Keresés

Részletes keresés

Ghanima Creative Commons License 2002.06.14 0 0 16
Köszönöm, kutymu, kedves a választ, (újra) tanulni jóóó! :-)
De azért, ha jár még erre valaki, szánjatok néhány betűt a másik kérdésre is, plíííííz, lééééccci!! Már persze, ha van rá infotok...
üdv,
Ghanima
Előzmény: kutymu (15)
kutymu Creative Commons License 2002.06.13 0 0 15
Bónusz kérdés!
Infra hang (jó alacsony frekvenciájú hang) megfelelő teljesítménnyel képes lehet rezonanciára késztetni a vérereket (talán a szivet is) ami ugye, khm.. ismerjük a rezonancia dolgait (leszakadó híd, stb) robbanáshoz vezet.
Kb. ennyi.
Előzmény: Ghanima (14)
Ghanima Creative Commons License 2002.06.13 0 0 14
Szerintetek jól „tudják” a mindenféle új testsúlycsökkentős eljárások hívei, hogy az infraszauna használata testsúlycsökkentéshez is segíthet és nem csak izzaszt, mint a régi jó, egyszerű szauna? Én valahogy nem tudom elképzelni, hogy attól, mert az „infravörös sugárzás a bőr felszíne alatt 4-5 cm-re fejti ki hatását”, attól a „zsír olvad és sokféle méreggel együtt az izzadság kíséretében úgy hagyja el a testet, hogy helyi szinten javítja az alakot, eltünteti a cellulítiszt”, elénekli az Internacionálét és megnyeri a foci vébét...<- ez utóbbit persze szerintem, :-))) sőt!! mindezt csodát és másokat, ami most nem jut eszembe, a NASA kutatói!!! is fölhasználták/ják az űrhajósok edzésében, megmi... Ja, igen, fölfrissít, jó ízületi bajokra, meg még ilyenek... No meg persze, egy valag pénzt kér mindezért... :-))
Azért itt kérdezem, mert ezt az új termékek felfuttatásának szándékával mindig jelentkező túlzásnak tartom, és kíváncsi vagyok, ti tudtok-e az infravörös sugárzás ilyesféle csudálatos hatásáról...
Bonusz kérdés: izé, egy életem, egy halálom, megkérdem: ezek az infrák... emlékezni vélek olyanra, hogy próbálkoztak infra_hang fegyverek létrehozásával. Szóval (kéztördelés, pironkodás) hogy is van: ki infra, ki hang, ki sugárzás.. ??? :-ooo
üdv,
Ghanima
PETYUS Creative Commons License 2002.06.13 0 0 13
Van aki úgy tudja, van olyan, hogy közvélekedés. Pedig nincs.
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 12
Aha.:)
Előzmény: Rorimack (11)
Rorimack Creative Commons License 2002.06.13 0 0 11
Haliho!

Ha talalkozunk a szamaritanus szoval, rogton az agyunkba villan, hogy "irgalmas". Pediga altalaban pont nem... ;)

R.

gabika18 Creative Commons License 2002.06.13 0 0 10
Erre jol illik az a mondas hogy:
-Aki tudja hogy nem tud semmit,az maris tud valamit.
Előzmény: vb020302 (3)
rosenkrantz Creative Commons License 2002.06.12 0 0 9
Ezt meg lehetne dumálni.
Vannak ugye az az ellenpéldák: Csontváry, Szentgyörgyi...
Bár az egész kijelentésed:
Altalában az a közvélekedés, hogy 20 éves kora után lassan leépül az ember.
olyan nem igazán tudományos
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 8
Altalában az a közvélekedés, hogy 20 éves kora után lassan leépül az ember. Pedig ennek nem kell feltétlenül bekövetkeznie 60-70 éves korig.
ControlDenied Creative Commons License 2002.06.12 0 0 7
Nem, valószínűleg olyasmire gondolt, hogy:

Azt hisszük, hogy az északi féltekén pozitív, a déli féltekén negativ irányba (vagy fordítva, má nemtom) örvénylik a víz, amikor leengeded a lefolyót. A valóság meg az, hogy sokkal inkább függ ez az adott helyi körülményektől, mint a féltekétől...annak idején a gimis fizikatanárunkkal végeztünk ebben a témában kísérleteket. :))

Előzmény: rosenkrantz (5)
ControlDenied Creative Commons License 2002.06.12 0 0 6
Bizony!
rosenkrantz Creative Commons License 2002.06.09 0 0 5
Vannak ilyen becslések, hogy egy-egy szakterület hány folyóméternyi könyv. De a lényeg az, hogy, amit ismerünk (és le tudunk írni) az ugye véges, míg amit nem ismerünk...
De ha a topicindító olyasmire gondolt, hogy pl: flogiszton a 18. században, éter a 19. században (ezt ők akkor nem jól tudták), vajon mire számít? Hogy most akkor egy Lavoisier vagy Einstein ide be fogja írni mi a nem frankó?
jee_c Creative Commons License 2002.06.07 0 0 4
Jogos. :)
vb020302 Creative Commons License 2002.06.06 0 0 3
Téves hiedelem, hogy az amit már tudunk, az a tudásmennyiség összemérhető azzal, amit még nem (mert amit nem tududnk még, vagy rosszul tudunk még, az annyival több).

És téves hiedelem lehet ennek ellentéte is... Ugyanis hogyan lehet megbecsülni az emberiség által jelenleg nem ismert tudásanyag nagyságát? Szerintem sehogy.

Előzmény: jee_c (2)
jee_c Creative Commons License 2002.06.06 0 1 2
Téves hiedelem, hogy az amit már tudunk, az a tudásmennyiség összemérhető azzal, amit még nem (mert amit nem tududnk még, vagy rosszul tudunk még, az annyival több).

(Lehet, hogy ezt rosszul tudom :). Na jó, ne vicceljünk, ezt a hiedelmet komolyan gondolom.)

Dr. Lecter Creative Commons License 2002.06.05 0 0 1
Téves hiedelem, hogy saját topicot illik nullázni.
debreciner Creative Commons License 2002.06.05 0 0 0
0
debreciner Creative Commons License 2002.06.05 0 0 topiknyitó
Különbözö téves hiedelmek ismert vagy kevésbé ismert tudományos tárgykörökben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!