A Fidesz NEM SZAVAZTA MEG, hogy több pénz jusson családtámogatásra!!!
"Az országgyűlés a hétfőni zárószavazáson elfogadta a 2006-os költségvetést. A büdzsét mind a 196 kormánypárti képviselő elfogadta. Az ellenzéki politikusok közül csak hat MDF-es és egy független képviselő szavazott (nemmel), a többiek nem nyomták meg a gombot."
"A költségvetés eredeti tervezetéhez benyújtott és elfogadott módosítójavaslatok nyomán a jövő évi büdzsé hiánya 2,3 milliárd forinttal csökkent; a kiadási főösszeg 197,7 milliárd forinttal, míg a bevételi főösszeg 200 milliárd forinttal emelkedett. Ennek köszönhetően több pénzhez jutnak például az önkormányzatok, és az eredetinél nagyobb összeget fordítanak családtámogatásra is. "
"Tudva tudjak, hogy jogi problemak miatt ez ugyse fog menni, de nem art az embereket jol elkabitani. Te meg ilyen hulyesegnek bedolsz... "
Én buta vagyok, bedőlök mindennek. De hogy az okos Rogán képviselő, az egyetemi oktató is bedől ilyen hülyeségnek, az már nagyobb baj. Kikre bíztuk a jövőnket?!?
"Rogán Antal szerint az adó emelése végre egy jó ötlet a kormány részéről. "
Ez a szoveg a penzintezetek tarsasagi adojanak az allitolagos emeleserol egy oriasi humbug, porhintes a kormany reszerol, hogy olyannak lattassak magukat, mintha fel akarnanak lepni a bankok ellen. Tudva tudjak, hogy jogi problemak miatt ez ugyse fog menni, de nem art az embereket jol elkabitani. Te meg ilyen hulyesegnek bedolsz...
"A Fidesz támogatja . Rogán Antal szerint az adó emelése végre egy jó ötlet a kormány részéről. A fideszes képviselő közölte: pártja nem támogatja viszont az illetékek emelését és az adókedvezmények megszüntetését."
Mivel a szavazás összevontan lesz, a Fidesz NEM...FOGJA...MEGSZAVAZNIa pénzintézetek nyereségadójának emelését. Ahhoz képest, hogy két éve bankárkorményoznak, elég következetlenek. Akkor most ki a bankárbarát: a kormány vagy az ellenzék? Ki a kedves a Fidesznek: a munkáspolgárok vagy a bankárok?
"Nem szavazták meg a tandíj eltörlését"; "...bevezettük az illeték mérséklését, és a parlamentnek döntenie kellett, akkor azt nem szavazták meg", stb. Ismerős mondatok a Fidesz 2002-es, MSZP-ellenes kampányából.
A Fidesz hazugsággyára úgy működik, hogy bíróságon ne lehessen a hazugságot rájuk bizonyítani. Ezért használták azt a technikát, hogy komplett, az akkori ellenzék által nem megszavazott törvénycsomagokból kimazsoláztak egyes mondatokat és azt szajkózták, hogy "NEM SZAVAZTÁK MEG!". Tehát formailag nem hazudtak, de mégis.
Hasonló rajtacsípéselkerülési technika figyelhető meg, amikor a fideszes képviselő úgy hazaárulózza le ellenfelét, hogy mégse lehessen rábizonyítani. Ennek módja: "X.Y. IDEGEN TITKOSSZOLGÁLATOK ÁLTAL FIZETETT HAZAÁRULÓ! - gondolják sokan." Nem hazudott, hiszen ő nem azt állította, hogy X.Y. hazaáruló, (ezt bizonyítani is kellene), hanem csak azt, hogy sokan úgy gondolják.
Ennek a hazugságtechnikának a Fidesz ellen fordított karikatúrája az a kijelentés, hogy "Orbán Viktor és Áder János NEM SZAVAZTA MEG az európai uniós csatlakozási szerződést". Hol van ebben a hazugság? Hol írtam azt, hgoy nemet nyomtak? Én csak a színtiszta igazat írtam: NEM...SZAVAZTÁK...MEG!!!
Ma délelőtt egy, az EU-csatlakozás történetét áttekintő rádióműsort hallgattam és szembe jutott ez a történelmi léptékű topik.
Részlet a NSZ • 2004. április 27.-i cikkéből:
"Új zászló, új himnusz a Házban
A parlament politikai nyilatkozatot fogadott el – Orbán és Áder távol maradt (...) A T. Ház 339 szavazattal, kettő ellenében, tartózkodás nélkül fogadta el a csatlakozási szerződést, s 332 szavazattal, 3 ellenében, tartózkodás nélkül voksolt a politikai nyilatkozatra."
A történelmi hűség kedvéért, az utókor számára szögezzük le a tényeket: Orbán Viktor és Áder János NEM SZAVAZTA MEG az európai uniós csatlakozási szerződést.
Örömmel idezem fel egyik korábbi, itt elhangzott jövendölésemet:
"És ne feledd: a 166 kontra 31+Medgyessy na ez a blama.
És most ezt kell megoldaniuk.
Nekik. Egymagukban. Soha még egyetlen ellenzéki javaslatot nem fogadtak el.
Most sem fognak.
Ezt a ballibsiknek maguknak kell hogy megoldják.
De meg fogják. Meglátod (egyik korábbi életemben egy Delphi nevű helyen voltam és Püthnia volt a nickem:))), lesz pénz. Amennyi kell.
Államilag, persze.
Mert most még nem viszik kenyértörésre. Most még nem. "
----
Nos,qncogi kartács, szólits ezentúl egyszerüen
"orákolumnak", vagy "Mesternek":)))
Értem én értem, de megkockáztatom hogy mégis jól észrevehető a magyar történelemben egy meráni vonal...
És , talán nem tévedek ha arra gyanakszom hogy az ön által felvázolt konfliktusban Szapolyai és Tömöri között a "lebuzizás" momentumában, illetve az annak nyomán kirobbant sajnálatos eseményekben közrejátszott az akkori, korabeli SZDSZ is...
De a PÁRT tanult az akkori eseményekből(is), Tecs elvtárs.Ezért minket ma már nem lehet átverni.
A Terror Háza Múzeumnak ezért lesz állami támogatása, viszont annyi amennyi szükséges.
És a Petőék meg bekaphattyák. Ha sokat ugrálnak,a Páva utca helyett kapnak Csepelen egy gyártelepet kéményestől, majd ráírják hogy Schindler üzem , oszt'nézhetik.
Nem gondoltam volna, különösen Marx, Engels , Lenin és Rákosi elvtársak örökbecsű munkáinak olvasása közben/után, hogy a "buzizásnak" meg a "buzeránsoknak" már az 1526 körüli oly tragikus eseményekben is ekkora szerepük volt. ( magyarul, egyszerübben fogalmazva,ha nem veszi sértésnek, a f@sz gondolta volna hogy már akkor is létezett SZDSZ , na..). "
Macisajt körtárs,
félreértette a példabeszédet. Szapolyai, aki eléggé el nem ítélhető módon sértésnek tekintette, ha lebuzizták, a magyar keresztény földbirtokosság képviselőjeként a mai Fidesz példaképe volt, nem is habozott adója 1%-át az egyháznak utaln (persze csak az ultipartit megelőző időkben). Tomori Pál, aki az ominózust kifejezést kifejezetetten sértő szándékkal alkalmazta Szapolyaira, magas egyházi méltóság volt és mint ilyen, ugyancsak mai Fidesz idol.
Így még inkább érthető, miért követte a mai Fidesz frakció Szapolyai sértődős példáját. Amelynek eredményeként az utókor csak leegyszerűsített történésre fog emlékezni: a Fidesz NEM-SZAVAZTA-MEG!
Megdöbbenve olvastam történelmi(?) példázatát.
Nem gondoltam volna, különösen Marx, Engels , Lenin és Rákosi elvtársak örökbecsű munkáinak olvasása közben/után, hogy a "buzizásnak" meg a "buzeránsoknak" már az 1526 körüli oly tragikus eseményekben is ekkora szerepük volt. ( magyarul, egyszerübben fogalmazva,ha nem veszi sértésnek, a f@sz gondolta volna hogy már akkor is létezett SZDSZ , na..).
Nehéz csapás volt ez számomra, Técs elvtárs, újra át kell értékelnem a történelmi múlttal kapcsolatso ismeretanyagomat..
Addig is alázattal kérem, tekintse érvényesnek a kerek, gömbölyded 100.-as sorszámú beírásomat mint irányadót...
egyszer régen, 1526-ban úgy gondolták a magyar hadvezérek, hogy a töröknek semmi esélye az ország elfoglalására. Ultizás közben Szapolyai János megkontrázta Tomori Pál piros ultiját. Tomori tök ásszal kezdett, mire II. Lajos elhitte, hogy Tomori erős tökből és végig zölddel hívott, kihajtva Szapolyai minden aduját. Szapolyai amatőrizmussal vádolta meg a királyt, mire Tomori - uralkodója védelmében - impotens vén buzeránsnak titulálta Szapolyait. A sértett főúr teljes seregével fölkerekedett és meg sem állt Temesvárig. Kémei jelentették, hoggy Szulejmán százezres sereggel közeleg Mohács felé. Szapolyai nem volt hülye. Kiszámolta, hogy tízezernyi nehéz lovasával nem sok vizet zavarna a csatában, azonkívül nem tudta elfeledni a sértést, hogy őt, a szebbik nem híres hódítóját egy csuhás egyszerűen lebuzizza. Megült a s.eggén Temesváron, Mohácson meg elveszett a csata.
Ez volt a teljes történet.
Ma mit tudunk mindebből? Szapolyai b...ott segíteni. a hon elveszett. Az utókor mindig egyszerűsít...
Biztos forrásból értesültem, hogy a Fidesz( és az MDF ,ne feledjük őket sem, méltánytalanul), szóval ők lefizették a Bárándyt hogy lyól sértse meg az ellenzéket.
Ennek azt vót a célja, hogy kivonulhassanak, de megbeszélték a Bárándyval hogy egyszer még vissza is jönnek hogy ne legyen feltűnő a vesztegetés.
Így is lett, vissza is jöttek, felszólították
" falból" persze hogy kérjen elnézést,
de közben hamiskásan csippentettek a szemükkel a Bárándynak, főleg a Dávid Ibolya ( ő különösen), hogy "nem kell eztet komolyan venni, csak mondja már ki a Bárándy kollega hogy nincs semmiféle bocsánatkérés, oszt mehetünk haza"...
No, így is lett.
Ennek a gazfideszemdéef akcijónak az vót a célja, hogy lyól összeugrasszák a kormányt és a kormányfőt a Pető vezette ballibsikkel.
Hát ez fényesen bejött.
A Fidesz /MDF a közszolgálati monitorokon nézte röhögve, amint 166 db. "pucolt balliberális" képviselő úgy leszavazza a saját kormányát és kormányfőjét mint a pinty...:))
No de,Tecs elvtárs, a Párt nem hagyja magát félrevezetni a gazfideszemdéef ármánykodásától...
Majd mi, Medgyessy elvtárs vezérletével igenis fogunk pénzt adni -és annyit amenni kell- a Terror Házának. Majd mi megmutatjuk!
Minket ugyanis nem lehet félrevezetni!
visszatérően emlegeted az ún. kormányoldali blamát, miszerint a kormánypártok leszavazták a saját kormányukat. És akkor mi van? Ezt úgy is lehet olvasni, hogy a kormánypártok frakcióiban gondolkodó emberek ülnek, akiknek véleményük van és adott esetben a saját lelkiismeretük erősebb, mint az ún. pártfegyelem. Kár sokat rágnod ezt a csontot, hiszen éppen, hogy a Fidesz ellen fordítható. Ott ugyanis az elmúlt négy évben elképzelhetetelen volt, hogy imádott vezérük ellen szavazzanak.
Ha pedig minden kormánypárti képviselő egyformán szavazott volna, most azt nehezményeznéd.
Nem érdemes csűrni-csavarni ezt a szavazási dolgot, a lényeg az, hogy a fideszes képviselők nem álltak ki szavazatukkal a TH mellett. NEM-SZAVAZTÁK-MEG! Pedig az lett volna a dolguk.
És ne feledd: a 166 kontra 31+Medgyessy na ez a blama.
És most ezt kell megoldaniuk.
Nekik. Egymagukban. Soha még egyetlen ellenzéki javaslatot nem fogadtak el.
Most sem fognak.
Ezt a ballibsiknek maguknak kell hogy megoldják.
De meg fogják. Meglátod (egyik korábbi életemben egy Delphi nevű helyen voltam és Püthnia volt a nickem:))), lesz pénz. Amennyi kell.
Államilag, persze.
Mert most még nem viszik kenyértörésre. Most még nem.
Macisajt elvtárs!
Mondhatnék ilyeneket is, de nem lennék őszinte. (Meg talán válaszként azt kapnám, hogy miért beszél össze-vissza qncogi elvtárs, mi a fidesz frakcióról kérdeztük.) Legnagyobb sajnálatomra ki kellene fejtenem, hogy valami zavar keletkezhetett a fidesz frakcióban, hiszen azt én se gondoltam volna, hogy ilyen egyöntetűen támadják hátba az általuk eddig szeretett (legalábbis a felszínen) intézményt. Talán Máriával nem elégedettek? Talán elfelejtették, hogy szavazni kell? Talán nem tudták, hogy milyen következményekkel jár ez? Javasolnám, hogy tárják fel őszintén (legalább egymás között) a probléma gyökerét. Biztos van rá magyarázat. Biztos. Biz_tos.
A fidesz szavazók értetlenül kérdezgetik "qncogi" elvtársat, mi történt, qncogi elvtárs, maga jó elvtárs, benfentes elvtárs, mondja el nekünk, ugyan mi történt a mi szeretett fideszünkkel?..:)))
Erre qncogi elvtárs,aki maga sem érti, de viszont
sajnálja, gondterhelten, felhős homlokkal válaszol:
-hej, ha ott lettek volna a fideszesek, elvtársak! ha segitettek volna a Medgyessynek megvédeni a 166 Pető féle gazember ballibsi ellenében.. Ha látták volna, elvtársak, Medgyessy és maroknyi csapata hogyan küzdött oroszlánként a Terror Házáért.. Csak hát nem jött a felmentő sereg és ekkora túlerő láttán muszáj volt megadnia magát..Hiszen tudják az elvtársak, milyen jó elvtárs Medgyessy elvtárs, még nemrég azt is mondta hogy"várunk minden tisztességes miépes szavazót:)) Meg hogy ez "nemzeti közép" kormány ám..
Meg "polgári baloldal"..:))
Az Index intenzív osztályon láttam őt gégemetszetten, némán feküdni, szemében még ott csillogott az életerő, a szólás és a vélemény nyilvánítás szabadságába vetett hit...