Nem látod rosszul a , bár szerintem Csurka helyét Kövér veszi át.
A többi majd kiderül.
Mindenestre a "jövő elkezdődött".
... és tényleg Orbán kezdte el ezekben a pillanatokban.
1., Orbán lesz előbb utóbb a MIÉP vezetője, és megy vele Kötél laca, meg még néhány hasonszőrű. Ez az utcai politizálás, ez a MIÉP radikálisainak fexik, ugyanakkor már nekik vannak polgári sejtjeik, a Magyar Út Körök. Ide fog csatlakozni az FKGP egy része, a szimpatizánsok is, meg néhány prominens is, korábbról. Persze lehet a MIÉP adja fel önállóságát, és "belép" a FIÉP-be?!:-)
2., Az FMPP-ből kiválik újra a liberális szárny. Szájer? Pokorni?
3., Az MDF körül fognak csoportosulni a korábbi keresztény konzervatív pártok tagjai és szimpatizánsai.
Szerintem a polgári köröket kispolgárok hozzák létre, akik úgy érzik, hogy végre ök is nagyon fontos dolgot cselekednek, beleszólhatnak a Történelembe. Ehhez nem kell mást csinálni, csak várni a Vezér szavát és egyszerre mozdulni, ha kell. A lényeg, hogy fontosságukat egyértelmüen Orbán Viktornak köszönhetik, és nem hiszem, hogy nélküle bárki is tenne bármit, vagy ha mégis, akkor a Vezér rögtön átmenne Torgyánba és provokátornak, illegitimnek kiáltaná ki a vakmerö lázadókat, akiket elsöpörne a rájuk uszított hü vazallusok hada.
Viszont a FIDESZ parlamenti képviselöi között szép számmal vannak idegenlégiósok, akik korábban más pártban képviselték a közt ; kérdés az, ök meddig tartják az Orbán-vonalat követendönek. Szerintem addig, amig reális esélyt látnak arra, hogy Vezérük rövid távon (egy elörehozott választáson) újból hatalomra kerülhet, illetve az önkormányzati választások Fidesz-szereplése is sokat nyomhat a latban.
Ez csak amolyan szólásmondás. Igaz, hogy sokminden amit jósoltak, nem vált be Orbánnal kapcsolatban. De ahova Orbán mostanára fajult, az nem sok jót jelent. Szerintem a fidesz meg fog zakkanni, mert néhány ember irányítja csak. Felülről vezérelt párt, és ha el nem is tűnik, átalakul mindenképpen és a mostani vezetők csak idő kérdése, hogy meddig tudják akaratukat a többiekre kényszeríteni. Fel fog őrlődni az egész. Én így gondolom. Úgy gondoltam, hogy Orbán meg fog bukni. Megbukott. Most úgy gondolom, hogy a fidesz meg fog gyengülni és már soha nem lesz olyan egységes, mint a választások előtt.
Polgári sejtek ide, polgári sejtek oda, el fog fáradni az egész, nem lesz miértje. Az emberek is bele fognak fáradni ebbe a háborúsdiba, inkább élni szeretnének majd. Viktorka meg Kötél Laca meg ott maradnak majd egyedül és legfeljebb egymásra lövöldözhetnek a vizipisztolyukkal. Ezt jósolom. Szerintem van rá jó esély, hogy bejön, csak idő kérdése.
1. Hosszú hajrá az önkormányzati ill. a 4 év múlva tartandó választásokra,
2. Utcai módszerekkel ellehetetleníteni a demokratikusan megválasztott új kormányt. És ezt pont az az OV szervezi, és akarja az új kormányra kényszeríteni a választási ígéreteit, amelyik általa vezetett kormány 4 éven keresztül csak max. beszélt, hazudott arról az ígérethalmazról, amit ők ígértek anno.
SZVSZ undorító, amit csinálnak, és remélhetőleg sikeresen lesüllyednek ezzel a módszerrel.
Szvsz, a körök a Fideszen belül érhetik el a politikai céljaikat, egy új párt indítása hatalmas munka és bizonytalan...viszont egy erős belső lobbi kialakításával a jelenlegi vezetést meneszthetik...de ezt csak a radikálisabb körökből nézem ki...és akkor a mérsékelt szárny lép ki...de ez is évek távlatában lehet, a jelenlegi vezetés kudarca az lesz, ha az Mszp-Szdsz kormány szemmel láthatóan kihúzza a ciklus végéig...ettől még messze vagyunk...
A fejlődés ivét tartom figyelemre méltónak:
az egykori ifjúsági(réteg-) mozgalomból párt, majd szélesretárt kapukkal polgári gyüjtőpárt lett. A hatalom csúcsáról lecsúszva most a jobboldal erejét demonstrálni akaró heterogén körökként bontanak zászlót.
Ha a fejlődés továbbra is ilyen töretlen marad, a középkorosztály (réteg-) mozgalmaként lassan visszavonulnak az illegalitásba. :-)
Csurka az MDF alelnöke volt, aktív, ismert politikus. Itt viszont egy polgári körből alakuló pártról van szó, erős kétségeim vannak, hogy ez a Fidesz gyengülését tudná okozni.
Saját pártjának is árthat Orbán Viktor a közelmúltban elindított sejt mozgalmával. A mennyiségileg nagy számú, jelenleg jogilag nem definiálható polgári körből - nagy valószínüséggel - egy-két önmagát jobban megszervező társaság felismerve a lehetőségeket, előbb-utóbb párrtá alakul és megkeresi a saját kitörési pontjait. Az anyapártnak a FIDESZ-nek mozgalomból párttá válása szinte kijelöli az utat számukra. E lehetőségek az önállóságra, magukban rejtik a FideszMPP szétrobbanásának csíráját. Mi a véleményetek erről?