Panzio szinvonalu szallas - talan az egyetlen negativum, hogy kozos vizesblokk van. De abszolut kulturalt es tiszta, es mivel mi egy nagy tarsasaggal az egesz hazat megtoltottuk, ez nem zavart senkit.
Ket regi paraszthazat ujitottak fel a tulajdonosok (Godor Mihaly es Nagy Marianna - a 70-es - 80-as evekben elsportolok voltak), hozza is epitettek egy "osszekoto" epuletet. Igy van osszesen 2 db 7 agyas apartman (regiesen berendezve), es az uj epulet tetotereben 1 db 9 agyas, 2 db 7 agyas, 2 db 5 agyas es 2 db 2 agyas szoba, szep fenyobutorokkal, de egyszeruen berendezve.
Alul etterem, amit etkezesi idon kivul tarsasagi celra is igenybe vehettunk.
A panzio korul 40.000 nm-es gyonyoruen gondozott terulet, lovardaval, uszomedencevel, kosarlabdapalyaval, teniszpalyakkal, focipalyaval, es egyeb
sportlehetosegekkel. Biciklit a helyszinen is lehet berelni, van kb. 40 db
mountain-bike-juk. Egy kulon fahazban ping-pongozni is lehet
Az arak (masfel evvel ezelott) az alabbiak voltak:
Panzio szinvonalu szallas - talan az egyetlen negativum, hogy kozos vizesblokk van. De abszolut kulturalt es tiszta, es mivel mi egy nagy tarsasaggal az egesz hazat megtoltottuk, ez nem zavart senkit.
Ket regi paraszthazat ujitottak fel a tulajdonosok (Godor Mihaly es Nagy Marianna - a 70-es - 80-as evekben elsportolok voltak), hozza is epitettek egy "osszekoto" epuletet. Igy van osszesen 2 db 7 agyas apartman (regiesen berendezve), es az uj epulet tetotereben 1 db 9 agyas, 2 db 7 agyas, 2 db 5 agyas es 2 db 2 agyas szoba, szep fenyobutorokkal, de egyszeruen berendezve.
Alul etterem, amit etkezesi idon kivul tarsasagi celra is igenybe vehettunk.
A panzio korul 40.000 nm-es gyonyoruen gondozott terulet, lovardaval, uszomedencevel, kosarlabdapalyaval, teniszpalyakkal, focipalyaval, es egyeb
sportlehetosegekkel. Biciklit a helyszinen is lehet berelni, van kb. 40 db
mountain-bike-juk. Egy kulon fahazban ping-pongozni is lehet
Az arak (masfel evvel ezelott) az alabbiak voltak:
A Vadása tótól kb. 3-5 kilométerre (kanyarokkal lehet, hogy picit több:)) található Zalalövőn a Borostyán tó. Talán 10-15 éve zárták el és töltötték fek a völgyet. Van fizetős és szabadstrand rész, a fizetősön a szokásos strandi hangulat, mindez kellemes környezetben, és nem is túlzottan zsúfolt. Érdemes kipróbálni.
Úgy tudom innen nem messze (sziintén 3 km-en belül) Csödén is van egy tó, de ott nem jártam. Egyébként érdemes ránézni egy részletesebb Zala térképre, ugyanis elég sok arrafelé több helyen is csinálták, hogy egyszerűen gáttal elzárták a patakvölgyet és feltöltötték. Hogy ebből mi lett Horgásztó és mi fürdős, azt már egy telefonnal meg lehet érdeklődni.
Vas megyében még a Szajki tavak ismertebb fürdőhely, itt több tó is van, bár nem mindegyikben lehet fürödni. A 8-as útról hosszúperesztegnél kell délre fordulni.
Kisebb tavacska van még Döröskén (Körmendhez közel) de ezt csak hallomásból ismerem.
A korábban emlegetett rohonci tó az osztrák oldalon inkább a csendes környezet miatt érdekes, ill. érdemes összekötni egy kiruccanással az Írott-kőre.
Pecásoknak ajánlott tavak az Őrségben Bajánsenyén és Himfai parkerdőben találhatók (Felsőmarácnál)
A Vadása tónál jártam tavaly augusztusban, de elég zsúfoltnak tűnt, legalábbis a strand környékén. De a környék valóban gyönyörű!! Jó kiindulópont az Őrség bejárásához is.
Őriszentpétertől nem túl messze van a Vadása-tó. Azt nem mondanám, hogy kristálytiszta vizű tengerszem :-)), de a nyári nagy melegben szerintem elfogadható. A határ túloldalán, Rechnitzben viszont bombajó strand van.
Szentgyörgyvölgyben ismerek egy jó panziót, viszonylag megfizethető árakkal, ha érdekel vkit, majd küldöm a részleteket.
Pár éve még feltétlenül ajánlottam volna a Felső-Tiszavidéket nomád módra, de ma már a franc se tudja a közbiztonságot arrafelé (sem). Pedig Tákos, Csaroda, Lónya szuper helyek, és gondolom, hogy az újjáépítés után már kultúrált minőségű szállást is tudnak adni a házakban.
A másik nagy kedvenc volt Göcsej és az Őrség, de gondolom ott is elszabadultak az árak, hála az osztrákoknak. Viszont a sok kis tóból még csak akad egy olyan, ahol nincs tömeg. Kistolmács már nem az. :-(
1x voltam a Szelidi-tónál -- addig, amíg meg nem fordult a távbusz (leszálltam, körülnéztem, visszaszálltam). Hát mi vagyok én, német, hogy Magyarországon nyaraljak? :)
Keresek jó ötleteket magyarországi nyaralásra. Elsősorban megfizethető, csendes, turistáktól nem hemzsegő vízparti természeti környezetet keresek, kultúrált, de nem luxus szállással. Biztos rengeteg ilyen található szép hazánkban. Én is jártam pár helyen, Fadd, Mályi tó, stb.
Osszuk meg tapasztalatainkat!