Keresés

Részletes keresés

diktatura Creative Commons License 2002.06.16 0 0 643
Kanca illetve conca azt irja "kiütyülték
" illetve kifütyülték ezt meg azt,namármost ilyen szintetelen rákos sejtbéli probálozást rég olvastam
alfredoo Creative Commons License 2002.06.16 0 0 642
lenolaj

nem tudom miert irtam az szvsz-t mint megszolitast. lehet hogy a hozzaszolasod vegen nevnek lehetett tekinteni. egy biztos hogy bantasi cel nem volt, lehetett benne.

azt hiszem ez amit reagalnom kell a hozzaszolasodra.

persze hogy nem ugy kene de ugy van. es ez nem baj mert mindig is igy volt. szerintem (szvsz) mar az okori judeaban is rohogtek az emberek a mindenfele vallasos hovelebancokon. viszont az ilyen esemenyek menten/kapcsan tuzijatekok, gladiatorviadalok, szexualis esemenyek tortentek. igy megadtak az istennek ami az istene a csaszarnak ami a csaszare. otthon meg tettek a maguk kis dolgait...

Előzmény: lenolaj (641)
lenolaj Creative Commons License 2002.06.16 0 0 641
"szvsz vagy lenolaj "

mi vagyok? :-)

a tobbire: tudom, hogy nem igy muxik. ezert nem lepek be sehova. viszont fenntartom magamnak a jogot, hogy meglegyen a velemenyem azokrol, akik pusztan erdekek miatt szenteskednek :-)

Előzmény: alfredoo (582)
malaclopo Creative Commons License 2002.06.14 0 0 640
bocsi, ha tévedtem; tudom, hogy a házasságról mondanak ilyet, az igaz is; ovi 1*égve/sütve is elég volt, 2*sültnek ehetetlen
Előzmény: alfredoo (639)
alfredoo Creative Commons License 2002.06.14 0 0 639
malaclopo

en meg igy tudom. arra szoktak mondani hogyha egy hazassag megromlik akkor ujra lehet melegiteni de nem ugyanaz.

tudom hogy a kaposzta finomabb.

a hazassag meg orban viktor nem. persze vannak kivetelek. es ezt is komolyan mondom.

ott van peldaul argentina esete a toth marival...

Előzmény: malaclopo (637)
dez1 Creative Commons License 2002.06.14 0 0 638
Ez azt jelenti, hogy csupáncsak jól nősült?
Akkor a csajnak valami családi örökség lehet, mert ha jól tudom titkárnő, akkor pedig a fizetéséből nehezen vehet ilyen.
Előzmény: kerya_n (634)
malaclopo Creative Commons License 2002.06.14 0 0 637
Alfredo!
igazad van, de én úgy tudom, a káposzta annál jobb, minél többször újramelegítik; a sült krumpli valóban nem jó újramelegítve, kötél lca és ovi sem
Előzmény: alfredoo (635)
Bulibubus Creative Commons License 2002.06.14 0 0 636
Kedves Torres - igazad van - a kádári hozzáállást nem mentesíteni, csak konstatálni akartam...

Nem időutazásról van itten szó, hanem arról, hogy a párton belűl addígra már lehetett kipofázni - hogy ez mennyire volt tudatos, vagy spontán, azt elég nehéz megitélni - pozsgai sajátjának vallja, de nekem már akkor és azóta is vannak kételyeim ezzel kapcsolatban...

A kérdés csak azzal volt kapcsolatos, hogy az elmúlt X évben mi történt volna a fideszben, ha valaki ugyanígy kipofázik...

Előzmény: Törölt nick (613)
alfredoo Creative Commons License 2002.06.14 0 0 635
fxor

ugye a masik oldalon magankorben es akar nyilvanossag elott is nem hangzanak el olyan nyilatkozatok.

ha megengeded en a kommunistazast/hazaarulozast is ide illonek erzem.. de vannak ettol jobbak is...

kover laszlo akasztozasat sem tudjatok tisztara mosni. azt mondta bizony amit ertettunk belole. hala a jo istennek mert lehet hogy ez veszitette el a valasztast. es egy idol csak egyszer omlik le igazan. ujra felepiteni az olyan mint a kaposztat ketszer melegiteni. ezert is van a zavarodottsag.

tudod (persze csak szerintem) orbanek csak akkor tudtak volna ezt az isteni nimbuszt fenntartani ha megegyszer megnyertek volna a valasztasokat. hogy most mas helyzet van. szelsoseges esetben medgyessyek akar duplazni is tudtak. ugye emlekszel hogy horn gyula sem allt olyan messze a duplazastol. aztan torgyan papa segitsegevel az ifjak szo szerint elloptak a valasztast. torgyan papa meg veri fejet nem letezo falaba.

ez csak az en szemleletem de nem biztos hogy messze all az igazsagtol. es az a jo hogy ha nem valik be akkor kis nyul. a reszemrol semmi tragedia. nalatok meg minden akkora nagy tragedia. szvsz.

kepzeld ha orban kenetteljes szovegeket nyomott volna atyainkrol, szuleinkrol, 19000 forintokrol, megbecsulesrol es hogy ok epitettek fel az orszagot es hogy mindent nekik koszonhetunk, az eletet a sot, a kenyeret. mekkorat nyert volna...

ha valaki orokolni akar akkor bizony hulye szulejet patyolgatnia kell, beszelgetnie kell vele, ugy kell csinalnia mintha elfogadna a velemenyet stb stb. miert kellett viktornak fejjel a falnak mennie? koran inditott... kevesebb kommunistazas, kevesebb magyarkodas oszt orban viktor lenne a fonok. a 3. ciklusban siman eljohetett volna a farbaval. elsiette. turelmetlen volt. kimutatta a foga feherjet!

es tovabbra is azt mondom hogy friss maslatasa barmelyik magyar kormanynak kiinduloponttul szolgalhat. legalabbis arra hogy azert mindig vannak alternativak. lehet hogy aruk van, lehet hogy sokba kerulnek de vannak alternativak!! es ezt orban viktor elott ugy latszik nem tudtak annyira.

Előzmény: fxor (630)
kerya_n Creative Commons License 2002.06.14 0 0 634
"Medgyessy háza", már 5 évvel azelőtt a feleségé volt, mielőtt Medgyessy odaköltözött.
Előzmény: dez1 (631)
dez1 Creative Commons License 2002.06.14 0 0 633
Hát igen... És ez egy normális ország? Azér mondjuk ismerek olyan vállakozókat, akik nem normálisak és a nevükön van a házuk.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.14 0 0 632
Az a vállakozó, aki ma Magyarországon bármi nagyobb értéket a saját nevén tart, az nem normális. Sajnos ilyen az Apech és a vállalkozók viszonya, az adóhivatalnak valamiért érdeke, hogy a teljes bizonytalanságban tartsa a vállalkozókat. Bármikor, bárkire, bármilyen ürüggyel lecsaphatnak, a törvények és egyéb, olykor titkos belső jogszabályok pedig annyira bonyolultak és átláthatatlanok, hogy nincs ellene hathatós védelem. És ez kormányfüggetlen!
Előzmény: dez1 (631)
dez1 Creative Commons License 2002.06.14 0 0 631
Ahhoz mit szóltok, hogy Megya háza nem a saját nevén van, hanem a 2. felesége nevén. Kicsit olyan trükkös vállalkozó érzete van a dolognak. Nem lepődnék meg, ha egy fillér vagyona sem lenen az ürgének....
fxor Creative Commons License 2002.06.14 0 0 630
analóg:"A műsorvezető idézte Kovács Lászlónak egy zárt fórumon elhangzott szavait, mely szerint Orbán Viktor leköszönő miniszterelnöknek esetleg felelnie kell a bíróság előtt, a polgári körök pedig esetlegesen ezt megakadályozva tüntetnének és "szent dalokat énekelnek" - a külügyminiszter így reagált: nem Orbán Viktorra értettem amit mondtam, és nem is a sajtónak szántam ezen kijelentésemet"

ezek még akkor is hazudnak - mikor álmodnak. erre szocializálták őket. kovács "igazmondó" lászló már a reuters-t is meghazudtolta. ebben élnek a szovjet óta. ez van.

Előzmény: livefast (629)
livefast Creative Commons License 2002.06.14 0 0 629
Tehát Kéri László ezt mondja:

"Ennek az a háttere, hogy a Magyar Nemzetben megjelent egy tudósítás a Bibó Társaság Kossuth klubbeli rendezvényéről, és a tudósításban úgy próbálták beállítani, mint hogyha én így neveztem volna a különböző tüntetések fiatal résztvevőit. Nem erről beszéltem, a Magyar Nemzet másképp írta, ráadásul később jöttek az erről szóló vezércikkek, kommentárok meg a felháborodott olvasói levelek."

És ez jelent meg a Magyar Hírlapban (nem Magyar Nemzet!!!):

"Az ifjúság kampány alatt tapasztalt mozgósítása három múltbéli jelenségre emlékezteti a politológust: a kommunizmus ifjúsági mozgalmaira, a Hitlerjugendre és talán leginkább a maoista modellre."

Miért kell ilyen sután hazudni?

Előzmény: fxor (618)
fxor Creative Commons License 2002.06.14 0 0 628
"nekem is megvan a véleményem fritzről," ez ok. de én még olyat nem hallottam tőle, hogy "megyó ne ugasson" stb. amúgy nekem is megvan a véleményem fritzről. többször két három ballal behívták a nap tv-be: a három bal "független" elmondta amit akart ráérősen - azt' mikor fritzre került a sor - a bánó féle gyorsan föltett egy öt perces kérdést és elmondta még a véleményét is. az adásnak meg vége lett. fritz egy fasz.
Előzmény: Törölt nick (623)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.14 0 0 627
Kéri egy rendes ember, akinek több esze van, mint húsz másiknak.
A Vörösmarty téren hőbörgő és ordibáló polgártársainkara a "felheccelt csőcselék" a legtalálóbb jellemzés. Ha vannak ott rendőrök, és a 2-3 leghangosabb, legfenyegetőbb fellépésű söpredék csozét lenyomják, mint a bélyeget, megbilincselik és gyorsított eljárásban egy napon belül a bíró elé állítják, az meg rájukver 90 nap közmunkát garázdaságért, akkor azt mondom, hogy rendeben van, ebből talán tanultak a többiek is.
Csakhogy a felbújtók eközben röhögnek a szarfoltos markukba! És ez itt az igazi nagy probléma.
Az ilyen lovasbayerjárai-félék, akik az emberiség szemete, felheccelik a tömegek ilyesmire fogékony részét, és azután elégedetten hátradőlve, a gyűlölettől véreres szemekkel maszturbálnak.
Előzmény: Törölt nick (620)
rinpoce Creative Commons License 2002.06.14 0 0 626
Ezzel max. egyetértek. Csak arra probáltam felhivni a figyelmet, hogy az aratásnak volt egy jol megalapozott vetése is. Én sem mennék oda Kérihez, ha pesti volnék, de nem vagyok. Nem venném meg a könyvét, mert elöre tudom mi lenne benne, az meg nem érdekel. Aki nem gondolkodik széles látokörrel miért ir könyvet? Aki meg olvasni sem szokott, miért megy oda köpködni?
Előzmény: Törölt nick (623)
fxor Creative Commons License 2002.06.14 0 0 625
lényeg a lényeg: ők nem hibáztak. csak a szájukba adták, hogy hitlerjugendeztek. a fasizmus mint lelki igény. milosevics, meg az agymosottak. a jobboldal találta ki, hogy pöcsök. a magyar nemzet cigányozta orbánt, és a 23 milla fekete kezü románnal riogatta a népeket. a szamizdata.hu is a jobboldal műve. ez van.
Előzmény: rinpoce (622)
rinpoce Creative Commons License 2002.06.13 0 0 622
Nyilvánvaloan nem véletlen, hogy mindig ugyanazt a pár embert éri inzultus. Talán el kéne ezen gondolkodni... Lehet, hogy nem véletlenül? A vica meg a verza?
Előzmény: fxor (621)
fxor Creative Commons License 2002.06.13 0 0 621
na ja. rálőcsöli az egészet a magyar nemzetre. azt pl. amit a nap tv-ben leadott "függetlenként" a kampányban - azt is a magyar nemzet hamisította meg? láttam párszor fröcsögni - nekem ne dumáljon, hogy elferdítették a szavait. a mester meg adja alá a lovat.
Előzmény: Törölt nick (620)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 620
KÉri egy jellemtelen féreg. Oda áll a mikrofon és a tv kamera elé, de utólag nem meri vállalni a felelősséget a mondataiért. Sőt, a másik oldalra háritja a felelősséget, azért amit ő mondott.
alfredoo Creative Commons License 2002.06.13 0 0 619
fxor

na most akkor lekoptek vagy nem? mert valaki azt dobta be. remelem nem en voltam. de ha nem koptek le akkor izleses? el kell viselnie? hiszen megszolalt. es nem azt mondta amit valakik hallani akartak.

azt hiszem a velemenyedet elmondtad ha valtozott vagy ismetelni akarod reszemrol szivesen olvasom.

picit felek hogy felhergelt baloldaliaktol hasonlo dolgokra lehet szamitani. csak tenyleg en keritol olyan nagy hulyesegeket nem lattam leirni mint az ellenoldal inzultalasra erett kepviseloinel. es ugye nem az megy at hogy odamennek szivesen lovast lekopni. csak nem tudom a megtortentet kicsukni.

olyan mintha nem egyazon magyar nyelvet beszelnenk. mintha allandoan a legrosszabb hatso szandekot tulajdonitanank a masiknak. es akkor mar a felreertes is konnyebben megy...

fxor Creative Commons License 2002.06.13 0 0 618
Kéri László a fölhergelt országról

A derűs idő ellenére meglehetősen borúsra sikeredett az idei könyvhét megnyitója. A Vörösmarty téren provokálták Kéri Lászlót, s a gyülekező "könyvbarátok" kifütyülték a tér másik oldalán felbukkanó miniszterelnököt is. Mi hergelte fel az embereket az olvasó ország ünnepén? Lehet-e együtt élni az alkalmi ordítozásokkal? Létezik-e ilyenkor célszerű viselkedés, követendő magatartás? Na és honnan érkezik az útmutatás, a szellemi muníció a felhecceltek haragjához? Kéri Lászlóval mint tapasztalt "célszeméllyel" MESTER ÁKOS beszélgetett.

Azt olvastam a Népszabadságban, hogy a könyvhét premierjén inzultus érte önt a Vörösmarty téren. De ezen az egy mondaton kívül nem volt az újságban semmiféle részletezés. Mi történt? És - mert ezt is hallottam - miért hárítja el az újságírók érdeklődését?

- Mert nem történt semmi különös, és én nem tartozom azok közé, aki szívesen csinálnak hírt magukból. Ezért egyáltalán nem örülök, hogy az az egy mondat megjelent. Végül is ez az inzultus hasonló ahhoz, amit most már 5-6 hete majdnem mindennap megélek az utcán vagy a villamosokon. Nekem sajnos már nem szokatlan, hogy lehazaárulóznak, meg azt üvöltik: "Te szemét, mit kere-sel itt?!"

Mi történt a Vörösmarty téren? Hogyan kezdődött?

- Elment mellettem egy úr, és elkezdett üvölteni: "Orbán-jugend, mi?!" Nézett rám, én meg úgy csináltam, mint hogyha nem érteném.

Én valóban nem értem.

- Ennek az a háttere, hogy a Magyar Nemzetben megjelent egy tudósítás a Bibó Társaság Kossuth klubbeli rendezvényéről, és a tudósításban úgy próbálták beállítani, mint hogyha én így neveztem volna a különböző tüntetések fiatal résztvevőit. Nem erről beszéltem, a Magyar Nemzet másképp írta, ráadásul később jöttek az erről szóló vezércikkek, kommentárok meg a felháborodott olvasói levelek. Egy hölgy is üvöltött ott nekem, ő azt kifogásolta, hogy mit mondtam Dávid Ibolyáról. Ez megint a Magyar Nemzet, egy másik tudósítás. A lényeg, hogy olyasmiket szoktak a fejemhez vagdosni, amit a Magyar Nemzet szokott rólam írni, vagy Bayer Zsolték tévéműsorában szoktak rólam mondani.

Ha jól értem, azért mondja, hogy nem történt semmi különös, mert ön ehhez már hozzászokott.

- Igen. De az nagyon zavar, hogy most sajnos mások is belekeveredtek. Bächer Iván éppen ott volt a családjával, és dedikált. Őt körülvették az olvasók, várták, hogy írjon be nekik ezt-azt. Bächer családja viszont, úgy látszik, kevésbé viseli a gyülekező ordítozókat, vagy nem volt részük még nyílt utcai ordítozásban, és szegények nekem akartak segíteni. A hölgynek is, az úrnak is, meg akik ott voltak még, azt mondták, hogy menjenek már odébb, végül is ez itt, a téren a kultúra ünnepe, nem való ide a politika. Erre aztán elkezdtek lökdösődni, valaki meglökte Veres Marit, Bächer feleségét, szegény Ivánnak elöntötte a vér az agyát, rendőrért kezdett kiabálni, és akkor ezek ott még hangosabbak lettek.

Valószínűleg ugyanazok lehettek, akik kifütyülték Medgyessy Pétert a tér másik oldalán.

- Igen. Bizonyára örültek annak, hogy még egy alanyt találtak, és az én voltam.

Ön hogyan reagált?

- Amikor már ötödször üvöltött velem, akkor csak annyit tudtam mondani neki, hogy értem, Magyar Nemzet-olvasónak tetszik lenni. De nem akartak odébb menni, kicsit hangosabbra meg zajosabbra sikerült az egész, mint hogyha csak rajtam múlott volna. Mert gyanútlanul belekeveredtek mások is, akik még nem szokták meg ezt a nyílt utcai ordítozást.

Őszintén szólva: eléggé nehezen megszokható. De nem szeretném az affért a bulvársajtó szintjén kezelni, engem más érdekel: lehet-e, szabad-e azt mondani egy ilyen ügyre, hogy lényegében nem történt semmi? Szerintem ugyanis ezek a történetek általában verbális inszinuációkkal kezdődnek, aztán személyes inzultusokkal folytatódnak, és lehet, hogy csoportosan elkövetett gazemberségekkel végződnek. Ön hogy látja: dramatizálom a helyzetet, vagy prognosztizálom?

- Helyesen mondja, mert most már túl sok minden történt ahhoz, hogy hallgassunk róla. A múltkor a feleségemmel a Wesselényi utca sarkán nézegettünk egy emlékművet, megállt mellettünk egy autó, letekerte egy úr a kocsi ablakát, és rám ordított: "Na, baszd meg, lesz még leszámolás!" Aztán ezzel a bátor tettel el is hajtott onnét. Zitát az ilyesmi napokig tudja foglalkoztatni. Ez a nyílt gyűlölködés, ahol meg is ígérik az embernek, hogy nem viszed el szárazon.

A felesége, Petschnig Mária Zita, az ismert gazdasági elemző ugyancsak gyakori szereplője a nyilvánosságnak. Gondolom, az inzultus után beszéltek odahaza arról, hogyan kell viselkedni ilyen szituációkban. Hogyan lehet bátor az ember, ha nem akarja, hogy provokálják. Mert visszaordítani nem nagyon szerencsés, lapítani meg nem szabad.

- Ez állandó vita köztünk. Őt nem érte ilyen mértékű vagy mennyiségű napi inzultus, mint engem. Ő a keresztyéni megbocsátás alapján mindig keresi a másik fél motívumát, ami engem - őszintén szólva - nem nagyon érdekel. Mert én ezt annak számlájára írom, hogy ezen a tavaszon példátlan mértékben fölhergelték az ország jelentős részét, és abban reménykedem, hogy ez majd valamikor elmúlik. Bár most már kicsit sokallom: június van, messze vagyunk a választásoktól. Azt hittem, hogy egy-két hét alatt elmúlik. Ezek szerint nem eredménytelen a Fidesz-vezérek, a MIÉP-aktivisták meg a jobboldali lapok, tévé- és rádióműsorok munkálkodása. Ők együtt akarnak odarakni - mások mellett - engem is a magyar demokráciát veszélyeztetők közé. Mert gyűlölködni könnyebb úgy, ha a gyűlöletnek konkrét tárgya és alanya van, tehát konkrét személyekhez köthető.

Az ember derülhetne is éppenséggel azon az indokolatlan hevületen, idegbajon, aminek végül is szenvedő alanyává válik. De nem olyan nevetséges, hogy az utcán szívesen harcoló hölgyek és urak voltaképpen a jobboldali, sőt szélsőjobboldali orgánumok szövegeit veszik át, kürtölik tovább, csinálnak belőlük jelszavakat. Mert volt már ilyen ebben az országban. És más házaspárok is vitatkoznak azon, hogy ilyenkor mit kell csinálni. Gyorsan és némán elhúzni a helyszínről, vagy nyíltan és bátran konfrontálódni. Mi a normális, elfogadható magatartás, mi a célszerű viselkedés?

- Én legszívesebben nem figyelek oda, de van úgy is - és az elmúlt hónapban már ez is megtörtént -, hogy le kellett szállnom a villamosról. Tehát az illető nem elégszik meg azzal, hogy mondja, hanem ha én úgy csinálok, mintha nem hallanám, elfordítom a fejem, akkor jön üvöltve: "Neked mondom, baszd meg, ne csinálj már úgy, mintha nem tudnád!" És ha ez tart egy-két percig, akkor inkább leszállok a villamosról, és azon gondolkodom, hogy miért is nekem kell leszállni. Hát szálljon le ő, ha nem bír velem egy villamoson utazni.

Igen, de a villamos közönsége rendszerint hallgat.

- Persze, mindenki úgy csinál, mintha nem látná, nem hallaná. Lapos részvétpillantásokat kapok legfeljebb. Igen, mindenki úgy tesz, mintha ott se lenne.

Ijesztő. Még akkor is, ha tudjuk - szoktuk is írni, mondani -, hogy semmilyen körülmények között nem szabad félni. Ismerjük, idézzük: "a demokrata nem fél." De mit kell csinálni? Nem lehet a ránk támadó ordítozóknak higgadtan megmagyarázni, nem lehet őket meggyőzni. És mivel nem lehet arroganciára arroganciával válaszolni, elhallgattatni sem egyszerű őket.

- Attól függ, milyen körülmények között történik a dolog. Mi Zitával országszerte rengeteg helyen tartunk előadást vegyes közönség előtt. Ott gyakorta megjelenik a városi népvezetés néhány küldötte, kifejezetten provokatív céllal. Pontosan tudom az első mondatok után, amikor belekezd kérdésébe, hogy ez nem is kérdés, hanem egyfajta kísérlet a rendezvény tönkretételére. Olyankor apellálhatok a rendezők felelősségére, akik odahívtak, hogy kérem, mi itt vendégek vagyunk, minket nem azért hívtak, hogy végighallgassuk ezt a mocskolódást, döntsék el, hogy az illető urat akarják hallgatni, vagy minket, tessék választani. Ilyenkor a közönség döntő többsége azt mondja, hogy Jóska, maradj csendben, ha nem tetszik, menj innen. Ezeken a fórumokon - némi segítséggel - meg tudom teremteni magamnak azt a védelmet, hogy nem kell kilátástalan, értelmetlen vitákba fullasztani a rendezvényt. Az utcán, a villamoson más a helyzet. Ott olyanok vesznek körül, akik vétlen tanúi az egésznek, és nem lehet azt mondani, hogy tessék választani: az illető hangos-dühös úrral akar-e együtt közlekedni, vagy énvelem.

Én változatlanul azt kérdem: lehet-e úgy tenni, mintha nem történt volna semmi?

- Nem tudok mást tenni. Én is sokat gondolkodtam azon, mi a helyes magatartás ilyenkor. Részben megértem, hogy nem annyira veszélytelen a jobboldali sajtóból áradó gyűlölet, mint ahogy ezt általában a jámbor értelmiségi gondolja: gyűlölködik, hát gyűlölködik, az ő baja. Ez egész addig így van, amíg az ember a gyűlöletnek nem érzi a közvetlen következményeit, és én azért ezen már túl vagyok. Beszéltem másokkal is erről. Nyilvánvaló, hogy nemcsak az én privát élményemről van szó. Nem tudom, hogy mennyire muszáj tartósan együtt élni ezzel a dilemmával, vagy pedig - tényleg komolyan gondolkodtam már ezen is - le kellene-e állnom vitatkozni mindenkivel, hogy tessék megmondani konkrétan, mi a baj velem. Hol, mikor, mit írtam, amit ön sérelmez, beszéljük meg. Ez persze értelmetlen tűnődés. Hiszen ha már valaki ismeretlenül is gyűlöl, mert életében akkor találkozik velem először, és annyit tud, amennyi elég ehhez a gyűlölethez, akkor nagyon kevéssé valószínű, hogy meg tudom győzni. De lehet, hogy mégis meg kell próbálni.

fxor Creative Commons License 2002.06.12 0 0 617
"egy nyelvi mengele," :-OO
Előzmény: vermeer (615)
alfredoo Creative Commons License 2002.06.12 0 0 616
vermeer

you must not mind if i consider your remarks as fika. es the most developed and conscious fika. you know what i mean by it.

azonkivul te hanyszor voltal ezen a kibaszott konyvnapon. medgyessy hanyszor volt ezen a kibaszott konyvnapon.

van egy fika nem topikcsoport a t.szerk alatt.

miert nem mesz oda irogatni. ott lehet szabadon fikazni.

Előzmény: vermeer (615)
vermeer Creative Commons License 2002.06.12 0 0 615
Mindenesetre elég bizarr tett, hogy egy nyelvi mengele, egy agrammatikus terrorista látogatást tesz az irodalom (és a nyelv!) ünnepének helyszínén.

vermeer

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 614
Érdekes lenne, ha lenne felmérés, hogy vajon a szocialistákra szavazók hogyan vélekednek a kádári évekről.
Én nem nevezném paradicsomi éveknek. A mai világban történő események - gazd.válság,terror,bünőzés - elég komoly gondokat okoznak a világ társadalmainak.
A 70-es évek sok országban igazi polgári nyugalmat jelentett és ezt most ők is visszasirják.
Előzmény: PETUR (612)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 613
Valamelyik topicba bemásoltam Kádár azon nyilatkozatát, amelyben kijelentette, hogy tudunk mi az értelmiséggel nagyon keményen is beszélni. Ez fenyegetés volt.
Demszkyék tudnának erről beszélni egyest-mást.
Pozsgay időutazására teóriádat pedig nem értem.
Azért az elmúlt 12 évben demokrácia volt.
Kádáréban csak látszat.
Előzmény: Bulibubus (611)
PETUR Creative Commons License 2002.06.12 0 0 612
"..a nyolcvanas években nagyon is félt a politikai vezetés az értelmiségiektől és az egyetemistáktól. Igyekeztek engedményeket tenni a számukra. ..."

Ez így volt valahogy valóban. Kádár tisztában volt azzal, hogy a hatalmat csak a varsói paktumnak köszönhetik, nem hiába ragaszkodott a szovjet csapatok jelenlétéhez.

Valószinüleg ő csodálkozna a legjobban hogy a rendszerváltást követően 10 éven belül az MSzMP átalakult utódpártja két alkalommal is demokratikus választások útján került hatalomra és a magyar nép mint egyféle paradicsomi korra tekint vissza az ő puha diktatúrájára.

Előzmény: Törölt nick (610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!