Most még minden nick jogosultságai az összes fórumra szólnak. Ősszel vezetnek be (iéret szerint) egy újabb szoftot, ahol a jogosultságok fórumokra fognak szólni (ezen kívül olyan változás is lesz, hogy háromszintes lesz a fórumszerkezet, vagyis pld. a Drukkerkocsmából ("Sport") további "alfórumok" nyilhatnak, továbbá végre megoldják azt, hogy legyen rendes szövegs topikcím és banner is, hogy lehessen normálisan keresni). Emiatt érdemes elkerülni a nickütközéseket, teljesen egyértelmű, hogy a régebbi nick neve a védett, egy nicknek ugyanis az az egyetlen joga, hogy egyáltalán létezhet egy virtuális játszótéren és senki nem hamisíthatja.
És ez már a harmadik vagy negyedik Rejtő-figura volt, amit végre elfogadott.
De hülye egy rendszer ez. Sajnálom, mert feltételezem a másik Trebics volt előbb, ráadásul Rejtő szerint Trebitsch, de mindegy. Nektek alárulom, én vagyok az igazi.
Fura. Akkor mire a közösködés az indexen belül? Tudom, nem ti vagytok a válaszadók, de röhej! Na, most idulok a Politikába és szögesen ellentétes nézeteket vallok, mint nagybetűs druszám! :))
Köszönöm kimerítő válaszodat, de nem igazán értem, miért is lenne gond, ha a Politika fórumba tévednék? Fórumonként külön vannak regisztrálva a "játékosok" és amikor a Drukkerkocsmában regisztráltam magam, akkor senki nem nézte, hogy egyéb fórumokon van-e ilyen nick?
Lehetséges ez a mai számítógépes világban?
Amúgy meg, ha erre választ kaptam, tényleg hagyhatnánk elsüllyedni ezt a topicot, mert milyen bunkóság a Drukkerkocsmában egy nem kifejezetten sporttémájú topicot nyitni! :)))
Technikai és szervezési okok miatt történt az egész. Az eredeti Drukkerkocsma, ha nem tévedek, még az iNteRNeTTo-Szeged portálon volt, ami aztán megszünt-átalakult. Ezért amikor itt a Törzsasztal-szerű fórumok között létrehozták ezt a külön Drukkerkocsma fórumot, úgy döntöttek, hogy valamennyi ottani, már korábban regisztrált usert (adatbázis) átveszik. Ugyanakkor az volt a legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás, hogy minden nick végére hozzápasszolják a _d toldalékot, hogy ne keveredjenek az itt már meglévő regisztrált nickekkel. Később már - egyéni egyeztetés alapján, ha nem ütközött más nickkel - át lehetett írni a nicket "normálisra", vagyis leszedni róla a toldalékot. Ez viszont csak manuálisan mehetett, mert a moderátoroknak egyenként le kellett ellenőrizni, hogy létezik-e már hasonló, vagy nem. A problémák és nagy viták persze akkor keletkeznek, ha ugyanazon vagy ugyanazokon a fórumokon használnák többen ugyanazt vagy hasonló nicket. Példaként megemlíteném, hogy igaziTrebicsnek nem tanácsos ezzel a nickkel bemenni a Politikára - ott egyből gond lesz, de itt a Drukkerkocsmában nyugodtan és dalolva élhet és írhat.