Syasztok! Remélem valaki tud nekem segíteni. Van egy agp-s HIS 1650pro-s karim,9600pro-t cseréltem erre. Van egy gondom a tv.out nem működik normálisan.Ha be van dugva az rca kábel akkor csak a bootolás végét látom a monitoromon az elejét a tv-n.Ha nincs rádugva a tv a gépre akkor látom az egész bootolást csak a monitor kikapcsol kb 2 mp-re.Külön-külön a tv is és a monitor is lehet a kijelzőm,de klónozni nem tudom.A cp-k be sem kapcsolják a tv-t.A ccc-k igen,de csak egy megjelenintőt tudok haszálni.Atitray-el is ez a helyzet csak egyszerre egy megjelenitő lehet.Próbáltam rengeteg drivert omegkat is a helyzet ua.9600-al minden ment simán ezért nem értem. Esetleg vkinek Valami ötlete?
Nem tudom, hogy mit csinálsz és hogyan, mit értesz vibrálás alatt. Annyit segíthetek, hogy a TV sorfrekvenciája 15 625 Hz, a képfrekvencia 50 Hz, interlaced, 625 sor. Ami ugye annyit jelent, hogy váltott soros a letapogatás, előbb a páratlansorokból 312.5, majd a párosokból 312.5. Így lesz másodpercenként 25 darab 625 soros kép, ami ugye 50 darab 312.5 soros félkép az interlaced miatt. S ha kiszámolod, 25*625 = 50*312.5 = 15 625 sor másodpercenként, ahogy fentebb írtam is.
Tehát ha valmit állítani kell vagy lehet a videokártya TV kimenetére vonatkozóan, akkor ezek figyelembevételével cselekedj. Ez nem mond ellent annak, hogy a PAL szabvány 576 sorrol beszél, ugyanis a teletext a felső néhány sorban kerül átvitelre, ezen kívül a képvisszafutás sem végtelen gyors, a képszinkron alatt ki van oltva néhány sor.
HELP ME!! Ati Radeon TV-outos videokártyám van. A kép, amit a másodlagos monitoron megjelenített eddig, számomra tökéletes volt. Nemrég lecseréltem a számítógépem főbb egységeit, így alaplap, proci, táp, stb. Vinyó, memória, CD, DVD, hang és videokártya a régi. Minden működik id rendesen, viszont a TV-re kitett kép nem tökéletes. Vízszintes interferenciák látszanak, elég sok, szinte élvezhetetlen tőle a kép. A monitoromon tökéletes a kép, csak a TV-n sz@r. Szerintetek mit lehet tenni, milyen zavarszűrőt, vagy egyebet kéne használni.
Van egy Ati radeon 9600 tv-out.Egy éve használom hiba nem volt ment a TV kimenet.
Most viszont nem tudom átváltani.Megpróbáll váltani villan egyet a monitor, de nem érzékeli a tv-t.Euroscart van a tv-n. Egy átalavító megy bele ami rca-t alakít, aztán rca kábel, végűl rca-t s-videóra és így megy a kártyába.Volt egy villanyszerelő nálam , és láttam, hogy áramtalanított.Kérdés: szétmehetett a tv-out amikor visszanyomta az áramot?Ha igen lehet javítani?Hogyan tudnék megbizonyosodni róla, hogy a kártya tuti szar?
Ha minden átmegy a TV-re, kivéve a videók képei (vagy pl. film), akkor valószínű, hogy a monitor van kijelölve "elsődleges képernyőnek", állítsd át úgy, hogy a TV-kimenet (NTSC) legyen az elsőleges képernyő.
Ha nem tudod ezt hogyan kell, akkor a gép beindítása előtt húzd ki a monitor kábelét és úgy indítsd be, akkor (valószínüleg nektek is) a TV-kimenetet tekinti majd annak.
Így már viszont csak a TV mennek a videók, a monitoron nem.
A power DVD "egyszerű" jog ügylet miatt nem megy. A macrovision oldalán megtalálod a védelmek címszó alatt ezt a kibaszást.
Még VHS időkből ered. A lényeg azért nem megy át mert a DVD jogvédett cucc és a power dvd 3 tól fölfele ez tiltja a TV out-ot. bővebben DVDFAQ az indexen.
S videósok:
Amint tere mester rá világított: az S videó szabványban a PAL szerint átvitt jel két csapáson zuhog: Feketefehér (fényesség infó) és színesség jel.
Míg a hagyományosan RCA dugókkal szerelt kompozit PAL jelen a két infó 1 db madzagon suhan át.
Ha tehát az S videód Fényesség jelét bedugod a kompozit RCA-jába logikus, hogy az csak feketét lát.
Valahogy össze kéne gyűjteni a sok jelet. (tudományosan rámodulálni a szín információt a fényességre)
Mint elhangzott lejjebb a SCART avagy EUR-AV dugók többsége képes az S videót úgy felismerni, hogy az amúgy színenként bevitt (komponens) jelek helyett az egyikre (talán a zöld G) kapcsolt S szabvány szerinti szín információt képes feldolgozni. Na az átakító dugóknak nyilván megfelelő tüskére kell vinniük a megfelelő jelet. És a TV-nek meg vagy autómatában vagy kézzel vátva tudnia kell, hogy ez egy S jel.
szélesség: hát ez sajna a TV szivatása. Elvileg azon is lehet állítani mint a monitoron hogy milyen széles legyen, csak sajna az a burkolat alatt vagyon :-))
olyan problémám van a TV.re kötéssel, hogy a kábelen keresztül minden átmegy kivéve a DVD (Power DVD ) lejátszás képe.Mi lehet ennek az oka h csak kizárólag ez nem megy át.Olvastam h a monitor képe "nem Fér bele a Tv képébe"vagyis h egérmozgatásra a tvn mozog kép.
na ez is van nálam de különösebben ez nem zavaró mer belehet állítani.Gondolom itt a felbontásbeli különbségek lehetnek a gondok
ha valaki tudja mér nem megy át a Power DvD képe az segitsen köszi
Van egy ATI Radeon 9600 SE kártyám a hozzá kapott driverrel, gyönyörűen átmegy a kép a tv-re, csak az avi formátumú videókat nem látom a tv képernyőjén, miközben a szgépen megy (az mpeg ok, ha színház módra állítom, akkor az avi is átmegy a tv-re, csak akkor meg nem látszik a felirat). Mi lehet ennek az oka? Tud valaki segíteni?
Egyébként ugyanez az én gondom is (leszámítva, hogy az egér mozgatására nálam nem mozog a kép), szintén ATI Radeon kártyával. "Lelóg" a képernyő széle.
Most már fekete-fehér sem jön össze. Attól félek, hogy leégettem az S-video kimenetet. Elfelejtettem kikapcsolni a TV-t, amikor összedugtam. Hogy tudnék megbizonyosodni róla, hogy tényleg leégett.
Úristen!
Itt mindenki ilyen amteur?
"Nem tudjátok, hogy lehet azon segíteni, hogy a tévére kitett kép ne fekete-fehér legyen? Ati radeon -os kártyám van, S-VHS aljzattal. A tévén RCA aljzat van. Már vettem átalakítót, csak nem tudom, hogy lehetne ól beállítani. "
Sajnos nem tudunk segíteni, mert kitéptük az összes hajunkat!
Egy kis segítség kellene. Van egy Radeon 9600 kártyám és a TV-n csak fekete fehér kép van. S-video-t használok a TV-n RCA bemenettel. Nincs valami ötletetek? Köszi
Annyi a gondom, hogyha átkapcsolok a TV-re a kép nem teljes (egy kicsi lelóg) és ha az egeret huzigálom jobbta balra akkor a kép is mozog. ATI kártyám van. Köszi hali
Éppen most cseréltem le 12 éves tévémet egy 100 Hz-es Svideo bemenettel rendelkező Thomsonra és láss csodát az eddig Svideo-Scart átalakítóval hibátlan kép most fekete-fehér lett, direkt svideo-ba szintén, kicsit vicces nem? Azért előbb utóbb kitalálom mi a gáz,csak momentán még morcos vagyok.
Sziasztok.
Nem tudjátok, hogy lehet azon segíteni, hogy a tévére kitett kép ne fekete-fehér legyen? Ati radeon -os kártyám van, S-VHS aljzattal. A tévén RCA aljzat van. Már vettem átalakítót, csak nem tudom, hogy lehetne ól beállítani.
Előre is köszönöm.
Összekötve S-Video kábellel: v.kártya - TV
(Csak s-video kimenet van a kártyán.)
Probláma:
Nincs kép
nView panelen hiába csattogok a kijelző észlelésén: semmi.
Ha átállítom az "aktuális megjelenítő"-t TV-re, akkor kicsit lentebb a "Képernyő" beállításnál csak az NTSC szabvány adott.
Ja az már kiderült hogy a Kompozit jel tökéletes, csak vettem tök feleslegesen egy 15 m es s video kábelt... Amúgy van kép az S videonál de csak fekete fehér...
ny hát ez a baj.
Most nézem... szóval, ha a TV-d nem támogatja az S-Video jelet (magyarul: nincs ilyen bemenete a Scart-on) akkor nem láthatsz képet S-video kimenetről, csak kompozitról. Egyébként nincs AKKORA különbség az S-Video és a kompozit jel minősége között, ha csak 1 TV-ről van szó...
Annyi a különbség, hogy az S-Video-nál külön vezetéken megy a szín és a világosságjel. A kompozitnál ez 1 kábel. A TV-d valszínűleg nem támogatja az S-Videot.
Ügyelni kell viszont a kábelek minőségére és az impedanciára! A video rendszerek 75 Ohm-on dolgoznak.
Tehát audio-átjátszóval lehetőleg ne videózzunk...
A tv Euroscart os, és ahogy irtam egy átalakítót használok, ez svideo és kompozitot is átalakít Scart ba, meg audio is van rajta. majd kipróbálom amit irtál, remélem bejön...
bye
Sziasztok!
:)))) Hogy mik vannak... kompozit RGB jel... az milyen? S-video kábeles képátvitel kamerához... minek és hogyan? :)) Szóval itt képzavar van!
A kártyával kapcsolatban: amikor bekapcsolod a gépedet (bootoláskor), akkor van kép a TV-n? Próbáltad? Szerintem a felbontás/frissítés nem tetszik a VGA-PAL konverternek. Próbáld meg 640X480-ban, 16 millió színnel, 60 hertzen. ha úgy se megy, akkor vmi gáz van a TV/kábelek környékén is. A TV Scart-os, vagy RCA-s?
Nagyon jó... a szarabb Gef2 többet tud mint a Titanium... Amúgy nekem az kell hogy ugyanaz legyen a kép a monitoron mint a tv-n, mert elég messze van a tv ahhoz hogy vakon írányítsam az egeret...
Egyszerre -a geforceok közül- csak az MX-ek tudják. (GF2MX, MX100, MX200, MX400 és GF4MX4xx)
Ezeknél lehet más kép a TV-n és a monitoron, de lehet ugyanaz is, választásod szerint.
Ha a monitorod tud működni 50Hz interlaced üzemmódban, akkor a TVTool nevű progival a Te kártyáddal is lehet egyszerre mindkettőt használni, de csak ugyanaz lehet mindkét képernyőn!
Hát Svideo kábel alapból nem viszi a hangot, arra vettem külön kábelt (egy szintén 15m es kábel, 2-2 kompozit fejjel oldalanként, ehhez vettem ey Jacdugó átalakítót hogy stereóban menjen a hang)
Amúgy ma kipróbáltam kompizit kábellel... és ment szinesben, jó volt a kép. Szal feleslegesen kidobtam a pénzt az s video ra (ugyanazzal az átalakítóval szal az nem rossz). Mondjuk a kompozit amikor működött a monitor akkr se ment, egyszerre nem megoldható?