusnak.

Sajnos szükség van rájuk. Egyébként annak a bikának van igaza. Életünknek csak nagyon kis részét határozhatja meg a politika, ha valamelyik bika nem szereti a viadalt, hát nyugodtan hűsölhessen a fa alatt.

És tessék már elfelejteni, hogy nekünk szeretni vagy netán idmádni kellene őket, politikusokat.

Toth Andras Creative Commons License 2002.06.21 0 0 21
Vegulis...
Előzmény: VIII. Henrik (19)
sicmac Creative Commons License 2002.06.21 0 0 20
Azért nincs jó focista, mert "túl jó a dolgunk". Másként is lehet kiválni, nem csupán sportolóként. Proletár környezetből, a harmadik világból, háború utáni vert nemzetekből jönnek a jó focisták. Bozsiknak kellett itt lenni ahhoz, hogy az ember felesége butikengedélyt kapjon: valaha ez volt a Bozsik-program... Most az kap butik-, kocsma- és egyéb lehetősdéget, aki aklar meg szerencsés/ügyes, nem kell nyomorékká edzenie magát.
Előzmény: Toth Andras (12)
VIII. Henrik Creative Commons License 2002.06.21 0 0 19
Politikai letargia topik.
Labor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 18
Valld be koma, te is csak onanizálni jársz ide béplusz. :-)
Előzmény: DRT (17)
DRT Creative Commons License 2002.06.21 0 0 17
Olvassa az én politikai hozzászólásaimat, azok nem olyanok! :)))
Előzmény: Labor (9)
livefast Creative Commons License 2002.06.21 0 0 16
Lesz. Csak várjuk ki a végét :-)
Előzmény: Toth Andras (14)
Doug_the_Head Creative Commons License 2002.06.21 0 0 15
Szvsz, az ok az emberi természet. Ezen nem lehet változtatni.
Előzmény: Toth Andras (12)
Toth Andras Creative Commons License 2002.06.21 0 0 14
Jah, vagom-vagom! Egy van mar. Meg valami?
Előzmény: livefast (11)
Labor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 13
Én meg muszájból nem mentem el. Muszáj volt otthon maradni, mert ha szavazok, az saját magam arculköpése lett volna. A demokráciában az is választás, ha nem mész el - mint ahogy valaki már írta is.
Előzmény: Toth Andras (8)
Toth Andras Creative Commons License 2002.06.21 0 0 12
Netalantan a lehuzo kornyezet az ok? :) Mint a magyar fociban... :) Egyetlen olyan kaliberu focistank nem volt evek ota, mint mondjuk most egy Zidane vagy egy Rivaldo. De a kozeleben sem. :)

Labor:
Nem veszek mindenkit komolyan, ne aggodj :) Valaki ugyis csak a frusztraciojat vezeti le, politikai anyazas formajaban.

Előzmény: Doug_the_Head (7)
livefast Creative Commons License 2002.06.21 0 0 11
Csak okosítani akartalak. Ajánlottam figyelmedbe egy politikai botrányt, aminek lett következménye.
Szó nem volt spanoskodásról.
Előzmény: Toth Andras (5)
Tub Creative Commons License 2002.06.21 0 0 10
Itt nem divat árnyalni a véleményeket. Vannak a bolsik, a komcsik meg a fasziták.
Sajnos:(((
Előzmény: Toth Andras (-)
Labor Creative Commons License 2002.06.21 0 0 9
András,

miért veszel komolyan mindent, ami a polfórumon folyik? A szemben álló felek sajnos kevés értelmes hozzászólása elveszik a kétségbeesett egymásra acsarkodás tengerében.
Ha nem így akarod, ne így éld itteni idődet. Megteheted, ott a törzsasztal szinte bármire, könnyed csevejre a kávéház, komolyabb témákra esetleg a valfil vagy a tudomány. A polfórum csak dühöngő - sajnos.

Politikailag lehet, hogy hontalan vagy, én is az vagyok, de magasról szarok bele. Nem attól becsül a családom meg a barátaim. Lényegtelen. Szellemileg azonban nem hinném, hogy hontalannak érzed magad, mert ha igen, akkor valami agyturkász topicjába kellene írogatnod, aki segít. :-DD
A kettőnek egymáshoz nem sok köze van.

Toth Andras Creative Commons License 2002.06.21 0 0 8
"jobb híján, az esetek többségében csak jobb híján!!!"
Nekem nincs "sajat partom", ahol egyetertenek a stilussal, a mondandoval stb. En is csak "muszajbol" mentem el szavazni...
Előzmény: ontalan (4)
Doug_the_Head Creative Commons License 2002.06.21 0 0 7
Jól látod a dolgokat. Az hogy a politika mindig is ilyen volt, nem muszáj elfogadni. De nem érdekes, hogy mindazok akik úgy indultak, hogy majd ezt az egészet megváltoztatják, végül maguk is azzá váltak, amit úgy gyűlöltek? Vagy még rosszabbá.
Előzmény: Toth Andras (3)
Bumburnyák Creative Commons License 2002.06.21 0 0 6
Dehát, ez mesekönyv volt.

..és egy bika volt a hőse..és nem ember...

Előzmény: ontalan (4)
Toth Andras Creative Commons License 2002.06.21 0 0 5
Kivancsi vagyok hanyan fognak megjelenni meg a Metal Hammer topikbol :) Kulonosen Gyakot varom :) Mindig csalodast okoz, ha egy intelligens ember partpropagandat nyomat. Legyen velemenye, legyen akire szavaz, de legalabb a propagandat ne nyomja vissza, mint egy iskolas gyerek.

De ne kezdj kisgazdazni, mert akkor mindjart lesz itt heppiendezes, meg avozas is. Az meg rosszabb, ha meg igazuk is van :) Pont arrol szol a topik, hogy itt ne legyen az, hogy "héló? te melyik pártra szavazó'?" ami utan megy a spanoskodas vagy az anyazas. Mint a gyerekek az oviban: ha eros, akkor span, ha gyenge akkor meg kell verni.

Előzmény: livefast (1)
ontalan Creative Commons License 2002.06.21 0 0 4
Kedves András!
Tulajdonképpen igazad van.
A politika a szükséges rossz. A politikusok kontraszelektált emberek, a politika pótcselekvés. Itt azt írja az olvtárs, normális ember nem ír a Fórumba. SzVSz normális ember nem lesz hivatásos politikus.
De lehet-e nélkülük? Sajnos, az nem elég, ha nem értünk egyet Kunczéval vagy Orbánnal, kénytelenek vagyunk belenyugodni, de az ember úgy érzi, hogy ennél többre van szüksége. De csak egyet tehetünk - szavazunk.
Engem nem igazán a Fórum stílusa idegesít, mert azon nagyon érződik a képernyő előtt ülő ember kommunikációs korlátozottság. Ugyan magában is ordíthat az ember, de az üvöltésnek csak akkor van értelme, ha hallják. Ezért aztán ezt a hiányérzetet a fogalmazában kell levezetni.
Engem sokkal jobban idegesít, hogy azok a hölgyek és urak, akiket megválasztunk (jobb híján, az esetek többségében csak jobb híján!!!), nagyképűek, fölényesek, megszabják a morált, ítélkeznek, egy pillanatig sem próbálnak a fejünkkel gondolkodni.
Sokan ezért úgy döntenek, nem mennek szavazni. Aztán többnyire mégis elmennek, mert felismerik, aki nem szavaz, az is szavaz.

Gyerekkoromban volt egy mesekönyvem, Ferdinánd, a bika volt a címe. Ferdinánd szeretett a parafák árnyékában heverni, legelészni, de elvitték az arénába, és bántották, hogy bika módra viselkedjék. Neki volt ereje, hogy ne tegyen úgy. Ezért aztán visszavitték a parafája alá, aholfűszállal a szájában tovább filozofálhatott. Dehát, ez mesekönyv volt.

Hontalan

Toth Andras Creative Commons License 2002.06.21 0 0 3
"Mindig is ilyen volt."
Igaz, de egyet is kelljen ertsek vele?
A buta embert erzelmileg kell megfogni. Egyebkent meg nem hiszem, hogy valaki mero gonoszsagbol szavazott arra, akire. Akkor meg minek kell elkuldeni a csaba?

"Normalis ember nem ir polforumba"
Ki mondta, hogy normalis vagyok? :) Normalis ember oreg korara azzal foglalkozik, hogy ellenorizze, hogy felmostak-e a lepcsohazat...

Előzmény: Doug_the_Head (2)
Doug_the_Head Creative Commons License 2002.06.21 0 0 2
Pedig kedves Tóth András a politika (mely elsősorban bizonyos csoportok érdekeiről szól) mégis érzelmi alapon szólítja meg az embereket elsősorban. Miért? Mert ilyen. Mindig is ilyen volt. Az érzelmekre hatni a legkönnyebb.
livefast Creative Commons License 2002.06.21 0 0 1
Szia értelmiségi! :-)

Szerinted a kisgazdák mitől nullázódtak le?

bugylibicska Creative Commons License 2002.06.21 0 0 0
N0rmális emberek nem írnak a polfórumba
Toth Andras Creative Commons License 2002.06.21 0 0 topiknyitó
Üdv mindenkinek!

Többször elhatároztam, hogy nem fogok a Politika fórumban aktívkodni, de most már úgy gondolom, hogy itt az idő hangot adni egy független (vagy majdnem független) értelmiségnek, akik nem párt hívek, képesek az objektivitásra és nem fognak csak azért rosszat mondani valakiről mert valamelyik párthoz tartozik.
Eddig még nem nagyon találkoztam olyan emberekkel, akik képesek mondjuk egy-egy téma kapcsán egyetérteni mondjuk Kunczéval és Orbán Viktorral.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy csak fekete-fehér pártok léteznek. Nem hiszem el, hogy nem lehet észrevenni a pártok mögött működő kapcsolat-rendszereket, gazdasági érdekeket stb. Nem lehetünk ennyire naívak, hogy egy pártkampányhoz szükséges pénz, egyszercsak előáll magától és utána nem kell kifizetni senkit tisztségekkel, információkkal, ezzel-azzal.
Ezek után egy kicsit értelmét veszti, hogy xy nickek mögé bújva nácizunk, komcsizunk és gondolkodó létünkre egyszerű pártra szavazókká válunk.
És amíg senki nem csinál semmit, ha bebizonyosodik valakiről, hogy a saját érdekeit az ország érdekei fölé helyezi (ez egy kicsit demagóg, tudom), csak elintézzük egy vállrándítással, hogy a másik oldalon "rosszabb szemetek" vannak, úgyis.
Magunknak neveltük ezt a politikai életet, most hirtelen egyetlen politikai botrányt nem tudok mondani, aminek következménye lett volna.

Szégyellem magamat, hogy 19 éves egyetemista létemre több objektivitás szorult belém, mint jópár gyerekesen acsarkodó huszon, harminc stb. éves emberbe. Nevetséges.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!