Keresés

Részletes keresés

zsolapapa Creative Commons License 2006.02.04 0 0 64

Hali

Adott Geforce2 videokari s-video kimenettel, tv euro av bemenettel, összeköttetés ok. De: nincs másodlagos képernyőm, amire megoszthatnám a monitort. Mi lehet a baj?

Segítsetek mihamarabb!!!

emp Creative Commons License 2004.10.05 0 0 63

nézz be ide:

http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=41289

még az is lehet, hogy ebből a topicból szereztem én is, de most lusta vagyok visszaolvasni

Előzmény: NHLFAN (62)
NHLFAN Creative Commons License 2004.10.05 0 0 62

vettem egy Asus ati kártyát tv out-tal.

megvettem  hozzá az RCA/euroscart átalakítót.a catalyst-ban a megjelenítő eszközök menüpontban próbáltam állítgatni de a végeredmény hogy kikapcsol a monitor:))

mit kellene pontosan beállítanom, és a tv-n hol "keressem" a képet?

köszi

emp Creative Commons License 2004.09.27 0 0 61
:)
Előzmény: Akos1985 (60)
Akos1985 Creative Commons License 2004.09.27 0 0 60

Igen már van. Végre mükszik a dolog. Hiba nélkül!!!

Még1x köszike...

Előzmény: emp (59)
emp Creative Commons License 2004.08.19 0 0 59
újra itthon. fejlemény van?
Előzmény: Akos1985 (58)
Akos1985 Creative Commons License 2004.08.15 0 0 58

Megkaptam leveled.

Köszike.

Előzmény: emp (56)
Akos1985 Creative Commons License 2004.07.30 0 0 57

Én a legújabb TV Tool-t vettem meg. És nem pénzt kér hanem valami probléma van a felhasználói résszemmel. De már TV Tool-nak elküldtem levelem kb 3hete és még semmi és szerintem nagy ívben kerülnek...

Csak ismételni tudom én tisztán vettem meg a programot !!!!

Én sajnos a jövőhét hétfőtől nem leszek, mert kiveszem a szabimat 10napra. Utánna jövök ismét...

Előzmény: emp (56)
emp Creative Commons License 2004.07.30 0 0 56
szerintem a te példányod azt szeretné, hogy fizess érte. nem tudsz szerezni valakitől egy másik verziót: nem akarok ennél konkrétabb lenni. otthonról esetleg jobban is tudok segíteni, de az sajnos csak jövő héten lehetséges.
Előzmény: Akos1985 (55)
Akos1985 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 55

Köszi a linket!!

Már minden meg van csak egy hasonló program kellene mint a TV Tool. Ennyi.

A TV Tool-al nekem semmi bajom sincsen csak eredetiben megvan és egyfolytában olyat ír ki 15percenként, hogy hiba felhasználói névben és alattam van két lehetőség, hogy felvenni a kapcsolatott a gyártóval ez meg is történt csak csesztek rám. A másik lehetőség az, hogy Mégsem.

Előzmény: emp (54)
emp Creative Commons License 2004.07.29 0 0 54

szia! hol tartasz most? már megy a tévén a kép, csak beállítani akarod? néhány részletet plíz. addig is egy jó link:

http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=41289

és a tvtool miért nem jó. nekem már nem geforce-om van, az ATI meg tudja seggprogram nélkül is.

Előzmény: Akos1985 (53)
Akos1985 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 53
Nekem van minden. Kábel és driver is, de program ami kéne ami ezt kezeli mint pl a TV Tool...
emp Creative Commons License 2004.07.28 0 0 52
megfelelő madzad és megfelelő video driver. ezek után általában már megy magától, de ha mégsem, akkor lesz aki segít. szóval, adott-e a két első feltétel?
Előzmény: Akos1985 (51)
Akos1985 Creative Commons License 2004.07.27 0 0 51

Sziasztok!

Van egy GeForce Ti4200-a videokártyám és szeretném a gépemet összekötni a TV-vel. És milyen programmal tudnám ezt megcsinálni??

A Tv Tool programot leszámítva...

grosswardein Creative Commons License 2004.06.16 0 0 49
Fekete-fehér képernyővel nekem is volt gondom (Geforce2-es kártya, XP alatt). Mindenkinek üzenem, hogy próbáljátok meg a tv-t állítani! Miután meggyőződtél, hogy PAL-ra van állítva a kimenet, próbáld meg a tv-n is ugyanezt beállítani. Én két hétig szaladgáltam különféle spéci kábelek után, miután kiderült, hogy kétszer meg kellett nyomjak egy gombot a tévémen, ami ráadásul a távirányítón nem is volt rajta. Mondjuk ez egy régebbi Nokia ITT volt, és nem volt használati útmutatóm sem hozzá... De mindenképpen a tévénél volt a probléma. Amúgy mindenkinek ajánlom a Tv-Tool nevű programocskát, nagyon sok eldugott beállítás van összegyűjtve egy helyen.
Ez nem volt egy nagyon tudományos, hozzászólás, de két hét kétségbeesett próbálkozás után addig nyomogattam a tv gombjait, amíg egyszer csak színes lett... Próbálkozzatok :)
Marri Creative Commons License 2004.06.15 0 0 48
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, hogy az AVI filmeket megjeleníthessem a TV-n. Nekem a monitor képe átmegy a TV-re, az mpeg formátumú filmekkel sincs probléma, de az AVI filmek helyén csak feketeség látható. Az alkalmazás képe megjelenik körülötte (pl. Windows Média player). A vidaókártyám ATI Radeon 8500.
atyaatya Creative Commons License 2004.06.12 0 0 47
Hello !

Van egy NVIDIA GEFORCE fx-5200 videokártyám win xp-vel használom. Ez az első videokártyám, amely tv kimenetes ELÉG TAPASZTALATLAN VAGYOK ezen a területen.

1. Az a problémám, hogy ha átváltok tv-re (egyéni megjelenítés) mondjuk filmet nézni, és utána vissza akkor a monitorom képfrissítése (85 hz-ről átvált) 60 hz lesz. Segítséget kérnék, hol tudom beállítani, hogy ezt ne kelljen minden képernyőváltás után mindig visszaállítanom hogy a 60 hz ne szúrja ki a szemem.

2. Ha átváltok tv-re akkor a képernyő felső és alsó részén fekete (csík kb. 6 cm) jelenik meg (nem a teljes képernyő felületet használja ki a számítógép a tv-n. Mindenkinél igy van ez ? Ez természetes ? Ha nem ez a természetes, hogy tudom megtenni, hogy a teljes képernyőfelület (PHILIPS 72 CM) használatban legyen ???

Segítségeteket előre is köszönöm !!

atyaatya Creative Commons License 2004.06.07 0 0 46
Hello !

Van egy NVIDIA GEFORCE fx-5200 videokártyám win xp-vel használom. Ez az első videokártyám, amely tv kimenetes ELÉG TAPASZTALATLAN VAGYOK ezen a területen.

1. Az a problémám, hogy ha átváltok tv-re (egyéni megjelenítés) mondjuk filmet nézni, és utána vissza akkor a monitorom képfrissítése (85 hz-ről átvált) 60 hz lesz. Segítséget kérnék, hol tudom beállítani, hogy ezt ne kelljen minden képernyőváltás után mindig visszaállítanom hogy a 60 hz ne szúrja ki a szemem.

2. Ha átváltok tv-re akkor a képernyő felső és alsó részén fekete (csík kb. 6 cm) jelenik meg (nem a teljes képernyő felületet használja ki a számítógép a tv-n. Mindenkinél igy van ez ? Ez természetes ? Ha nem ez a természetes, hogy tudom megtenni, hogy a teljes képernyőfelület (PHILIPS 72 CM) használatban legyen ???

Segítségeteket előre is köszönöm !!

yogibear Creative Commons License 2004.05.13 0 0 45
Csiri bá 38 és 39-es irására (és ott a linkre) nem véletlenül céloztam, mert a vásárolt svideo-kompozit átalakitók egy része (lásd a linken) hibásan van bekötve. A kártyához eredetileg adottak általában jók, azokkal mennie kell a dolognak.
Azért ff és nem szines, mert csak a világosságjel jut el a tv-be, a szinjel nem. Kompozit esetén ez "össze van keverve", s-video esetén két külön éren megy a szinjel és a világosságjel.
Előzmény: rm0004 (44)
rm0004 Creative Commons License 2004.05.13 0 0 44
Köszi a segítséget. Amúgy végigolvastam az előzőeket, de nem találtam meg a megoldást. Szóval: S-videó kimenet van a kártyán, van hozzá egy S-videó-composite átalakító, meg onnan egy composite kábellel megy a tv-be. De így is fekete-fehér.
Még nem volt időm végigolvasni a másik fórumot, de majd megnézem.
yogibear Creative Commons License 2004.05.12 0 0 43
Ja és ha elfelejtettél volna egy icipicit visszaolvasni, akkor tedd meg, alig pár irással elébb lásd:
Csiri bá 35-38-as beirásait.

Különös tekintettel a gyárihibás átalakitókra.

Előzmény: yogibear (42)
yogibear Creative Commons License 2004.05.12 0 0 42
S-video, nem s-vhs.

Az előbbi egy csatlakozási mód, az utóbbi pedig egy szalagos videó-rögzitési módozat.

Ja és a téma kitárgyalva pl. itt:

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni

Előzmény: rm0004 (41)
rm0004 Creative Commons License 2004.05.12 0 0 41
Ide is beírom:

Sziasztok.
Nem tudjátok, hogy lehet azon segíteni, hogy a tévére kitett kép ne fekete-fehér legyen? Ati radeon -os kártyám van, S-VHS aljzattal. A tévén RCA aljzat van. Már vettem átalakítót, csak nem tudom, hogy lehetne ól beállítani.
Előre is köszönöm.

unidentifiable Creative Commons License 2004.04.23 0 0 40
Gigabyte. Gyári lemez most nincs nálam. A honlapjukon pedig csak a referencia driverek vannak. De van egy érzésem hogy a gy. lemezen is az lesz.

Így próbáltam:
1. svideo -- svideo (a TV)
3. svideo -- kompozit
2. svideo -- [RCA->SCART átal.]

Megnézem a linkeket. Köszönöm.

Előzmény: csiri bá (37)
csiri bá Creative Commons License 2004.04.22 0 0 39
Keresd meg 'mrzool' linkjét és ott a hozzászólásait is az elrontott gyári S-video - Scart kábelekről (a 13-asra kötik azt, amit a 15-re kellene).
Hátha...

Előzmény: csiri bá (38)
csiri bá Creative Commons License 2004.04.22 0 0 38
csak az NTSC szabvány adott.

Sajnos legkorábban a jövő héten férek hozzá valamilyen Geforce4 Mx440-hez, ha hozzáférek, hogy kipróbálhassam. :(((

Addig is érdemes lenne kipróbálni az eredeti drivert, mert azzal mennie kellene a dolognak.
No és a beállitásoknál ott kellene lennie a PAL-nak.
De egyelőre csak találgatok, mert utoljára Nvidiám még Geforce2 volt. :O))

Más: átalakitót (S-video - Composite) kaptál hozzá (nem mindig mellékelik)?
Ha nem, olvasd el ezt a fórumot:

http://www.prog.hu/tudastar/?kbid=7290&ec=24

Van egy leirás, hogy lehet S-video - Scart kábelből Composite-ot varázsolni (egy darab kondenzátor az egész), ha nem kaptál volna átalakitót.

A kábeled biztos, hogy jó?

Előzmény: unidentifiable (27)
csiri bá Creative Commons License 2004.04.22 0 0 37
Milyen gyártmányú?
Az eredeti (hozzáadott) driverrel is próbáltad?
Mert egyes gyártók belepiszkálnak az Nvidia referencia driverbe, és el is b***k egyes dolgokat és az ő driverükkel jó, de mással nem.
De ez csak elméleti próbálkozás.
Előzmény: unidentifiable (33)
yogibear Creative Commons License 2004.04.22 0 0 36
Nincs mit. :)
Előzmény: csiri bá (35)
csiri bá Creative Commons License 2004.04.22 0 0 35
Hűha, ez kimeritő magyarázat volt. :O))
Köszi, én sem tudtam volna többet irni erről.
Nekem is volt Ati 9200-asom és azzal a S-video-átalakitóval szép szines képet adott a tv-re, csak aztán elcseréltem, mert a kimenet nem érdekelt, mert 37-es tv-n nem annyira jó, mint 19-es moncsin. :O))
A lényeg, hogy a tv-k nagyon nagy része a scarton keresztül nem képes fogadni az S-video jelet, ha képes rá, akkor általában külön S-video bemenet van rajtuk.
De az S-video - Composite átalakitóval tényleg működnie kell szinesben.
Arra nem emlékszem igy fejből, hogy amikor a tv rá van kötve, akkor nincs-e valami beállitási lehetőség, például PAl/NTSC. De ha el tudok menni a haverhoz, megnézem.
Mégegyszer köszi a kimeritő magyarázatot. :)
Előzmény: yogibear (34)
yogibear Creative Commons License 2004.04.22 0 0 34
ATI Radeon 9200 Series SE 64 MB-os, TV-out-os kártya. DirectX 9.0b. XP. Sajnos nekem is csak fekete-fehér kép meg át a TV-re.Van valakinek biztos megoldása ?

Bocs, de Te sem irtál le szinte semmit, ami lényeges lenne, csak a kártya tipusát (a többi nem számit). Pedig pl. lényeges, hogy (mint azt jeleztem már) svideo-svideo az összeköttetés, mert ha ilyen csati van a tv-n, akkor működnie kell. Ha svideo-scart, akkor megint irtam, hogy miért csak fekete. Ha viszont a hozzáadott svideo/kompozit átalakitóval van bekötve a scart-ra, akkor meg működnie kell, nálam is megy az ugyanilyen kártya ilyen módon.

Még egy kis magyarázat, ami ugyan a csatlakozók lábkiosztásából adódik (lásd a linkeket), igaz tanulmányozni kell egy kicsit őket:

Svideo-scart összekötés: az svideo luminance (fényesség) jele a scart 20-as lábára csatlakozik, a chroma (szinjel) pedig a 15-ösre, igy lesz ugyebár szines a kép.
Ha kompozit-scart az összekötés, akkor a kevert (kompozit, luminance+chroma) jel kerül a scart 20-as lábára és igy szines a kép.
Mi van akkor, ha valaki beköti az svideo-t a scartra (ugye a 20-as és a 15-ös lábra), de a tvkészüléke nem képes fogadni az svideo jelet?
A tv kap egy jelet a 20-as lábon, ami ugye a kompozit bemenet is egyben.
Milyen jelet?
Hát olyat, ami nem tartalmazza a szinjelet (mivel azt a user a 15-ösre kötötte). Tehát fényjel van, szinjel nincs, ergo fekete-fehér a kép.
(A testelés (ground) talán egyértelmű, hogy a scart 17-es lábára kötendő, mindkét esetben).

Tehát, elárulod, hogy milyen összekötési módozatot próbálgatsz?
Svideo scart?
Kompozit scart (a hozzáadott átalakitóval)?
Vagy valami más??

Köszi. :O)

Előzmény: neodixi (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!