A két főszereplő szerelmi bánatában úgy hiszi, hogy már sose lesz szerelmes. És amikor jön a 2.váratlan szerelem, mindent megtesznek, hogy ezt letagadják maguk előtt. Kívülről nézve nagyon szórakoztató, ahogy megnehezítik maguknak, hogy boldogok legyenek, annyira túlbonyolítják szerelmi játszmáikat. Persze bekavar a harmadik, aki felgyorsítja az eseményeket....
Igazán barátságos, családias hely ez a Bábszínház! A ruhatárosban ráismertem (nem volt nehéz, Anyukám felkészített) első barátnőm (friend, not girlfriend) anyukájára, aki megörült nekem (már nem kis falunkban él, hanem a nagy fővárosban) és kérdezte, hogy kerültem oda: frappáns és őszinte válaszom: Artúr után bárhová elmegyek! Majd eldicsekedtem KálidKréziségemmel. :)
Az előadás a 4. emeleti Játszó-téren van, ahová a nézőket 5 perccel az előadás megkezdése előtt, csoportosan engedik fel. Sajnos az egész nem tartott tovább 1 óránál, ezen a körülöttem ülők csodálkoztak is (én csak azért nem, mert előzetesen megérdeklődtem, milyen hosszú lesz). A 3 játszó személy ezalatt is rendesen kifáradhatott. Artúrról mit mondjak? Igazi, hiteles Don Quijote!!! Bár, én szívesebben látom mosolyogni, mint búsképű lovagként. ;) Az mindenesetre látszik, hogy élvezi a szerepet!
Tetszett az egész előadás, úgy, ahogy van! (színészek, bábok, szöveg, zene, díszlet) Először jártam a Bábszínházban, de nem utoljára! :)
A következő D.Q. előadás május 27-én este 7 órakor lesz - szerintem még kaphatóak jegyek.
Szívesen beszámolok róla, de igazán eljöhetnél Te is. Felnőtteknek szóló darab, a pénztáros, akinél telefonon foglaltam a jegyet azt mondta, már háromszor látta, Artúr nagyon jó benne. Szóval, ennyit már előzetesen is tudok. :)
leírnád nekem,hogy pontosan mit mondott Kitti Artúr névnapjával kapcsolatban? Lehet azt feledni? :) Amikor Artúr a szellemek távoztával újra előkerült és felismerték, hogy ő Barrabás szelleme, szokás szerint a segítségükről biztosították. Ekkor tette hozzá a szöveghez Kitty: "és még névnapja is van" :) Ez azoknak az ismerőseimnek is feltűnt, akik először látták A padlást.
A főiskolás éveiről sajnos nem tudok beszámolni, nincsenek információim.
Sziasztok.Már sokkal régebben szerettem volna írni,de csak most szántam rá magam.Én is nagyon szeretem Artúrt.Eddig a Dzsungel könyvében,a Padlásban és a Rocky Horror Showban láttam.Tdom,hogy rég volt,de kedves KálidKrézi,ha van időd, leírnád nekem,hogy pontosan mit mondott Kitti Artúr névnapjával kapcsolatban?Továbbá nagyon érdekelne,kik voltak a főiskolai osztálytársai/mármint Artúrnak/,meg minden egyéb más a főiskolai életéről.
Budapest Bábszínház, Játszó-tér, március 6-án, 10-én 19h
Vannak olyan könyvek, amelyeket mindenki ismer, de senki sem olvasott. Nyilván mindenki tudja, hogy kicsoda Don Quijote de la Mancha, de egész nyugodtan végezhet bárki felmérést az ismerősei körében, hogy vajon olvasták-e Cervantes vaskos könyvét teljes terjedelmében, valószínűleg nem fog találni olyan személyt, aki első betűtől az utolsóig átrágta magát a búsképű lovag kalandjain.
Viszont olyan embert se fog találni, aki valamilyen feldolgozását ne látta volna már az alapműnek, nincs olyan műfaj, amelyben ne lennének Don Quijote alakjával foglalkozó alkotások. A Bábszínházban most nemcsak délutáni időpontokban, de esténként is játsszák majd a Don Quijote, és... című előadást, felnőtt nézőkre is számítva. A kolozsvári Kovács Ildikó világhírű alkotója a magyar bábszínházi szakmának, kifogyhatatlan kísérletező kedv, határtalan fantázia jellemzi munkáját. "Játék színészekkel, operaparódiával és bábokkal" alcímű produkcióját Kálid Artúr, Csák Zsolt és Tárnok Marica közreműködésével hozta "tető alá".
Ezt az interjút találtam a leveleim közt (köszönet érte Deabhail-nek):
Kálid Artúr, aki a kukásautók zajára ébred
Kálid Artúr 1970. augusztus 14-én született Budapesten. Állami gondozásban, család nélkül nőtt fel. Az édesanyjával való találkozásra nem szívesen emlékszik vissza, viszont édesapjával nagyon jó a kapcsolata. "Egy interjú során elmondtam, hogy mennyire szeretném megtalálni apámat. Egy ismerőse szerencsére elolvasta a cikket, értesítette és összehozott minket. Elsőre megtaláltuk a hangot, és azóta is szinte naponta beszélünk, bár ő Afrikában él. Nagyon szegények, úgyhogy most minden erőmmel azon vagyok, hogy kicsit segítsek nekik.”
1989-ben nyert felvételt a Színház– és Filmművészeti Egyetemre, itt ismerte meg feleségét. Artúr elsős volt, amikor Murányi Tünde végzős. A Trisztán és Izoldát játszották együtt, és már a próbák alatt fülig szerelmes lett a nála négy évvel idősebb színésznőbe. "Alapvetően különböző alkatúak vagyunk, de kiegészítjük egymást. Bár mindketten színészek vagyunk, soha nem voltunk féltékenyek egymás sikereire.” Minden szabadidejüket együtt és a gyerekekkel töltik.
Artúr inkább színházi embernek vallja magát. Legkedvesebb szerepei: Az ember tragédiájának Ádámja és a Padlásban Révész. Ezen kívül játszott a S.Ö.R.–ben és a G.Ö.R.CS.–ben, a Rocky Horror Show –ban, és A dzsungel könyvében is.
Kálloy Molnár Péterhez hasonlóan Te is egy válogatás során kerültél a Lazac műsorvezetői székébe.
Igen, sőt minket együtt hívtak be. El is mentünk, mindkettőnket kiválasztottak, de sajnos nekem le kellett mondanom a próbaadást. Majd mikor Kálmán elment, Páncél Andrea ismét felhívott, és azóta itt vagyok.
Hogy bírkózol meg a koránkeléssel?
Nagyon nehezen ébredek fel reggel. Gyakorlatilag három darab óra csörög. Először a telefoné, majd 5 perc múlva két "sima” óra. Egyébként a próbaadásra is felkészültem "ébresztő készülékekkel”, de valahogy mind csődött mondott, és végül a kukásautó zajára ébredtem fel. Még aznap meg is köszöntem nekik, és azóta is nagyon hálás vagyok, hogy megmentettek. Pedig előtte mennyire útáltam azt a hangzavart.
Kálloy Molnár Péterrel elég sok darabban játszotok együtt. A magánéletben is találkoztok?
Igen, nagyon jó barátok vagyunk már hosszú évek óta.
És a hölgy műsorvezetőkkel?
Nórával nagyon jól kiegészítjük egymást, Gerdával pedig jól elhülyéskedünk, ha találkozunk. Konta Barbarával nagyon ritkán találkozom, elég kezdetleges még a kapcsolatunk.
Hogyan készülsz egy-egy adásra?
Átnézem a kapott anyagokat, és átgondolom azt, hogy én mire vagyok kíváncsi, mik a saját kérdéseim, utána pedig azt, hogy mire lehet kíváncsi egy átlag néző.
Mi az amit a közeljövőben a munkádban el szeretnél érni?
A műsorvezetésben az, hogy magamat adjam, a színházban pedig az, hogy minél hitelesebben alakítsam a szerepemet.
FélOFF
CC!Most néztem meg Artúr vendégkönyvében, hogy mikor írtam én oda először, tehát mikor kezdtünk el beszélgetni (a régi emiljeim nincsnek meg), március 26, tehát egy nappal a Világnap előtt. Kár hogy ez nem jutott előbb eszembe:-)
Na mindegy, éljen az egy év és a 10 nap!:-)
Vasárnap Reggel 2003. 03. 30.
Sztárok és sztorik rovat (13. oldal)
Kálid Artúr a lazacok fogságában
Kálid Artúr pályáját mostanában "lazacok" kísérik: múlt év decembere óta a Tv2 Lazac magazinjának műsorvezetője, s hamarosan látható lesz András Ferenc új filmjében, A Szent Lőrinc folyó lazacaiban... Szereplője Pacskovszky József a Boldogság színe című filmjének is, sőt maga is forgatott. Nemrégiben felkereste Afrikában élő édesapját, és digitális kamerával egy filmre való felvételt készített. Ha bejön a produkció, a pénzt elküldi édesapjának.